Bunları okudukca sinirlerim zıplıyor resmen!! Ticaret icin insanların hayatı nasıl hiç ediliyor!HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA SONUÇLARI
Piyasada satılan hazır gıda maddeleri ülkemizde insan sağlığını ciddi biçimde etkileyecek derecede katkı maddeleri içermektedir. Ancak bu maddeler, tüm çabalara rağmen medya aracılığı ile ilan edilememektedir.
Günümüzde gıda sektörü büyük bir tröst halini almıştır. Örneğin hiçbir yayın organında Coca-Cola'nın zararlı olduğunu göremezsiniz. Ancak biz tüketiciler, aile fertlerimizi, çevremizdeki arkadaşlarımızı, haberdar ederek bilinçlendirebiliriz.
Son yıllarda kanser vakalarının neden devamlı artış gösterdiğini hiç düşündünüz mü?
Siz çocuğunuzun kanserojen madde içeren gıda almasını ister misiniz?
Peki niye ketçap alıyorsunuz?
Sizlere aşağıda sunduğumuz tablo alacağınız hazır gıda maddelerindeki katkılarla ilgili bilgi vermektedir.
eSağlığınız için: Lütfen her hangi bir gıda maddesi satın almadan önce ambalajının üzerini dikkatlice okuyun.
ZARARSIZ KATKILAR
E100, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126,130, 132, 140,151, 152, 160,
161, 162, 163, 170, 174, 175, 180, 181, 200, 201, 202, 203, 236, 237,
238, 260, 261, 262, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404,405, 406, 408, 410, 411, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475,480
SÜPHELİ KATKILAR
E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477, 605
E220,221,222,223,224, 338, 339, 340, 341, 460, 461, 466, 407 (MİDE VE BAĞIRSAK HASTALIKLARI) E200 (VUCUTTAKİ VİTAMİN B12 YI YOK EDİYOR) E250,251, 320, 321 (KALP HASTALIKLARI, DAMAR SERTLİKLER VE TIKANIKLIKLARI)
TEHLİKELİ KATKILAR
E102, 120, E311, 312 (NÖROLOJİK HASTALIKLAR)
KANSEROJEN KATKILAR
E102, 110, 123, 124, 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215,216, 217
ÖRNEĞİN E211-SODYUM BENZOAT KETÇAPLARDA BULUNMAKTADIR.
123,110 ABD, İNGİLTERE, FRANSA, ALMANYA, RUSYA,JAPONYA VE DAHA BİRÇOK ÜLKEDE YASAKLANMIŞTIR. FAKAT ÜLKEMİZDE RENKLİ DRAJE ÇİKOLATALARDA VE KAYMAKLI BİSKÜVİLERDE KULLANILMAKTADIR.
EN TEHLİKELİ KANSEROJEN KATKI:
E330 ( NE YAZIKKİ BİRÇOK HAZIR GIDADA KULLANILMAKTADIR.)
BAZI HAZIR GIDALARDA TESBİT EDİLEN KATKI MADDELERİ E330 –
ÜLKER LÜKS GOFRET, MEYSU (ÖZELLİKLE KAYISI), KNOR DOMATES ÇORBA, TÜM TENEKE KONSERVE VE TURŞULAR, 7UP, SCHWEPPES (TÜM ÜRÜNLERİ), JELİBON, TAMEK YAPRAK SARMA, PİYALE HAZIR ÇORBA, OLİPS,
E250 – TÜM SALAMLARDA
E300 – FANTA PORTAKAL, CİNOMEL
E320 – ETİ PUFY, KNORR İŞKEMBE ÇORBA
E223 – ÜLKER HAYLAYF, ALBENİ
E322 – ÜLKER ÇOKOKREM
TÜM KOLALI İÇECEKLERDE KULLANILAN KATKI MADDELERİNİN TESBİTİ İÇİN ANALİZ YAPILMASINA İZİN VERİLMEMİŞTİR.
LÜTFEN ÇOĞALTARAK DOSTLARINIZA DAĞITINIZ.
Suruyu arkasina almanin verdigi koyun gucu.oysa bize beyin gucu lazim.yurtici koyun gucu beyin gucunden hizli artis gosteriyor malesef.konusmak bile anlamsizlasiyor.Yalniz asilara karsi olan annelerin sayisi her gecen gun artarken drlar oldukca endiseliler... sosyal medyada cok karsilasiyorum asi karsiti kisilerle ve bu beni urkutuyor... en cok agizlarindan dusurmedikleri cumle ise siz asilatiyorsunuz iste sizin cocuklariniz hasta olmaz... diyorsun ki toplum bagisikligi tehlikeye giriyor sizin yuzunuzden... o da diyor ki aaa hani asilar ise yariyordu... e be kadin siz asilatmazsaniz virus sekil degistiriyor ve gucleniyor buna zemin hazirlarsaniz bizim yaptirdigimiz asinin da bir ehemmmiyeti kalmaz... cunku etrafta dolasan virus farkli asilandigimiz virus farkli olur... desende temcit pilavi gibi ayni laflar dolasiyor her yerde
Canım yeniden yazdığını görmek çok güzel. Defne'ye, Ömer'e ve sana geçmiş olsun. Umarım üçünüz de daha iyi olmuşsunuzdur.selam canımmmhatırlanmak ne kadar güzel Çok şükür hastalıklar dışında iyiyiz. sen nasılsın Ege nasıl?
Zaten asilari icin "vurdurmasi tehlikelidir" cumlesini ortaya atip kulaktan dolma ve kulaktan kulaga bir dusunce kirliligi olusturan kisilerin asil amaci saglik icin asi vurlmamasini saglamak degil, asi vurulmaya karsi bir topluluk olusturp, bunun buyumesine destek vererek uzun vadede asi olmamas kisilerin tasidigi viruslerin mutasyonuyla topluma uzun vadede zarar vermektir.. Saglik kirli dusuncelerle olusturulmus alti bos tehditlere birakilacak kadar basit bir mevzu degildir. Bu yuzden basit dusunmemek gerekir...Eskiden insanların,bebeklerin ölmelerine, yenseler bile ağır kalıcı hasarlar almalarına sebep olan hastalıklar şu an görülmüyorsa bunun sebebi aşılamadır. Aşı yaptırmamak sadece bireyin kendi sağlığını değil toplum sağlığını tehlikeye atmaktır. Otizm ya da alerji tüm diğer hastalıklar gibi daha çok görülmeye başladı çünkü her doğan bebek kayıt altında ve teşhis oranları arttı. Eskiden de kayıt dışı otizm vakaları vardı yani.
Otizme etkisi olan araştırmalarla sabit şeyler: genetik yatkınlık, babanın yaşı,hamileyken maruz kaldığımız hava kirliliği. Ateş düşürücü olarak kullandığımız parasetamol. Netlik kazanmamış çok çalışma gerekiyormuş netlik kazanması için ama büyük şüpheli bulgular varmış
Aşıya içeriğindeki cıva nedeniyle karşı olduğunu söyleyen bir güruh var. Oysa aşının içindeki miktardan çok daha fazlasını dip balıklarından, denizlerdeki kirlilikten dolayı dip balığı olmayan balıklardan bile alıyoruz.
Ben çocuğumu, ateş düşürücüye bile karşı bir anne olarak aşılatacağım. Toplum sağlığını bu tarz popüler söylemler yüzünden riske atmayacağım.
Hayırlı Cumalar ...Kızlar hepinize selamlar,
Hayırlı cumalar diliyorum. :)
Keyfiniz bol olsun..Ben de bu akşam, uzunca süre sonra, arkadaşlarımla dışarı çıkıcaBaba oğul takılacaklar. Makyaj yapınca kendimi tanıyamadım.
Alerji çok yıpratıcı bir şey. Süt diyeti de her şeyi içeriyor. Yiyecek hiçbir şey yok gibi. Ben kırmızı et de tüketmiyorum kızımın alerjisini tetikliyor o yüzden neredeyse vegan oldum istemeye istemeyeBebeğimin vücudunda kizariklar oluyo bazen yüzünde bazen bacaginda bazen boynunda. Kaşınıyor sürekli kaşımak istiyor. Büyük tuvaleti koyu yeşil renke bazende mukus oluyordu belirtiler bunlardı. Önce doktor egzama dedi coresatin pembe krem önerdi kullandik ama bi faydasi olmadi. Sonra başka bi doktora gittik muayene etti vücuduna bakti bebeğimin sikayetlerimizi sordu ve süt alerjisini olduğunu söyledi. 6 aydan küçük bebeklere kan testi yapmadığını zaten yapılsa bile çıkmayabilir dedi. Başka bi hastasi varmis mesela test yapmislar hicbisey cikmamis ama süt diyetiyle bebeğin sikayetleri kaybolmuş. Kan testiyle ciksada çıkmasada bunun bi ilaç tedavisi yok deneme yanılma yoluyla bakılacak bi alerji hastalığı bu dedi.
Böyle iste kızlar 20 gün süt urunlerinden uzak duracam bakalim ne olacak.
Birde doktor 1 yaşında yada 2 yaşında geçebilir dedi. Insaalah öyle olur. Yoksa herseyde süt veya süt ürünü var. Suan ne yiyeceğimi şaşırdım mesela. Hadi biz emzirdigimiz süre boyunca dikkat edecez ya bebeklerimiz
Diğer sosyal medya ağlarında gruplara katıldım baya zor durum Rabbim yardımcınız olsun. Rabbim tüm bebeklere şifa versin aminn.
Uzun oldu kusura bakmayın
Herhangi bir devlet kaynaklı hiçbir şeye güvenmem ben. Doğumdan önce çok dert ediyordum bedava yaptırılan aşının içeriğini, çünkü zerre inancım yok. Ama araştırınca aşısızlıgın risklerinin daha büyük olduğunu gördüm. 33 yaşında vefat edene kadar yatağa bağımlı, konusamayan hareketleri kısıtlı kuzenim menenjit hastalığından o hale geldi. Başka bir uzak akrabamin çocuğu sanırım çocuk felciyle 25 yaşında ve tekerlekli sandalyede, 8 yaşından büyük görünmüyor. Aşı önemli. Alerji eskiden de vardı ama çocuğun kakası yeşil cuyku ıspanak yedim, sürekli ağlıyor o zaman ver anasonu sussun demek ki huysuz çocuk, kusuyor demek ki sütün yarıyor demekten bunun hastalık olduğunu düşünmüyorlardı. Biz şimdi araştırıyoruz, bir problem olduğunun farkındayız. Anneme sorsam çocuğun kakası yeşil anne desem bebek o o yüzden derdi, kv'me anne çocuk emmiyor desem emer emer der geçerdi doktora sormak aklına gelmezdi ama ben diyet yapmaya başladığımda meme reddi bitti. Yani hastalık eskiden de vardı ama bu çocukta alerji var denmezdi. Şimdi sorunca anneannem de diyor annen de yapmazdı ağlardı hemen hastalık deme vs. diye, gerçekten diyor bunu. Diyet yapmam çok saçma ona göre.Bu arada alerji ile yaşam platformuna üye oldum annem çocuk aşıdan sonra alerji oldu demişti umursamamistim fakat su saatte bu tarz bir sav olduğunu öğrendim. Son yillarda otizm, alejik bebeklerinin sayısının artmasını İsrail ve ABD üretimi asilardan kaynaklandığını, bebeginin gelismemis bağışıklık sisteminin bu kadar erken aşı yolu ile tanistirilmasi sonucunda tepkisellestigini belirtiyorlar siz ne düşünürsünüz bu konuda?
İlk aydan itibaren kakası yesildi ama ben doktora sorunca fasulye yedin ondan demişti. Sonra arada bir yemesem de oluyordu ama rahattım. Sonra doktor değiştirdik ona sordum amipten şüphelendi ve test pozitif çıktı ama sonra okuyunca amip testinin pozitif çıkması her zaman kesin sonuç vermeyebiliyormuş yani belki alerji en başından beri vardı ama ben yanlış bir teşhis sonucu yanlış bir tedavi uyguladım çocuğuma. Bunu şimdi bilemiyorum maalesef. Sadece aklımda şüphesi varYanlis bir tespit mi bilemiyorum ama sanki cogunun 4.aydan sonra cikti alerji olayi.en basindan beri alerjiyle bogusan var mi.son zamanlarda daha cok okur oldum alerji diyet vs
Yok atarlı giderli aksine çoğu seyı burdan ogrendım bu konuda da fikrinizi öğrenmek istedim arkadaşlar da baya güzel yazdılar aksine dün geceki soru işaretlerinin yerini huzur aldı. Hiçbir anne bebeğine bilerek veya bilmeyerek zarar vermek istemez..Alerji çok yıpratıcı bir şey. Süt diyeti de her şeyi içeriyor. Yiyecek hiçbir şey yok gibi. Ben kırmızı et de tüketmiyorum kızımın alerjisini tetikliyor o yüzden neredeyse vegan oldum istemeye istemeye
Herhangi bir devlet kaynaklı hiçbir şeye güvenmem ben. Doğumdan önce çok dert ediyordum bedava yaptırılan aşının içeriğini, çünkü zerre inancım yok. Ama araştırınca aşısızlıgın risklerinin daha büyük olduğunu gördüm. 33 yaşında vefat edene kadar yatağa bağımlı, konusamayan hareketleri kısıtlı kuzenim menenjit hastalığından o hale geldi. Başka bir uzak akrabamin çocuğu sanırım çocuk felciyle 25 yaşında ve tekerlekli sandalyede, 8 yaşından büyük görünmüyor. Aşı önemli. Alerji eskiden de vardı ama çocuğun kakası yeşil cuyku ıspanak yedim, sürekli ağlıyor o zaman ver anasonu sussun demek ki huysuz çocuk, kusuyor demek ki sütün yarıyor demekten bunun hastalık olduğunu düşünmüyorlardı. Biz şimdi araştırıyoruz, bir problem olduğunun farkındayız. Anneme sorsam çocuğun kakası yeşil anne desem bebek o o yüzden derdi, kv'me anne çocuk emmiyor desem emer emer der geçerdi doktora sormak aklına gelmezdi ama ben diyet yapmaya başladığımda meme reddi bitti. Yani hastalık eskiden de vardı ama bu çocukta alerji var denmezdi. Şimdi sorunca anneannem de diyor annen de yapmazdı ağlardı hemen hastalık deme vs. diye, gerçekten diyor bunu. Diyet yapmam çok saçma ona göre.
Alerjinin ve diğer hastalıkların artmasının bir nedeni de yediklerimiz ve yaşadığımız ortam. Koruyucu maddeler, kablosuz radyo dalgaları, kirli hava, kozmetik, temizlik maddeleri... Her şey aleyhimize aslında. O yüzden bunca aleyhimize şey varken bari aşıyı tam yaptiralım ki bit yerden koruma gelsin. Marketten kasaptan aldığımız etlerde bile aynı miktarda zararlı şey var muhtemelen, önce tukettiklerimizi düzene koyalım sonra aşıya gelsin sıra.
Böyle atarlı giderli yazdım ama sana değil aslında yazdıklarım, aşı karşıtlarına
İlk aydan itibaren kakası yesildi ama ben doktora sorunca fasulye yedin ondan demişti. Sonra arada bir yemesem de oluyordu ama rahattım. Sonra doktor değiştirdik ona sordum amipten şüphelendi ve test pozitif çıktı ama sonra okuyunca amip testinin pozitif çıkması her zaman kesin sonuç vermeyebiliyormuş yani belki alerji en başından beri vardı ama ben yanlış bir teşhis sonucu yanlış bir tedavi uyguladım çocuğuma. Bunu şimdi bilemiyorum maalesef. Sadece aklımda şüphesi var
Ama yaaaaAlerji çok yıpratıcı bir şey. Süt diyeti de her şeyi içeriyor. Yiyecek hiçbir şey yok gibi. Ben kırmızı et de tüketmiyorum kızımın alerjisini tetikliyor o yüzden neredeyse vegan oldum istemeye istemeye
Herhangi bir devlet kaynaklı hiçbir şeye güvenmem ben. Doğumdan önce çok dert ediyordum bedava yaptırılan aşının içeriğini, çünkü zerre inancım yok. Ama araştırınca aşısızlıgın risklerinin daha büyük olduğunu gördüm. 33 yaşında vefat edene kadar yatağa bağımlı, konusamayan hareketleri kısıtlı kuzenim menenjit hastalığından o hale geldi. Başka bir uzak akrabamin çocuğu sanırım çocuk felciyle 25 yaşında ve tekerlekli sandalyede, 8 yaşından büyük görünmüyor. Aşı önemli. Alerji eskiden de vardı ama çocuğun kakası yeşil cuyku ıspanak yedim, sürekli ağlıyor o zaman ver anasonu sussun demek ki huysuz çocuk, kusuyor demek ki sütün yarıyor demekten bunun hastalık olduğunu düşünmüyorlardı. Biz şimdi araştırıyoruz, bir problem olduğunun farkındayız. Anneme sorsam çocuğun kakası yeşil anne desem bebek o o yüzden derdi, kv'me anne çocuk emmiyor desem emer emer der geçerdi doktora sormak aklına gelmezdi ama ben diyet yapmaya başladığımda meme reddi bitti. Yani hastalık eskiden de vardı ama bu çocukta alerji var denmezdi. Şimdi sorunca anneannem de diyor annen de yapmazdı ağlardı hemen hastalık deme vs. diye, gerçekten diyor bunu. Diyet yapmam çok saçma ona göre.
Alerjinin ve diğer hastalıkların artmasının bir nedeni de yediklerimiz ve yaşadığımız ortam. Koruyucu maddeler, kablosuz radyo dalgaları, kirli hava, kozmetik, temizlik maddeleri... Her şey aleyhimize aslında. O yüzden bunca aleyhimize şey varken bari aşıyı tam yaptiralım ki bit yerden koruma gelsin. Marketten kasaptan aldığımız etlerde bile aynı miktarda zararlı şey var muhtemelen, önce tukettiklerimizi düzene koyalım sonra aşıya gelsin sıra.
Böyle atarlı giderli yazdım ama sana değil aslında yazdıklarım, aşı karşıtlarına
İlk aydan itibaren kakası yesildi ama ben doktora sorunca fasulye yedin ondan demişti. Sonra arada bir yemesem de oluyordu ama rahattım. Sonra doktor değiştirdik ona sordum amipten şüphelendi ve test pozitif çıktı ama sonra okuyunca amip testinin pozitif çıkması her zaman kesin sonuç vermeyebiliyormuş yani belki alerji en başından beri vardı ama ben yanlış bir teşhis sonucu yanlış bir tedavi uyguladım çocuğuma. Bunu şimdi bilemiyorum maalesef. Sadece aklımda şüphesi var
Yazık gerçekten. Ama standart olan buymuş maalesef. En doğrusu çocuk alerji uzmanı aslında. Gastroenterolog bile iyi bir alerji uzmanının yerini tutmuyor bence. Ben de bir daha alerji sorunu olursa çocuk alerji uzmanına gitmeyi planlıyorum.Ama yaaaaiki uc doktora mi gitmek lazim illa dogru teshis icinn..yazik degil mii
Öyle tabi, şu dünyada yaptığım en güzel şey çocuğum, eminim birçok kişi aynı şeyi düşünüyordur. Eğer dünyanın en mükemmel sanatçısı olsaydım ya da şahane bir politikacı olup devrimlerle 72 buçuk milletten insanin hayatını kurtarsaydım da aynısını düşünürdüm. O yüzden elimizden geleni yapıp çocuklarımıza en güzelini vermek en büyük gayemiz. Haklısın ben de bazı şeyleri okuyup stres oluyorum. İnsanlar çok farklı şeylere takılıyorlar ve bazen olmayacak şeyi akıllarımıza düşürüyorlar. Başkası ne düşünüyor diye sorunca biraz yoluna giriyor fikirlerYok atarlı giderli aksine çoğu seyı burdan ogrendım bu konuda da fikrinizi öğrenmek istedim arkadaşlar da baya güzel yazdılar aksine dün geceki soru işaretlerinin yerini huzur aldı. Hiçbir anne bebeğine bilerek veya bilmeyerek zarar vermek istemez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?