Evet ilk dogdugu zamanlardaki aglayarak uyanmalar hic yok.uyandigini belirten sesler cikariyor:)Az önce bunu düşünüyordum.Oğlum bu ara çok sık uyanıyor açlıktan olmadığına eminim.Her şeyi tam bir sorunu yok ama uyanıyor işte. Fakat uyanikken sessiz duruyor kendi kendine oyalaniyor ya da kapıya bakıyor bizi görmek için biz gelince de gulumsuyor sanırım sürekli ona cevap verdiğimiz için bu şekilde yani böyle olmasi gerekiyordur umarim
Bizim de lokal oldu.ac ya da tok olmasiyla ilgili birsey soylemediler.igneyi vurup 15 dk beklettiler emzirdim bile o arada.zatem 45 gunluktu.emerek gittik emerek geldik:)Lokal olacak Canim genelde bende duymuştum aç olması gerektiğini neyse nasil gelisirse öyle yapayım.Canim doktor size neler kullanmanızı önerdi? Nasıl bir bakım yaptınız? Ne zaman banyo yaptı? Birde sık sık bez değişmek gerekiyor mu?kusura bakma lütfen uzun oldu.
Sizede çok geçmiş olsungecmis olsun canim. ben de 2 haftadir diyetteyim. 1 ay daha devam. bize gastroda kan testi yapildi.temiz cikti.alerji de kan testi yapti ama sonucu daha gostermedik. 1 ay sonra da deri testi var.
yiyecek konusunu hic sorma. cok zorlaniyorum. heleki sutlu tatlilar
oglusum icin
Rabbim şifa versin bebişlerimizeLezyonlar soluk canim ama tam gecmiyor zaten inan şu diyet isi süreç mesela yakin zamana kadar simit yiyordum ancak içinde sütun olma ihtimali ve susamin da alerjen grubunda yer aldigini öğrendim tam bir arınma süreci 3-4 gündür var ama yaklaşık 1 aydir diyetteyim diyebilirim
Hamilelikte vurulan tetenoz aşısının bile bu duruma ihtimal yönunde savlar var ama ben de bir anne olarak risk alamam aşısıni olacaktir hattaarch2401 in dedigi sey menenjit asisi ve 1.yas asilari atopik dermatit cocuklarda vurulmali mi hastane ortaminda mi yapilmali sorusunu da yakin zamanda doktorumuzla görüştüm ve kesinlikle olması gerektiği yönünde geri bildirim aldım sadece sorgulamamiz gereken seyler olabilir mi diye düşünmeden edemedim..
Ben yumurta tüketiyorum onu da kessemmi acaba doktor önce süt dedi ama bilemedim.Alerji çok yıpratıcı bir şey. Süt diyeti de her şeyi içeriyor. Yiyecek hiçbir şey yok gibi. Ben kırmızı et de tüketmiyorum kızımın alerjisini tetikliyor o yüzden neredeyse vegan oldum istemeye istemeye
Herhangi bir devlet kaynaklı hiçbir şeye güvenmem ben. Doğumdan önce çok dert ediyordum bedava yaptırılan aşının içeriğini, çünkü zerre inancım yok. Ama araştırınca aşısızlıgın risklerinin daha büyük olduğunu gördüm. 33 yaşında vefat edene kadar yatağa bağımlı, konusamayan hareketleri kısıtlı kuzenim menenjit hastalığından o hale geldi. Başka bir uzak akrabamin çocuğu sanırım çocuk felciyle 25 yaşında ve tekerlekli sandalyede, 8 yaşından büyük görünmüyor. Aşı önemli. Alerji eskiden de vardı ama çocuğun kakası yeşil cuyku ıspanak yedim, sürekli ağlıyor o zaman ver anasonu sussun demek ki huysuz çocuk, kusuyor demek ki sütün yarıyor demekten bunun hastalık olduğunu düşünmüyorlardı. Biz şimdi araştırıyoruz, bir problem olduğunun farkındayız. Anneme sorsam çocuğun kakası yeşil anne desem bebek o o yüzden derdi, kv'me anne çocuk emmiyor desem emer emer der geçerdi doktora sormak aklına gelmezdi ama ben diyet yapmaya başladığımda meme reddi bitti. Yani hastalık eskiden de vardı ama bu çocukta alerji var denmezdi. Şimdi sorunca anneannem de diyor annen de yapmazdı ağlardı hemen hastalık deme vs. diye, gerçekten diyor bunu. Diyet yapmam çok saçma ona göre.
Alerjinin ve diğer hastalıkların artmasının bir nedeni de yediklerimiz ve yaşadığımız ortam. Koruyucu maddeler, kablosuz radyo dalgaları, kirli hava, kozmetik, temizlik maddeleri... Her şey aleyhimize aslında. O yüzden bunca aleyhimize şey varken bari aşıyı tam yaptiralım ki bit yerden koruma gelsin. Marketten kasaptan aldığımız etlerde bile aynı miktarda zararlı şey var muhtemelen, önce tukettiklerimizi düzene koyalım sonra aşıya gelsin sıra.
Böyle atarlı giderli yazdım ama sana değil aslında yazdıklarım, aşı karşıtlarına
İlk aydan itibaren kakası yesildi ama ben doktora sorunca fasulye yedin ondan demişti. Sonra arada bir yemesem de oluyordu ama rahattım. Sonra doktor değiştirdik ona sordum amipten şüphelendi ve test pozitif çıktı ama sonra okuyunca amip testinin pozitif çıkması her zaman kesin sonuç vermeyebiliyormuş yani belki alerji en başından beri vardı ama ben yanlış bir teşhis sonucu yanlış bir tedavi uyguladım çocuğuma. Bunu şimdi bilemiyorum maalesef. Sadece aklımda şüphesi var
Bizde egzama olduğu için yumurtayı da kestim ama zaten ben lezyonlarin durumuna gore bir kac besini de hayatımdan çıkardım şimdilik mesela patlıcan, findik fistik, tavuk, mandilina portakal, çikolata sut ve süt ürünleri 20 gün sonra tekrardan teker teker deneyeceğim ve vucut tepkisine bakacağım drumuz öyle demisti, zaten ek gıda döneminde de olacağız bakalim deneme yanılma yoluyla ve çıkarsa deri testi ile tespit edebiliriz alerjenleri ins.
Onun içinde de tereyağ var sanırımtahin de mi yemeyim
Bir anne olarak endişelenmek cok normal gözlemlediğin seyi ben de okumustum ve insan sorgulamadan edemiyor ama maalesef çoğumuz tıb eğitimi almadik ve sırf bu yuzden bebegimizin başına bir sey gelse kendimi affedemem. Aşı yaptirmak durumundayiz. Aşı yaptirmayan aileler var mı gerçekten sayisi azdır diye tahmin ediyorumKesinlikle katılıyorum. Aşı yaptırıyorum fakat bebeklikte çocukların bağışıklık sistemine bu denli müdahalenin çeşitli yerlerden patlak verdiğini dusunuyorum. 6 senedir anasınıfı ogretmeniyim. Aşı yaptıran ve yaptırmayan çocukları karşıla. Aşı yaptıran çocukların da salgın hastalıkları çok ağır atlattigina tanık oluyorum ayrıca asi yaptıran çocukların bağışıklık sistemlerinin çok zayıf olduğunu allerjik olduğunu hatta ek besine geçildiğinde aşırı derecede besin ayrımı yaptığını bunun da ileriki yaşlarda devam ettiğine tanık oldum. Ama en yaygin sey artik siradanlasan ALERJI olayi. Ne yazikki minicik yavrular baya agir vakalar yasayabiliyor. Ha bunun birden fazla nedeni ılla ki vardır. Bunun bilimsel boyutunu ve Aşı ile ilgili çok sayıda makaleyi okudum. Benim derdim içeriğindeki cıva degil hatta artık aşılar cıva muhteva etmiyor. Ama başka türlü çok tehlikeli şeyler içerebiliyor.
Yanı ben de gönül rahatlığıyla asi yaptırıyorum diyemem. Aşı yaptırıyorum ama içimi kemirenleri bir de bana sorun.
Gelelim sonuç kismina
Bu yazımdan lütfen ama lütfen ası yaptırmayın mesajı çıkmasın bu bir.
Ikincisi tartışmak için yazmadım kendi gözlemlerimi belirttim. !
Sizede çok geçmiş olsun
Bebişler geç geldi zahmetleri devam ediyor buna şükür.
Kıymet zahmette gizlidir cok şükür bugününümuze.
inşaallah geçici bir durumdur nasıl vücudunu kaşımak istiyor görsen çok üzülüyorum
Bizde egzama olduğu için yumurtayı da kestim ama zaten ben lezyonlarin durumuna gore bir kac besini de hayatımdan çıkardım şimdilik mesela patlıcan, findik fistik, tavuk, mandilina portakal, çikolata sut ve süt ürünleri 20 gün sonra tekrardan teker teker deneyeceğim ve vucut tepkisine bakacağım drumuz öyle demisti, zaten ek gıda döneminde de olacağız bakalim deneme yanılma yoluyla ve çıkarsa deri testi ile tespit edebiliriz alerjenleri ins.
Onun içinde de tereyağ var sanırım
Bir anne olarak endişelenmek cok normal gözlemlediğin seyi ben de okumustum ve insan sorgulamadan edemiyor ama maalesef çoğumuz tıb eğitimi almadik ve sırf bu yuzden bebegimizin başına bir sey gelse kendimi affedemem. Aşı yaptirmak durumundayiz. Aşı yaptirmayan aileler var mı gerçekten sayisi azdır diye tahmin ediyorum
Bir anne olarak endişelenmek cok normal gözlemlediğin seyi ben de okumustum ve insan sorgulamadan edemiyor ama maalesef çoğumuz tıb eğitimi almadik ve sırf bu yuzden bebegimizin başına bir sey gelse kendimi affedemem. Aşı yaptirmak durumundayiz. Aşı yaptirmayan aileler var mı gerçekten sayisi azdır diye tahmin ediyorum
Firinlarin sut koydugunu sanmiyorum canim simitin tek farki susami bence aldigin firina sor
Gıda alerjisi olan çocuk az kilo alır, yediklerinin sindirilmesiyle ilgiliydi sanırım. Ben bunları birkaç ay önce enine boyuna araştırdım ama şimdi hatırlamıyorum tam. Ne çabuk unutuluyor her şey ya. Neyse işte, Defne'nin kilo alımı düşüktü diyete başlayınca biraz daha artmıştı ama bu ay beni düşündürüyor. İnşallah devam eder kilo almaya.
Köfte de olur sanırım et sonuçta.
Su içtiğim zamanlar sütümde azalma olmadı ama kalitesinde oldu.
Hoşgeldin
Test niye yapmadılar? Küçük diye kan almak istemedikleri için mi? Sen bari diyet yap da etkisini gozlemle alerji tanısı varsa.
Geçmiş olsun mastitli memeyi hastane tipi pompayla açıyormuş hastaneler. Öyle söylemişti arkadaşlar. Bir doktora git istersen. Tek memeyle olacak is değil emzirmek hele dişler çıkınca birini dinlendirmeye çok ihtiyaç duyarsın. Diş de hepimizin beklentisi şu an, bakalim ne zaman çıkacak
Kakada mukus ve kan, ishal gibi kaka, huzursuzluk, kilo alımında azalma sonucu çocuk gastroenterolojistinde tahlil yaptırdık.
Bunlar gibi alıştırma bardagidir muhtemelen.
Defne'nin yumurtaya alerjisi minimum seviyede. Doktor bana devam edebilirsin dedi. Günde 2 tane yediğimde bir sorun olmuyor daha fazla yersem huzursuzluk başlıyor. O yüzden ben kontrollü gidiyorum. Sen de çocuğunun tepkilerini gozleyip karar ver. Sizin deride test yapılacağı için daha net olur sonuç.
Biraz sabret, belki tükettiklerinden birine daha alerji vardır. Sabret sonuçlar çıksın ondan sonra daha net fikrin olur.keske bizim de bitse "red". 2 haftadir diyetteyim ama
Bunda iki farklı yol izleniyor. Biri önce tüm alerjenleri kesip 3 haftada bir yavaş yavaş açmak, diğeri önce sütü kesip düzelme olmazsa geri kalanı sırayla kesmek. İki fikrin de mantıklı tarafı var. Bana her şeyi kesip yavaş yavaş açmak çok zor geldi. Sadece süt diyetine bile sütümün kalitesi etkilendi katı diyet yapsam ne olurdu bilmiyorum. Facebook bybo alerji grubuna katilip oradan fikir alabilirsin, yardımcı oluyorlar.Ben yumurta tüketiyorum onu da kessemmi acaba doktor önce süt dedi ama bilemedim.
Inşaallah geçici bir şeydir
Çok iyi anlıyorum canım . Kendine bişey yapılsa bu kadar dert etmiyor insan. Küçük diye korkuyoruz ama korkma hiç :)Ay inşallah ya darısı başıma beni anlarsın insan ne kadar geriliyor.Bizim doktor biraz soğuk böyle değişik (işte burada bulabildigim kadari bu malesef) adam akıllı bir açıklama yapmamasina karşın soruyorum bunları peki ağrısı için ne yaptınız?
Tahinin içinde tereyağı hiç duymamıştım . Tahin susamdan yapıldığı için o yağ susam yağı olsa gerek.Bizde egzama olduğu için yumurtayı da kestim ama zaten ben lezyonlarin durumuna gore bir kac besini de hayatımdan çıkardım şimdilik mesela patlıcan, findik fistik, tavuk, mandilina portakal, çikolata sut ve süt ürünleri 20 gün sonra tekrardan teker teker deneyeceğim ve vucut tepkisine bakacağım drumuz öyle demisti, zaten ek gıda döneminde de olacağız bakalim deneme yanılma yoluyla ve çıkarsa deri testi ile tespit edebiliriz alerjenleri ins.
Varlar ve giderek artiyorlar. Tabi bize geldiklerinde 6 yaşında oluyorlar çoğu aşının zamanı geçmiş oluyor. Neden yaptirmadiniz diyorum anlatıyorlar okulda yapılan aşıları kesinlikle yaptırmak istemiyorlar yani okul basan velim oldu.Bir anne olarak endişelenmek cok normal gözlemlediğin seyi ben de okumustum ve insan sorgulamadan edemiyor ama maalesef çoğumuz tıb eğitimi almadik ve sırf bu yuzden bebegimizin başına bir sey gelse kendimi affedemem. Aşı yaptirmak durumundayiz. Aşı yaptirmayan aileler var mı gerçekten sayisi azdır diye tahmin ediyorum
Hiçbir aşımı yaptırmıyorlar çocuk felci diğer ağır hastalıkların aşılarıVarlar ve giderek artiyorlar. Tabi bize geldiklerinde 6 yaşında oluyorlar çoğu aşının zamanı geçmiş oluyor. Neden yaptirmadiniz diyorum anlatıyorlar okulda yapılan aşıları kesinlikle yaptırmak istemiyorlar yani okul basan velim oldu.
Yanı ben diğer çocukların yanına katip çocuğuna aasi yaptırtsam öğretmen cinayeti
Ama bunu yapanlar çok bilgili aileler ole cahil felan değiller yani . Ve ne yalan söyleyeyim hanımlar çocukları gerçekten çok sağlıklı(masallah)
Çok sağolun ya bizim de 1 saat sonra falan inşallah geçsin yazarım ben :)Bizim de lokal oldu.ac ya da tok olmasiyla ilgili birsey soylemediler.igneyi vurup 15 dk beklettiler emzirdim bile o arada.zatem 45 gunluktu.emerek gittik emerek geldik:)
Ilk gun bile banyo yapabilecegini soylediler.ama ben 2 gun sonra yikadim.surekli bez degistirmedik ama kakasini yapip yapmadigina dikkat ettim cok.yaptiysa uzun sure kakali kalmasin diye.klipsi cikardiktan sonra kabugunun daha cabuk dusmesi icin cis yaptigi zamanlar hemen degismeyin bezini biraz oyle kalsin dediler.
Sağol canım 1 saat sonra olacak hadi hayırlısı :)Çok iyi anlıyorum canım . Kendine bişey yapılsa bu kadar dert etmiyor insan. Küçük diye korkuyoruz ama korkma hiç :)
Ağrısı için sünnetten 2 saat sonra falan anestezinin etkisi geçince calpol verdik 5 saat sonra tekrar verdik geceyi rahat geçirdi sabahta aynı şekilde . Ağrısı oldukça mızırdandıkça ver dedi doktor.
Sizin kaçta peki sünnet ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?