Bugün Ege'nin doktoruna hangi demir hapını kullanalım diye sordum. 6. ayda kan değerlerine bakarız ona göre başlatırız, şuan bir şey kullanma dedi. Aklım karıştı, her doktor farklı bir şey söylüyor. Dün konuşulmuştu bazı doktorlar kansızlık olabilir diyor, bazısı bekle diyor. Ne yapıcaz bilmiyorum. Çoğunuz kullanıyorsunuz sanırım. 6. Ayı bekleyen başka kişi var mı aramızda?
sorun demiyor ama yasitlarini 6 ayla 1 yas arasinda yakalamasi lazim diyor. ilk aylar cok guzel aldi. sonra yavasladi. emmemek icin nasil direndigini bi gorseniz. daha yatar pozisyona getirince basliyor aglamaya. elleriyle ittiriyorbeni.
Ayakta emzirmeyi denedin mi? Daha once de yazmistim elektro gitar gibi verev tutup emziriyorum huysuzlaninca.zor oluyor sakinlesince oturuyorum.benimki emerek uyuuanlardan bir de.emmezse halimiz harap her turlu ne beslenme ne uyku kalir
Ayakta emzirmeyi denedin mi? Daha once de yazmistim elektro gitar gibi verev tutup emziriyorum huysuzlaninca.zor oluyor sakinlesince oturuyorum.benimki emerek uyuuanlardan bir de.emmezse halimiz harap her turlu ne beslenme ne uyku kalir
Ne çeşit olursa olsun oyunlar oynaymak önemli sanırım, bazen evde gezip evdeki eşyalarla ilgili bilgiler veriyorum, bazen camdan dışarı bakıp gördüklerimi anlatıyorum, kısacası bol bol konuşmaya çalışıyorum. Gerisi aynı şarkılar , tekerlemeler, kartlar, hikaye kitapları.
Ben de müzik dinleyenlere neler dinlettiğini sorayım.
İnşaallah emeklerimizin karşılığı olarak hiç susmayan dır dır eden çocuklarımız olucak
Müzik olarak genelde çocuk şarkıları söylüyorum.mini mini bir kuş donmuştu şarkısını ellerimlede hareketler yaparak anlatıyorum.
Babası genelde ilahi okur kızıma :)
Bende bu aralar tarkanın beni çok sev şarkısını dinletiyorum :)
Artık aşk şarkılarını kızıma armağan ediyorum.bu bizim şarkımız diyorum
Babasının papucu damaaaa
Bizim mama kutusundada şuan içtiğinin iki katı yazıyor.ama ne kadarla doyuyorsa çocuk o kadar veriyorum.
Kilo alımıda gayet iyi.sizin kiloda sorun yoksa kafaya takma bence.
Arayı hemen kapatıyor onlar zaten :) benimki de hastalanmadan önce dönmeye çalışıyordu, oturttuğumuzda mutlu olup kendi doğrulmaya çabalıyordu falan.. hastayken bırak ilerlemeyi kılını kıpırdatmaz olmuştu da şimdi ufaktan başladı tekrar.. Allah sağlık versin onlara, gerisi ha bir ay önce ha bir ay sonra.. anne gerektiği kadar kaliteli zaman geçirince çocukların gelişimi de hızlanıyor zaten...
Haklısın aslında.anne olarak istiyoruz ki gelişimi tam zamanında olsun.hatta erken olsunda geç olmasın.ama zamanla hepsi olucak inşaallah.
Bugün dikkat ettim.oyuncağını ona doğru uzattığımda iki eliyle alıyor.3 5 saniye tutup bırakıyor.
canim bende boyun duzlesmesi var. oturarak kolumun altina yastik koyup destekleyerek emzirmeme ragmen boyun ve kol agrim cok fazla. dayanamiyorum artik hatta,o derece. emirin emmek istememesiyle kendini geri atmasi sonucu onu zaptetmeye calisirken iyice zorlaniyor zaten. ayakta dayanamam.
senin anlayacagin fiziksel ve psikolojik olarak bitik durumdayim. son 3 senenin verdigi yorgunluklar,ustune (sanirim gecmeyen) lohusa depresyonu derken cok yiprandim. ilac kullanacak vaziyetteyim nerdeyse ama emzirmek icin gitmiyorum doktora. bu da ne kadar saglikli onu da bilmiyorum tabi.
kızlar ben dün doktora gittim kese göremedi sabah kan testi yaptırdı çok az yüselmiş bi haftada sağlıksız gebelikmiş umarım çok kötü şeyler yaşamam bu sefer herşey daha ağır geliyo yoruldum sanırım cevap yazamazsam kusura bakmayın lütfen.
Evet uzun zamandır red vardı. Sonra giderek az emmeye başladı. Bu durumu ne yaptıysam aşamadık bir amuda kalkıp emzirmediğim kaldı gerçekten :) sonra sağarak devam ettim ama emmediğ için çok çok azaldı
Kaç cc geliyor sütün canım?
Ben doğduğundan beri yaşıyorum meme reddini.kesinlikle almadı bastı çığlığı.
Öğürmeye yüzünü buruşturmaya başladı.
Ama bıkmadan şu zamana kadar hep sağdım.
Sağmak aşırı zor.sağmak için sana boş bir vakit lazım.anca uyucakki rahatça sağıcaksın.
Pes etme sakın.sağdıkça artar inş
canim bende boyun duzlesmesi var. oturarak kolumun altina yastik koyup destekleyerek emzirmeme ragmen boyun ve kol agrim cok fazla. dayanamiyorum artik hatta,o derece. emirin emmek istememesiyle kendini geri atmasi sonucu onu zaptetmeye calisirken iyice zorlaniyor zaten. ayakta dayanamam.
senin anlayacagin fiziksel ve psikolojik olarak bitik durumdayim. son 3 senenin verdigi yorgunluklar,ustune (sanirim gecmeyen) lohusa depresyonu derken cok yiprandim. ilac kullanacak vaziyetteyim nerdeyse ama emzirmek icin gitmiyorum doktora. bu da ne kadar saglikli onu da bilmiyorum tabi.
Seni cok cok iyi anliyorum.iyi ki annem var.allah basindan eksik etmesin.yani oyle teshisi koyulmus bir rahatsizligim yok.ama sanirim agrilar dayanilir duzeyde oldugu icin o sekilde emzirmeye calisiyorum.cunku malesef sagmaya vaktim gucum tahammulum kalmiyor.20 gunluk oldugundan beri yalnizim ben
Bugün Ege'nin doktoruna hangi demir hapını kullanalım diye sordum. 6. ayda kan değerlerine bakarız ona göre başlatırız, şuan bir şey kullanma dedi. Aklım karıştı, her doktor farklı bir şey söylüyor. Dün konuşulmuştu bazı doktorlar kansızlık olabilir diyor, bazısı bekle diyor. Ne yapıcaz bilmiyorum. Çoğunuz kullanıyorsunuz sanırım. 6. Ayı bekleyen başka kişi var mı aramızda?
ben o doktoru kesinlikle kaçırmamanı tavsiye ederim. Şöyle söyleyim demir eksikliği çok çok önemli asla ihmal edilmemesi gereken bir problemdir. Ama aynı zamanda demir ağır metaldir fazlasının da bir çok zararı vardır. Bu yüzden ben tahlil yapılmadan verilmesine karşıyım. Bize doktorumuz başlayın dedi ama ben başlamadım kendi kararım tamamen 6. ayda tahlil yaptırıp duruma göre karar vereceğim.
ben o doktoru kesinlikle kaçırmamanı tavsiye ederim. Şöyle söyleyim demir eksikliği çok çok önemli asla ihmal edilmemesi gereken bir problemdir. Ama aynı zamanda demir ağır metaldir fazlasının da bir çok zararı vardır. Bu yüzden ben tahlil yapılmadan verilmesine karşıyım. Bize doktorumuz başlayın dedi ama ben başlamadım kendi kararım tamamen 6. ayda tahlil yaptırıp duruma göre karar vereceğim.
Aynen canım. Ben de biraz araştırdım ve öyle yapmaya karar verdim. Bize de doktor eğer ihtiyaç yoksa fazlasını vermeyi önermiyoruz sesi. Beklicez o zaman.