senaryolar çok fena. İlk öğrendiğimde 3 gün kendime gelemedim araştırdıklarımdan dolayı. Ama olmamış bişey için kendimi yıpratmamın hiçbir gereği ve faydası olmadığını kabullendim artık. İyi senaryolara bakıyorum ve iyi düşünüyorum. En kötüsünü düşünmenin hiçbir faydası yok ama güzel düşünmek depresyondan çıkmamı sağladı. hiç tavsiye etmiyorum internetten araştırma yapmanı. Herkesin durumu çook farklı. Doktorunun ne dediği önemli.
aynen katılıyorum. Kesinlikle hepimiz böyle yapmalıyız yoksa üzülen biz oluyoruz. Dr sıkıntı yok dese de rahtalamıyo insan bu sefer.internet hem faydalı hem de bilgi çöplüğü haline gelmiş durumda gerçekten. ben 22-23 yaşımda falan doktorum ''sende pko sendromu var dediğinde ''mühim birşey mi, şöyle mi böyle mi'' diye çok sormuştum doktoruma, ''ilacınızı kullanın, takiplerinize gelin ve lütfen internetten araştırmayın'' demişti :) o yıllardan beri kulağıma küpe, hiçbir hastalık teşhis tanı tedavi vs için internetten fazla araştırma yapmam. bilimsel bir makaleye rast gelirsem okurum o kadar... o da sadece yazanın anadili Türkçe veya bildiğim bir dilse, çeviri değilse... güvendiğim doktora gider, haliyle gittiğim doktora da güvenmeye devam ederim. yoksa anlamsız stres yaşıyoruz gerçekten...
Benim kızım temmuz sonunda doğdu aldigim hastane çıkışları ve 5li takımları çok az kullandık. Çünkü çok sıcakti citcitli aletlerle geçirdik. Tabikide aksamlari yatarken hafif uzun kollu giydirdim.Hergün banyo yaptık atlattık☺yine aynı günler bekliyo bu sefer agustos basiSelam kızlar, benimkiler ikiz olduğu için temmuz annesi mi yoksa ağustos annesi mi olacağım bilemiyorum.
benim de öyle ya kola içmem normalde ama canım istiyor kızartma falan cips tutabildiğim kadar tutuyorum artık kendimiŞu gebelik dönemi gerçekten çok ilginç. benim de patates kızartması hele de normalde ağzıma sürmediğim ketçap resmen burnuma burnuma kokuyo :)
maşallah benden tarzBebeklik fotosu bulamadım telefonda fazlaama böyle aşırı bebek bebek olmayan şeyleri daha çok seviyoruz biz. Bir de resimlerden birinde elinde tuttuğu şey sophie, diş kaşıyıcı. Kesinlikle tavsiye ederim. Nispeten pahalı ama çok rahatlatıcı. Hem de hatıra olarak kalıyor. Biz az alıp öz almaktan yana olduğumuz için bu tarz antibakteriyel boyasız vs çözümler bulunca kıyıp alıyoruz. Hediye listesi vs yapıcaksanız ona da ekleyebilirsiniz. Bunun kedi şeklinde olanını da kardeşimden istemiştim ben mesela :))))) ikinci resimdeki kıyafeti mothercare 0-3 aydı; 6 ay giydi hala taş gibi... ilk resim mango baby, hem tarz hem zaraya vs nispeten daha uygun fiyatlı ürünleri var, onu da tavsiye ederim :) siyah beyaz tulumu da H&M erkek reyonundan almıştım, pembeden bunalan kız anneleri, erkek reyonlarına da bakmanızı tavsiye ederim :) Eteği panço, bir yıldır giyiyoruz, ayağında parçalanıcak diye korkuyorum ama aşk yaşıyor ve hiç solmadı mesela, panço da candır yani :) ufak tefek fikir olsun dedim, kolay gelsin herkese :)
Ben de beğendim bunu Can'ım ama 24aya kadar diyor ufak mı acaba boyutu 2yaşından sonra kullanmak ister miyiz acabaarch2401 buna bi bakabilir misin? Buni da yeni buldjm. Sence nasıl ahşap diyor bu şekilde sağlıklı olur mu?
https://www.bebekonfor.com/dogal-krem-fransiz-remila-besik.html
Hastane çıkışı dediğin hangisi Can'ımBenim kızım temmuz sonunda doğdu aldigim hastane çıkışları ve 5li takımları çok az kullandık. Çünkü çok sıcakti citcitli aletlerle geçirdik. Tabikide aksamlari yatarken hafif uzun kollu giydirdim.Hergün banyo yaptık atlattık☺yine aynı günler bekliyo bu sefer agustos basi
Ben aldim canim ama hic kullandigimi hatirlamiyorumBi de tecrubeli anneler ic zibın denilen alttan cit citli olmayan şey gobek bagi dusmeden kullaniliyor degil mi? Agustosta gerekir mi acaba? Acaba kac adet almak lazim?
Bizde yikamayin dedi doktorumuz dusene kadar bir hafta insan yikamak istiyor ama ocak ayiydi dedigin gibi cilt icin olabilir cok hassas oluyorlar evet gobek oyuntulu bezler ise yariyor o donem ama kucuk paket olsa yeterli bence ilk dogdugunda cok sik degisiyor gobek dusunce normallere geciliyor zatenBebegin cildindeki kremsi yapiyi cildinin emmesi gerekiyormus galiba o sebepten yıkamayın diyorlar. Iste bu da benim bir yerlerden duydugum bisey tecrubesiz olunca bilemiyor da insan
Valla kanada vancouverda yasiyorum ama epidural sezeryanda bebegi once temizlediklerini izledim sonra benim yanima getirdiler fotolarida var ama dediginiz akintilardan bulama olayi yoktuözellikle normal dogum yapan bayanlarin bebekleri beyaz bir akintiyla kaplaniyor... bildigin ilk aşı gibi bir şeymiş...cocugu koruyormus...yurt disinda sezeryanla dogan bebeklere annenin vajinasindan bu kremsi akintiyi alip bebege buluyorlarmis...
ben kızımı dogurdugumda göbeği dusene kadar yikamamistim...sacinda kurumus yapismis kanlarla beklemisti...
Canim kalsiyum ilaclarını icemiyorum ben suya atilan portakal gibi tadı olan ilaç varya onuMagnezyumdan midem bulaniyor içemiyorum yazan kimdi? Önerim olacak.
Ben epidural sezeryan oldum ama sanirim iki dakka oldu olmadi net bir sure yok aklimda hircin bir aglama sesi duydum sonra fotograf falan cekmisler esimin istegi uzerine ilk neden rahatsiz ettiniz beni dercesine ama iki dakka surmedi sanirim. Eger bu sefer sizden once olursam suresini net soylerimEvet duymuştum ama hastanede ne şekilde uygulandı bu işlem bilemiyorum açıkçası, genel anestezi olduğum için o heyecan ve stresten de bu konu hakkında konuşmak hiç aklıma gelmemişti
kızlar ayrıca bebek doğduğu zaman şekerli su verin diyenlerde olucaktır,nedeni sarılık olmasın diye,kv demişti verelim verelim diye hayır demiştim vermicez, verdirtmedim de, oğlumun bir hafta sonraki kontrolünde sarılık olduğunu öğrendik,ve bundan dolayı 1 gün hastanede yatmıştı ,tabi bizim kv konuşmaya başladı ,vermedik verseydik olmıyacaktı, bir kaşıktan sanki nolcaktı vs vs
ama bilimsel açıdan yapılan araştırmalar da sezaryenlerin çoğun da, 35-37 haftalarda yapılan doğumlar da ayrıca anne ve babanın kan grup uyuşmazlıklarından dolayı bile sarılık olma riskleri yüksekmiş,ilk zamanlar kendimi suçlamıştım kendimi çok kötü hissetmiştim,zaten bir haftalık bebğini hastanede bırakıp ewe gitmek hiç kolay değilken...
ayrıca baş ucuna sarı tülbentte koymak adettendir bu da sarılıktan korurmuş dediler,buna karşı değildim mesela koyduk başucuna korudu mu hayır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?