Eğer doymadığını düşünüyorsan mama yerine katı gıda vermeni tavsiye ederim. Çocuğun kilo alıp almaması bile doyup doymadığını anlamak için yeterli değil. Kimi bebek doyar 300 gr alır kimi bebek 900 gr almıştır ama doymamıştır. Bence en büyük gösterge kirli bez sayısı ve uyku. Bu aylarda hala gece uzun uyumuyorsa bence açtır. Gerektiğinde 4 ay bitince de başlatıyor doktorlar. “Bu çocuk aç” baskısı ne kadar yanlışsa “sadece meme ver” baskısı da o kadar yanlış diye düşünüyorum. Anne sütü koruyucu ve besleyicidir evet, ama kaliteli beslenme zararlı olduğu için değil; anne sütü daha faydalı olduğu için ve hazmı daha kolay olduğu için katı gıdayı mümkün olduğu kadar az tutmaya çalışıyoruz. Hani çocuğa elma değil de zehir veriliyormuş gibi bir sorunsal yaratmaya da lüzum yok yani bence. Çocuğun doymadığını düşünüyorsan, sütün azsa yahut psikolojik olarak aç olduğuna saplanıp kötü hissediyorsan beşinci ay bitiminde de başlayabilirsin. Herşey herzaman ütopik derecede kusursuz olamayabiliyor. İlla sadece meme ver deyip üzerinde anlamsız bir baskı yaratmak istemem yani cnm. Ben ilk kızımda altı ay bitene kadar başlamamıştım. Doktor izin vermemişti. Bu defa aynı doktor beş bitince başlattı. Kilo alımı da baya baya iyiyken üstelik.. ama benim hislerim de hep başlatmam gerektiğini söylüyordu.. belki hastalıktan dolayı.. belki fazlasıyla iştahlı bir çocuk olduğu için.. bilemiyorum :) neticede her annenin içgüdüleri doğruyu söyler bence,, sen de onları dinle cnm :)