2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

sagol canim
canim şöyle ki ;
15 ocakta saglik ocaginda tartildi,montsuz 5250 gram.
29 ocakta gastroda tarttilar 4920 cikti. yine sadece montsuz.
evde tarttik,5000 gram.

aralarinda 100 er gram oynuyor,cok degil aslinda ama iste anne yuregi daha cok alsin istiyor. mama alip denesek mi diye dusunduk,yani acaba onu istekli icer mi diye. ona da pekmez falan katmak gerekecek tatlansin diye. onu da ek gidaya baslamadan yedirmek istemiyorum. kisaca bi cikmazdayiz canim,onu mu yapsak bunu mu yapsak ya da hicbir sey yapmayip ayni sekilde emzirmeye calismaya siringayla beslemeye devam,28 subattaki alerji testine kadar.

baris 1 ayi doldurmamisti yuz ustu uyutmaya basladik biz. onun cok faydasini gorduk. yuz ustu uyutmayi deneyebilirsin. dedigin gibi oyun halisi da faydali olabilir. bi de gaz sorunu varken baris'i bacaklarindan tutup yatakta yuvarlardim ben. donusleri ogrenmesinde o da etkili olmus olabilir. 3 gun sonra 6. ayi dolduracak. emekleme calismalari yapiyor ufak ufak. sirt ustunden yuz ustune cok rahat donuyor ama yuz ustunden sirt ustune hala donemiyor mesela. bu isin bi standardi yok bi bakmissin emir de kendi kendine yuvarlanmaya baslamis :) uyanikken bol bol egzersiz yaptir kaslari guclensin cok faydasi oluyor.

Ben basit bişey aldım 80 liraya minderiyle birlikte ne kadar kullanıcakki çok para vermeye gerek yok bence

Kilo alımı az da olsa var. O yüzden alerji testleri normalse, bence mamaya başlama. Tabi doktorun seni en iyi yönlendirir. Birde bebeğin dönmesi çok önemli değil 5. ayda ama ,kollarının altından tutup kaldırdığında ayaklarını yere kısa süreli olsa basıyorum mu onu kontrol edebilirsin.

Anneler bir sorum olacak oğlum yaklaşık 6.5 aylık ama erken kalktığı için (sabah 5 6 gibi) gündüz 4 uyku yapıyor ne zaman azalacak bu uyku sayısı.

Anneler bir sorum olacak oğlum yaklaşık 6.5 aylık ama erken kalktığı için (sabah 5 6 gibi) gündüz 4 uyku yapıyor ne zaman azalacak bu uyku sayısı.

Canım normalde 7. Ayada doğru 2 uykuya düşer bebekler ama tabş uyanma saatide önemli şu anda senin 2.5 saatte bir uyutman gerek en az 1.5-2 saat uyumalı

Gündüz 4 uyku derken 4 kere kesik kesik mi uyuyor?
1 kere 1 saatlik 3 kere yarım saat kırk dakikalık uykular erken kalktığı için dayanamıyor 2 saatte bir uyutuyorum
Canım normalde 7. Ayada doğru 2 uykuya düşer bebekler ama tabş uyanma saatide önemli şu anda senin 2.5 saatte bir uyutman gerek en az 1.5-2 saat uyumalı
2 saatte bir uyuyor nerde 1.5 2 saat keşke uyusa.En uzun uyursa eğer 1 saat ki bazı günler o bile olmuyor

Hiç belli olmuyor benim oğlumun da sağı solu. Dün 40 ar dk lik 3 uyku yaptı. Kimi daha da azdı. Bugun 3 uyku Ikisi 15 dk. Birisi kesik 2 saat. Su an uykusu var ama gece uykusuna gecmiuor bu saatte. 9-10 Gibi uyuyor

Merhaba kızlar,biz de dun ek gidaya geçtik.Ben ayşe onerin programını uyguluyorum ama meyveden bahsetmemis ,öğlen sebze veriyorum hergün iki tatlı kaşığı artırarak ,meyveyi ne zaman vereceğim anlayamadım,ek gıdaya geçen anneler sizin programiniz nasıl neler veriyorsunuz?

Irem 5 aylikken 6700 idi cnm ama 6. Ayda 110 gram aldi 6800 oldu dr onceki kilo alimlarimiz iyi bu sebeple mamaya gerek yok dediyse de ben geceleri 120 cc mama verdim ve 7. Ay kontrolunde 500 gram aldi... diyecegim o ki suan algilari aciliyor ve meme artik cazip gelmiyor olabilir cunku benim kizimda oyle oldu ve bu da sutumu azaltti sonrasinda keske o bir ayda sagima yuklenseydim diye pisman oldum. bunun icin bence en iyi yapacagin sey baktin o 3 dk mi emdi sonra otur sagim yap gogus bosalsin ki sut uretmeye devam etsin cunku bu gecici bir durum 1 ay sonra tekrar emmek isteyecektir. Istediginde sut bulamazsa o daha buyuk sorun oluyor. Hic istemememe ragmen gunde 120 cc veriyorum 1 aydir... gerci 6 ayi tamamladigimiz icin ve 6 ay sirf anne sutu aldigi icin bir miktar kendimi rahatlatiyorum. Dert etme sadece onlem al buyuyorlar bu degisimler de buyumeletinin bir parcasi

Ben havuçla başladım canım sonra balkabağı yoğurt elma şimdilik bunları yedi
Yoğurdu hergün yediriyorum 1çk 1 tk 1 yk olarak artırdım, şu an 2yk yiyor. Sebzeyide blw ile sunuyorum , ne kadar yerse.

Çalışan anneler iş yerinde sağım işlemini nasıl yapıyorsunuz? Yarın okullar açılacak bende tenefüs aralarında sağıp dolaba atacağım ama sütü eve getirirken nasıl getireceğimi bilemedim. Kullandığınız aletleri paylaşabilir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…