- 18 Şubat 2015
- 1.202
- 2.072
- 133
Az önce bunu düşünüyordum.Oğlum bu ara çok sık uyanıyor açlıktan olmadığına eminim.Her şeyi tam bir sorunu yok ama uyanıyor işte. Fakat uyanikken sessiz duruyor kendi kendine oyalaniyor ya da kapıya bakıyor bizi görmek için biz gelince de gulumsuyor sanırım sürekli ona cevap verdiğimiz için bu şekilde yani böyle olmasi gerekiyordur umarim
Hadi geçmiş olsun şimdiden canım bize öyle bi öneride bulunan olmadı. Belki iğneden sonra 30dk etkisini göstermesini bekliyorsun , o esnada emzir karnını doyur uyursa uyurken bile yaparız hissetmez demişti doktor belki size de ondan demiştir. Bu arada lokal anestezi ile yapılacağını varsayarak söylüyorum aksi halde genel anestezide aç çağırıyorlarmış bildiğim kadarıylaYarın sunnetimiz var.GerginimBugün doktorun asistani 2 3 saat aç olsa iyi olur dedi.Sünnet yaptıran anneler size böyle bir şey dediler mi ?benim oğlum 2 saat dayanmaz bu gerçekten şart mı?
Bu arada o kremi aldınız mı hissetmesin iğneyi yavrucak.Yarın sunnetimiz var.GerginimBugün doktorun asistani 2 3 saat aç olsa iyi olur dedi.Sünnet yaptıran anneler size böyle bir şey dediler mi ?benim oğlum 2 saat dayanmaz bu gerçekten şart mı?
Lokal olacak Canim genelde bende duymuştum aç olması gerektiğini neyse nasil gelisirse öyle yapayım.Canim doktor size neler kullanmanızı önerdi? Nasıl bir bakım yaptınız? Ne zaman banyo yaptı? Birde sık sık bez değişmek gerekiyor mu?kusura bakma lütfen uzun oldu.Hadi geçmiş olsun canım bize öyle bi öneride bulunan olmadı. Belki iğneden sonra 30dk etkisini göstermesini bekliyorsun , o esnada emzir karnını doyur uyursa uyurken bile yaparız hissetmez demişti doktor belki size de ondan demiştir. Bu arada lokal anestezi ile yapılacağını varsayarak söylüyorum aksi halde genel anestezide aç çağırıyorlarmış bildiğim kadarıyla
Yok almadık. Bu ara kafam öyle dolu ki sen şimdi deyince hatirladimBu arada o kremi aldınız mı hissetmesin iğneyi yavrucak.
Siz uyku egitimi vermistiniz dimi? Biz de de aynı durum var ama eğitim yok, ben her zaman tok olduguna da emin olamıyorum. Bununla ilintili mi bilmiyorum ama uyanınca ağlamaması bence baglanmanın güvenli oldugunu gösteriyor olabilir.Az önce bunu düşünüyordum.Oğlum bu ara çok sık uyanıyor açlıktan olmadığına eminim.Her şeyi tam bir sorunu yok ama uyanıyor işte. Fakat uyanikken sessiz duruyor kendi kendine oyalaniyor ya da kapıya bakıyor bizi görmek için biz gelince de gulumsuyor sanırım sürekli ona cevap verdiğimiz için bu şekilde yani böyle olmasi gerekiyordur umarim
Canım sünneti oldu pipinin etrafına sargı yapmışlardı 1 gün sonra ılık suyun içine oturtun yumuşasın sargı bezini çıkartın demişti. Biz eve geldik ilk çişiyle berber sargı bezi çıktı dolayısıyla ılık suya oturtmadık. 4 gün sonra banyo yaptırdık.Lokal olacak Canim genelde bende duymuştum aç olması gerektiğini neyse nasil gelisirse öyle yapayım.Canim doktor size neler kullanmanızı önerdi? Nasıl bir bakım yaptınız? Ne zaman banyo yaptı? Birde sık sık bez değişmek gerekiyor mu?kusura bakma lütfen uzun oldu.
Onu al bence canım doktora sor yinede ama bizle aynı gidenlerden gördğm bizimki baya ağladı iğneye ama krem kullanan başka bebek hissetmediği için hiç ağlamamış .Yok almadık. Bu ara kafam öyle dolu ki sen şimdi deyince hatirladim
Hayır eğitim vermedim.Versem sanırım bu kadar sık uyanmazdi. Umarım güvenli bağlanabiliyoruzdur bu ara tesellim o olur çünkü.Teşekkür ederim inşallah iyi geçer.Siz uyku egitimi vermistiniz dimi? Biz de de aynı durum var ama eğitim yok, ben her zaman tok olduguna da emin olamıyorum. Bununla ilintili mi bilmiyorum ama uyanınca ağlamaması bence baglanmanın güvenli oldugunu gösteriyor olabilir.
Sünneti kolayca atlatın inşallah.
Ay inşallah ya darısı başıma beni anlarsın insan ne kadar geriliyor.Bizim doktor biraz soğuk böyle değişik (işte burada bulabildigim kadari bu malesef) adam akıllı bir açıklama yapmamasina karşın soruyorum bunları peki ağrısı için ne yaptınız?Canım sünneti oldu pipinin etrafına sargı yapmışlardı 1 gün sonra ılık suyun içine oturtun yumuşasın sargı bezini çıkartın demişti. Biz eve geldik ilk çişiyle berber sargı bezi çıktı dolayısıyla ılık suya oturtmadık. 4 gün sonra banyo yaptırdık.
Sabah akşam krem vermişti doktor sadece onu sürdük 1 hafta boyunca .
Krem sürmediğimiz zamanlarda da pipinin beze değeceği kısıma vazelin sürdük yapışmasın diye bunun çok faydasını gördük.
Bardak ve 1 numara büyük bez önermedi bize. Kendi bezini bağlayın sadece dedi.
Hiç endişelenme içini ferah tut bi bakmışsın bitmiş gitmiş. Benim oğlum 15 gün olmuş bile daha dün gibi
Bende ayniyim nezaman uyuycaz bu saat oldu oturuyoruz halen biri uyusa digeri uyumuyor onu yatiriyorum digeri kalkiyor ikiz olunca daha katmerli oluyor hersey kisir dongunun dibindeyim
Aynen haftasonlari esime birakip yapiyorum yani yapmaya calisiyorum ama cok uzun sure bensiz kalamadigi icin genellikle supurme paspas esime kaliyor ben kucuk firsatlarda banyo mutfak bulasik camasir utu gibi kisa kisa isleri bolum borcuk yapmaya calisiyorumsoyle dusunuyorum da evi dipten temizlemeyeli ne kadar zaman oldu acaba himm.. bulamadim
Bebeğimin vücudunda kizariklar oluyo bazen yüzünde bazen bacaginda bazen boynunda. Kaşınıyor sürekli kaşımak istiyor. Büyük tuvaleti koyu yeşil renke bazende mukus oluyordu belirtiler bunlardı. Önce doktor egzama dedi coresatin pembe krem önerdi kullandik ama bi faydasi olmadi. Sonra başka bi doktora gittik muayene etti vücuduna bakti bebeğimin sikayetlerimizi sordu ve süt alerjisini olduğunu söyledi. 6 aydan küçük bebeklere kan testi yapmadığını zaten yapılsa bile çıkmayabilir dedi. Başka bi hastasi varmis mesela test yapmislar hicbisey cikmamis ama süt diyetiyle bebeğin sikayetleri kaybolmuş. Kan testiyle ciksada çıkmasada bunun bi ilaç tedavisi yok deneme yanılma yoluyla bakılacak bi alerji hastalığı bu dedi.
Böyle iste kızlar 20 gün süt urunlerinden uzak duracam bakalim ne olacak.
Birde doktor 1 yaşında yada 2 yaşında geçebilir dedi. Insaalah öyle olur. Yoksa herseyde süt veya süt ürünü var. Suan ne yiyeceğimi şaşırdım mesela. Hadi biz emzirdigimiz süre boyunca dikkat edecez ya bebeklerimiz
Diğer sosyal medya ağlarında gruplara katıldım baya zor durum Rabbim yardımcınız olsun. Rabbim tüm bebeklere şifa versin aminn.
Uzun oldu kusura bakmayın
Geçmiş olsun canım yazamadım bu hafta bayaaa yoğun geçti bizim. Uyku düzenimiz alt üst oldu eve dönünce ne yapıcam bilemiyorum.
Erken uyumaya alıştırmıştım saat 21.30 gibi uyuyordu. Memlekeete geldik sürekli gittiği her yerde ağladı saat 21 oldumu ağlamalar kesilmedi. Gidince toparlıycaz inş kafayı yiycek gibi oldum bi daha gelmeyi düşünmüyorum
Canim seni cok iyi anlıyorum aynı durumdayiz ben de sutu ve yumurtayı kestim bunlar temel gıdalar ve her seyin icinde hemen hemen varlar, paketli hiçbir ürünü tuketmemen gerekiyorcok geçmiş olsun...
Lezyonlar soluk canim ama tam gecmiyor zaten inan şu diyet isi süreç mesela yakin zamana kadar simit yiyordum ancak içinde sütun olma ihtimali ve susamin da alerjen grubunda yer aldigini öğrendim tam bir arınma süreci 3-4 gündür var ama yaklaşık 1 aydir diyetteyim diyebilirim
Hamilelikte vurulan tetenoz aşısının bile bu duruma ihtimal yönunde savlar var ama ben de bir anne olarak risk alamam aşısıni olacaktir hattaarch2401 in dedigi sey menenjit asisi ve 1.yas asilari atopik dermatit cocuklarda vurulmali mi hastane ortaminda mi yapilmali sorusunu da yakin zamanda doktorumuzla görüştüm ve kesinlikle olması gerektiği yönünde geri bildirim aldım sadece sorgulamamiz gereken seyler olabilir mi diye düşünmeden edemedim..
Alerji çok yıpratıcı bir şey. Süt diyeti de her şeyi içeriyor. Yiyecek hiçbir şey yok gibi. Ben kırmızı et de tüketmiyorum kızımın alerjisini tetikliyor o yüzden neredeyse vegan oldum istemeye istemeye
Herhangi bir devlet kaynaklı hiçbir şeye güvenmem ben. Doğumdan önce çok dert ediyordum bedava yaptırılan aşının içeriğini, çünkü zerre inancım yok. Ama araştırınca aşısızlıgın risklerinin daha büyük olduğunu gördüm. 33 yaşında vefat edene kadar yatağa bağımlı, konusamayan hareketleri kısıtlı kuzenim menenjit hastalığından o hale geldi. Başka bir uzak akrabamin çocuğu sanırım çocuk felciyle 25 yaşında ve tekerlekli sandalyede, 8 yaşından büyük görünmüyor. Aşı önemli. Alerji eskiden de vardı ama çocuğun kakası yeşil cuyku ıspanak yedim, sürekli ağlıyor o zaman ver anasonu sussun demek ki huysuz çocuk, kusuyor demek ki sütün yarıyor demekten bunun hastalık olduğunu düşünmüyorlardı. Biz şimdi araştırıyoruz, bir problem olduğunun farkındayız. Anneme sorsam çocuğun kakası yeşil anne desem bebek o o yüzden derdi, kv'me anne çocuk emmiyor desem emer emer der geçerdi doktora sormak aklına gelmezdi ama ben diyet yapmaya başladığımda meme reddi bitti. Yani hastalık eskiden de vardı ama bu çocukta alerji var denmezdi. Şimdi sorunca anneannem de diyor annen de yapmazdı ağlardı hemen hastalık deme vs. diye, gerçekten diyor bunu. Diyet yapmam çok saçma ona göre.
Alerjinin ve diğer hastalıkların artmasının bir nedeni de yediklerimiz ve yaşadığımız ortam. Koruyucu maddeler, kablosuz radyo dalgaları, kirli hava, kozmetik, temizlik maddeleri... Her şey aleyhimize aslında. O yüzden bunca aleyhimize şey varken bari aşıyı tam yaptiralım ki bit yerden koruma gelsin. Marketten kasaptan aldığımız etlerde bile aynı miktarda zararlı şey var muhtemelen, önce tukettiklerimizi düzene koyalım sonra aşıya gelsin sıra.
Böyle atarlı giderli yazdım ama sana değil aslında yazdıklarım, aşı karşıtlarına
İlk aydan itibaren kakası yesildi ama ben doktora sorunca fasulye yedin ondan demişti. Sonra arada bir yemesem de oluyordu ama rahattım. Sonra doktor değiştirdik ona sordum amipten şüphelendi ve test pozitif çıktı ama sonra okuyunca amip testinin pozitif çıkması her zaman kesin sonuç vermeyebiliyormuş yani belki alerji en başından beri vardı ama ben yanlış bir teşhis sonucu yanlış bir tedavi uyguladım çocuğuma. Bunu şimdi bilemiyorum maalesef. Sadece aklımda şüphesi var
Kesinlikle katılıyorum. Aşı yaptırıyorum fakat bebeklikte çocukların bağışıklık sistemine bu denli müdahalenin çeşitli yerlerden patlak verdiğini dusunuyorum. 6 senedir anasınıfı ogretmeniyim. Aşı yaptıran ve yaptırmayan çocukları karşıla. Aşı yaptıran çocukların da salgın hastalıkları çok ağır atlattigina tanık oluyorum ayrıca asi yaptıran çocukların bağışıklık sistemlerinin çok zayıf olduğunu allerjik olduğunu hatta ek besine geçildiğinde aşırı derecede besin ayrımı yaptığını bunun da ileriki yaşlarda devam ettiğine tanık oldum. Ama en yaygin sey artik siradanlasan ALERJI olayi. Ne yazikki minicik yavrular baya agir vakalar yasayabiliyor. Ha bunun birden fazla nedeni ılla ki vardır. Bunun bilimsel boyutunu ve Aşı ile ilgili çok sayıda makaleyi okudum. Benim derdim içeriğindeki cıva degil hatta artık aşılar cıva muhteva etmiyor. Ama başka türlü çok tehlikeli şeyler içerebiliyor.Bu arada alerji ile yaşam platformuna üye oldum annem çocuk aşıdan sonra alerji oldu demişti umursamamistim fakat su saatte bu tarz bir sav olduğunu öğrendim. Son yillarda otizm, alejik bebeklerinin sayısının artmasını İsrail ve ABD üretimi asilardan kaynaklandığını, bebeginin gelismemis bağışıklık sisteminin bu kadar erken aşı yolu ile tanistirilmasi sonucunda tepkisellestigini belirtiyorlar siz ne düşünürsünüz bu konuda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?