Evet annem de Nivea sürüyor onlatdayken tek seferde kızarıklık gidiyor şu sebamed koleksiyonum bitince onu kullanacam sadeceAsrın ateş canım hepsini akılda tutmak zor zaten ben de karıştırıyorum çoğunlukla. Senin kuzun defneydi diye hatırlıyorum yanlışsam düzelt ama yeğenimin ismi olduğu için kodlamıştım. Hatta bir iki kişi daha vardı sanki 10 ağustos olan. Ne güzel bir telaştı doğumu beklerken :) ne çabuk geçti zaman. İlk günler gün sayıyordum gazı bitsin diye, hey yavrum hey şimdi neredeyse emekleyecekler. :)
Bu ıslak mendil konusunda da ben de pişiği tetiklediğini düşünüyorum. Hep unibaby yenidoğan kullandım ama her alt açmada silmemeye özen gösteriyorum. Pişik olduğunda ise birkaç gün kalası var ise yıkamayı tercih diyorum popoyu. Birkaç tane krem kullanmışlığım var ama en iyi Nivea geldi diye gözlemledim.
Çok fazla gerçekten:) çişte gerek yok aslında ama içim rahat etsin dersen bir tane yeter kakada ben bezle bi alıyorum iki tane yetiyor max 3 taneCanım her alt değiştirmede silmiyor musun gerçekten. Ben abartıyorum galiba bu silme işini ya . Pişik olacak diye daha çok siliyorum . Kakasını yaptıysa en az 4 ıslak mendil, çişini yaptıysa 2 ıslak mendil kullanıyorum kesin . Ayy bilmeden pişiği tetikliyormuşummm
Bende sizin gibi yapacağım sanırım
bu kontrolde doktoru başla derse başlarım mamada veriyorum çünki artık sütüm azaldıher sebzeyi tek tek mi verdin önce
Yaa sorma bizimki de yapıyor aynısını, ben de öp anneyi kızım öp diyorum.Tabi bizim işimize öyle geliyor.Dediğin gibi ne güzel bir duygu.Kızlar sanki oğlum beni öpüyor gibi ya bana mi öyle geliyor yoksa. Bazen kucağıma alıp eğlendirdikten sonra sevinç çığlıklarıyla yanagimi emiyor :) başta aç herhalde diye emzirmeye çalıştım ama yok. Baya öpüyor sanki
Yaaaa cok tatliiiii yaa.yerim selulitinie yagli istemasallah bebegine. baris da 8 kg idi 15 gun once. poposu selulit dolu
Yok hep öyle bırakıyorsun demedim de şaşırdım o yüzdenHer seferinde silmiyorum diyeyim de çocuğu hep çişli bırakıyorum gibi olmasın
23. Haftanın içinde girip 27. Haftanin içinde çıkan muazzam bir atak var. Bizi de o vurdu. Durum vahimSelam kızlar,
Tüm yolları deniyoruz. Uyumuyor, uyumuyorBu haftalarda bir atak mı var bilginiz var mı? Veya yine diş sancısı mı acaba? Bu arada karnı tok eminim. 2 akşamdır 3,4 saat uyutmaya çalışmakla geçiyor
Ben de küçük bir kavanoza koyup pamuklari da ıslatıyorum içinde. Nasılsa taş çatlasa 1,5 günde bitiyor, bakteri oluşmaz diye düşündüm. Zaten kaynamis su kullanıyorum.ben evde cam kapakli kaseye koyuyorum herkes benim gibi yapiyor diye dusundum bir an
Gece ben de değiştirmiyorum artık kaka yoksa.Bende pamuk ve su kullanıyorum, bi de silmek yerine tampon yaparak temizlemek daha iyi.silmek dedigin gibi daha cok kızartıyor sanki.bi de bizimki gece cok az çiş yapıyor ya bazen bakıyorum hiiç şişmemiş değiştirmiyorum.cok sükür bi sıkıntı olmadı.senin hiç deiştirmedigin oldu mu gece?
Yaa çok güzel bir huş geçen hafta bize de nasip oldu mutluluktan uçtumKızlar sanki oğlum beni öpüyor gibi ya bana mi öyle geliyor yoksa. Bazen kucağıma alıp eğlendirdikten sonra sevinç çığlıklarıyla yanagimi emiyor :) başta aç herhalde diye emzirmeye çalıştım ama yok. Baya öpüyor sanki
Konak kaşınmaz diye okumuştum acaba başka bir şey olabilir mi sizdeki? Doktoruna bir sorsan mı? Alerjik bir belirti olabilir belki. İnşallah değildir ama tedbir için danış en azından.Ya yağlı da değil sanki amatam kafasının tepesi kuruyo cok fena eli de hep orda kasiniyor. Bana da çok sinir geldi artık
Kaka salya kıvamlı. Geçmeyen pişik vardı, meme reddi o yüzden olabiliyormuş. Bir de kızımın kakasında kan çıktı birkaç kez. Ben orada karar verdim gastroenterolojiste gitmeye zaten.Merhaba
Benim oglumda 14 agustos dogumlu ve süt alerjisi cikti ben süt ürünleridiyeti yapiyorum cok zorlaniyorum süt ve süttozu olan bisey yiyemiyorum simdiden özledim cikolata pasta hele peynir cok ...ama oglum siddetli vucut kizarmasi deride kuruluk ve doküntü yasadi ...kakişide salyamsı...sizin belirtiler nedir sizin dr ne dedi bu gecici mi ek gidada ne yedirecez ...ne bileyim sütlac muhallebi yerdi buyuk oglum iştahsiz bir cocuktu (hala öyle) bu kuzum yer dedim ondada alerji cikti
Iyi geceler:)Gece ben de değiştirmiyorum artık kaka yoksa.
Yaa çok güzel bir huş geçen hafta bize de nasip oldu mutluluktan uçtum
Konak kaşınmaz diye okumuştum acaba başka bir şey olabilir mi sizdeki? Doktoruna bir sorsan mı? Alerjik bir belirti olabilir belki. İnşallah değildir ama tedbir için danış en azından.
Kaka salya kıvamlı. Geçmeyen pişik vardı, meme reddi o yüzden olabiliyormuş. Bir de kızımın kakasında kan çıktı birkaç kez. Ben orada karar verdim gastroenterolojiste gitmeye zaten.
Ek gıda biraz beni de düşündürüyor. Anne sütünden yoğurt yapmayı deneyeceğim. Gerçek yoğurt gibi kıvamlı olmuyormuş ama en azından sonra yabancılamaz diye düşünüyorum. Aslında ısınınca tüm faydası gider diye korkuyordum ama alerjik anneler tercih ediyormuş. Şimdi maya konusunu ne yapacağımı düşünüyorum onu da çözersem bir yoğurt denemem olacak. Burada da yazarım.
Çikolata ve peynir benim için de çok zorlayıcı ikisini de çok severim. Hele peynir, bağımlı gibi gözümün önünde peynir görüntüsü uçtuğunu biliyorum yabirde margarin ve tereyağı kullanmıyor olmak yemek kalitemi çok düşürdü kivam tutmuyor ya
Ama ben katlanırım yeter ki kızım sorun yaşamasın ek gıdaya geçişte falan.
Bir de doktoruna danışıp 3 gün kuralına uyup peynir veya yoğurt vermeyi deneyebilirim izin verirse.
3 yaşına kadar geçer deniyor ana daha erken de bitebilirmiş. İnşallah çabuk kurtulur yavrularımız. Çok geçmiş olsun size de.
Tesrkkurler bilgi icinİnsallah :)
Az önce internetten baktim da çok fazla tekrarlayan ve sulu bicimdeyse dr a başvurmak gerekirmiş. Enfeksiyon veya mantar şüphesi olabilirmiş. Aklımızda bulunsun
Ben varım biraz zayıf olduğu için klasik le başladım. Ama şimdiden kasiga elini atıyor onunla dişini kaşımak istiyor o yüzden aslında ben blw istiyorum diyor kendince duruma göre ya karışık ya da sadece blw gidebilirim konuşuruz yine :)Kızlar klasik yöntemle ek gıdaya başlayacak varmı
Günaydınnn . Uyusunlar da büyüsünler tabiTesrkkurler bilgi icingunaydin herkese bebişlerin guzel guzel karinlarini doyurup mışıl mışıl uyuduklari bir gun dilegiyle
Evet hatırladım hatta ikinci isimde kararsızlık yaşamıştınız tamam artık unutmamAsrın ateş canım hepsini akılda tutmak zor zaten ben de karıştırıyorum çoğunlukla. Senin kuzun defneydi diye hatırlıyorum yanlışsam düzelt ama yeğenimin ismi olduğu için kodlamıştım. Hatta bir iki kişi daha vardı sanki 10 ağustos olan. Ne güzel bir telaştı doğumu beklerken :) ne çabuk geçti zaman. İlk günler gün sayıyordum gazı bitsin diye, hey yavrum hey şimdi neredeyse emekleyecekler. :)
Bu ıslak mendil konusunda da ben de pişiği tetiklediğini düşünüyorum. Hep unibaby yenidoğan kullandım ama her alt açmada silmemeye özen gösteriyorum. Pişik olduğunda ise birkaç gün kalası var ise yıkamayı tercih diyorum popoyu. Birkaç tane krem kullanmışlığım var ama en iyi Nivea geldi diye gözlemledim.
Ben de asidik olduğu için daha çok pişirir diye korkuyordum. Ama şimdi deneyeceğim yavaş yavaş bir iki sefer bakayım nasıl olacak. Bir de gaza geldim gideyim de yine pamuklari islatayim 1 haftadır yapmıyorum üşenmektenÇiş daha çok pişik yapacak diye bi korku var bende yakar gibi
Ben de 6 dolunca başlayacağım. Hatta belki 1 hafta bekleyip beklenen tarihe göre doğum gününü de bekleyebilirim baskılar beni yıldırmazsaIyi geceler:)
Yani talihsizlik resmen rabbim daha beterinden korusun...ek gidaya 6.ayda gecmeyi planliyorum bakalim .belki 1 yasinda gecer bünye ile alakali galiba..margarinde süt urunu varmiydi ya hicdilkat etmemisim ...peki mesela icinde yarim bardak süt veya yogurt olan pişmiş kekten bir dilim yememizdemi sorun...alerjiyi tetikleyen miktarimi yoksa 1 cay kasigi tüketsen yine ayni sonucmu bebeklere
Bende karışık gitmeyi planlıyorum umarım benim minnakım da iştahlı olurBen varım biraz zayıf olduğu için klasik le başladım. Ama şimdiden kasiga elini atıyor onunla dişini kaşımak istiyor o yüzden aslında ben blw istiyorum diyor kendince duruma göre ya karışık ya da sadece blw gidebilirim konuşuruz yine :)
Tam konak değil zaten bizimki canım kuruyor gibi kafasınin belli bi yeri. Doktorumuz biliyor verdiği krem bi işe yaramadı dermatolojiye götürdüm o da egzemaya dönmüş dedi bi krem deneyelim olmazsa kortizonlu krem vercem dedi. Denediği nemlendirici krem bi işe yaramadı malesef haftaya aylık kontrolde tekrar götürcemGece ben de değiştirmiyorum artık kaka yoksa.
Yaa çok güzel bir huş geçen hafta bize de nasip oldu mutluluktan uçtum
Konak kaşınmaz diye okumuştum acaba başka bir şey olabilir mi sizdeki? Doktoruna bir sorsan mı? Alerjik bir belirti olabilir belki. İnşallah değildir ama tedbir için danış en azından.
Kaka salya kıvamlı. Geçmeyen pişik vardı, meme reddi o yüzden olabiliyormuş. Bir de kızımın kakasında kan çıktı birkaç kez. Ben orada karar verdim gastroenterolojiste gitmeye zaten.
Ek gıda biraz beni de düşündürüyor. Anne sütünden yoğurt yapmayı deneyeceğim. Gerçek yoğurt gibi kıvamlı olmuyormuş ama en azından sonra yabancılamaz diye düşünüyorum. Aslında ısınınca tüm faydası gider diye korkuyordum ama alerjik anneler tercih ediyormuş. Şimdi maya konusunu ne yapacağımı düşünüyorum onu da çözersem bir yoğurt denemem olacak. Burada da yazarım.
Çikolata ve peynir benim için de çok zorlayıcı ikisini de çok severim. Hele peynir, bağımlı gibi gözümün önünde peynir görüntüsü uçtuğunu biliyorum yabirde margarin ve tereyağı kullanmıyor olmak yemek kalitemi çok düşürdü kivam tutmuyor ya
Ama ben katlanırım yeter ki kızım sorun yaşamasın ek gıdaya geçişte falan.
Bir de doktoruna danışıp 3 gün kuralına uyup peynir veya yoğurt vermeyi deneyebilirim izin verirse.
3 yaşına kadar geçer deniyor ana daha erken de bitebilirmiş. İnşallah çabuk kurtulur yavrularımız. Çok geçmiş olsun size de.
Of bu çok sıkı bir diyetmiş bizim de muhtemelen süte alerjimiz var keçi sütünden peynire geçmiştim, onu da mı tüketmememiz lazımEvet hatırladım hatta ikinci isimde kararsızlık yaşamıştınız tamam artık unutmam
Benim küçümenim de Defne, doğru hatırlıyorsun. Evet 2 kişi daha vardı 10 ağustos galiba hiçbiri ayin 10unda doğmadı
Ay emekleyecekler sahiden çok az kaldı biz şimdiden evdeki şeyleri ufak ufak sabitlemeye başladık hazırlık olsun diye.
Ben de asidik olduğu için daha çok pişirir diye korkuyordum. Ama şimdi deneyeceğim yavaş yavaş bir iki sefer bakayım nasıl olacak. Bir de gaza geldim gideyim de yine pamuklari islatayim 1 haftadır yapmıyorum üşenmekten
Ben de 6 dolunca başlayacağım. Hatta belki 1 hafta bekleyip beklenen tarihe göre doğum gününü de bekleyebilirim baskılar beni yıldırmazsa
Margarin de yasaktı. Eke koyuyorum yasak listemi. 3 hafta tam diyetten sonra doktorun önerisiyle fırınlanmış süt ürünlerini tüketmeye başladım. O yüzden kek yiyebiliyorum ama öncesinde keki limon suyuyla yapmıştım. Çok keskin oluyor limon, portakal suyuyla yap deneyeceksen. Bana öyle tavsiye etmişlerdi ama limonlu kek diye limon kullandım keşke kullanmasaymışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?