2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    333
Vegafron u bende almştm içeriğini okuyunca vazgeçtim. İçim rahat etmeyecek diye kullanmadım. Sidefer de parabensiz miş ve kabız yapmıyormuş. Bakalım onu kullanmaya başlıycaö inş yapmaz.
Tşk ederim benim için araştırıp bilgileri paylaştığın için.
 
Arkadaşlar dün aylık kontrolümüz vardı.Normalde doktorumuz bu ay tam kan sayımı yapıp demir damlasına öyle başlayacaktı, ama bendeki kansızlık geçmişi ve bebeği beyaz gördüğü için 6 damla başlayalım 2 ay sonra kan sayımına bakıp doz ayarlaması yaparız dedi. Benim soracağım soru dün sormayı unuttuğum için, damladan sonra diş etlerini tülbentle siliyormusunuz?
Ek gıdaya gelişimi iyi olduğu için 6. Ayın sonunda başlayacağız. Ama çok katı gitme patates vb. haşladıysan birazcık ağzına verebilirsin dedi. Blw'yi çok desteklemiyor,yetersiz buluyor, 6. aydan sonra artan ihtiyacı karşılamıyor dedi. Ama klasik yöntem + blw gidebilirmişim.
Uyku eğitimi ile ilgili, 5. ayın odayı ayırmak için uygun olduğunu söyledi. Emzir, hafif pışpışla yerine bırak,bunu uyuyana kadar yapacakmoşım. Biz yakında oturduğumuz evden taşıyacağımız için, 2 kere oda ayırma psikoloji yaşamasın diye taşınana kadar ayırmayı düşünmüyorduk, ama sanırım bu ay sonunda Dr dediği gibi ayıracağuz. Aklı başına geldikçe ayırmak daha zorlaşacak. Benim dün öğrendiklerim şimdilik bu kadar.Aklıma gelen olursa yine yazarım.
Dün olan atışma gerçekten çok çirkindi. Buraya egolarımızı kapının dışında bırakıp girmeliyiz diye düşünüyorum. Birbirimizi bu kadar sinirlenecek kadar tanımıyoruz. Sonuçta hepimizin burdan bağımsız hayatları var. Sadece bilgi paylaşımı. Birde evlilik,ceza,imtihan muhabbeti dönmüş. Üstüne çok yazılmış bende linç eder gibi konuşmak istemiyorum ama B bursa_83 arkadaşımızın yazdıklarından çok etkilendim. Lütfen dikkat edelim.
 
Demir damlası verdikten sonra ben üstüne su veriyorum bir çay kaşığı kadar benim kullandığım damla kırmızı değil ama yinede leke yapabiliyormuş dişlerde oyüzden su ver dedi eczacı blw konusunda bende doktorun gibi düşünüyorum süt bol olması lazım onun için bende klasik artı blw yapıcam yapabildiğim kadar :)
 
Kendi adıma yazdıkların için teşekkür ederim fikirlerin benim için değerli.Bu konuda da zaten duyarlı bir insansın.Baştan beri üslubunu beğendiğim insanlardan biri olarak sorunuma yorum yapman da beni ayrıca mutlu etti.
 

Uzun uyuyorsa gece bence de ayırabilirsin. Benimki o kadar sol uyanıyor ki yani gece boyunca bir de oda değiştirecek halim kalmaz. Diş çıkarıyor zor geçiyor biraz. Gece uykusu uzadığı zaman ben de ayırmayı düşünüyorum. Benim kullandığım damla bildiğin kan renginde ek gıdaya da geçmedim su da vermiyorum o yüzden ama olabilir leke ben de mendille sileyim bunu duymamıştım. Hatta bir tane dişte yarım çıktı arada bir karbonatlı suyla silmeli miyim acaba ?
 
Kızlar hepinize selamlar,

Güzel forumun güzel anneleri, keyifli güzel bir gün olsun. Bizi ailece biraz zorlu bir dönem bekliyor, 20 gün içinde taşınmamız gerekiyor. İlk taşınmam olucak, muhtemelen çok zorlu bir süreçtir. Bir de ben oturduğumuz evi çok seviyordum, şimdi burdan çıkmak zor gelicek. Dün gece bütün odaları tek tek dolaştım, uyku tutmadı :) Bakalım bebekle nasıl olacak, bir de bu hafta sünnet düşünüyordum. Acil gelişen durumlar nedeniyle biraz askıya almamız gerekecek galiba Umarım en güzel şekilde altından kalkabiliriz.

Hepinize güzel bir gün diliyorum :)
 
Klasik+blw olarak başladığınızda nasıl ilerlediğinizi paylaşabilir misiniz ?
 
Karbonat bebeğe zarar verebilir. Hiç gerek yok bence.
 

Biz de ben hamileyken taşınmıştık. Ivır zıvırı biz toparladık gerisini nakliye halletti eğer nakliye tutacaksanız armut.com varmış güvenilir ve özel eşyalar hariç her şeyi taşıyorlarmış bardakları bile biz ordan bulmamıştık ama bir daha taşınırsak oraya bakıcaz. Ama komple kendiniz yapacaksınız biraz zorlanabilirsin inşallah yardımcıların vardır akraba konu komşu :) tebdili mekanda ferahlık vardır inşallah değişiklik, oturduğunuz evden daha iyi gelir :)
 
Çok saol tavsiye için canım. Oraya da bakıcaz nakliye için. Annem yardımcı olacak, onun dışında eşim izin alacak o halledicek gibi pek çok şeyi. Umarım yeni ev bize daha iyi gelir, Allah'tan hayırlısını diliyorum.
 
Klasik+blw olarak başladığınızda nasıl ilerlediğinizi paylaşabilir misiniz ?
Paylaşırım tabi ben önce klasik başlayacağım öğün oluştuğu zaman önüne meyve yada haşlanmış sebze koyabilirim eline kaşık verebilirim ilerleyen zamanlarda yemesi şart değil ağzına götürmeyi öğrensin yeter
 
İşte bu klasik menüyü merak ediyorum tam da :)
Ek gıda ile ilgili bir sonraki ay detaylı konuşacağız. Ben yine burdan yazarım. Ama sebzeyi ezip verme,yoğurt gibi şeylerle başlanır diye düşünüyorum. Büyüdükçe yumurta, et, et suyu eklenir. Bu şekilde çeşitlendirilir heralde.
 
Diş çıkmasa bile su vermek lazım mu canım
 
Kolay gelsin...hicbir zorluk hissetmeden tasinin yerlesin insallah.hic gozunuzde buyutmeyin allah buyuktur
 
Kolay gelsin kolaylıkla atlatırsınız umarım:)
 
Kızlar aklıma bir şey geldi :) #birfikrimvar etiketiyle zaman zaman aklımıza gelen çocuklarımız ailemiz için yaratıcılığımızı geliştirecek etkinlikler paylaşalım mı? Hem beyin fırtınası gibi de olur düşüncelerimizi renklendirip geliştirebiliriz. Her paylaştığımız öyle zaten ama mesela biraz daha geleceğe yönelik ;
#birfikrimvar çocuğuma maddi olarak verebileceğim en değerli şeyin bir kitaplık ve güzel kitaplar olduğunu düşünüyorum. Şimdiden internetten bir sürü kitap aldım hem de ucuz ucuz her türlü kitap. (Ucuzkitapal.com ) Ve eşim ahşap işlerini çok sever kitaplığı o yapacak , mesela biraz büyüdüğünde de çocuğumla birlikte rengarenk boyayabilirim onu. Zaten var ya bütün eşyaları kaldırıp atmak istiyorum ne temizliği severim ne de kalabalığı , boş oda birkaç minder, bir kitaplık duvar boyu istediğin gibi yatıp yuvarlanacağın, eşyaların seni kullanmadığı, senin eşyaları kullandığın bir ev hayalim o da olacak inşallah. :)
 
Bende kan damlasının peşinden su verıyorum, ağzını ben kağıt havluyu ıslatıp siliyorum , çünkü elini hemen ağzına götürüyor .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…