Ben ilçe tarımda çalışıyorum. Oda arkadaşımda bir anne olduğu için çok anlayışlı 10 gibi 1 sağım yapıyorum. Arkadaş çıkıyor kapıyı kilitliyorum. Evim çok yakın yürüyerek 5 6 dk. Buz kasetlerinin arasına koyup dolaba koyuyorum. Öğlende kasetlerin arasında direkt getiriyorumÇalışan anneler iş yerinde sağım işlemini nasıl yapıyorsunuz? Yarın okullar açılacak bende tenefüs aralarında sağıp dolaba atacağım ama sütü eve getirirken nasıl getireceğimi bilemedim. Kullandığınız aletleri paylaşabilir misiniz
Aslında bende arabayla 10-15 dk da eve gelebiliyorum buz küplerinin arasına mı koysam termos gibi bişey mi alsamBen ilçe tarımda çalışıyorum. Oda arkadaşımda bir anne olduğu için çok anlayışlı 10 gibi 1 sağım yapıyorum. Arkadaş çıkıyor kapıyı kilitliyorum. Evim çok yakın yürüyerek 5 6 dk. Buz kasetlerinin arasına koyup dolaba koyuyorum. Öğlende kasetlerin arasında direkt getiriyorum
Benim eşim de kız istemedi korktu :) ama benim gönlümde bi kızım olsun isterim ( hayırlı evlat olsun tabiki herşeyden öte)Aaa ilk defa tersi diyeni duydum eşime söyleyeyim de bi umut olsun ona zira kendisi çok ister kız bebek :)
4. ayi hatirlayamadim ama 5 aylikken 6200 du.kilo alimi dustu tabi 2 aydir 400 gr aliyor.Bu ay bakalim nasil olacak.Gunduz emmiyor gece ayrilmak istemiyor
Ben lansinoh yavas akis kullaniyorum yeterli oluyor 5 bucuk ayligizLansinoh un biberonu var,onunla vercez haftaya ise basladıgımda o da ay ay farkediyor mu? Bilmiyordum.
Ama emzikte 6aylık olana gectik.
Benim kizlarda 3 ve 4 ay arasinda 300 gr aldilar bu ayin 22 sinde 6 olacak bende cok merak ediyorum 2 ayda ne kadar aldilar
7,5-8 kiloydu sanırım canım. Tam hatırlayamıyorum
Hayırlı olsun işe dönüşün cnmÇalışan anneler iş yerinde sağım işlemini nasıl yapıyorsunuz? Yarın okullar açılacak bende tenefüs aralarında sağıp dolaba atacağım ama sütü eve getirirken nasıl getireceğimi bilemedim. Kullandığınız aletleri paylaşabilir misiniz
canım 5.600 4,5 aylıkken zaten o sırada hastalanmıştı da ...sagol canim
canim şöyle ki ;
15 ocakta saglik ocaginda tartildi,montsuz 5250 gram.
29 ocakta gastroda tarttilar 4920 cikti. yine sadece montsuz.
evde tarttik,5000 gram.
aralarinda 100 er gram oynuyor,cok degil aslinda ama iste anne yuregi daha cok alsin istiyor. mama alip denesek mi diye dusunduk,yani acaba onu istekli icer mi diye. ona da pekmez falan katmak gerekecek tatlansin diye. onu da ek gidaya baslamadan yedirmek istemiyorum. kisaca bi cikmazdayiz canim,onu mu yapsak bunu mu yapsak ya da hicbir sey yapmayip ayni sekilde emzirmeye calismaya siringayla beslemeye devam,28 subattaki alerji testine kadar.
Sanki ipeği anlattın. 8 gibi uyurdu yarım saat, uyanırdı, sonra ne zaman isterse o zaman uyurdu. 1 ay önce '7'de gece uykusuna yatacak' deseler 'Ya eğlenmen benle' derdimBu arada herkese merhaba :) Arada okuyorum ama resmen butun gunum uyutmaya calismakla gectigi icin girip 2 satir yazamiyorumFirsat bulmusken sorayim.Fikri olan varsa cok sevinirim yoksa bi yerden patlak verecek bu bunye Gretchen Grundler Mutella Kizlar siz de uyku egitimi vermeyi dusunuyordunuz sanirim bana bi fikir verin rica ediyorum ya, verdiniz mi bilmiyorum ama Simdi soyle yatir kaldir asla bize gore bi yontem degil asiri tepki veriyo ve resmen beni kullaniyo daha kucaga almak icin elimi uzattigim an susuyo almayinca cildiriyo Ben diyorum ki once su uyku saatlerini duzenliyim ama ne yaparsam yapayim gece uykusuna gecemiyor 12 den once ( en erken ) 6 da kaldirsam gecme ihtimali var mi sizce ? 7 de kaldirdim olmadi ben daha cok yoruldugumla, o uykusuzluktan delirdigiyle kaldi Bu arada destekli uyuyoruz malesef ama onceligim uyku saatlerini duzenlemek..Oyle ki gece memede uyutmaktan hic bahsetmiyim bitiremem yoksa cumlelerimi Premature diye kiyamadim is nerelere geldi. Oyle uyutmasam 1 saat bile uyuyamam gece.Neyse cozucem onu da Su saatler kafama takiliyor gunduz 1.5 saatten 2 kere 2.30 saat arayla uyudu.Aksam 20.00 de uyudu yine yarim saat sonra kalkti ve 00.30 da meme de uyudu..Uykusu var tabi cildirdi 3 saat boyunca ve hic bisekilde uyutamadim Acaba 3.kisa bi uykuya mi ihtiyac duyuyor.Uyku egitimi destegi alayim diyorum ama yontemleri gercekten bize gore degil uyumaz ve etkilenir yani kizimi biliyorum..Var mi soyle yap diyebileceginiz bisey saat konusunda.Yoksa sizden bi cacik olmaz okula baslayana kadar boyle uykusuzsunuz da diyebilirsiniz Karisik ve uzun oldu biraz ama anlatabilmisimdir umarim
Ayy supersinn .Su an tam bende oyle diyorum.Eglenme benle mutellacim bak is ciddiSanki ipeği anlattın. 8 gibi uyurdu yarım saat, uyanırdı, sonra ne zaman isterse o zaman uyurdu. 1 ay önce '7'de gece uykusuna yatacak' deseler 'Ya eğlenmen benle' derdimDetaylar ve ücret tarifesi özelde
Benim kızın da burnunda belli oluyor damar mavi mavi. Ben hiç duymadım ama öyle hurafe, bakalım ne olacakYa sizin oralarda da var mı benim oğlanin alnında damar var belirgin şekilde bunun ardı da erkek diyorlar
Ek gıdaya 5 gün sonra başlayacağım ama kafamda bir sıralama var kabataslak. 6. Ayda yiyebileceği tüm sebzeleri üçer gün denemeden meyveye geçmeyeceğim hatta havucu bile sonlara doğru vermeyi planlıyorum tatlı diye. Tatlıya alışıp sebzeden uzaklaşmasını istemiyorum.Merhaba kızlar,biz de dun ek gidaya geçtik.Ben ayşe onerin programını uyguluyorum ama meyveden bahsetmemis ,öğlen sebze veriyorum hergün iki tatlı kaşığı artırarak ,meyveyi ne zaman vereceğim anlayamadım,ek gıdaya geçen anneler sizin programiniz nasıl neler veriyorsunuz?
Beni öyle bir anlattın ki gözümün önüne memeden ayrılır ayrılmaz ağladığı için koltukta emzirerek yatırıp uyumam ve boynumun tutulması geldi :’(Bu arada herkese merhaba :) Arada okuyorum ama resmen butun gunum uyutmaya calismakla gectigi icin girip 2 satir yazamiyorumFirsat bulmusken sorayim.Fikri olan varsa cok sevinirim yoksa bi yerden patlak verecek bu bunye Gretchen Grundler Mutella Kizlar siz de uyku egitimi vermeyi dusunuyordunuz sanirim bana bi fikir verin rica ediyorum ya, verdiniz mi bilmiyorum ama Simdi soyle yatir kaldir asla bize gore bi yontem degil asiri tepki veriyo ve resmen beni kullaniyo daha kucaga almak icin elimi uzattigim an susuyo almayinca cildiriyo Ben diyorum ki once su uyku saatlerini duzenliyim ama ne yaparsam yapayim gece uykusuna gecemiyor 12 den once ( en erken ) 6 da kaldirsam gecme ihtimali var mi sizce ? 7 de kaldirdim olmadi ben daha cok yoruldugumla, o uykusuzluktan delirdigiyle kaldi Bu arada destekli uyuyoruz malesef ama onceligim uyku saatlerini duzenlemek..Oyle ki gece memede uyutmaktan hic bahsetmiyim bitiremem yoksa cumlelerimi Premature diye kiyamadim is nerelere geldi. Oyle uyutmasam 1 saat bile uyuyamam gece.Neyse cozucem onu da Su saatler kafama takiliyor gunduz 1.5 saatten 2 kere 2.30 saat arayla uyudu.Aksam 20.00 de uyudu yine yarim saat sonra kalkti ve 00.30 da meme de uyudu..Uykusu var tabi cildirdi 3 saat boyunca ve hic bisekilde uyutamadim Acaba 3.kisa bi uykuya mi ihtiyac duyuyor.Uyku egitimi destegi alayim diyorum ama yontemleri gercekten bize gore degil uyumaz ve etkilenir yani kizimi biliyorum..Var mi soyle yap diyebileceginiz bisey saat konusunda.Yoksa sizden bi cacik olmaz okula baslayana kadar boyle uykusuzsunuz da diyebilirsiniz Karisik ve uzun oldu biraz ama anlatabilmisimdir umarim
Oynatmaya az kaldı doktorum nerde biri bana da el atsınBenim kızın da burnunda belli oluyor damar mavi mavi. Ben hiç duymadım ama öyle hurafe, bakalım ne olacak
Ek gıdaya 5 gün sonra başlayacağım ama kafamda bir sıralama var kabataslak. 6. Ayda yiyebileceği tüm sebzeleri üçer gün denemeden meyveye geçmeyeceğim hatta havucu bile sonlara doğru vermeyi planlıyorum tatlı diye. Tatlıya alışıp sebzeden uzaklaşmasını istemiyorum.
Beni öyle bir anlattın ki gözümün önüne memeden ayrılır ayrılmaz ağladığı için koltukta emzirerek yatırıp uyumam ve boynumun tutulması geldi :’(
Ben Kim West yöntemiyle verdim eğitimi ve atağa girene kadar her şey güzeldi atakta yine geceleri sapıttı ama gündüzleri hala kendi kendine uyuyor. Hiçbir yöntem bir bebeğe tam olarak oturmuyor illa ki bebeğe göre düzenleme gerekiyor. Ben de kızıma göre düzenledim yöntemi. Yatır kaldır bizde de işe yaramadı ve deliriyor kesinlikle.
Bu arada uyku eğitimiyle ilgili bence en önemli kısımları söyleyeyim.
Babanın ve uyuturken yanında olacak diğer kişilerin yöntemi bilmesi, onayı ve kabulü şart çünkü üzerinde inanılmaz bir baskı oluyor insanın. Bir de mümkünse eğitim boyunca eve kimseyi çağırma hele ki uyku saatlerinde kesinlikle! Eve misafir hatta annemler bile geldiğinde çocuk delirdi ve uyku saatinde bizde olmasalar da ne uykuya dalarken rahattı ne de gece, her seferinde sürekli uyandı. Fazla uyaran delirtiyor veletleri.
Bir de not al, yatağa yattığı saati uyuduğu ve uyandığı saati, takip kolay oluyor. Ben 1 Aydan fazladır yazıyorum, benim kadar olmana gerek yok sapıttım ben
Benim kızın da burnunda belli oluyor damar mavi mavi. Ben hiç duymadım ama öyle hurafe, bakalım ne olacak
Ek gıdaya 5 gün sonra başlayacağım ama kafamda bir sıralama var kabataslak. 6. Ayda yiyebileceği tüm sebzeleri üçer gün denemeden meyveye geçmeyeceğim hatta havucu bile sonlara doğru vermeyi planlıyorum tatlı diye. Tatlıya alışıp sebzeden uzaklaşmasını istemiyorum.
Beni öyle bir anlattın ki gözümün önüne memeden ayrılır ayrılmaz ağladığı için koltukta emzirerek yatırıp uyumam ve boynumun tutulması geldi :’(
Ben Kim West yöntemiyle verdim eğitimi ve atağa girene kadar her şey güzeldi atakta yine geceleri sapıttı ama gündüzleri hala kendi kendine uyuyor. Hiçbir yöntem bir bebeğe tam olarak oturmuyor illa ki bebeğe göre düzenleme gerekiyor. Ben de kızıma göre düzenledim yöntemi. Yatır kaldır bizde de işe yaramadı ve deliriyor kesinlikle.
Bu arada uyku eğitimiyle ilgili bence en önemli kısımları söyleyeyim.
Babanın ve uyuturken yanında olacak diğer kişilerin yöntemi bilmesi, onayı ve kabulü şart çünkü üzerinde inanılmaz bir baskı oluyor insanın. Bir de mümkünse eğitim boyunca eve kimseyi çağırma hele ki uyku saatlerinde kesinlikle! Eve misafir hatta annemler bile geldiğinde çocuk delirdi ve uyku saatinde bizde olmasalar da ne uykuya dalarken rahattı ne de gece, her seferinde sürekli uyandı. Fazla uyaran delirtiyor veletleri.
Bir de not al, yatağa yattığı saati uyuduğu ve uyandığı saati, takip kolay oluyor. Ben 1 Aydan fazladır yazıyorum, benim kadar olmana gerek yok sapıttım ben
Uyku eğitimiOynatmaya az kaldı doktorum nerde biri bana da el atsınMutella detayları bende bekliyorum insaAllah paylasirsan mutlu olurum.
Öyle güzel uyur ki aklı şaşarAy cok tatlisin.Not alayim evet Isin beni en cok zorlayan yani da o aslinda.Gunduz tekim.Esim sabah 7 de gidiyor aksam 19.30 da geliyor.Kabulu var ama tahammulu yok diyelim Yardim etmeye calisiyor ama olmuyor Kabulu de yoktu , sabaha kadar memede uyusun da onemli degildi onun icin, bakti artik kalkmalar,direnmeler iyice artti"Yapalim ,verelim su egitimi ,hic inancim yok ama ilgi mi uyucak saka misin" diyor.
Ya ne guzel, ne umutlu basladim sayenizde guneÖyle güzel uyur ki aklı şaşar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?