2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Şnşallah annelik dürtüsü hissi diye bişey gelir doğumdan sonra küçücük Bebek'le Başbaşa ne yapıcam korkuyorum

ben varım bir de @atopikk vardı sanırım. Benim doktorum şu an için yapılacak ve korkulacak birşey olmadığını zamanla yukarı çıkması grektiğini söyledi. Bekliyoruz
Tşkr ederim benimde moralim bozuldu bugün , yarın gene 3 farklı Dr A gitcem, inşallah sağlık sıhhatle kucağımıza vakti geldiğinde almak nasip olur

Kızlar o ayakli tulumlar pjamalar çorap giydirmeyince çıkıyor ayaklarından :) zaten bol geliyor kıyafetler durmuyor minik ayaklarda yazın nasıl olur bilmiyorum ama yine ilk dogdunda ince bir çorap giyilir galiba

Ama onların neresinden çıkıcak ki ayak? İmkansız çıkması. Acaba farklı şeylerden mi bahsediyoruz. Benim ayaklı dediklerim tuluma pijamaya bitişik, açık yeri yok ki çıksın.

Eklentiler

• IMG_1009.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 44

Ya olur mu öyle şey, bulamak falan.. hiç duymadım ve çok da manasız geldi. Benimki epidural sezeryanla doğdu ve o akıntı dediğiniz beyaz şeyle kaplı doğdu her bebek gibi o da :) fotoğrafçının çektiği ilk fotolarda bembeyaz zaten vücudu :) dediğiniz gibi yıkamadan veriyolar çocuğu da zaten, ne kadar üstünde kalırsa o kadar iyi diye... geçen instagramda da bir kadın saçmasapan birşey yazmıştı "normal doğan çocuk tertemiz mis gibi doğuyor bir de sezeryanla doğan çocuğa bakın" gibi birşeydi... herkes öyle kafasına göre birşey sallıyor yani :) sezeryanla doğurmak anormal bir durummuş da normal doğuran kahramanmış gibi göstermeye çalışıyorlar; o kadar alıştık ki herşeyi ötekileştirmeye ayrışmaya, bu konuda bile ayrımcılık yapar oldu insanlar :)) e ben 41 hafta bekledim doğmadı, ne yapsaydım şoka girmesini mi bekleseydim mesela :) neticede iki türlü de rahimden, aynı sıvının içinden çıkıyor çocuklar; elbette normal doğum doğaya ve fıtratımıza daha uygun, ama yok öyle doğan pis böylesi temiz, yok işte normal doğan bilmemneyle kaplı sezeryanla doğan değil gibi laflara itibar etmeyin bence :)

Kızlar balik yagi alacam baligin karacigerinden yapilanmi vardi Avitamini içinde fazla diye onerilmiyormuydu hangi marka balik yagi kullanmaliyim

Canm benim bildigimde su yönde bir bilgi. Normal doğum sırasında bebeğin vücudu gerçekten rahimden gelen birşeyle kaplanıyor. Yani her bebeğin teninde olan beyazlık değil. Farklı bir sıvı. Terimin adını hatırlayamıyorum. Rabbimin hikmeti. Tabiki bekleyip bekleyip olmuyorsa önce anne sonra bebek sağlığı için hangisi iyiyse o olmalı. Zorunlu olunca Sezeryande olsa oluyor. Ama sezeryanle dogan bebekler henüz dünyaya gelmeye hazır olmadıklarından daha fazla üst solunum yolu rahatsızlıkları geçirdikleri de kanıtlanmış bir durum. Her iki türlü de anne de bebek de kahraman bana gore. Kolay mi candan can çıkıyor.

kızlar bir sey soracağım başım dönüyor bir kaç gündür acaba tansiyon yada sekerden mi ki var mı başı dönen
Benim de öyle, gittim işyeri hekimine tansiyon ölçtürdüm. 10-6 çıktı ama bende bir baş dönmesi ki sorma. Tansiyondan da değil madem neden anlamadım. Hamilelikte olur dediler

İyi akşamlar herkese, bugün bebeğimizi gördük. Cinsiyeti kesinleşti, erkek çok hareketliydi, şeker tüketimiyle ilgisi var mı bu hareketliliğin diye sordum, çünkü şekeri bu ara fazla kaçırdım, hayır yok dedi doktorum. omurilik ve kemik taraması yapıldı bugün. omurga, köprücük kemiğine falan baktı. spina bifida (omurilik yapısının oluşumunda hata sonucunda omuriliğin kapanmaması nedeniyle olurmuş - gebelik sonlandırma sebeplerinden biri imiş) hastalığı için de kan verdim. kanda tespit edilebiliyormuş. bir sonraki kontrolde iç organ taraması yapacaktı ama bizim minnoş fazla hareketli olunca onları da görebildiği için hepsi bir arada çıkmış oldu iç organlarda da bir problem yok çok şükür. tetanoz aşısını sordum 20.-24. haftalar arası yapılıyor çok da önemli değil, ha bir artısı olabilir bebek bağışıklık kazanır dedi.
folik asiti kesti demir hapı verdi. ikili test sonucum da 1/7633 çıkmış. telefonda bilgi vermişti ama raporu yeni gördüm

bende gelişmeler böyle. mutluyuz

Maşallah Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Can'ım

arch2401 sen düşük yaptım demiştin sanırım daha önce. Üzmek istemem ama rahim açıklığından dolayı mı oldu ve hangi aylarda oldu. Cevaplarsan sevinirim
Erken dogum gibi birsey... 15. Haftada oldu ikisi de rahim agzi yetmezliginden 2 kere kaybettim. Yani yaklasik 4 aylikken. Rahim agzina kese sarkip suyu geldi bebeklerimin.

Canim kalsiyum ilaclarını icemiyorum ben suya atilan portakal gibi tadı olan ilaç varya onu
Himm. Ben de sana onu onerecektim portakal suyu gibi tadi diye... sanirim sende yan etki bulanti yapiyor bak ben cumartesi dr a gidecegim ona sorarim olur mu? Onerecegi birsey olabilir.

arch2401 buna bi bakabilir misin? Buni da yeni buldjm. Sence nasıl ahşap diyor bu şekilde sağlıklı olur mu?

https://www.bebekonfor.com/dogal-krem-fransiz-remila-besik.html
Evet cnm bu çam kontraplaktan yani masif ahşap sinifinda gayet saglikli bir ürün zaten resmi buyutunce agacin budaklari bile görünüyor ama her malzemenin benzer goruntulu sahtesini yapabiliyorlar ve bazen resimden anlamak ayirt etmek zor oluyor. Ama bu urun yuzde 95 masif bir urun.

Tşkr ederim benimde moralim bozuldu bugün , yarın gene 3 farklı Dr A gitcem, inşallah sağlık sıhhatle kucağımıza vakti geldiğinde almak nasip olur
Neden 3 farkli dr a gidiyorsunuz ? lutfen panik yapmayin sadece iyi bir perinatologa gidin. Maalesef istemedigim halde cokca tecrubeliyim bu konularda siz bilirsiniz ama kendinizi lutfen yipratmayin sadece isinin ehli bir perinatologa gidin 3 dr da farkli konusacak kafaniz karisacaktir. Uzmeyin kendinizi bebise zarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…