Aynı durum bizde de mevcut canım, 2 gündür dikkat ediyorum çok az çiş yapıyorMerhaba kızlar,göğüslerim normalde dolu olurdu ama bugün yumuşacık olmus ve oğlumun bezdeki çiş miktarida azalmış sanki.Neler oluyor böyle sutum mu azalıyor yoksa?
Allah şifa versin. Şükür ki dediğin gibi tedavisini buldurmuş. Evliliğin başında “Ben henüz çocuk yapmayı düşünmüyorum “ diye konuşanların çocukla imtihan olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlama tabiki haddim değil seni yargılamak. Genel olarak çevremde bu durumu yaşayan çok var. Böyle konuşup sonra çocukları olsun istediklerinde ya olmadı, ya da bir sorunu oldu. Aslında evliliğin ilk amacı hayırlı bir nesil yetiştirmek. Sonra helal ortamda toplumun en küçük ama en önemli birimi olan aileyi oluşturmak. Velhasıl çocuğu yapan biz değiliz. Eğer Allah nasip edecekse korunduğundan emin olanların bile çocuğu oluyor. Etmeyecekse hangi yöntemi denesen sonuç vermiyor. Bu konuda konuşmalarımıza dikkat edelim. Allah bana 10 tane verse hepsine en iyi anne olmaya ve hayırlı yetiştirmeye niyetlenelim. Veren O . Vermeyen O. Verirse Elhamdülillah ne güzel verdi. Vermezse Elhamdülillah ne güzel vermedi. Hepsi bizim için hayır. Neden bunu yazdım ne yazdım bilmiyorum arada geliyor banaSağlıkla büyüt inşallah bebeğini :)
Bu imtihan muhabbeti ne gercekten hicbirsey anlamadim. Bosver guzel arkadasim kapansin konu gitsinben evliligimizin ilk 2 senesi cocuk istemedim. evlilige ve esime alismaya calisiyordum. bir yandan da acikogretim okuyordum. esim istiyordu ilk gunden beri ama hic baski yapmadi bana. 2 sene sonunda hadi deneyelim dedik. 1 sene kendimiz denedik olmadi. olmayinca doktora gittik. sizin normal yolla olmaz. tup bebek dedi direk. basindam asagi kaynar sularin nasil dokuldugunu anladim o an. 2015 agustosunda basladik tedavilere. 2 kez asilama,5 kez tup bebek denedik. kurler,vitaminler,dualar,depresyonlar,psikologlar vs. dibine kadar yasadik. 2016 aralikta hamile kaldim ve 2017 agustosta İMTİHANIMIZ bitmis olacak ki emirimizi kucagimiza aldik diye dusunurken İMTİHANIMIZ bitmemis olacak ki ayaginda egrilikle,ucgen yüz sendromuyla doğdu emirim.Hatta İMTİHANIMIZ o kadar zor ki az once arkadasimiza yazdigim gibi ilk once yuzunu degil de ayaklarini gosterdiler. İMTİHANIMIZ emirin ayaklarinin daha 5 gunlukken 1700 gramken alciya alinmasiyla devam etti. İMTİHANIMIZ emirin alcilari 50 gun sonra cikana kadar devam etti. Bir yandan da genetik testlerin sonuclarini 3.5 ay catlayarak beklemeyle gecti İMTİHANIMIZ. neyseki temiz cikti sonuclarimiz.
neyse uzatmayim. bugün senin sayende ogrenmis oldum neden 5 kez tup bebek denedik,neden gecelerce agladik mahvolduk,neden disari bile cikamadik bebek gormemek icin,neden bebeklerin oldugu reklamlari izleyemedik,neden varimizi yogumuzu satip tedavi olduk,neden emirimin ayaklari boyle oldu,neden neden neden.....
megerse ben bebek istemiyorum dedigim icin yasamisiz bunlari. ama bunu ben soyledim. esim soylemedi. neden o da dahil oldu onu anlayamadim!!!
peki insanlarin hayattaki bakis acilari ve istekleri degisemez mi?
onceden cocuk istemeyip sonradan isteyemezler mi?
peki ilk geceden itibaren cok isteyerek bebek sahibi olup da bebeklerinin "sorunlari" olanlar nolacak? hani genelde cocuk istemeyenlerin bebeklerinde sorun oluyor ya!!!
peki "konusmalarimiza dikkat edelim" deyip,bir yandan da İMTİHAN demek ne kadar dogru?
tabiki herkesin bu dunyada İMTİHANlari vardir ve bunu bir tek rabbim bilir. aslinda hem soylenecek cok sey var hem de "ne desen boş olan zamanlar" var.
burda hic kimseyi kirmamaya ozen gosterdim hep,kelimelerimi sectim. kirdiklarim olduysa da istemeden olmustur ama bu konuda cok hassasim.sanirim senin bebegin istedigin ilk ay oldu,o yuzden boyle "acimasiz" bir cumle kurabildin.
yakinlarindan biri bu durumlari yasasaydi yine boyle konusur muydun diyecektim ama zaten "cevrende" cok kiside oldugunu yazmissin. "cevre"den kasıt ya uzak kisiler ya da sana kan bagi/arkadaslik kadar yakin ama duygu olarak senin uzak hissettigin kisiler. yoksa gercekten onlari anlamis olsaydin boyle bir cumle kurmazdin.gercekten yakinin olan kimse bu durumu yasamasin dilerim.
yukaridaki sorularin cevaplarini da lutfen bana degil kendine ver.
Bu aralar çok dinlenip,uzun uyuyamiyorum ben ona bağladım ,süt üretiminde uyku çok onemli.Aynı durum bizde de mevcut canım, 2 gündür dikkat ediyorum çok az çiş yapıyor
Allah tez zamanda gonlune gore versin...suan baya huzunluyum ama alisirim elbet:)
sagolasin canim:)
anneme yakina gitmeyi istiyordum zaten,simdi daha cok istiyorum
Hemen favorilerime ekledim. Teşekkürler canım çoo seviyorum bende böyle evde yapılan oyuncakları etkinlikleri.0-12 ay arası bazı oyuncak fikirleri. Facebook piapolya oyun ablaları grubundan alıntıdır.
Rica ederim grubu takip etmeni tavsiye ederim çok güzel paylaşımlar var :)Hemen favorilerime ekledim. Teşekkürler canım çoo seviyorum bende böyle evde yapılan oyuncakları etkinlikleri.
ben evliligimizin ilk 2 senesi cocuk istemedim. evlilige ve esime alismaya calisiyordum. bir yandan da acikogretim okuyordum. esim istiyordu ilk gunden beri ama hic baski yapmadi bana. 2 sene sonunda hadi deneyelim dedik. 1 sene kendimiz denedik olmadi. olmayinca doktora gittik. sizin normal yolla olmaz. tup bebek dedi direk. basindam asagi kaynar sularin nasil dokuldugunu anladim o an. 2015 agustosunda basladik tedavilere. 2 kez asilama,5 kez tup bebek denedik. kurler,vitaminler,dualar,depresyonlar,psikologlar vs. dibine kadar yasadik. 2016 aralikta hamile kaldim ve 2017 agustosta İMTİHANIMIZ bitmis olacak ki emirimizi kucagimiza aldik diye dusunurken İMTİHANIMIZ bitmemis olacak ki ayaginda egrilikle,ucgen yüz sendromuyla doğdu emirim.Hatta İMTİHANIMIZ o kadar zor ki az once arkadasimiza yazdigim gibi ilk once yuzunu degil de ayaklarini gosterdiler. İMTİHANIMIZ emirin ayaklarinin daha 5 gunlukken 1700 gramken alciya alinmasiyla devam etti. İMTİHANIMIZ emirin alcilari 50 gun sonra cikana kadar devam etti. Bir yandan da genetik testlerin sonuclarini 3.5 ay catlayarak beklemeyle gecti İMTİHANIMIZ. neyseki temiz cikti sonuclarimiz.
neyse uzatmayim. bugün senin sayende ogrenmis oldum neden 5 kez tup bebek denedik,neden gecelerce agladik mahvolduk,neden disari bile cikamadik bebek gormemek icin,neden bebeklerin oldugu reklamlari izleyemedik,neden varimizi yogumuzu satip tedavi olduk,neden emirimin ayaklari boyle oldu,neden neden neden.....
megerse ben bebek istemiyorum dedigim icin yasamisiz bunlari. ama bunu ben soyledim. esim soylemedi. neden o da dahil oldu onu anlayamadim!!!
peki ilk geceden itibaren cok isteyerek bebek sahibi olup da bebeklerinin "sorunlari" olanlar nolacak? hani genelde cocuk istemeyenlerin bebeklerinde sorun oluyor ya!!!
peki "konusmalarimiza dikkat edelim" deyip,bir yandan da İMTİHAN demek ne kadar dogru?
tabiki herkesin bu dunyada İMTİHANlari vardir ve bunu bir tek rabbim bilir. aslinda hem soylenecek cok sey var hem de "ne desen boş olan zamanlar" var.
burda hic kimseyi kirmamaya ozen gosterdim hep,kelimelerimi sectim. kirdiklarim olduysa da istemeden olmustur ama bu konuda cok hassasim.sanirim senin bebegin istedigin ilk ay oldu,o yuzden boyle "acimasiz" bir cumle kurabildin.
yakinlarindan biri bu durumlari yasasaydi yine boyle konusur muydun diyecektim ama zaten "cevrende" cok kiside oldugunu yazmissin. "cevre"den kasıt ya uzak kisiler ya da sana kan bagi/arkadaslik kadar yakin ama duygu olarak senin uzak hissettigin kisiler. yoksa gercekten onlari anlamis olsaydin boyle bir cumle kurmazdin.gercekten yakinin olan kimse bu durumu yasamasin dilerim.
Tesekkurler yine harika bir paylasım0-12 ay arası bazı oyuncak fikirleri. Facebook piapolya oyun ablaları grubundan alıntıdır.
Bu ara bizimde çiş azaldı sanki ben regl donemimle baglanti kurdum sutum azaldi galiba diye duzelir umarim.Aynı durum bizde de mevcut canım, 2 gündür dikkat ediyorum çok az çiş yapıyor
ben evliligimizin ilk 2 senesi cocuk istemedim. evlilige ve esime alismaya calisiyordum. bir yandan da acikogretim okuyordum. esim istiyordu ilk gunden beri ama hic baski yapmadi bana. 2 sene sonunda hadi deneyelim dedik. 1 sene kendimiz denedik olmadi. olmayinca doktora gittik. sizin normal yolla olmaz. tup bebek dedi direk. basindam asagi kaynar sularin nasil dokuldugunu anladim o an. 2015 agustosunda basladik tedavilere. 2 kez asilama,5 kez tup bebek denedik. kurler,vitaminler,dualar,depresyonlar,psikologlar vs. dibine kadar yasadik. 2016 aralikta hamile kaldim ve 2017 agustosta İMTİHANIMIZ bitmis olacak ki emirimizi kucagimiza aldik diye dusunurken İMTİHANIMIZ bitmemis olacak ki ayaginda egrilikle,ucgen yüz sendromuyla doğdu emirim.Hatta İMTİHANIMIZ o kadar zor ki az once arkadasimiza yazdigim gibi ilk once yuzunu degil de ayaklarini gosterdiler. İMTİHANIMIZ emirin ayaklarinin daha 5 gunlukken 1700 gramken alciya alinmasiyla devam etti. İMTİHANIMIZ emirin alcilari 50 gun sonra cikana kadar devam etti. Bir yandan da genetik testlerin sonuclarini 3.5 ay catlayarak beklemeyle gecti İMTİHANIMIZ. neyseki temiz cikti sonuclarimiz.
Bu aralar çok dinlenip,uzun uyuyamiyorum ben ona bağladım ,süt üretiminde uyku çok onemli.
Tesekkurler yine harika bir paylasım
Bu ara bizimde çiş azaldı sanki ben regl donemimle baglanti kurdum sutum azaldi galiba diye duzelir umarim.
Yazdıklarında kendimi okudum canım üzulmemek alınmamak elde degil ve bunu sadece yasayanlar anlar. Bende ilk bir sene korundum sonra benimde olmadı ama korunmadıği halde olmayan arkadaslarım da var. Hatta yakın bir akrabam ilk cocugu hemen evlenince oldu isteyerek duşük oldu malesef ikinci ay tekrar gamile kaldi neyse ki ve bana esim ceketini evde biraksa hamile kaliyorum falan diyordu bana yani düşün. Şimdi ise doktor doktor gezip ikinci icin ugraşıyorlar demek ki ceketle olan bir is degilmis takdirmiş. Bunun bir ceza oldugunu düsünmuyorum ama imtihan degil diyemem çünkü hayatin her evresi farkli farklı imtihamlardan oluşuyor tabi bu benim inancimda böyle. Arkadaşımızda bence iyi niyetli ama yasamadigi bir sey oldugu icin rahat konusmuş onu da yadirgamayalım.
Genel olarak lutfen arkadaşlar yapıcı olalım yıkıcı olmayalım. Sosyal medya yıpratıci olabiliyor lutfen karşımizdakinin kanli canli bir insan olduğunu ve herseyden once bir ANNE oldugunu unutmayalim
Hayat hepimiz icin basli basina bir imtihan deqil mi ? Kesinlikle oyle dusunme canim ve seni uzecek kiracak hicbiseyi okuma gormezden gel olur mu ? Senin ne yasadigini suan hicbirimiz bilemeyiz yalnizca anlamaya calisiriz burdaki bebegin icin ogrenme arastirma cabani hepimiz goruyoruz ve seni seviyoruz...ben evliligimizin ilk 2 senesi cocuk istemedim. evlilige ve esime alismaya calisiyordum. bir yandan da acikogretim okuyordum. esim istiyordu ilk gunden beri ama hic baski yapmadi bana. 2 sene sonunda hadi deneyelim dedik. 1 sene kendimiz denedik olmadi. olmayinca doktora gittik. sizin normal yolla olmaz. tup bebek dedi direk. basindam asagi kaynar sularin nasil dokuldugunu anladim o an. 2015 agustosunda basladik tedavilere. 2 kez asilama,5 kez tup bebek denedik. kurler,vitaminler,dualar,depresyonlar,psikologlar vs. dibine kadar yasadik. 2016 aralikta hamile kaldim ve 2017 agustosta İMTİHANIMIZ bitmis olacak ki emirimizi kucagimiza aldik diye dusunurken İMTİHANIMIZ bitmemis olacak ki ayaginda egrilikle,ucgen yüz sendromuyla doğdu emirim.Hatta İMTİHANIMIZ o kadar zor ki az once arkadasimiza yazdigim gibi ilk once yuzunu degil de ayaklarini gosterdiler. İMTİHANIMIZ emirin ayaklarinin daha 5 gunlukken 1700 gramken alciya alinmasiyla devam etti. İMTİHANIMIZ emirin alcilari 50 gun sonra cikana kadar devam etti. Bir yandan da genetik testlerin sonuclarini 3.5 ay catlayarak beklemeyle gecti İMTİHANIMIZ. neyseki temiz cikti sonuclarimiz.
Üzülme toparlayacagiz topik uzatmali logusa sendromu geciriyor diyelim hamileyken bu denli calkantili degildi ortam bebekler dogdu herkes gerildi diyelim kapatalim konuyuHaddimi aşmadan ben de görüş bildirmek isterim ki bu yazılanlar bende şunu oluşturdu yahu bu insanlar neymiş böyle yok biri diğerine haber verirmiş, yok gizli takipmiş, vay canına arkadaş. Ben belki aktif olarak yazamıyorum ama aslında ilk günlerden beri takipteyim sizi. Yaşadığım şehirde de çok arkadaşım, hele ki bebekli arkadaşım hiç olmadığı için aklıma takılan ufacık bir soru işaretinin çözümünü bile sizlerde aradım. Sizlerde aradım derken görüş ve önerilerinize, daha fazlası tecrübelerinize önem verdim. Hiçbir zaman da a kişisi böyle dedi ben de öyle yapayım, b kişisi böyle dedi kesin doğrudur gibi düşüncelere sapmadım. Sizin öneri ve tecrübelerinizi kendi akıl ve mantık süzgecimden geçirerek aklıma yatanı aldım yatmayanı süzgeçte bıraktım. Kimseye de sen bunu nasıl dersin demek aklımın ucundan geçmedi. Burada yazılanlar bir öneri ve görüş,isteyen alır kullanır istemeyen kullanmaz, sonuçları da kendini bağlar değil mi? Ne güzel paylaşımların olduğu bir forumken böyle çatırdamalar iyi olmadı. Bir de gizli gruplaşma olayı sezdim sanki. Ne gerek var ki bu tarz şeylere, burda kimse kimsenin hayatında değil neticede, ne güzel yazıyor söylüyorduk, bu da nerden çıktı şimdi ?
4 ay derken bayağı oldu gideli de ne yaptın o kadar merak ettim :)
Bu imtihan muhabbeti ne gercekten hicbirsey anlamadim. Bosver guzel arkadasim kapansin konu gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?