- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
Evet bebek o ne anlar diyen birde nasıl alıştırırsan öyle gider diyenler yemek seçen çocuk büyütmemişler bence :) dört aylıktı bebişim ya şimdi bakıyorum doğaya hayır hala süt bebeği ama Kardelen kuzuma mecburen ek gıda veriyorduk ve çok zorlandık hiçbir zaman bulamaç yemedi mesela sebze çorbasını yanında yoğurt olmadan yemezdi kendi tercihleri oluşuyor ve mutfaktan çıkamıyorsun ek gıdaya başlayınca ya şimdi çok rahatAyy ne bileyim bişeyler ters gidince acaba şöyle yapsaydım böyle olmaz mıydı, ya da böyle yaptım da ondan mı öyle oldu gibi kendi kendimi yiyorum ben. Çevremde de her çocuk yemek seçiyor, acaba nerde terslik var diye düşünüyorum. Aslında düşüncem yanlış biliyorum, bebekler de birer birey ve onların da seçimleri ve tercihleri var.Bunu kabul ettik mi sorun kalmayacak sanırım.Ek gıda dönemi daha bi şenlenecek gibi buralar ya bakalım az kaldı.
Ben buna katılmıyorum zaten ilk zamanlar tadimlik başlanıyor, şimdi tadimlik baslamakla 2 ay sonra başlamak arasında bir fark olduğunu sanmıyorum. Purpleworld'ün dediği gibi şu an İçmeleri gereken anne sütü başka tatların var olduğunu bilmezse ne kadar reddetse de eninde sonunda beslenecek annesinden, inatçı bebekler anne sütünden başka tatların var olduğunu bilse tekrar emmeye bilir ki kızımı inatçı bebekler arasında sayabilirim, bu riski alamam ben de. Seçeceği varsa zaten seçer.Ek gıdaya geçişle ilgili başka bir görüş. Aslında bazen ben de aynı şeyi düşünmüyor değilim, az az ne kadar erken tattırılırsa , seçicilik de o kadar azalır gibi geliyor. Bir yanımda çocuğun yemek seçeceği varsa engel olamayacağım düşüncesinde gerçi. Yine de bir bakın derim.
https://instagram.com/p/Bce3ZgonEXk/
Geçmedi. Zaman zaman çok iyi gidiyor bazen de emmemek1icin direniyor. Bugün de o günlerden biri. Damla nasıl? Çıkıyor musunuz dışarı? Havalar izin veriyor mu buna?Kızlar meme reddi yaşayanlar vardı. Geçti mi? Hepinizi tek tek hatırlayamadım ama merak ettim.
Neden söylüyorsun amaaaa. Keşke söylemeseydin.45 dakika da surse guzeldi
kendi kendine uyudu oglusum
Belki de cidden meme reddi değil de artık doyuyor ve araları acıyor beslenmenin. Tabi kilo alımı da iyi ise üzülecek bir şey yoktur inşallah.Ben buna katılmıyorum zaten ilk zamanlar tadimlik başlanıyor, şimdi tadimlik baslamakla 2 ay sonra başlamak arasında bir fark olduğunu sanmıyorum. Purpleworld'ün dediği gibi şu an İçmeleri gereken anne sütü başka tatların var olduğunu bilmezse ne kadar reddetse de eninde sonunda beslenecek annesinden, inatçı bebekler anne sütünden başka tatların var olduğunu bilse tekrar emmeye bilir ki kızımı inatçı bebekler arasında sayabilirim, bu riski alamam ben de. Seçeceği varsa zaten seçer.
Geçmedi. Zaman zaman çok iyi gidiyor bazen de emmemek1icin direniyor. Bugün de o günlerden biri. Damla nasıl? Çıkıyor musunuz dışarı? Havalar izin veriyor mu buna?
Neden söylüyorsun amaaaa. Keşke söylemeseydin.
İnşallah bozmaz, hep böyle gider
Esim de antepli benim:) orayla da baglantimiz var...
Ins kardesiniz saglikla kucagina alir yavrusunu...
Gerçekten araları açtı ben de ona dikkat ediyorum emzirirken ama arada bir deliriyor. Emiyor hızlı hızlı sonra birden duruyor kendini geri atıp ağlıyor emiyor ağlıyor emiyor ağlıyor... Peşpeşe çok yapıyor bunu. Eskiden gazı varken yaptığı bir şey ama şimdi gaz da değil bakıyorum karnına. Zaman zaman reddediyor ve nedenini cozemiyorum. Uyutuyorum zorla da olsa 5 dk sonra uyanıyor iliğini kuruturcasına emiyor. Yani nasıl bir motivasyonla emmiyor hiç bilmiyorum.Belki de cidden meme reddi değil de artık doyuyor ve araları acıyor beslenmenin. Tabi kilo alımı da iyi ise üzülecek bir şey yoktur inşallah.
Artık dışarı çıkamıyoruz çünkü her yer buz ve karBir haftalığına Ankara'ya geldik. Burada çıkacağız çünkü hava güzel veeee bebek arabamız var :)
Ben de dün aynı hesabı yaptım :))) şu 3 ayı da atlatsak gerisi kolay diye.. gerçi bazı bulaşıcı hastalıklar da yazın çok oluyor ama toparlamak daha kolay.. kışın çok fazla olumsuz etken var malesef
Canim ben ogluma 5 aylikken baslamistim tattirmaya. Biraz erkendi ama; boyle biz yemek yerken agzini aciyordu falan. Sanki yemek istiyor gibi davraniyordu. Bizim o zamanki doktorumuz da onaylamisti yedirmemizi kurallara uymak sartiyla. Ben ne cam rende aldim ne pure yaptim ne karistirip verdim. Her seyin tadini tek tek ve cigneyerek aldi. Simdi sebze cok sevmiyor ama o damak tadina pek uymuyor. Mesela karnabahr koftesi yiyor ama firinda karnabahar sevmiyor. Gecen yaz bezelye sevmiyordu bu sene bayildi. Onun icin 5 kilo bezelye attim buzluga. O kadar seviyor yani. Bir de bir sebzeyi sevmediyse farkli formlarda da vermek gerekiyor ki faydalansin. Mesela bezelyeden gideyim yine. Ilk baslarda tane tane haslanmisini yiyordu. Sonra yememeye basladi. Onun icin yogurtlu makarna salatasi yapiyordum. Icine havuc, patates ve bezelye haslayip koyuyordum. O sekilde tuketiyordu. Ya da pirinc pilavina koyuyordum. Bu sene yemegini yaptim ve sevdi. Pirinc pilavi demisken kizlar; bir tanidigimin oglu losemi ve pirinc pilavi yemesi yasak, kanser hucrelerini besliyormus. Ben duydugumdan beri nadiren yapiyorum, buralarda karakilcik bulguru var. ona alisti, ondan yapiyorum seviyor artik. Eti her sekilde yer, ne eti olursa olsun. Ayni babasi :) meyve de seviyor cok sukur. Yumurtayi haslanmis degil, tereyagli, patatesli, sucuklu seviyor. Yani sonralari kendisi de istekleri konusunda sana yardimci oluyor. Salcali corbalari sevmiyor, yogurtlu ve kremali corbalara bayiliyor benim kucuk gurmem. Insallah sizin bebekleriniz de tum nimetlerden faydalanir.Ek gıdaya geçişle ilgili başka bir görüş. Aslında bazen ben de aynı şeyi düşünmüyor değilim, az az ne kadar erken tattırılırsa , seçicilik de o kadar azalır gibi geliyor. Bir yanımda çocuğun yemek seçeceği varsa engel olamayacağım düşüncesinde gerçi. Yine de bir bakın derim.
https://instagram.com/p/Bce3ZgonEXk/
Cok sukur. Allah sifa versin.Anne sütü öyle oluyor cnm, ciddi miktarda süt şekeri içeriyor. Ama dönem dönem tadı değişebiliyormuş, o yüzden dedim baktın mı diye.. doktor emzirebilirsin dedi, ağrıyor tabi ama tıkanmasın diye emziriyorum mecbur.. yine de eskisinden iyi çok şükür :) en azından bu bahaneyle göğüs kanseri olmadığımı öğrenmiş oldum, ona da şükrediyorum tabi.. ciddi şüphelerim vardı çünkü ultrason çekilene kadar :)
Bir ara Suriyeliler yuzunden disari cikmiyordum Han bebekken. Cunku bebek arabasiyla cikiyorduk. Dilenen kadin ve cocuklarina cok fazla yardimda bulunmustum ve beni taniyorlardi. Artik gorunce olmadik seyler istiyorlardi. Bebek arabamizi alip goturmeye calistilar birkac kez Han icindeyken hatta. Simdi yoklar. Ya ulkelerine donduler ya da denetim artti. Cok cesit insan var ve gruplar halinde yasiyorlar. Mesela araplar bir mahallede, dogulular belli mahallelerde falan. Herkes kendi bolgesini kurmus gibi oldugundan sehri sahiplenecek bir yapi kurulamamis. Neyse.. :)Hosbulduk kardes:) mersin de aynen oyle yol kenarlari oeta refujler her yer turunc agaci:) turuncun kokusu goruntusu tatlisi bile cok guzeldir:) ic anadolu mutfaginda cok cesitlilik yok genelde hamur isi agirlikli ama cok basarililar..akdeniz derya deniz...dogudan inanilmaz goc alir bilirsin..dogu mutfagindan antep antakya adana mutfagindan katkilar derken bizim oralarin yemekleri inanilmaz oldu:)
Insan cesitliligi son zamanlarda beni de urkutmuyor degil.
Hem de nasil!!!Hii anladım ya alıştırma bardağı denedin mi?
Birine alişan öteki yöntemi yadırgıyor demek.
Aaa sizde de mi vardı
Maşallah:)
Offf.. ne iki cocuk ne ev isi ne yemek... yani hicbirisi beni meme reddi kadar zorlamiyor.Gerçekten araları açtı ben de ona dikkat ediyorum emzirirken ama arada bir deliriyor. Emiyor hızlı hızlı sonra birden duruyor kendini geri atıp ağlıyor emiyor ağlıyor emiyor ağlıyor... Peşpeşe çok yapıyor bunu. Eskiden gazı varken yaptığı bir şey ama şimdi gaz da değil bakıyorum karnına. Zaman zaman reddediyor ve nedenini cozemiyorum. Uyutuyorum zorla da olsa 5 dk sonra uyanıyor iliğini kuruturcasına emiyor. Yani nasıl bir motivasyonla emmiyor hiç bilmiyorum.
Hii anladım ya alıştırma bardağı denedin mi?
Birine alişan öteki yöntemi yadırgıyor demek.
Aaa sizde de mi vardı
Maşallah:)
Evet bebek o ne anlar diyen birde nasıl alıştırırsan öyle gider diyenler yemek seçen çocuk büyütmemişler bence :) dört aylıktı bebişim ya şimdi bakıyorum doğaya hayır hala süt bebeği ama Kardelen kuzuma mecburen ek gıda veriyorduk ve çok zorlandık hiçbir zaman bulamaç yemedi mesela sebze çorbasını yanında yoğurt olmadan yemezdi kendi tercihleri oluşuyor ve mutfaktan çıkamıyorsun ek gıdaya başlayınca ya şimdi çok rahat
Ben buna katılmıyorum zaten ilk zamanlar tadimlik başlanıyor, şimdi tadimlik baslamakla 2 ay sonra başlamak arasında bir fark olduğunu sanmıyorum. Purpleworld'ün dediği gibi şu an İçmeleri gereken anne sütü başka tatların var olduğunu bilmezse ne kadar reddetse de eninde sonunda beslenecek annesinden, inatçı bebekler anne sütünden başka tatların var olduğunu bilse tekrar emmeye bilir ki kızımı inatçı bebekler arasında sayabilirim, bu riski alamam ben de. Seçeceği varsa zaten seçer.
Geçmedi. Zaman zaman çok iyi gidiyor bazen de emmemek1icin direniyor. Bugün de o günlerden biri. Damla nasıl? Çıkıyor musunuz dışarı? Havalar izin veriyor mu buna?
Neden söylüyorsun amaaaa. Keşke söylemeseydin.
İnşallah bozmaz, hep böyle gider
Insan bazen bazı davranışlarına mana veremiyor cidden. Bazen o kadar çok ağlayıp sonra da gülmeye başlıyor ki insan bi "maannn what is goin on" diyorGerçekten araları açtı ben de ona dikkat ediyorum emzirirken ama arada bir deliriyor. Emiyor hızlı hızlı sonra birden duruyor kendini geri atıp ağlıyor emiyor ağlıyor emiyor ağlıyor... Peşpeşe çok yapıyor bunu. Eskiden gazı varken yaptığı bir şey ama şimdi gaz da değil bakıyorum karnına. Zaman zaman reddediyor ve nedenini cozemiyorum. Uyutuyorum zorla da olsa 5 dk sonra uyanıyor iliğini kuruturcasına emiyor. Yani nasıl bir motivasyonla emmiyor hiç bilmiyorum.
Evet biberon uzamasını sağlayabilir. Nuk ya da weenin alıştırma bardakları bebeklerin en sevdikleriymis. Bi deneyebilirsin bence. Alırsa biberonu unutması iyi olur memeye dönmesi için. Tabi emzik de kullanmazsan iyi olur.hayir canim. biberon yerine bardakla mi vereyim ?
Evet biberon uzamasını sağlayabilir. Nuk ya da weenin alıştırma bardakları bebeklerin en sevdikleriymis. Bi deneyebilirsin bence. Alırsa biberonu unutması iyi olur memeye dönmesi için. Tabi emzik de kullanmazsan iyi olur.
Al benden de o kadar. Bir haftaya 4 aylik olacak hala ayni hala aynı.3.ay gelsin diye ne kadar beklemistim.Hiçbir şey değişmedi umutlar kaldı 6.aya hadi hayırlısı
Allah beterinden saklasın ya kıyamam cok zor cocuklarin hasta olması hele su nefes işi gercekten korkutucu. Benim eşimin uykusu normalde çok ağır ama bıdık hırlamaya basladı mı hemen duyup kalkıyo. Ebevenlik gercekten cok baska yaa.Saol cnm.. ben şırıngayla halleder diye gittim ama kesmek zorunda kaldı.. aksilik iştedediğin gibi bunlar da imtihan, geçip gidecek inşallah.. alışkın olmadığımız için çok hırpalanıyoruz manen; eşim de panikliyor çocuk tıkanınca falan.. o yüzden de üstüste her gece ya birini ya öbürünü acile götürdük geçen hafta.. hayatımın en yorucu günleri diyebilirim haliyle.. aslında Ayşe biraz büyük olsa Duru’yu direk hastaneye yatırıp tedavi etmelerini isteyecektim; o kadar kötü yani durumu.. yine bile doktor öyle önerirse tereddütsüz kabul ederim.. sürekli korku içindeyiz çünkü.. Allah beterinden saklasın.. sizin niye o kadar kötü geçti gününüz
bu benim ozellikle dikkat ettiigim bi konu ama daha koku almadim hic. acaba gazla birlikte kaka kacirdi onun kokusunu mu aldin?Bizim meme reddi de devam ediyor. Bazen rahat bir sekilde emiyor bazen yatırma pozisyonu bile alamıyoruz bazen ayakta emiyor bazen yatarak. Ara veriyoruz geziyoruz hopluyoruz falan. Karman cormaniz ama şükur bir yolunu buluyoruz. Bir süredir emerken basını diger tarafa ceviriyor bakıyor bakıyor sonra memeye donüp emmeye devam ediyor ya da ben ceviriyorum artk mecburen.
Benim sormak istedigin sey ise alakasız. Bebekleriniz alttan gaz cıkarirken koku yapıyor mu? Bizim bugun hep gazimiz vardi ve hep kokuluydu nedendir acaba bilgisi olan var mı?
Canım bizimkide kokulu yapıyo bazen.Bizim meme reddi de devam ediyor. Bazen rahat bir sekilde emiyor bazen yatırma pozisyonu bile alamıyoruz bazen ayakta emiyor bazen yatarak. Ara veriyoruz geziyoruz hopluyoruz falan. Karman cormaniz ama şükur bir yolunu buluyoruz. Bir süredir emerken basını diger tarafa ceviriyor bakıyor bakıyor sonra memeye donüp emmeye devam ediyor ya da ben ceviriyorum artk mecburen.
Benim sormak istedigin sey ise alakasız. Bebekleriniz alttan gaz cıkarirken koku yapıyor mu? Bizim bugun hep gazimiz vardi ve hep kokuluydu nedendir acaba bilgisi olan var mı?
Canım bizimkide kokulu yapıyo bazen.
Eşim kaka yaptı bu diyo.bakıyorum altına hiç bişey yok.ben normaldir diye hiç endişelenmedim bugüne kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?