Hayır memede uyutmuyorum canım. İzin vermiyorum ona. Bitti o dönem :)Memede uyuyor mu peki. Yani emerken gözleri açıkmı bayılıp kalıyor mu? Benimki uykuyu memede alıyor sanırım gündüz .
Gunduz memede uyudugundan baska uyumuyor benim oglum.Memede uyuyor mu peki. Yani emerken gözleri açıkmı bayılıp kalıyor mu? Benimki uykuyu memede alıyor sanırım gündüz .
evet gözü kapalı ağlıyor kucağımda bile uyandırıyoruz kendine gelmesi için öyle sakinleşiyor. yakın zamanda kalabalık misafir gelmişti belki çok uyarıldı ondan oldu, umarım öyledir.. teşekkürlerCanim arada bir bizimkine de oluyor ağlama ama ne ağlama gözü kapalı baya ağlıyor en son uyandırıyoruz öyle susuyor.Arastirmistim eğer bu şekilde agliyorsa rüya ile alajaliymis özellikle fazla uyarıcı aldıkları günler böyle olabilirmiş
kaldırıp pışpışladığımızda bile ağlamaya devam ediyor gazı da yok. sanırım Y yakamozeinstein ın dediği gibi aşırı uyarılma olabilir.Doğa da yapıyor bu ara ben kaldırıp pışpışlıyorum gaz çıkıyor genelde
Olabilir rüyada görüyor olabilir ben gaz değilse sakinleştirip sarılıp yerine koyuyorum şanslıysam uyuyor yoksa bakışıyoruz :)kaldırıp pışpışladığımızda bile ağlamaya devam ediyor gazı da yok. sanırım Y yakamozeinstein ın dediği gibi aşırı uyarılma olabilir.
"Uykusuz anne kalmasın" diye Tansu Oskay in kitabını okumuştum daha oncesinde de tracy hogg onların tekniğini uyguluyorum ama itiraf etmeliyim ki aglatmadan uyku egitimi diye bir sey yok Metehan çok bağırıyor ozellikle gündüz fazla uyarılarilmissa yine de elimden geleni yapıyorum aglatmamak icin. Sabah uykusunu almis bir sekilde gülerek uyaniyor ya her seye değer o mutlu ben mutlu :)
Emzik emiyor mu? Memede uyuyan bebek sanki emzikle rahatlar gibi geliyor banaGunduz memede uyudugundan baska uyumuyor benim oglum.
Bizde de var ayni sorunbikac gundur ama gazindan gibi hemen kucagima alip sivazliyorum hafif piş pişliyorum gaz cikarip devam ediyor uyumaya ama gaz yoksa diş de etkiliyordur bu ara uyanikken ne bulsa isirmaya calisiyor cunku eminim sizlerde de durm farkli degildir ...Günaydın anneler.Oğlum bayadır güzel uyuyordu uykuya dalıyordu, iki gündür uyuduktan biraz zaman geçince ağlamaya başlıyor gözleri kapalı ağlıyor. ateşi öksürüğü vs yok. Dişten mi oluyor var mı aranızda böyle şeyler yaşayan. üzülüyorum onu öyle acı acı ağlarken görünce.
Aynen bizim de oyle hatta ilk yattiginda maksimum 3 saat sonrasinda 2 saatte bir tekrar kalkiyoruz acaba doymuyor !u diye dusunuyorum ama bez durumu normal bu ay kilo almadi gibi pek 5 ay bitecek 3 gun sonra kontrol de 1 ay aonra bakalim ..Ne 5-6 saat mi
Benimki en fazla 4 saat uyur. bi de bu aralar daha da erken ama lıkır lıkır emiyor sütüm de var
Dogru olanı yapıyorsun uyku sinyali aldıktan sonra vakit kaybetmeden uyutmak bebeklerin de uykuya geçişini kolaylaştırıyor geciktirdikdikce daha fazla uyarılıyor ve zorlaşıyor.. Desteksiz uyku da mümkün yaptıktan sonra desteksiz de uyur ama onu ben tercih etmiyorum çünkü daha çok küçük su an uykularinin uzaması benim asıl hedefimdi, tabi uykuya geçiş suresinin kısalması da, onu henüz başaramadım..evet sanırım ağlatmadan uyku eğitimi yok zaten hertürlü eğitim olsa da olmasa da direniyorlar uyumamak için her akşam aynı durumu yaşamaktansa uyku eğitimi verip düzene sokmak lazım. ben uyku işaretlerini takip ederek ona göre hareket ediyorum gündüz uykularını iyi alması için uğraşyıorum akşam da 8 bucuk 9 gibi uyuması için uğraşıyorum. yine eskiye göre çok iyi şükür ama bir uyku eğitimi almış bebek gibi düzenli gitmiyor herzaman. uyku eğitimi almış bebekler genelde kendi odasında ve hiçbir destek almadan uyuyorlar.
Avent ve nuk denedik 3 ay bana misin demedi uyku sarhosuyken bile almadi...son 1 aydir denemiyoruz.yapisik yasiyoruz..allah var azaldi goguste durma suresi ama emmeden uyumuyor.Emzik emiyor mu? Memede uyuyan bebek sanki emzikle rahatlar gibi geliyor bana
Yeri mi yabancıladı acaba diye düşünüyorum artık
Bildiğim kadarıyla diş çıkarma uyku eğitiminde bile etken kabul edilmiyor canım. Yani huzursuzluk yapsa bile uykudan uyandıracak ağrı atakları yapmıyor anladığım kadarıyla. Bizi ek gıdaya 10:30’da meyve, 14:00’de sebze ile başlattı. Gece öğünü yok henüz. Emzirmeye devam :) ama zaten gün içinde yeterince beslenen bebekleri akşam fazla doyurmaya gerek kalmıyor.Uzun uzun aciklamissin canım teşekkür ederim.Şükür bu zamanı bulabildik en azından.Hem de meme reddi ile.Hala da istekli istekli emmezMamayi o yüzden bilemiyorum.Zaten emmiyor iyice uzaklasmasin diye ek gıdanın kaşıkla verilebilecek olmasi bana cazip geliyor öbür türlü daha küçükken kaşık işkence olduğu için bu zamanları çok bekledim şu an çok kararsizim peki ek gıda döneminde gece uykulari için ne yapıyoruz yani mama vermeyeceksem ne veriyoruz açlıktan mi dişten mi uyanıyor nasıl anlarım sence?
Uyandığında ağlamazsa önce bir emzirmeden uyutmaya çalışıyor musun? En azından ağlayana kadar.. Bir süre sonra emmeden uyumaya bir süre sonra da uyanmamaya başlıyor çünkü. Uyku eğitimindeki gibi düşünebilirsin.Ne 5-6 saat mi
Benimki en fazla 4 saat uyur. bi de bu aralar daha da erken ama lıkır lıkır emiyor sütüm de var
Gece gayet ideal uykusu bence cnm. Gündüz uykularının kısalması çok normal. Doymasa mümkün değil uyumaz o kadar geceleri :)Aynen 10 gibi dalıyor yatağına koyuyorum.4 4.30 gibi uyanıyor bazen 5i 6yıda buluyor. Karnını doyurup tekrar uyuyor. Sonrasında 8 9 gibi uyanıyor tekrar. Bazen doymuyor mu diye düşünmüyor değilim. Gündüz çünkü 1ay önce çok iyiydi uykusu 3 saat deliksiz uyurdu şimdi 1 saati zor görüyorum
Ya çok rahatladim şu an sağolGece gayet ideal uykusu bence cnm. Gündüz uykularının kısalması çok normal. Doymasa mümkün değil uyumaz o kadar geceleri :)
Eskisi gibi degil ama ara ara yapıyor artık ben umursamiyorum kapatıyorum memeyi canın isterse diyorum o yüzden en azından öncesine göre daha rahatım.
Bu fotoğrafı daha önce de görmüştüm ama kaydetmeyi unutmuştum. Gördüğümde aklıma sen geliyorsun iyi yöntem olurmuş diye
@Sensitivewitch
Sen de sağol cnm :) ikişer tatlı kaşığıyla başlayıp dört, altı, sekiz... diye arttırarak şu an 150’şer grama çıktık. Miktarı bu noktada sabitledik. Sabah on buçukta meyve kokteyli verip 20 dk dan önce emzirmiyorum. Öğleden sonra saat 2 gibi de sebze, pirinç, kuşbaşı et ve kemik suyu karışımı yediriyoruz. Patates, havuç ve kabakla başladık; en son yemeğinde bu üçü, pirinç ve ayrıca avakado ile pırasa da vardı. Bu hafta biraz da yeşillik (ıspanak, fesleğen vs) katarak devam edeceğim. Ayşe’de yedi renk yapmaya çalışırdım. Bunda da öyle yapmayı planlıyorum :)Ya çok rahatladim şu an sağol
Sizin beslenme listeniz nasıl şu an neler veriyorsunuz Duru'ya , miktarları ne kadar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?