2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
evet gözü kapalı ağlıyor kucağımda bile uyandırıyoruz kendine gelmesi için öyle sakinleşiyor. yakın zamanda kalabalık misafir gelmişti belki çok uyarıldı ondan oldu, umarım öyledir.. teşekkürler

evet sanırım ağlatmadan uyku eğitimi yok zaten hertürlü eğitim olsa da olmasa da direniyorlar uyumamak için her akşam aynı durumu yaşamaktansa uyku eğitimi verip düzene sokmak lazım. ben uyku işaretlerini takip ederek ona göre hareket ediyorum gündüz uykularını iyi alması için uğraşyıorum akşam da 8 bucuk 9 gibi uyuması için uğraşıyorum. yine eskiye göre çok iyi şükür ama bir uyku eğitimi almış bebek gibi düzenli gitmiyor herzaman. uyku eğitimi almış bebekler genelde kendi odasında ve hiçbir destek almadan uyuyorlar.

Bizde de var ayni sorunbikac gundur ama gazindan gibi hemen kucagima alip sivazliyorum hafif piş pişliyorum gaz cikarip devam ediyor uyumaya ama gaz yoksa diş de etkiliyordur bu ara uyanikken ne bulsa isirmaya calisiyor cunku eminim sizlerde de durm farkli degildir ...

Ne 5-6 saat mi
Benimki en fazla 4 saat uyur. bi de bu aralar daha da erken ama lıkır lıkır emiyor sütüm de var
Aynen bizim de oyle hatta ilk yattiginda maksimum 3 saat sonrasinda 2 saatte bir tekrar kalkiyoruz acaba doymuyor !u diye dusunuyorum ama bez durumu normal bu ay kilo almadi gibi pek 5 ay bitecek 3 gun sonra kontrol de 1 ay aonra bakalim ..

Ve
Dogru olanı yapıyorsun uyku sinyali aldıktan sonra vakit kaybetmeden uyutmak bebeklerin de uykuya geçişini kolaylaştırıyor geciktirdikdikce daha fazla uyarılıyor ve zorlaşıyor.. Desteksiz uyku da mümkün yaptıktan sonra desteksiz de uyur ama onu ben tercih etmiyorum çünkü daha çok küçük su an uykularinin uzaması benim asıl hedefimdi, tabi uykuya geçiş suresinin kısalması da, onu henüz başaramadım..

Emzik emiyor mu? Memede uyuyan bebek sanki emzikle rahatlar gibi geliyor bana
Avent ve nuk denedik 3 ay bana misin demedi uyku sarhosuyken bile almadi...son 1 aydir denemiyoruz.yapisik yasiyoruz..allah var azaldi goguste durma suresi ama emmeden uyumuyor.

Kızlar selamlar,

Nasılsınız? Son 1 saattir falan geçmişi okuyorum, yine faydalı şeyler öğrendik sayenizde, sağolun. :)

Şu sıralar ek gıdaya geçiş konusunu okuyorum ben de. Peynir, yoğurt yapımını öğrenmeye çalışıyorum:) Ama 6.ayın başında mı yoksa 7.ayın başında mı başlasam henüz tam karar veremedim. Ben klasik yöntemle başlıcam ama gıdaları çok fazla karıştırmaya bulamaçlar yapmaya pek niyetim yok. 9-10 aylık falan olunca hafiften Blw tarzına geçiş yapabilirim.
Bu arada KPSS konusu konuşulmuş. Ben de hamile kaldığım hafta İngilizce öğretmenliği için KPSS'ye çalışmaya karar vermiştim. Aslında beklediğimden iyi de bir puan aldım ama henüz atama olmadı maalesef. Temmuz-Ağustos'ta olması bekleniyor. Bu sene tercih yapacak olan var mı aramızda? Süreci beraber takip edebiliriz :)

Hepinizi öpüyorum kızlar, görüşmek üzere :)

Yeri mi yabancıladı acaba diye düşünüyorum artık

Bizimki annemlerin evi bile yadırgıyo hala cnm :) olabilir yani :)
Bildiğim kadarıyla diş çıkarma uyku eğitiminde bile etken kabul edilmiyor canım. Yani huzursuzluk yapsa bile uykudan uyandıracak ağrı atakları yapmıyor anladığım kadarıyla. Bizi ek gıdaya 10:30’da meyve, 14:00’de sebze ile başlattı. Gece öğünü yok henüz. Emzirmeye devam :) ama zaten gün içinde yeterince beslenen bebekleri akşam fazla doyurmaya gerek kalmıyor.

Ne 5-6 saat mi
Benimki en fazla 4 saat uyur. bi de bu aralar daha da erken ama lıkır lıkır emiyor sütüm de var
Uyandığında ağlamazsa önce bir emzirmeden uyutmaya çalışıyor musun? En azından ağlayana kadar.. Bir süre sonra emmeden uyumaya bir süre sonra da uyanmamaya başlıyor çünkü. Uyku eğitimindeki gibi düşünebilirsin.

Gece gayet ideal uykusu bence cnm. Gündüz uykularının kısalması çok normal. Doymasa mümkün değil uyumaz o kadar geceleri :)

Gece gayet ideal uykusu bence cnm. Gündüz uykularının kısalması çok normal. Doymasa mümkün değil uyumaz o kadar geceleri :)
Ya çok rahatladim şu an sağol
Sizin beslenme listeniz nasıl şu an neler veriyorsunuz Duru'ya , miktarları ne kadar ?

Şu an harakiri yapıyor olabilirim ama Duru doğduğundan beri gündüz de gece de mışıl mışıl uyuyor hanımlar. (İstisna gün ve geceler hariç.) Tok olduğundan ve gazı olmadığından eminsem uykusu geldiğini düşündüğümüz her an pes etmeden, ağlatmadan, her türlü yöntemi deneyerek bir şekilde uyuttuk. Haliyle artık uğraşmaya da gerek kalmıyor. Çocuk uyutulacağını anladığı zaman direnmeyip birkaç dakika içinde kolayca uyuyor zaten. Aynı başarıyı ilkinde sağlayabildim mi? hayır. BENCE sebepleri : 1. Her bebek farklıdır. 2. Onlarca kitap da okusanız ikinciyi doğurmadan birincideki hatalarınızı tam olarak anlayamazsınız.. ayrıca önce bir herşeyi yaladım yuttum, bu işi çözdüm şeklindeki ruh halinden sıyrılmak; sonra da bebeğe karşı müthiş bir hoşgörü ve empati bulutu oluşturmak şart bence... uyumasa da çok koymazdı gerçi bana... çünkü “hadi uyan, okula geç kalıyoruz” diye tepesinde bekleyeceğim günlerin çok yakın olduğunu biliyorum :) hatta keşke bu kadar hastalık yaşamasaydı da sabahlara kadar hiç uyumasaydı kuzum,, inanın hepsine razı olurdum...

Eskisi gibi degil ama ara ara yapıyor artık ben umursamiyorum kapatıyorum memeyi canın isterse diyorum o yüzden en azından öncesine göre daha rahatım.

kismetse duzeltilmis olarak 2 martta 6 ayini doldurmu olacak emir. ondan sonra ek gida baslayacak insallah. marta kadar birakmasin tek derdim o.
ben de aynen senin gibi yapiyorum. aliyorsa zaten direk aliyor,almayacaksa zaten assssla almiyor. onceden daha cok zorluyordum ama artik pes ettim. istiyorsa veriyorum,yoksa sen bilirsin deyip sagip veriyorum,biberonla veriyorum. bezdim çünkü artik. surekli kendini arkaya atiyor,zaptetmeye calisirken belim,kolum,boynum gidiyor. e kendimi hirpalarsam yarin obur yuruyup kosmaya baslayinca bu belle,boyunla nasil pesinden kosturup kucakta tasirim diyorum. onemli olan anne sutu aliyor mu aliyor,napayim daha,elimden gelen bu. strese girdim valla ya emsin emsin diye.

Ya çok rahatladim şu an sağol
Sizin beslenme listeniz nasıl şu an neler veriyorsunuz Duru'ya , miktarları ne kadar ?
Sen de sağol cnm :) ikişer tatlı kaşığıyla başlayıp dört, altı, sekiz... diye arttırarak şu an 150’şer grama çıktık. Miktarı bu noktada sabitledik. Sabah on buçukta meyve kokteyli verip 20 dk dan önce emzirmiyorum. Öğleden sonra saat 2 gibi de sebze, pirinç, kuşbaşı et ve kemik suyu karışımı yediriyoruz. Patates, havuç ve kabakla başladık; en son yemeğinde bu üçü, pirinç ve ayrıca avakado ile pırasa da vardı. Bu hafta biraz da yeşillik (ıspanak, fesleğen vs) katarak devam edeceğim. Ayşe’de yedi renk yapmaya çalışırdım. Bunda da öyle yapmayı planlıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…