2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
araligi ortaladik sayilir. ocak subat mart kaldi,sonrasi bahar:)
ha gayret sabredelim:)
Ben de dün aynı hesabı yaptım :))) şu 3 ayı da atlatsak gerisi kolay diye.. gerçi bazı bulaşıcı hastalıklar da yazın çok oluyor ama toparlamak daha kolay.. kışın çok fazla olumsuz etken var malesef

kuzenimin cocugu ayni dedigin gibiydi canim,bamya bile yerdi cocuk
ki ben piserken mutfaga bile giremem kokusundan,o derece uzagim. ama sonra abur cubura bi alisti ki ailesi alistirdi. yemek oncesi cikolata,kek verdiler cocuga. o da yemek saati sofraya oturmamaya basladi. ortaokula basladi. hala oyle. yemekten kalkar. dogru duzgun yemedigi icin acikir.

Yahu bize ne doktor ne hemsire goz muayenesinden bahsetmedi.. Gidip kendim mi talep etsem ki?
bir sor istersen doktorunuza. belki henuz zamani gelmedigi icin birsey dememislerdir. anladigim kadariyla her konuda oldugu gibi goz muayenesinde de doktorlarin tutumu farkli.
buyuklerin yemedim yedirdim giymedim giydirdim lafini biz de kullanacagiz galiba ileride :))) hic umudum yok ama cocuklarimizin gelecegi guzel olur umarim.
ne diyordu;
"guzel gunler gorecegiz gunesli gunler" insallah :)

Esim de antepli benim:) orayla da baglantimiz var...
Ins kardesiniz saglikla kucagina alir yavrusunu...

Anne sütü öyle oluyor cnm, ciddi miktarda süt şekeri içeriyor. Ama dönem dönem tadı değişebiliyormuş, o yüzden dedim baktın mı diye.. doktor emzirebilirsin dedi, ağrıyor tabi ama tıkanmasın diye emziriyorum mecbur.. yine de eskisinden iyi çok şükür :) en azından bu bahaneyle göğüs kanseri olmadığımı öğrenmiş oldum, ona da şükrediyorum tabi.. ciddi şüphelerim vardı çünkü ultrason çekilene kadar :)

Saol cnm.. ben şırıngayla halleder diye gittim ama kesmek zorunda kaldı.. aksilik işte dediğin gibi bunlar da imtihan, geçip gidecek inşallah.. alışkın olmadığımız için çok hırpalanıyoruz manen; eşim de panikliyor çocuk tıkanınca falan.. o yüzden de üstüste her gece ya birini ya öbürünü acile götürdük geçen hafta.. hayatımın en yorucu günleri diyebilirim haliyle.. aslında Ayşe biraz büyük olsa Duru’yu direk hastaneye yatırıp tedavi etmelerini isteyecektim; o kadar kötü yani durumu.. yine bile doktor öyle önerirse tereddütsüz kabul ederim.. sürekli korku içindeyiz çünkü.. Allah beterinden saklasın.. sizin niye o kadar kötü geçti gününüz

Ben süte başka şeyleri tercih etme riskini göze alamam şuanda tattırmak demek sütten başka bişeyin olduğunun da farkına varması demek sütümüz bolken ihtiyacı da buyken riske atılmamalı bence

Hosbulduk kardes:) mersin de aynen oyle yol kenarlari oeta refujler her yer turunc agaci:) turuncun kokusu goruntusu tatlisi bile cok guzeldir:) ic anadolu mutfaginda cok cesitlilik yok genelde hamur isi agirlikli ama cok basarililar..akdeniz derya deniz...dogudan inanilmaz goc alir bilirsin..dogu mutfagindan antep antakya adana mutfagindan katkilar derken bizim oralarin yemekleri inanilmaz oldu:)
Insan cesitliligi son zamanlarda beni de urkutmuyor degil.

ben hep tam tersi olacağını düşünüyordum canım. ki gerçekten de öyle oldu bizim şu an için.. Duru'ya mutlaka vermemiz gereken bir toz var ve bir tatlı kaşığı elma rendesiyle vereceksiniz dedi doktor. ilk verdiğimizde bayıla bayıla yedi, ama sonra ne kadar rahatsız olduysa şimdi hiçbir şekilde yediremiyoruz. normalde de sever çocuklar elmayı üstelik... bir de aynı elma yani.. hani tekrar alsak, ekşi çıksa vs neyse... bence herşey zamanında verilmeli.. zaten katı gıdaya geçince de azar azar vericez. yani şimdi az az tattıralım ki sonra bir porsiyonu rahat yesinler gibi düşünme.. tamamen aynı süreç yaşanacak. ama zamanı geldiğinde sindirim sistemleri de hazır olacak.. bir de bebeğin bünyesi önce dışarıdan aldığı elementi kullanıyor (free-for-all deniliyor buna sanıyorum), daha sonra anne sütünden aldığını.. haliyle anne sütünü verimsizleştirmiş oluyoruz. altı ay bile tam bir sınır değil aslında, kilo alımı yeterli gittiği müddetçe mümkün olduğu kadar anne sütüyle ilerlemek lazım. bir de ben bebekken ıspanaktan pancara herşeyi koydum kızın yemeğine, çoğunu iki yaşına kadar gayet güzel yedi, ömür boyu sebzeyle beslesem gık demez diyordum ki 2 yaş sendromuyla beraber yemek seçmeye başladı.. yumurta, peynir, et balık ve meyve hala seviyor, ama sebzeyi resmen köftenin içine gizleyerek yedirebiliyorum sadece.. yani neyi ne kadar erken yahut fazla verdiğimizin çok da büyük bir etkisi olduğunu sanmıyorum.. hani iki sene bunlarla beslenmiş de alışmamış, iki ay önce başlasa alışacak mıydı gibi düşünüyorum yani.. yalnız Duru'ya sebzeleri tek tek (kıymadan ayrı) vermeyi planlıyorum.. çok az buharda pişirip.. çünkü büyüğe diğer herşeyi öyle yaptım, lapa şeklinde yedirmedim hiç... belki sebzeyi de öyle yaparsam Duru ayrı yemeyi de sever diye hayal ediyorum :)

Hii anladım ya alıştırma bardağı denedin mi?
Sirtustu yatirmayi mi? Off, ne denemeydi hem de.. olmadi, halâ yuzustu yatiyor..
Birine alişan öteki yöntemi yadırgıyor demek.
Gecmedi.. bir saat suren reddetme ve aglamanin ardindan karni aç sekilde boynumda uykuya daldi. Dun iyiydi. Duzeldi diye cok heyecanlanmistim
Aaa sizde de mi vardı
45 dakika da surse guzeldi
kendi kendine uyudu oglusum
Maşallah:)

Artik eski arkadasliklar kalmadi hepsi paraya dayaniyor

Ayy ne bileyim bişeyler ters gidince acaba şöyle yapsaydım böyle olmaz mıydı, ya da böyle yaptım da ondan mı öyle oldu gibi kendi kendimi yiyorum ben. Çevremde de her çocuk yemek seçiyor, acaba nerde terslik var diye düşünüyorum. Aslında düşüncem yanlış biliyorum, bebekler de birer birey ve onların da seçimleri ve tercihleri var.Bunu kabul ettik mi sorun kalmayacak sanırım.Ek gıda dönemi daha bi şenlenecek gibi buralar ya bakalım az kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…