- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Hii anladım tamam. Toplamda plmuyordur tabi2 saatte bir uyuyorsa. Ay hesap delisi yaptı bu bebeler bizi :)Toplamda 3, 3.5 saat olsa iyi olurdu demek istemistim. Tek seferde 1.5 saat iyi evet.
Çok bilmişler onlar. Anne sütü de alıyor mu canım? Ben önce emziriyorum çok az gelse de bir damla bir damladır diyorum, son damla düşene kadar emziricem inşallah, sonra mama veriyorum bizimki de 120 ml içiyor şuan yaklaşık 2,5-3 saatte bir .
Ypgtdn tuttmu:)Hii anladım tamam. Toplamda plmuyordur tabi2 saatte bir uyuyorsa. Ay hesap delisi yaptı bu bebeler bizi :)
Evet evet tuttu :) biraz sulh ama çok tuttum sanırım dışarıda ondan olduYpgtdn tuttmu:)
Bence aniden iki saat uyanık tutmaya çalışma. Küçük geçişler yapabilirsin. Eğer herşey yolundaysa hiç bozma düzenini.Bizim de uyumasi nerden baksan 1 sat sürüyor aslında. Yanı 1 sat oyalanıyor 1 saate uykuya dalıyor. 45 dakika uyuyor. Bu şekild e genelde günümüz geçiyor:))(
Iki saat çok zor ama ya durması cidden. Yarın bi deneyeyim. Ama çok mizirdaniyor ne yapsam fayda etmiyor. Oyalamak için her şeyi yapıyorum aslında. Gece de uyuyor aslında ama sık uyanıyor bu aralar. Aslında gün içind e aktif zamanı çok az düşününce 4 Aylık bebek için.
Şuan uyku düzeniniz nasıl. Denizin çok iyiydi. Ama iki ay önce bir anda atakla başlayan sık uyanmaları devam ediyor. Hiç bir fark yok. Aslında uyku eğitiminde hiç sorun yaşamadan atlattık. Bi kaç haftadır kendi kendine uyuyor. Ne oluyorsa gece oluyor.Sütüm çok azaldı canım son zamanlarda.
İki göğüsten toplam bir yemek kaşığı anca geliyordu.öyle öyle bitti..
Şuan sadece mama alıyor.instagramda doç dr.a sordum.bu uyuma meselesini.
Sakın gece beslemeyin.harika bir düzen kurmuşsunuz ellerinize sağlık dedi :)
Ben bişey yapmadım aslında.zamanla uyanma süreleri uzadı.
Hii anladım tamam. Toplamda plmuyordur tabi2 saatte bir uyuyorsa. Ay hesap delisi yaptı bu bebeler bizi :)
Bence de uyandırma , artık büyüdüler, acıksa uyanır herhalde. Böyle gece düzeni orurtmuşken bozma. Biz hala oturtamadık mesela, akşam çok erken uyuyoruz, bir türlü geç saatlere çekemedim o sebeple de gece illa ki uyanıyoruz.Sütüm çok azaldı canım son zamanlarda.
İki göğüsten toplam bir yemek kaşığı anca geliyordu.öyle öyle bitti..
Şuan sadece mama alıyor.instagramda doç dr.a sordum.bu uyuma meselesini.
Sakın gece beslemeyin.harika bir düzen kurmuşsunuz ellerinize sağlık dedi :)
Ben bişey yapmadım aslında.zamanla uyanma süreleri uzadı.
Bence de uyandırma , artık büyüdüler, acıksa uyanır herhalde. Böyle gece düzeni orurtmuşken bozma. Biz hala oturtamadık mesela, akşam çok erken uyuyoruz, bir türlü geç saatlere çekemedim o sebeple de gece illa ki uyanıyoruz.
Tamam yavaş yavaş yapayım o gecişi. Her gün kademe kademe artırarak. Her şey yolunda değil gibi sanırım çünkü şu an saat başı uyanıyor yatalta kendi kendine uyudugi halde.Bence aniden iki saat uyanık tutmaya çalışma. Küçük geçişler yapabilirsin. Eğer herşey yolundaysa hiç bozma düzenini.
Bence de uyandırma , artık büyüdüler, acıksa uyanır herhalde. Böyle gece düzeni orurtmuşken bozma. Biz hala oturtamadık mesela, akşam çok erken uyuyoruz, bir türlü geç saatlere çekemedim o sebeple de gece illa ki uyanıyoruz.
Ş
Şuan uyku düzeniniz nasıl. Denizin çok iyiydi. Ama iki ay önce bir anda atakla başlayan sık uyanmaları devam ediyor. Hiç bir fark yok. Aslında uyku eğitiminde hiç sorun yaşamadan atlattık. Bi kaç haftadır kendi kendine uyuyor. Ne oluyorsa gece oluyor.
Bilmiyorum cnm eger 8 subatta baslarsam sirf blw ama one cekersem klasikle baslayabilirim cok kararsizim sorma :)sadece blw mi uygulayacaksin?
klasik+blw mi?
Cnm bizim doktorumuz (prof. Dr.Tansu Sipahi ) elma ve armut puresi ile başlattı.. hafif tatlı meyveler en çok anne sütüne benzeyen bu mevsimde bu meyveler dedi.. hocamizin youtube de ek gıda videoları var göz atın derim.. bizim bebek epey toplu. Nerdeyse 4ay önden gidiyor kilosu.. ona rağmen 6.ayda başladık.. elmayı ve armutu sevmedi ama denedim beceremedim yogurt verdim yedi:)Kizlar elif ece 4 ay 6 gunluk oldu. Doktorumuz kilosu ve gelisimi iyi diye ek besine baslayin dedi
gunluk 1 cay kasigi elma suyuyla baslatti. Sizce erken degil mi fikirlerinizi almak istedim siz ne zaman basladiniz bir de ek gıda icin elma suyu iyi bir başlangıç mi acaba kafamda deli sorular
Bugün 4 ay aşımız vardı.
Sanki hafiften ateşi çıkıyor.ölçtüm koltuk altından.37.2 çıktı.
İnce giydirdim ayağına çorap giydirmedim.
Biraz sıcak ama tam ateş denemez.
Bu gece kontrol edicem saat başı.
İnşaallah yükselmez ateşi..
Yok saçma bir soru değildi, ben de birkaç hafta önce bir ekran görüntüsü görsem anlamazdım hangisi olduğunu o yüzden dedim zaten öyle bir şey keşfettim diye. Ben seviyorum okumayı, daha fazla farklı fikre daha kısa sürede ulaşabiliyorum ve içlerinden aklıma yatanı bulup onun üzerinden araştırmaya devam ediyorum. Bekle bence de nisan bile olur mart yine tam hastalık zamanı oluyor.
sacma bir soruydu zaten
ben internetten bir sey okurken sıkılıyorum yaama her konuyla ilgili de cok fazla kitap yok iste,sınırlı. o yonden internet daha iyi tabiki.
aynen oyle canim,herkes evine gidecek,bebemle ben kalacagiz evde. bakalim martin sonunu bekleyecegim sanirim
Sen rastgele ek gıdaya başladın demedim ben zaten, doktorunu dinledin, doktorun bebeğinin başlamaya uygun olduğunu düşündü ve öyle başladın. Ama bütün çocuklar aynı fiziksel gelişimdeymiş gibi mama yerine ek gıda önermek doğru değil. Sindirim sistemi belli bir seviyeye gelmiş çocuk için elma vermek zehir değildir ama tam gelişmediyse zehir olabilir bunu biz bilemeyiz.Ben rastgele ek gıda önermedim. Kendim de doktorun yönlendirmesiyle hareket ediyorum, gayet net anlattım. “Sadece meme ver baskısı yaratmak istemem üstünde” dedim. Piyasadaki mamaların da hiçbiri mükemmel forma ulaşmış değil... siz hatırlamazsınız o dönem çocuğunuz olmadığı için... Daha 4-5 sene önce en iyi diye satılan marka çok büyük bir denetleme geçirip formülünü değiştirmek zorunda kaldı. Dehşet büyük bir prestij kaybı ve maddi zarara uğradı. Ayrıca zaten mama yeterli olmadığı için sadece mamayla beslenen çocuklar dört ay bitince katı gıdaya geçiriliyor. Doktorlar dört aydan sonra mamayı azaltmaya çalışırken aksine bebeği mamaya alıştırmak bence çok gereksiz. Bu arada dikkat ederseniz her yazımda “bence” kelimesini kullanıyorum. kimsenin vebali kimsenin boynuna kalmaz yani.. mükemmel bir kelimedir “bence” kelimesi, insanın fikrine aidiyet katarken içinden ukalalığı alır ; dinleyenin de kendi akıl süzgecinden geçirmesine fırsat verir saçmasapan olumsuz çağrışımlar bırakmadan.. ayrıca daha birkaç ay öncesine kadar burada birbirimize gayet güzel isimlerimizi etiketleyerek samimiyetle cevap veriyorduk. Ne oldu da böyle imalarla, etiketlemeden ortaya yazayım da sahibi görmesinlerle uğraşır olduk anlamadım. Yazmayınca üzülüp mesaj atan arkadaşlar oluyor, ben de özleyip yazıyorum da her girdiğimde anlamsız bir laf yarışı buluyorum ortamda... hele ki senin gibi gergin platformlardan hazzetmeyen biri için çok anlamsız, içi boşaltılmış ve sıkıcı olsa gerek.. benim için öyle çünkü :) kaba saba bir ifade kullanmadığın müddetçe alınıp gücenmeyeceğimi de çok iyi bilmen lazım oysa; zira sabrımı son haddine kadar sınayanlar da olmuştu bu anlamda hatırlarsan :) gönül rahatlığıyla etiketleyebilirsin yani karşı görüş bildirirken :) sıkıntı yok.. hatta yeri gelir “doğru söylüyor, düşünemedim” de derim hem; bana da faydan dokunmuş olur :)
Haklısın yazanlar ya da okuyanlar büyük ölçüde bilinçli ve farkındalığa sahip ama herkes aynı diyemeyiz ki, burada yazana belki yazan kişinin düşüncelerini genelde beğendiği için köru körüne inanacak insanlar da olabilir etkilenen hayat bebek hayatı başka bir şey olsa umrumda olmaz belki ama haberlerde gördüğümüz zor durumda olan bebeklere bile üzülüyorum ben elimden bir şey gelse yaparım, burada en azından bir annenin farklı fikre kapılmasına ya da yanlış olanın da farkında olmasına uğraşıyorum. 1 yıldır buradayım hep aynı şeyi istedim. Önemli olan bebekler çünkü. Benim tepkim hep bundan, kendi payıma düşen gerginlik için özür dilerim. Kimsenin huzurunu kaçırmak değil niyetim. Bir Ortaçgil dokundurmasıyla bitireyim ama ben konuşmazsam ben olamam kiBurada kimse kimseden mesul degil canlar. Isteyen bebegine doktorun tavsiyesini, ya da dogru bildigini, içgüdüsunden yola cıkarak, ya da annesinin veya x kişinin soylediğini uygulayabilir. Her anne bebegi için en saglıklısını en doğrusunu en iyisini ister lakin herkesin sartları farklı, bebekleri farklı, duyguları düşünce yapısı egitimi farklı da farklı.
Bende bazen acaba bebegim doymuyor mu? neden uyumuyor hemen uyanıyor? neden emmek istemiyor diye kendimi soru çıkmazında buluyorum. Uyku egitimini şöyle mi versem boyle mi ya da vermesem mi? Ek gıdaya klasik yöntemle mi gecsem yoksa blw mu? Şu yogurdu sarimsaklasam da mı saklasam sarımsaklamasam da mı saklasam hesabı. Fazla bir fark yok bence. Uyusun diye haşhas suyu içir, doysun diye tereyaģında inek sütlü muhallebi yedir diyeni görmedim. Buraya yazanların da köru körüne sordugu sorudan aldığı cevabı uygulayacağını düşünmüyorum ki burada hiç kimse kimseye bir sey dayatmıyor sadece fikir alısverişinde bulunuyoruz.
Neden muhabbet dönup dolaşıp bir noktada atışmaya donuyor anlayamıyorum. Ben genelde çogu mesajı begenirim, benim fikrime tam uymasa da begendigim bir noktası vardir illaki. Hic bir seyi olmasa duygu aktarımı cok güzeldir. Ben @AysheDuru nundaGretchen Grundler ında paylaşımlarını dogru buldum kendilerine göre. Kendi adıma güvendigim bir doktordan randevu alıp bu problemlerimizi onunla tartişmayı ve çozum bulmayı umut ediyorum. Herkesin maddi olarak cok iyi doktorlara gitme imkanı yok ama belki bir seferlik gotürulebilir eger o kadar da imkanı yoksa devlette birkaç doktora gidip en beğendigiyle devam edebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?