2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Hangi cümlen mesela? Annene babana dil uzatmışız falan? Saçmasapan tutarsız ithamlar? Benim haddime mi düşmüş senin yahut başkasının anne babasına dil uzatmak? Neyine cevap vereyim böyle saçma bir “çamur at izi kalsın” projesinin??

Kzlar hayrdr ya ne oldu ne güzel gruptuk nazar mı degdi ya cok üzüldüm böyle olmasına hepiniz ayrı ayrı çok degerlisinz

Kızlar selamlar,

Ben de yaşananlara üzülenlerdenim. Sevdiğim, parçası olmaktan keyif aldığım bir ortam burası. Hamilelikteki bel ağrılarımızın normal olup olmadığını konuşarak başladık, doğum hikayelerimize, bebeklerimizin hastalıklarına, ilk kahkalarına kadar geldik. Pek çoğumuz birbirimizin bebeklerini ismiyle tanıyor. Adım gibi eminim ki içimizde başka bir bebeğe yazdıklarıyla zarar vermek isteyecek kimse yok. Herkes kendi doğru bildiğini belki başkasına da faydalı olur diye paylaşıyor. Acaba birbirimize yaptığımız gereksiz suçlamalarla birbirimize ve şu güzel ortama haksızlık mı ediyoruz? İnanın bunları yazarken düşündüğüm kimse yok. Bana mı diyor diye düşünmeyin, çünkü genel yazıyorum. Hayatta tek bir doğru yok. Geçen gün Ağustos 2016 anneleri grubuna baktım 5-10 günde bir yazılan bir yere dönüşmüş. Umarım biz de öyle olmayız çünkü seneye bu dönemlerde paylaşılacak güzel bir kitap ve oyuncak önerisine veya bir tavsiyeye ihtiyaç duyan bir anne olarak bakacak bir sayfamız olmayabilir.

Her neyse. Değer verdiğim bir ortam olduğu için Ege'nin bugün nadir uyuduğu bir arayı da bunları yazarak değerlendirdim:) Kendinize iyi bakın, canınızı da fazla sıkmayın güzel anneler :)

Konunun muhatabı olduğum için yazıyorum.Oncelikle insanların şunu anlmasini istiyorum sanki her istediğimiz de iyi doktor bulabiliyormusuz gibi sartlarimizi bilmeden konusulmasin lütfen! Dün gittiğim doktoru burada anlattım.Özel hastane doktoruydu bu.Buradaki devlet hastanelerinin durumunu da ben biliyorum burada olmayanlar değil! Eğer olsaydı gerekirse bütün paramizi doktora vermekten de geri kalmayiz. Doğu da olan varsa beni daha iyi anlar.Büyükşehir de bulunduğum zaman oranın en iyi doktoruna götürmüştüm.Ama malesef ki burada böyle imkanım yok.@AysheDuru yu ben dahil ettim sorunuma.Hem tecrübeli olduğu hem de doktorunun ilgili olduğunu düşündüğüm için.İmkanım kısıtlı olduğu için benim tek bilgi kaynagim internet.Araştırıyorum öğreniyorum.Bebeğim sık uyandıği için tartisi düşük olduğu için ne yapılabilir bilmek istedim. Birden fazla kişi fikir beyan etti.Hepsi de değerli benim için.Ama bu şekilde uzayacagini bilsem kesinlikle özelden sorardim.Kimse kimsenin ne yaşadığıni bilmiyor.Evet ayagimda da sallıyorum çünkü bebeğim uyumuyor.Boyun fitigim var vs.Ama kimse bunu yargilayamaz.Nasıl ki benim uyku eğitimi veren arkadaşları yargilayamayip saygı duyduğum gibi.Annelik,herkesin anneligi kendine ve bebeğine özel. Gerçekten uzgünüm.Bu ortamı seviyorum.Ama anladım ki gerçekten kendin araştırıp içine en çok sineni yapacaksın.Şükür okumuş insanlarız.Kimse bebeğini incitmek istemez.Yavrularimizin iyiliği dileğiyle. ..

kaynak icin sagol canim.

4 aydir ordaydik ya,zor oldu gelmek ama herkesin evcazi tabiki. tesekkurler canim

cok gecmis olsun canim. allahim sifa versin.

B bursa_83 arkadaşın da benzer bir durumu vardı yanılmıyorsam, neyse ki tedavisi olan bir rahatsızlık. Çok geçmiş olsun size de. Allah beterinden korusun.

Alacati06
benim bebegim de tup bebek. bagirsaklarinda genisleme goruldugu icin hocaya goturduk biz. genislemenin disinda ayaginda da egrilik var gibi ama olmayadabilir dedi ve bunu bir tek o hoca gordu. ne kendi doktorum,ne universitedeki perinatologlar ne de ayrintili ultrasonu ceken radyolog. biz daha cok bagirsaklara odaklanmistik.amniyosentez onerdi ama biz yaptirmadik.dogumda bebegimin yuzunden once ayaklarini gosterdiler bana. şoka girdim. 5 gunlukken alciya alindi. 60 gun alcida kaldi. 3 ay once cikardilar. simdi egzersiz yaptiriyoruz. duruma gore 1 kez daha alciya alabilirmis. yine tam duzelmezse operasyon dedi,bakalim.
insallah sizin de tez zamanda duzelir.allahim tum bebeklere sifa versin.

gecmis gitmis olsun canim. allah hicbir anneyi evladindan ayri birakmasin hicbir durumda.

Ben de aliskanliklarim degissin istemem ama bebek icin kosturmaktan bir an evvel yeni bir duzene alisiverirsin.farkinda bile olmazsin.hatta bebege baska bir yerde bakmak dusuncesi bile zor gelir.yeni duzeninizde kolayliklar diliyorum.

suan baya huzunluyum ama alisirim elbet:)
sagolasin canim:)

anneme yakina gitmeyi istiyordum zaten,simdi daha cok istiyorum

Ben ilk birakıp dışarı çiktıgımda esim stres yapip tok cocuģu beslemeye calışmıştı. Ki zaten biberon almıyordu kızım ve bende sutü acıkmasına yetisirim ama ne olur ne olmaz diye birakmıştım. Aklima geldikce gulüyorum
Canim bence burada sorun sen ve yazdiklarin deģil kesinlikle ve kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok. Ben kendi adima ortami yumusatmak icin oyle yazdım. Aranizda en az okumus en cahil benimdir herhalde ki bende boyle bir tavırla karşılasmadım. Ben olayı basta anlamadım ama sonradan şahıslar arasindaki bir hesaplaşma oldugu gördük. Buradaki tüm anneler ve bal evlatlar birbirinden degerli. Ben hicbirini digerinden ayırmiyorum Rabbim hepsine saglik versin en önemlisi o, yoksa sen kucakta hoplatırsin, ben ayakta sallarım, o corba verir digeri mama verir bunlar kisiye ve bebege bagli degisen detaylar.

Estağfurullah canım ne cahilligi olur mu öyle şey? Sende bizler gibi annesin burada hepimizin tek ve en önemli vasfı bu.Okumuslugu araştırma yapabiliyoruz anlamında söyledim.ilkokuldan öğrendiğimiz okuma yazma yani:) doktor konusunda öyle dertliyim ki içime dokundu.Gerçekten bu yüzden belirtmek istedim.

Herkes sakinlessin topiğe öyle girsin lutfen bundan sonra saldirgan tutumu olan babamin oglu olsa ben sikayet edecegim herkes bunu boyle bilsin... her hafta şurada boyle seyler boyle mesajlar gormekten sıkıldım... topigimiz boyle degilken... bu gerginliklerin ilk nereden ciktigini ve kimin bu uslubu buraya tasidigini biliyorum... ama benim hatam onceleri bu tartismalari hosgoruyle gecistirmeye calismakti cok hata ettim daha ilk basindan cok agir bir sekilde tartisma yapan kisileri tartisma icine cekenleri burada agir bir sekilde kınamaliydim ve direk sikayet etmeliydim kendime cok kiziyorum suan gercekten!!!

Ama gercekten bugünde cok üzüldum. Icimde yazma istegi bile kalmadı
Lütfen üzülme oluyor boyle seyler cok hanim hanimcik akli basinda bir kisisin inan yazilarini cok begeniyorum. Aslinda topigimizdeki insanlarin cok buyuk bir cogunlugu boyle ama oldu bi kere bir ikilik hakkimizda hayirlisi... hic kimsenin kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum yalnizca bazi kisilerde uslup sikintisi olustu bu da birkac dusuncesiz karsilikli mj in ardindan oldu ipin ucu kacti ama tutulur elbet yeterki sukunetimizi koruyalim daha dune kadar yoktu boyle seyler... simdi goruyorum ki insanlar mj like ederken bile kimin yazdigina gore like yapiyor... herkes birbirine kalp atardi bu topikten uzulmemek tabiki elde degil gercekten

Merhaba kızlar,göğüslerim normalde dolu olurdu ama bugün yumuşacık olmus ve oğlumun bezdeki çiş miktarida azalmış sanki.Neler oluyor böyle sutum mu azalıyor yoksa?

0-12 ay arası bazı oyuncak fikirleri. Facebook piapolya oyun ablaları grubundan alıntıdır.

Eklentiler

• Screenshot_20171109-140438.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 71
  • Screenshot_20171108-152323.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20171108-152207.webp
    23 KB · Görüntüleme: 75
  • Screenshot_20171108-152014.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 65
  • Screenshot_20171108-151933.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 74
  • Screenshot_20171108-152014.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 77
  • Screenshot_20171108-151733.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 73
  • Screenshot_20171108-151440.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20171108-151143.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_20171101-020633.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 75
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…