Canım bebek ve uyku dan aldım 1050 tl .
Evet Pörpılcığım ben de çok sevdim, dünya kadar faydalı hesap var sabaha kadar okusam sıkılmamSosyal medyaların en güzelidir kendisi greçın teyze iyi yapmışsın :))
Bizimkide gündüz 1 saat uyanık kalıyor.hemen uykusu geliyor.en fazla 1.5 2 saat uyanık kalabiliyor zaten.
Bugün 4 ay aşımız vardı.hemşireye gece uzun uyuduğunu söyledim.eşimde atladı ordan rekorumuz 11 saat diye :)
nasıl yaniiii dedi çok şaşırdı.
Genelde 9 saat uyuyor.ilaç kullanıyomusun dedi yok dedim.çocuğa ilaç veriyomusun uturken dedi hayır dedim.
Çok şaşırdı acıkması lazım dedi.
150 ml mama veriyorum dedim.çok fazla veriyosun dedi.
Ama mamanın üzerinde 4 6 ay bebekler için 250 300 ml mama ölçüsü vermişler.
Doktora götür normal değil dedi.kafama takıldı..
Bu konuda sıkıntım olduğu için üstüme alınıp cevap vermek istiyorum.İlk 6 ay anne sütü için cirpindim hala da cirpiniyorum.Doktora kalsam bana bugün el gıdaya başladın değil mi diyor bende Hayır deyince hiç mi baslamadin deyip şaşırıyor kaldı ki bu da doktor ilk 6 ay sadece anne sütü diyen de doktor.Kendi adıma özellikle endişe ettiğim şey meme reddi.Zorlu bir süreç yaşadım, yaşıyorum.Korkum eğer biberon ile formül süt alırsa beni iyice bırakır mı (bunu dillendirmek istemiyordum aslinda) kaç aydır biberon vermemek için cirpinmisken böyle arada kalmak öyle Zor ki.Biliyorum tabi ki araştırıyorum ek gıdaya başlayınca öyle kocaman kocaman öğün olmayacak onların ki .Sadece belki ona geçmiş olmak bile üstüme bir rahatlik verecek sutum artacak.Belki aldığı 1 çay bardağı ek besin bile ona ve bana uyku açısından fayda sağlayacak. Uzattım ama şunu söylemek istiyorum :WHO nun tavsiyesini biliyorum ek gıda olayının nasıl olması gerektiğini biliyorum ama bunu bile her doktorun farklı yorumladiginu biliyorum.Üzgün ve yorgun olduğum için de ek gıda dönemi benim için bir dönüm olacak araştırmaya okumaya devam edeceğim umarım her şey iyi olur.Ya aslında yazmayayım dedim ama dayanamadım birileri okur, mantıklı bulur, çocuğuna uygular da ben fikrimi soylemediğim için o çocukların vebali boynuma kalır diye engel olamadım kendime.
Doktorlar bangır bangır ilk 6 ay anne sütü eğer yeterli değilse de formül mama verin diye bağırırken doymayan 4 aylık çocuğa rastgele ek gıda önermek ne kadar doğru bunu düşünüyorum okuduğumdan beri. 6 aydan önce ek gıda kararını kendi başınıza doktora danışmadan havadan vermek doğru değil bence. Anne sütünün yetmediğini düşünüyorsanız kilo alsın diye ek gıda verilmez. Bebeklerde güzel olan kilo değil yediklerinin içeriğidir. Sağlıklı ama zayıf bir bebek ve sağlıksız ama kilolu bir bebek arasında fark sadece tartıda değil. Ek gıda zaten ilk başta karnı doysun diye değil tadına baksın diye var. Sindirim sistemi hala hazır değil çocuklarımızın, ağız şapırdatmalar falan hep taklit ve hazırlık şimdilerde. Kizim bugün göz hizasında duran sus çiçeğini kemirmeye çalıştı ağzını uzatıp, yemek istediğinden olduğunu düşünmüyorum.
Mamaya çok mesafeli duran biri olarak söylüyorum eğer bebeğinizin doymadigina inaniyorsaniz, kilo alımı çok düşükse, doktorunuz da bir sorun görüyorsa en azından 6 ay tamamlanana kadar mama kullanın çünkü bebek ihtiyacına göre dizayn edilmiş bir şey en azından.
Bu arada annelik içgüdüsü mükemmel bir şeydir ama her zaman %100 doğru olduğunu kimse söyleyemez. 1 haftalik bebek emzik alsın diye bala batırıp veren anne de içgüdüsünü dinliyor. Dün anneannem anlattı oğlu hiç uyumazmış gece banyo yaptırır gözüne sabun sürermiş yansın da uyusun diye. Anneanne çocuğa yapılır mı oyle deyince de uyumuyordu kızım, uyusun diye yapardım dedi. Onun da içgüdüsü onu göstermiş, 4 çocuk büyütmüş kadın ama yine de içgüdüsü yanlış diyebilir misin o zaman?
doktorunuz bilmiyor muydu boyle uyudugunu?
Sen toparlarsın onu tekrar cnm :) her konuda becerikli anasın maşallahAynen ya bi ara çok güzeldi fena bozuldu şu an
Instagram diye bir şey buldum oradan buluyorum
Şaka bir yana o kadar sosyal medyadan kaçınan insanım ama bebekle ilgili araştırma gerekince beni de aldı içine. Ama sevdim, çok faydalı şeyler var.
Aman pimpirikli ol ne olacak çocuğun hasta olursa pimpirikli diyenler mi bakacak sanki onlar mı uykusuz kalacak senin evladinin başında üzülerek. Bu kış kıyamete dünya kadar mikrobu sokma evine en doğrusunu yapıyorsun.
3 saat aslında uzun bir süre şu an uyanık kalması için. İlk huzursuzluk belirtisinde uykuya geçse belki daha rahat uyur. Gerçi şimdi hatırlayamadım rahat mı uyuyordu ama ben ilk huzursuzluk belirtisinde uyutmadigim zaman uykuya geçisi daha zor oluyor.
Bebek hemşiresi akraba sormuştum.sakın uyandırma.nasıl alışırsa öyle gider dedi.onun kızıda öyle uyurmuş.internettende bakmıştım o zamanlar.ordada zararlı olduğuna dair bişey bulamadım.
Doktorumuza gitmedim bayadır.şimdi içim sıkıldı.yarın arayıp sorucam.
Ya aslında yazmayayım dedim ama dayanamadım birileri okur, mantıklı bulur, çocuğuna uygular da ben fikrimi soylemediğim için o çocukların vebali boynuma kalır diye engel olamadım kendime.
Doktorlar bangır bangır ilk 6 ay anne sütü eğer yeterli değilse de formül mama verin diye bağırırken doymayan 4 aylık çocuğa rastgele ek gıda önermek ne kadar doğru bunu düşünüyorum okuduğumdan beri. 6 aydan önce ek gıda kararını kendi başınıza doktora danışmadan havadan vermek doğru değil bence. Anne sütünün yetmediğini düşünüyorsanız kilo alsın diye ek gıda verilmez. Bebeklerde güzel olan kilo değil yediklerinin içeriğidir. Sağlıklı ama zayıf bir bebek ve sağlıksız ama kilolu bir bebek arasında fark sadece tartıda değil. Ek gıda zaten ilk başta karnı doysun diye değil tadına baksın diye var. Sindirim sistemi hala hazır değil çocuklarımızın, ağız şapırdatmalar falan hep taklit ve hazırlık şimdilerde. Kizim bugün göz hizasında duran sus çiçeğini kemirmeye çalıştı ağzını uzatıp, yemek istediğinden olduğunu düşünmüyorum.
Mamaya çok mesafeli duran biri olarak söylüyorum eğer bebeğinizin doymadigina inaniyorsaniz, kilo alımı çok düşükse, doktorunuz da bir sorun görüyorsa en azından 6 ay tamamlanana kadar mama kullanın çünkü bebek ihtiyacına göre dizayn edilmiş bir şey en azından.
Bu arada annelik içgüdüsü mükemmel bir şeydir ama her zaman %100 doğru olduğunu kimse söyleyemez. 1 haftalik bebek emzik alsın diye bala batırıp veren anne de içgüdüsünü dinliyor. Dün anneannem anlattı oğlu hiç uyumazmış gece banyo yaptırır gözüne sabun sürermiş yansın da uyusun diye. Anneanne çocuğa yapılır mı oyle deyince de uyumuyordu kızım, uyusun diye yapardım dedi. Onun da içgüdüsü onu göstermiş, 4 çocuk büyütmüş kadın ama yine de içgüdüsü yanlış diyebilir misin o zaman?
B bursa_83 onerilmiyor dogru aslinda canim. hem gece gunduz ayrimini yapabilsin hem de uykusunu gunduz almasin gece iyi uyusun diyeYani şöyle ki ortalama olarak 4-5 aylık bebekler gündüz 4-5 saat uyulmalıdır. Yine genel olarak 3 uyku uyurlar. Gündüz uykusunu 1 buçuk saat civarı twk uykuda uyuyan bebek uykusunu da alır. Gece de uykuya daha rahat geçer. 'önerilmiyor' yanlış bir ifade olmuş kusura bakma.
Uyusun cnm ya, uyuyan bebek candır :)) benimki de iki uyku arası biraz fazla uzarsa resmen uyumak için yalvaran gözlerle bakıyor :))Kızlar hep uyku konuşuluyor da gün içinde uyandıktan sonra bebeklerimiz kaç saat uyanık kalabiliyor. Bizim kız 1 saat anca duruyor. Eee haliyle gündüz fazla mi uyumuş oluyor bu durumda?
Başlamadım henüz canım sünneti bi olsunda sonra başlıycaz inş başaramazsam yardım alıcam mecbur.basladin mi uygulamaya?
nasil veriyorlar danismanligi?
her gunku uyku duzenini mi aktardin onlara?
Acaba senin elin fazla sicak olabilir mi? Bazen bana da oluyo tersi elim soguk oluyor bu cocugun atesi var diyorum ölcüyorum normal. Atesini ölctun mü?Kızlar bebeğimin ensesi terli gibi ama çok soğuk. Vücudu da çok Sıcak değil . üstünde tek ince battaniye var kıyafeti de kalın değil. Oda sıcaklığı 26 derece. Şimdi terliyor mu üşüyor mu anlayamıyorum baya da öksürüyor.
Evet dogru diyorsunyuz 3 saat fazla. Ozellikle aksam uykuya dalmakta zorlaniyor. Ama bazen oyundan uykusu geldigini anlamiyor heralde normal birsekilde uyanik vakit geciriyor.Instagram diye bir şey buldum oradan buluyorum
Şaka bir yana o kadar sosyal medyadan kaçınan insanım ama bebekle ilgili araştırma gerekince beni de aldı içine. Ama sevdim, çok faydalı şeyler var.
Aman pimpirikli ol ne olacak çocuğun hasta olursa pimpirikli diyenler mi bakacak sanki onlar mı uykusuz kalacak senin evladinin başında üzülerek. Bu kış kıyamete dünya kadar mikrobu sokma evine en doğrusunu yapıyorsun.
3 saat aslında uzun bir süre şu an uyanık kalması için. İlk huzursuzluk belirtisinde uykuya geçse belki daha rahat uyur. Gerçi şimdi hatırlayamadım rahat mı uyuyordu ama ben ilk huzursuzluk belirtisinde uyutmadigim zaman uykuya geçisi daha zor oluyor.
Meyve kokteylini yerim onunSen de sağol cnm :) ikişer tatlı kaşığıyla başlayıp dört, altı, sekiz... diye arttırarak şu an 150’şer grama çıktık. Miktarı bu noktada sabitledik. Sabah on buçukta meyve kokteyli verip 20 dk dan önce emzirmiyorum. Öğleden sonra saat 2 gibi de sebze, pirinç, kuşbaşı et ve kemik suyu karışımı yediriyoruz. Patates, havuç ve kabakla başladık; en son yemeğinde bu üçü, pirinç ve ayrıca avakado ile pırasa da vardı. Bu hafta biraz da yeşillik (ıspanak, fesleğen vs) katarak devam edeceğim. Ayşe’de yedi renk yapmaya çalışırdım. Bunda da öyle yapmayı planlıyorum :)
terledigi icin vucudu soguyordur. uzerinde ne var ve battaniye kalinligi nasil? oda epey sicak sankiKızlar bebeğimin ensesi terli gibi ama çok soğuk. Vücudu da çok Sıcak değil . üstünde tek ince battaniye var kıyafeti de kalın değil. Oda sıcaklığı 26 derece. Şimdi terliyor mu üşüyor mu anlayamıyorum baya da öksürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?