Boşver canım boşver gormezden gel bu tarz yorumları. Yaşamayan bilemez hiç bir zaman. Allah kimseyi evladının sağlığı ile sınamasin.
Cnm bn de ilk sene bebrk düşünmedim olmaz falan dediler korkup korunmayı bıraktım bıraktığım ay hemen hamile kaldım ikinci yavrumuzda 1 seneye yakın bekledik herşeyin bir vakti saati var Rabbim kimseye aratmasın yengemin bir oğlu vardı 20 yaşında bu arada çok tedavi gördü olmadı nasip dedi tedaviyi 3 4 senedr bırakmıştı adeti gecikiyor düzensiz olyrm diye doktora gidiyor hamileymiş haberi yok hemde ikiz mucize gibi olduTesekkurler yine harika bir paylasım
Bu ara bizimde çiş azaldı sanki ben regl donemimle baglanti kurdum sutum azaldi galiba diye duzelir umarim.
Yazdıklarında kendimi okudum canım üzulmemek alınmamak elde degil ve bunu sadece yasayanlar anlar. Bende ilk bir sene korundum sonra benimde olmadı ama korunmadıği halde olmayan arkadaslarım da var. Hatta yakın bir akrabam ilk cocugu hemen evlenince oldu isteyerek duşük oldu malesef ikinci ay tekrar gamile kaldi neyse ki ve bana esim ceketini evde biraksa hamile kaliyorum falan diyordu bana yani düşün. Şimdi ise doktor doktor gezip ikinci icin ugraşıyorlar demek ki ceketle olan bir is degilmis takdirmiş. Bunun bir ceza oldugunu düsünmuyorum ama imtihan degil diyemem çünkü hayatin her evresi farkli farklı imtihamlardan oluşuyor tabi bu benim inancimda böyle. Arkadaşımızda bence iyi niyetli ama yasamadigi bir sey oldugu icin rahat konusmuş onu da yadirgamayalım.
Genel olarak lutfen arkadaşlar yapıcı olalım yıkıcı olmayalım. Sosyal medya yıpratıci olabiliyor lutfen karşımizdakinin kanli canli bir insan olduğunu ve herseyden once bir ANNE oldugunu unutmayalim
Gerçekten mucize gibi Allah kimseyi evlatla sınamasın. Tanımıyorum ama çok sevindim sağlıkla kucağına alsın inşallahCnm bn de ilk sene bebrk düşünmedim olmaz falan dediler korkup korunmayı bıraktım bıraktığım ay hemen hamile kaldım ikinci yavrumuzda 1 seneye yakın bekledik herşeyin bir vakti saati var Rabbim kimseye aratmasın yengemin bir oğlu vardı 20 yaşında bu arada çok tedavi gördü olmadı nasip dedi tedaviyi 3 4 senedr bırakmıştı adeti gecikiyor düzensiz olyrm diye doktora gidiyor hamileymiş haberi yok hemde ikiz mucize gibi oldu
İns cnm suan 3 aylık oldu bak ne güzel ne iyi kalpli insanlarız tanımadgmz insanlar için yeri geliyor üzülüyoruZ yeri geliyor seviniyoruz birbirimizi kırmaya ne gerek burda bir aile gibi olduk ben çok katılıp yazmasanda bir cok akrabamdan arkadasmdan daha yakın samimi gelyrsnz önceden heycnla bakardm ne olmuş ne bilgi kacırdm diye ama dağılmaya başladık @arch2401 cnm grubumz başı olarak toparla biziGerçekten mucize gibi Allah kimseyi evlatla sınamasın. Tanımıyorum ama çok sevindim sağlıkla kucağına alsın inşallah
Annende mi kaldın 4 ay ben öyle anladım da orada ne yaptın çok kalmışsın anlamında :)ne yaptin derken anlamadim canim:)
Canım hiç uzulme sıkma da canini benim annemin 2 tane bebeği doğup vefat etmiş 1 tane de düşugü var ben onlardan 7 sene sonra doğmuşum mesela...annem ya da babam ne yapmış olabilir acaba bunları yaşayacak kadar m.ettim :)) Hayat zaten bi sınav önemli olan isyan etmemek sen Emir için neler yaptın o bir ağladı sen bin ağladın o zamanları hepimiz biliyoruz ama hiç isyan etmedin hep hayirlisi dedin...Rabbim kimseye kaldiramayacagindan fazla dert vermezmis emin ol ilerde çok güzel günlerin olacak Allah sağlık versin herkese butün bebislere:)) görmezden gel canını sıkan yazıları :)ben de bugün yazilanlardan hicbir sey anlamadim zaten annemden eve tasinmayla ugrasirken ama bu konuda hassasim,yazmadan edemedim canim:)
ama haklisin,kapansin
ben evliligimizin ilk 2 senesi cocuk istemedim. evlilige ve esime alismaya calisiyordum. bir yandan da acikogretim okuyordum. esim istiyordu ilk gunden beri ama hic baski yapmadi bana. 2 sene sonunda hadi deneyelim dedik. 1 sene kendimiz denedik olmadi. olmayinca doktora gittik. sizin normal yolla olmaz. tup bebek dedi direk. basindam asagi kaynar sularin nasil dokuldugunu anladim o an. 2015 agustosunda basladik tedavilere. 2 kez asilama,5 kez tup bebek denedik. kurler,vitaminler,dualar,depresyonlar,psikologlar vs. dibine kadar yasadik. 2016 aralikta hamile kaldim ve 2017 agustosta İMTİHANIMIZ bitmis olacak ki emirimizi kucagimiza aldik diye dusunurken İMTİHANIMIZ bitmemis olacak ki ayaginda egrilikle,ucgen yüz sendromuyla doğdu emirim.Hatta İMTİHANIMIZ o kadar zor ki az once arkadasimiza yazdigim gibi ilk once yuzunu degil de ayaklarini gosterdiler. İMTİHANIMIZ emirin ayaklarinin daha 5 gunlukken 1700 gramken alciya alinmasiyla devam etti. İMTİHANIMIZ emirin alcilari 50 gun sonra cikana kadar devam etti. Bir yandan da genetik testlerin sonuclarini 3.5 ay catlayarak beklemeyle gecti İMTİHANIMIZ. neyseki temiz cikti sonuclarimiz.
neyse uzatmayim. bugün senin sayende ogrenmis oldum neden 5 kez tup bebek denedik,neden gecelerce agladik mahvolduk,neden disari bile cikamadik bebek gormemek icin,neden bebeklerin oldugu reklamlari izleyemedik,neden varimizi yogumuzu satip tedavi olduk,neden emirimin ayaklari boyle oldu,neden neden neden.....
megerse ben bebek istemiyorum dedigim icin yasamisiz bunlari. ama bunu ben soyledim. esim soylemedi. neden o da dahil oldu onu anlayamadim!!!
peki insanlarin hayattaki bakis acilari ve istekleri degisemez mi?
onceden cocuk istemeyip sonradan isteyemezler mi?
peki ilk geceden itibaren cok isteyerek bebek sahibi olup da bebeklerinin "sorunlari" olanlar nolacak? hani genelde cocuk istemeyenlerin bebeklerinde sorun oluyor ya!!!
peki "konusmalarimiza dikkat edelim" deyip,bir yandan da İMTİHAN demek ne kadar dogru?
tabiki herkesin bu dunyada İMTİHANlari vardir ve bunu bir tek rabbim bilir. aslinda hem soylenecek cok sey var hem de "ne desen boş olan zamanlar" var.
burda hic kimseyi kirmamaya ozen gosterdim hep,kelimelerimi sectim. kirdiklarim olduysa da istemeden olmustur ama bu konuda cok hassasim.sanirim senin bebegin istedigin ilk ay oldu,o yuzden boyle "acimasiz" bir cumle kurabildin.
yakinlarindan biri bu durumlari yasasaydi yine boyle konusur muydun diyecektim ama zaten "cevrende" cok kiside oldugunu yazmissin. "cevre"den kasıt ya uzak kisiler ya da sana kan bagi/arkadaslik kadar yakin ama duygu olarak senin uzak hissettigin kisiler. yoksa gercekten onlari anlamis olsaydin boyle bir cumle kurmazdin.gercekten yakinin olan kimse bu durumu yasamasin dilerim.
yukaridaki sorularin cevaplarini da lutfen bana degil kendine ver.
Ben kullaniyorum sideferHanımlar günaydın. Acilen demir damlası önerisine ihtiyacım var. Sidefer kullanan arkadaş kim dipurpleworld sen miydin canım kısıra bakma yanlış etiketlediysem
Aslında yazmayacaktım çünkü ikili diyaloglara karışmama kararı almıştım kendimce. Zaten karsilikli atisma mesajlarini ne begendim ne de yorum yazdim.Görmezden geliyoruum geliyoruum. Arkamdan konuştuğunuz çirkin dedikodularınızı yutuyorum, Herkes kalbinin ekmeğini yer Allah'a havale edeyim diyorum, milletin gazlanıp gazlanıp anneme babama varana kadar dil uzatmalarına sakin kalmaya çalışıyorum, yüzüme gülüp arkamdan konuşanları bildiğim halde umursamıyorum ama lütfen çocuğuma uzanmasın dilleriniz. Sevmeyin, görmeyin, onaylamayın. Alttan alttan laf da dokundurun hadi tamam. Ama bir karar vermişim uyku eğitimi veriyorum. Bunu başka mecralarda danışmışım, bir annenin gözyaşlarından eğlence malzemesi yapmaya hiç birinizin hakkı yok.
Herkes kendini biliyor değil mi?
Mantıklı konuşmayacağım. Sizi sizin dilinizden konuşan biri paklar ancak.
Antibiyotik vermem demedim. Bronşit viraldir dedim. Çocuğumun antibiyotiğe ihtiyacı olursa test yaptırır vermem gerekiyorsa veririm dedim. Bunu gören duyan okuyan herkes de böyle yapsın. Sorsun soruştursun. Gerçekten ihtiyacı varsa kullansın. Arkasındayım içim de çok rahat.
Çocuğum ilk ay çok zor uyuyordu arabada gezdirdim. Arabada uyumaya alışmadı ama Seni ilgilendiren bir durum var mı? Bence yok. Çocuğuma uyku eğitimi veriyorum, ağlarsa da sakinleştirmek için kucağıma alıyorum. Bunun uyku eğitiminde yeri olmadığını mı düşünüyorsun? Yanılıyorsun. Ayrıca bu konu da seni ilgilendirmez. Her hareketimi izlemekten vazgeç. O çok sevdiğin arkadaşlarınla dedikodumu yapmaya devam edeceksen de çocuğumu karıştırma.
Bravo, hepinize bravo.
Ağır sinsi barındırıyor bu grup. Rabbim biliyor onlar kim, hani hakkımı helal etmediklerim.
Memnun musun peki canım kabızlık durumu nasıl yapıyor mu?Ben kullaniyorum sidefer
Ben henüz kullanmıyorum ama doktorumuz onu önerdi. Katkısı en az olanlar önerir genelde güvenirimHanımlar günaydın. Acilen demir damlası önerisine ihtiyacım var. Sidefer kullanan arkadaş kim dipurpleworld sen miydin canım kısıra bakma yanlış etiketlediysem
Tamamdır çok tşk ediyorum cvbın içinBen henüz kullanmıyorum ama doktorumuz onu önerdi. Katkısı en az olanlar önerir genelde güvenirim
Kabız yapmadı doğa rahat içiyorMemnun musun peki canım kabızlık durumu nasıl yapıyor mu?
Ben sağlık ocağının verdiğimi kullanıyorum Vegaferon. Bizimki zaten o kadar seyrek kaka yapıyor ki, ama bunu vermeme rağmen birkaç kez arka arkaya yaptığı da oldu . Yani kakayı etkilemiyor bence bu ama içinde paraben var . Onu da araştırdım aslında çok büyük etkisi yok deniyor ama hiç olmayanı kullanmak daha doğru tabi.Memnun musun peki canım kabızlık durumu nasıl yapıyor mu?
Tamam çok tşk ederimmKabız yapmadı doğa rahat içiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?