Alerji çok yıpratıcı bir şey. Süt diyeti de her şeyi içeriyor. Yiyecek hiçbir şey yok gibi. Ben kırmızı et de tüketmiyorum kızımın alerjisini tetikliyor o yüzden neredeyse vegan oldum istemeye istemeye
Herhangi bir devlet kaynaklı hiçbir şeye güvenmem ben. Doğumdan önce çok dert ediyordum bedava yaptırılan aşının içeriğini, çünkü zerre inancım yok. Ama araştırınca aşısızlıgın risklerinin daha büyük olduğunu gördüm. 33 yaşında vefat edene kadar yatağa bağımlı, konusamayan hareketleri kısıtlı kuzenim menenjit hastalığından o hale geldi. Başka bir uzak akrabamin çocuğu sanırım çocuk felciyle 25 yaşında ve tekerlekli sandalyede, 8 yaşından büyük görünmüyor. Aşı önemli. Alerji eskiden de vardı ama çocuğun kakası yeşil cuyku ıspanak yedim, sürekli ağlıyor o zaman ver anasonu sussun demek ki huysuz çocuk, kusuyor demek ki sütün yarıyor demekten bunun hastalık olduğunu düşünmüyorlardı. Biz şimdi araştırıyoruz, bir problem olduğunun farkındayız. Anneme sorsam çocuğun kakası yeşil anne desem bebek o o yüzden derdi, kv'me anne çocuk emmiyor desem emer emer der geçerdi doktora sormak aklına gelmezdi ama ben diyet yapmaya başladığımda meme reddi bitti. Yani hastalık eskiden de vardı ama bu çocukta alerji var denmezdi. Şimdi sorunca anneannem de diyor annen de yapmazdı ağlardı hemen hastalık deme vs. diye, gerçekten diyor bunu. Diyet yapmam çok saçma ona göre.
Alerjinin ve diğer hastalıkların artmasının bir nedeni de yediklerimiz ve yaşadığımız ortam. Koruyucu maddeler, kablosuz radyo dalgaları, kirli hava, kozmetik, temizlik maddeleri... Her şey aleyhimize aslında. O yüzden bunca aleyhimize şey varken bari aşıyı tam yaptiralım ki bit yerden koruma gelsin. Marketten kasaptan aldığımız etlerde bile aynı miktarda zararlı şey var muhtemelen, önce tukettiklerimizi düzene koyalım sonra aşıya gelsin sıra.
Böyle atarlı giderli yazdım ama sana değil aslında yazdıklarım, aşı karşıtlarına
İlk aydan itibaren kakası yesildi ama ben doktora sorunca fasulye yedin ondan demişti. Sonra arada bir yemesem de oluyordu ama rahattım. Sonra doktor değiştirdik ona sordum amipten şüphelendi ve test pozitif çıktı ama sonra okuyunca amip testinin pozitif çıkması her zaman kesin sonuç vermeyebiliyormuş yani belki alerji en başından beri vardı ama ben yanlış bir teşhis sonucu yanlış bir tedavi uyguladım çocuğuma. Bunu şimdi bilemiyorum maalesef. Sadece aklımda şüphesi var