- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.352
- 108
Vegafron u bende almştm içeriğini okuyunca vazgeçtim. İçim rahat etmeyecek diye kullanmadım. Sidefer de parabensiz miş ve kabız yapmıyormuş. Bakalım onu kullanmaya başlıycaö inş yapmaz.Ben sağlık ocağının verdiğimi kullanıyorum Vegaferon. Bizimki zaten o kadar seyrek kaka yapıyor ki, ama bunu vermeme rağmen birkaç kez arka arkaya yaptığı da oldu . Yani kakayı etkilemiyor bence bu ama içinde paraben var . Onu da araştırdım aslında çok büyük etkisi yok deniyor ama hiç olmayanı kullanmak daha doğru tabi.
“ Parabenler, ilaçlarda ve kozmetik ürünlerde antimikrobik etkileri nedeniyle 1924'ten beri tüm dünyada, koruyucu amaçlı ve çok düşük dozlarda yardımcı madde olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Parabenlerin kimyasal yapılarına göre metil, propil, bütil paraben gibi türevleri vardır.
-Parabenler insan vücudunda östrojen hormonuna benzer etkiler göstermektedir. Ancak bu etkileri, östrojenin binde biriyle 10 milyonda biri kadardır. İlaçta ve kozmetikte en çok kullanılan metil parabenin etkinliği, östrojen etkinliğinin 2 milyon 500 binde biri kadardır. İlaçlarda ve kozmetik ürünlerde bulunan miktarıyla (östrojene uzun dönemde yüksek doza maruz kalmaya bağlı yan etkileri de dahil) östrojenik etki göstermediği kabul edilebilir. Bu nedenle kanserojenik ve endokrin bozucu etki göstermesi beklenmemektedir. Ayrıca, parabenler ilaç veya kozmetik olarak kullanıldığında çok hızlı bir şekilde parçalanarak vücuttan idrarla atılır. Ağız yoluyla alındıklarında ise midedeki asit ortamı nedeniyle parçalanmaları yüksek olup kana geçen miktarı yok denecek kadar azdır.
-Bu maddenin vücutta toksik etki yaratacak ölçüde biriktiğini gösteren ve insanlarda doğrudan kanser oluşturmasına yönelik kanıtlanmış bilimsel veri bulunmamaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalarla konu bilim dünyası tarafından yakından takip edilmektedir.
-Ülkemizde ilaçlar, klinik kullanıma sunulmadan önce, içeriklerinin ve katkı maddelerinin (parabenler dahil) mevzuatımız sınırları içerisinde olması kaydıyla ruhsatlandırılmaktadır. İlaç ruhsatlandırmayla ilgili mevzuatımızdaki sınırlar da Avrupa Birliği ve ABD ile uyumludur. “
Demir damlası verdikten sonra ben üstüne su veriyorum bir çay kaşığı kadar benim kullandığım damla kırmızı değil ama yinede leke yapabiliyormuş dişlerde oyüzden su ver dedi eczacı blw konusunda bende doktorun gibi düşünüyorum süt bol olması lazım onun için bende klasik artı blw yapıcam yapabildiğim kadar :)Arkadaşlar dün aylık kontrolümüz vardı.Normalde doktorumuz bu ay tam kan sayımı yapıp demir damlasına öyle başlayacaktı, ama bendeki kansızlık geçmişi ve bebeği beyaz gördüğü için 6 damla başlayalım 2 ay sonra kan sayımına bakıp doz ayarlaması yaparız dedi. Benim soracağım soru dün sormayı unuttuğum için, damladan sonra diş etlerini tülbentle siliyormusunuz?
Ek gıdaya gelişimi iyi olduğu için 6. Ayın sonunda başlayacağız. Ama çok katı gitme patates vb. haşladıysan birazcık ağzına verebilirsin dedi. Blw'yi çok desteklemiyor,yetersiz buluyor, 6. aydan sonra artan ihtiyacı karşılamıyor dedi. Ama klasik yöntem + blw gidebilirmişim.
Uyku eğitimi ile ilgili, 5. ayın odayı ayırmak için uygun olduğunu söyledi. Emzir, hafif pışpışla yerine bırak,bunu uyuyana kadar yapacakmoşım. Biz yakında oturduğumuz evden taşıyacağımız için, 2 kere oda ayırma psikoloji yaşamasın diye taşınana kadar ayırmayı düşünmüyorduk, ama sanırım bu ay sonunda Dr dediği gibi ayıracağuz. Aklı başına geldikçe ayırmak daha zorlaşacak. Benim dün öğrendiklerim şimdilik bu kadar.Aklıma gelen olursa yine yazarım.
Dün olan atışma gerçekten çok çirkindi. Buraya egolarımızı kapının dışında bırakıp girmeliyiz diye düşünüyorum. Birbirimizi bu kadar sinirlenecek kadar tanımıyoruz. Sonuçta hepimizin burdan bağımsız hayatları var. Sadece bilgi paylaşımı. Birde evlilik,ceza,imtihan muhabbeti dönmüş. Üstüne çok yazılmış bende linç eder gibi konuşmak istemiyorum ama B bursa_83 arkadaşımızın yazdıklarından çok etkilendim. Lütfen dikkat edelim.
Kendi adıma yazdıkların için teşekkür ederim fikirlerin benim için değerli.Bu konuda da zaten duyarlı bir insansın.Baştan beri üslubunu beğendiğim insanlardan biri olarak sorunuma yorum yapman da beni ayrıca mutlu etti.Aslında yazmayacaktım çünkü ikili diyaloglara karışmama kararı almıştım kendimce. Zaten karsilikli atisma mesajlarini ne begendim ne de yorum yazdim.
Buradaki "sinsi" diye itham edilen kişi benmisim. Cidden bir şey yazmayacaktım ama icim icimi yedi dünden beri. Çok üzüldüm.
Sırf yazılan platforma ben de uyeyim diye suçlandım. Oysaki zaten o kadar açık yazılmış ki anlaşılmaması çok güç bu topikten bakan bir göz olarak zaten.
Insanlari bu sekilde "sinsi" vs olarak suclamadan önce iki kere düşünmek gerekiyor.
Basından beri olan olaylarla ilgili iki satır da ben yazmak istiyorum bu suçlamaların üzerine.
Bu topikte etiketlemeden laf sokma olayını ilk başlatan kişi Mutelladir. Bunun hepimiz farkındayızdır sanırım. Ayrıca üslup sorunu olan da odur. Madem açık açık konuşmak gerekiyor bunları yazayım. Asıl susanlar, sineye çekenler biz olduk. Insanlara sert üslupla yazılan mesajlar oldu bir şey demedik. Bir şeyin anlatımla biçimi vardır, güzellikle, karşıdakini kırmadan anlatırsin. Burası bybo ya da başka bir platform değil, burası Kadınlar kulübü. Burada insanları azarlar tarzda mesajlar yazamazsınız.
Bazen bazı arkadaşlara yazarken kırk kere düşünüyorum acaba kırdım mi diye. Mesela geçen @All_Iz_Well arkadaşa bir şey yazdım. Sonra icim içimi yedi acaba kıracak bir şey söyledim mi diye. Yine süt olayı ile ilgili Y yakamozeinstein arkadaşıma yazdıklarımdan sonra aynı hislere kapıldım. Ben sadece doğru olduğuna inandığım şeyleri arkadaşlarım da faydalansın diye onlarla paylaşmak istiyorum. Niyetim asla ukalalık etmek değil. Üslubum azarlar ya da dalga geçer gibi değil. Ama yine de iki kere düşünüyorum. Çünkü ben kimim ki?
Oysa ki hepimiz farkındayız Mutella nickli arkadaşımız insanlara bunları yapıyor. Yakın zamandan örnek vereyim. Bir arkadaş destekli otursa da ek gıdaya başlayabilir miyiz tarzı bir soru sormuştu. Verilen cevap "90 derece dik". Ciddi bir konuda sorulan soruya verilen bu cevap dalga geçer tarzda. Yine kendisine uzun uzun yazılan bir mesajdan sonra "teşekkürler @sakyuz" yazması... Sanırım neyle dalga geçtiğini anlamamak için aptal olmak gerekir.
Bu ve bunlar gibi insanlarin akli ile dalga gecen cevaplar, insanları etiketlemeden sokulan laflar... Bunları yapan hep Mutella idi. Sonra bazı arkadaşlar ona onun tarzı ile cevap vermeye başlayınca tepki gösterdi.
Bu arada sunu da yazmadan gecemeyecegim karsilastirmak adina. Burada Gretchen Grundler nickli bir arkadaşımız var. Onun insanlara anlatis tarzı ile Mutella arasında çok büyük fark var. Ilk arkadaşımız her zaman kimseyi kırmadan bildiklerini paylaşır, üslubu da oldukça iyidir. O yüzden bugüne kadar kimsenin onunla derdi olmadi sanırım. Karşılaştırma yapmanız acısından söylüyorum.
Bir de şu gruplaşma mevzuu var. Ben burada bir şeyler paylaşmak, bilmediklerini danışmak için bulunuyorum. Son olan olaylardan sonra da aynı şekilde devam ettim ama baktım ki bazı kişiler ne mention yazıyor ne de mesajlarımı beğeniyor. Ben de onları begenmemeye, etiketlememeye başladım. Burada kasıtlı bir tavır varsa ben de zorla iletişime geçecek değilim. Gretchen arkadaşımız topicte kimse yok minvalinde bir yazı yazmıştı. Ben de onun üzerine sohbet açılsın diye hadi yeniyıl dileklerimizi yazalım diye bir geyik attim ortaya. Tabi ki cevap vermek zorunda değildi ama bu serzenisin ardına cevap verebilirdi eğer belli bir şey için tavır yapmiyorduysa. Bunlar aklıma gelen örnekler.
Nazar olayı da aynı şekilde. Ilk kimler başlatmıştı hatirlarsiniz. Sonra sanki arkadaşlar onlar dememisler gibi bunun aksini savundular vs. Bu tarz bir şeye ben inanmıyorum zaten, buraya da iyi kötü her şeyi yazıyorum:) Yine de bu konuyu da yazmak istedim. Komik cidden :))
Eski kan yeni kan muhabbeti... Ilk günden beri yazanların hakkını yemek gibi oldu biraz kusura bakmayın ama. Evet bu platform kimsenin özeli değil ama öyle bir yazıldı ki buraya emek verenlerin emekleri de hiç edildi.
Karşılıklı atışmaya dönüştü bazı şeyler. Gereksiz tartışmalar başladı. Tüm bunların sebebi bana kalırsa Mutella nickli arkadaşımızın kaba üslubu oldu. Her şeyin fitilini ateşleyen oydu.
Bastan izin vermeseydik diyorum. Çünkü başta hepimiz nazik insanlar olarak gormezden geldik bazı şeyleri. Zaten kendisi eğlenceli, güzel bir renkti topicte. Hepimiz seviyorduk bu huyuna rağmen. Ama sanırım artık isler değişti. Herkesle dalga geçen bu tavrından kimse hoşnut değildir.
Hepimiz Kadınlar Kulübünü çok seviyoruz. Burada heyecanlarımızı, huzunlerimizi paylaştık. Birbirimizden iyi kötü bir şeyler öğrendik. Hepimiz bebeklerimiz için doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. O yüzden bu olaylar gidisimizi bozmasın aynen devam edelim. Gruplaşma filan yok kimse merak etmesin burada. Hepimiz birbirimizi seviyoruz. Zaten aklı basında olan herkes olayların farkındadır. Lütfen olanlardan etkilenmeyip yazmaya devam edin. :)
Arkadaşlar dün aylık kontrolümüz vardı.Normalde doktorumuz bu ay tam kan sayımı yapıp demir damlasına öyle başlayacaktı, ama bendeki kansızlık geçmişi ve bebeği beyaz gördüğü için 6 damla başlayalım 2 ay sonra kan sayımına bakıp doz ayarlaması yaparız dedi. Benim soracağım soru dün sormayı unuttuğum için, damladan sonra diş etlerini tülbentle siliyormusunuz?
Ek gıdaya gelişimi iyi olduğu için 6. Ayın sonunda başlayacağız. Ama çok katı gitme patates vb. haşladıysan birazcık ağzına verebilirsin dedi. Blw'yi çok desteklemiyor,yetersiz buluyor, 6. aydan sonra artan ihtiyacı karşılamıyor dedi. Ama klasik yöntem + blw gidebilirmişim.
Uyku eğitimi ile ilgili, 5. ayın odayı ayırmak için uygun olduğunu söyledi. Emzir, hafif pışpışla yerine bırak,bunu uyuyana kadar yapacakmoşım. Biz yakında oturduğumuz evden taşıyacağımız için, 2 kere oda ayırma psikoloji yaşamasın diye taşınana kadar ayırmayı düşünmüyorduk, ama sanırım bu ay sonunda Dr dediği gibi ayıracağuz. Aklı başına geldikçe ayırmak daha zorlaşacak. Benim dün öğrendiklerim şimdilik bu kadar.Aklıma gelen olursa yine yazarım.
Dün olan atışma gerçekten çok çirkindi. Buraya egolarımızı kapının dışında bırakıp girmeliyiz diye düşünüyorum. Birbirimizi bu kadar sinirlenecek kadar tanımıyoruz. Sonuçta hepimizin burdan bağımsız hayatları var. Sadece bilgi paylaşımı. Birde evlilik,ceza,imtihan muhabbeti dönmüş. Üstüne çok yazılmış bende linç eder gibi konuşmak istemiyorum ama B bursa_83 arkadaşımızın yazdıklarından çok etkilendim. Lütfen dikkat edelim.
Klasik+blw olarak başladığınızda nasıl ilerlediğinizi paylaşabilir misiniz ?Demir damlası verdikten sonra ben üstüne su veriyorum bir çay kaşığı kadar benim kullandığım damla kırmızı değil ama yinede leke yapabiliyormuş dişlerde oyüzden su ver dedi eczacı blw konusunda bende doktorun gibi düşünüyorum süt bol olması lazım onun için bende klasik artı blw yapıcam yapabildiğim kadar :)
Karbonat bebeğe zarar verebilir. Hiç gerek yok bence.Uzun uyuyorsa gece bence de ayırabilirsin. Benimki o kadar sol uyanıyor ki yani gece boyunca bir de oda değiştirecek halim kalmaz. Diş çıkarıyor zor geçiyor biraz. Gece uykusu uzadığı zaman ben de ayırmayı düşünüyorum. Benim kullandığım damla bildiğin kan renginde ek gıdaya da geçmedim su da vermiyorum o yüzden ama olabilir leke ben de mendille sileyim bunu duymamıştım. Hatta bir tane dişte yarım çıktı arada bir karbonatlı suyla silmeli miyim acaba ?
Doktorumuz klasik + blw uygularken önce klasik besle ondan sonra önüne parmak şeklinde haşlanmış sebzeyi koy dedi.Klasik+blw olarak başladığınızda nasıl ilerlediğinizi paylaşabilir misiniz ?
Kızlar hepinize selamlar,
Güzel forumun güzel anneleri, keyifli güzel bir gün olsun. Bizi ailece biraz zorlu bir dönem bekliyor, 20 gün içinde taşınmamız gerekiyor. İlk taşınmam olucak, muhtemelen çok zorlu bir süreçtir. Bir de ben oturduğumuz evi çok seviyordum, şimdi burdan çıkmak zor gelicek. Dün gece bütün odaları tek tek dolaştım, uyku tutmadı :) Bakalım bebekle nasıl olacak, bir de bu hafta sünnet düşünüyordum. Acil gelişen durumlar nedeniyle biraz askıya almamız gerekecek galibaUmarım en güzel şekilde altından kalkabiliriz.
Hepinize güzel bir gün diliyorum :)
Çok saol tavsiye için canım. Oraya da bakıcaz nakliye için. Annem yardımcı olacak, onun dışında eşim izin alacak o halledicek gibi pek çok şeyi. Umarım yeni ev bize daha iyi gelir, Allah'tan hayırlısını diliyorum.Biz de ben hamileyken taşınmıştık. Ivır zıvırı biz toparladık gerisini nakliye halletti eğer nakliye tutacaksanız armut.com varmış güvenilir ve özel eşyalar hariç her şeyi taşıyorlarmış bardakları bilebiz ordan bulmamıştık ama bir daha taşınırsak oraya bakıcaz. Ama komple kendiniz yapacaksınız biraz zorlanabilirsin inşallah yardımcıların vardır akraba konu komşu :) tebdili mekanda ferahlık vardır inşallah değişiklik, oturduğunuz evden daha iyi gelir :)
Paylaşırım tabi ben önce klasik başlayacağım öğün oluştuğu zaman önüne meyve yada haşlanmış sebze koyabilirim eline kaşık verebilirim ilerleyen zamanlarda yemesi şart değil ağzına götürmeyi öğrensin yeterKlasik+blw olarak başladığınızda nasıl ilerlediğinizi paylaşabilir misiniz ?
İşte bu klasik menüyü merak ediyorum tam da :)Doktorumuz klasik + blw uygularken önce klasik besle ondan sonra önüne parmak şeklinde haşlanmış sebzeyi koy dedi.
Ek gıda ile ilgili bir sonraki ay detaylı konuşacağız. Ben yine burdan yazarım. Ama sebzeyi ezip verme,yoğurt gibi şeylerle başlanır diye düşünüyorum. Büyüdükçe yumurta, et, et suyu eklenir. Bu şekilde çeşitlendirilir heralde.İşte bu klasik menüyü merak ediyorum tam da :)
Diş çıkmasa bile su vermek lazım mu canımDemir damlası verdikten sonra ben üstüne su veriyorum bir çay kaşığı kadar benim kullandığım damla kırmızı değil ama yinede leke yapabiliyormuş dişlerde oyüzden su ver dedi eczacı blw konusunda bende doktorun gibi düşünüyorum süt bol olması lazım onun için bende klasik artı blw yapıcam yapabildiğim kadar :)
Kolay gelsin...hicbir zorluk hissetmeden tasinin yerlesin insallah.hic gozunuzde buyutmeyin allah buyukturKızlar hepinize selamlar,
Güzel forumun güzel anneleri, keyifli güzel bir gün olsun. Bizi ailece biraz zorlu bir dönem bekliyor, 20 gün içinde taşınmamız gerekiyor. İlk taşınmam olucak, muhtemelen çok zorlu bir süreçtir. Bir de ben oturduğumuz evi çok seviyordum, şimdi burdan çıkmak zor gelicek. Dün gece bütün odaları tek tek dolaştım, uyku tutmadı :) Bakalım bebekle nasıl olacak, bir de bu hafta sünnet düşünüyordum. Acil gelişen durumlar nedeniyle biraz askıya almamız gerekecek galibaUmarım en güzel şekilde altından kalkabiliriz.
Kolay gelsin kolaylıkla atlatırsınız umarım:)Kızlar hepinize selamlar,
Bende kan damlasının peşinden su verıyorum, ağzını ben kağıt havluyu ıslatıp siliyorum , çünkü elini hemen ağzına götürüyor .Arkadaşlar dün aylık kontrolümüz vardı.Normalde doktorumuz bu ay tam kan sayımı yapıp demir damlasına öyle başlayacaktı, ama bendeki kansızlık geçmişi ve bebeği beyaz gördüğü için 6 damla başlayalım 2 ay sonra kan sayımına bakıp doz ayarlaması yaparız dedi. Benim soracağım soru dün sormayı unuttuğum için, damladan sonra diş etlerini tülbentle siliyormusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?