Evt cnm 32 gecilince kefeni yirtmis oluyor bebisler ama en saglami 34. Hafta orayi bir gecersem valla benden mutlusu olmayacak...
Türkiyede yapan varmı bilmiyorum ama yurtdışında bazı arkadaşlarım yaptılar canım..Kizlar bu ssdv sezeryan sonrasi normal dogum oluyor degil mi?
İnsallah sonuna kadar gitmek nasip olsunCanım seni çok iyi anlıyorum.. ilk çocuğum 32. haftada suyum geldi ve 34. haftaya kadar sususz hastanede yattık ve34 hafta girince doğdu çok şükür... ondan sonra beş kaybım oldu ve Allah sonuna kadar vakitli doğum nasibetsin inşallah ama 34ü gördükten sonra çok içim rahatlayacak ama sonunu görmek nasıl his 40 haftayı görmek istiyorum...
Tansiyonun ne durumda acaba biliyor musun. Yüksek tansiyon buna sebep olabilir
Bende de oluyır çarpıntı.ama hareket halindeyken hızlı yürümüşşsüm yorulmuşssam vs.doktora sordum normal dedi.ama uykudan uyandırıyorsa kardiloğa git dedi.istersen başka kalp doktorunada görün.için rahat eder
Canım benim kalp çarpıntılarım olmuştu ve sebebi troid hormonu çıktı ve İnan 10 gün önceki test çok normal olmasına rağmen 10 gün sonraki testte tüm troid değerlerim altüst çıktı. Demek o ki bir ölçtür tsh ve serbest t4 değerlerini. Ölçtürdüm normaldi deme yine tekrar et benim gibi olma. Önemli çünkü, bebek için iyi değil.
Ben arkadasimdan liste alacagim soyledim ona vakit ayarlayip bana kitaplari getirecek buradan da yazacagim.Kızlar
"Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" ve
"Yeni annelere mucize çözümler "
kıtaplari arasında fark var mı? Hangisini alsam acaba ya da ikisini mi alsam? Kendimce bir liste yaptım ama :/ Yavaştan başlayayım şu kitaplara diyorum. :)
Çok iyi olur. İkisini de mi alsam ikileminde kaldım çünkü.Ben arkadasimdan liste alacagim soyledim ona vakit ayarlayip bana kitaplari getirecek buradan da yazacagim.
Foto atar mısın canm nasıl bir şeyEn çok ilk zamanlar lazım inanın :)) zaten öyle söylendiği gibi saatlerce falan uyumuyorlar da en mühimi şu, eğer çocuğunuz sırtı yere değer değmez ağlayyan cinsten olursa (bizimki öyleydi mesela) değil tat alarak iki lokma yemek yemek wc ye bile kucağınızda gitmeniz gerekiyor bazen :))) ben ilkinde düşünemedim, bir iki hafta sonra geldi anakucağı ve dünyalar benim oldu inanın :))) o yüzden şimdi bir sürü başka şeyden kısıp anakucağını piyasada olanların en iyisinden alıcam hatta :))))))
Çarşıda avm de gezerken herkesin bebek arabalarını inceliyorum deli gibialayim da kurtulayim. Ondan once de besik modellerine bakmaktan bir hal olmustum. Onu da park yatak alarak çözdük. Sen nasıl bir sey düşünüyorsun canim?
Canım benim kalp çarpıntılarım olmuştu ve sebebi troid hormonu çıktı ve İnan 10 gün önceki test çok normal olmasına rağmen 10 gün sonraki testte tüm troid değerlerim altüst çıktı. Demek o ki bir ölçtür tsh ve serbest t4 değerlerini. Ölçtürdüm normaldi deme yine tekrar et benim gibi olma. Önemli çünkü, bebek için iyi değil.
aynennn ölçtürdüm normaldi ama t4 bakılmadı oysa demiştim dahiliye dr una çarpıntı şikayetim var diye sadece tsh istemiş
puff..tekrar baktırayım sağolasın hatırlatma için
Kızlar
"Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" ve
"Yeni annelere mucize çözümler "
kıtaplari arasında fark var mı? Hangisini alsam acaba ya da ikisini mi alsam? Kendimce bir liste yaptım ama :/ Yavaştan başlayayım şu kitaplara diyorum. :)
Arkadaşım benimde tsh 0.26 çıktı sonra 0.47 ye yükseldi normal sınırlarda ama takip kazım dedi dr. Siz yükselmesi için ilaç kullanıyor musunuz.ben de park yatak bakiyorum. yere en saglam oturan simdiye kadar gorduklerim kraft ve prego. ama henuz alma asamasina gelmedik. siz ne aldiniz acaba? kurma sansiniz oldu mu goruslerini paylasir misin canim :)
tiroid hormonu cok calistigi zaman carpintiya sebep oluyor. ayni sıkınti bende de var. gebelik oncesi tsh yuksek diye ilac kullanirken gebeligin baslarinda son tahlilimden 1 ay sonra tsh 0.01'in altinda cikti. ancak hem perinatologun, hem kadin dogumcumun hem de tiroidimi takip eden genel cerrahin soyledigi bebege bir sakincasi olmadigi. yine de 3 haftada bir tsh t3 t4 tahlillerini tekrarliyorum. takip ediyor doktorum. ilac da vermedi. tiroid hormonu yetersiz oldugunda (yani tsh yuksekse) bebek icin tehlike arz ediyor. tsh'iniz dusukse endiselenmeyin. gebelik yuzunden oluyor ve genelde 18. haftadan sonra normale donmeye basliyormus. hatta cuma gunu tahlil yaptirdim yarin sonucumu alacagim bakalim yukselmis mi biraz :)
ben 'yeni annelere mucize cozumler' i okuyorum suan. kitabi pek sevdim. bir arkadas da digerini alicakti yanlis hatirlamiyorsamBeyazBulut , yanlis hatirliyorsam kimse ciksin ortaya :))) kitabi gelince karsilastiracagiz icerigi. ama kitapcida bakma sansiniz varsa ikisini yan yana getirip bakmak da bi secenek tabi :) benim aklima gelmiyor disari ciktigimda bakayim.
'mahallenin en mutlu bebegini' de okudum. sahsi fikrim fazlaca sisirilmis toplasan 50 sayfa tutmayacak bir kitap. sayfalarca tekrar tekrar ayni sey yazilmis. ben sevmedim. pek bilgi yok icinde. tum kitap boyunca tek bahsettigi sey kolik bebegi sakinlestirmek icin kullanacaginiz 5 yontem.
hayir canim kullanmiyorum. dusuk cikinca euthyrox u kesti direk doktorum. gerekirse ilac veririm yukseltmek icin ama simdilik takip edelim dedi. yani bu tekrarladigim 3. tahlil oldu. 2. tahlilde 0.03 cikmisti ona ragmen hala ilac vermedi yukselsin diye. yarin son tahlilin sonucunu alicam bakalim ne cikacak. kadin dogumcum da gerek yok ilaca bebege bir zarari yok dedi. 3 farkli doktor da ayni seyi soyledigi icin de rahatim takmiyorum kafaya :) ki senin degerlerin bana gore cok iyi :))Arkadaşım benimde tsh 0.26 çıktı sonra 0.47 ye yükseldi normal sınırlarda ama takip kazım dedi dr. Siz yükselmesi için ilaç kullanıyor musunuz.
Park yatak olarak biz Kraft kullandık 4 sene kitap alicak ben değilim :))) mahallenin en mutlu bebeğini almayı çok istedim ama sizin yorumunuzu okuyunca vazgeçtim birde ben gaz nasıl çıkarılır nasıl emzirilir tarzı bilgiler içeren kitapları okurken sıkılıyorum oyuzden kitap almayı düşünmedim hiç on yargılıyim sanırım bu bebek kitaplarına hiç bakmadım bile içeriklerine :)ben de park yatak bakiyorum. yere en saglam oturan simdiye kadar gorduklerim kraft ve prego. ama henuz alma asamasina gelmedik. siz ne aldiniz acaba? kurma sansiniz oldu mu goruslerini paylasir misin canim :)
tiroid hormonu cok calistigi zaman carpintiya sebep oluyor. ayni sıkınti bende de var. gebelik oncesi tsh yuksek diye ilac kullanirken gebeligin baslarinda son tahlilimden 1 ay sonra tsh 0.01'in altinda cikti. ancak hem perinatologun, hem kadin dogumcumun hem de tiroidimi takip eden genel cerrahin soyledigi bebege bir sakincasi olmadigi. yine de 3 haftada bir tsh t3 t4 tahlillerini tekrarliyorum. takip ediyor doktorum. ilac da vermedi. tiroid hormonu yetersiz oldugunda (yani tsh yuksekse) bebek icin tehlike arz ediyor. tsh'iniz dusukse endiselenmeyin. gebelik yuzunden oluyor ve genelde 18. haftadan sonra normale donmeye basliyormus. hatta cuma gunu tahlil yaptirdim yarin sonucumu alacagim bakalim yukselmis mi biraz :)
ben 'yeni annelere mucize cozumler' i okuyorum suan. kitabi pek sevdim. bir arkadas da digerini alicakti yanlis hatirlamiyorsamBeyazBulut , yanlis hatirliyorsam kimse ciksin ortaya :))) kitabi gelince karsilastiracagiz icerigi. ama kitapcida bakma sansiniz varsa ikisini yan yana getirip bakmak da bi secenek tabi :) benim aklima gelmiyor disari ciktigimda bakayim.
'mahallenin en mutlu bebegini' de okudum. sahsi fikrim fazlaca sisirilmis toplasan 50 sayfa tutmayacak bir kitap. sayfalarca tekrar tekrar ayni sey yazilmis. ben sevmedim. pek bilgi yok icinde. tum kitap boyunca tek bahsettigi sey kolik bebegi sakinlestirmek icin kullanacaginiz 5 yontem.
Aaa değişebiliyor mu öyle yaa, genelde kız için erkek derler sonradan diye biliyorum. Ben dr bugün gideceğim, erkek demişti önceden doktor, bakalım Ne diyecek bugün :)) sağlıklı olsun da önemli değil aslında.Biz de esimle birseyler almaya baslayalim bebis icin diyoruz ama nereden baslayacagimizi bulamadik bir turlu. Bu arada 14.haftada erkek denmisti simdi kiz deniyor. Sanirim bir kizim olacak :)
Bende bugün gidicem canım banada kız denmişti ama :))) tabiki cinsiyet farketmiyor ama insan kendini alistiriyormus yaAaa değişebiliyor mu öyle yaa, genelde kız için erkek derler sonradan diye biliyorum. Ben dr bugün gideceğim, erkek demişti önceden doktor, bakalım Ne diyecek bugün :)) sağlıklı olsun da önemli değil aslında.
Bana da herkes erkek dendiyse kesindir demisti ama benim minigin kordonu sanirim bacaginin arasina denk gelmis :) bu hafta doktor kesin kiz dedi ama ben detayliya kadar bekleyecegim kiyafet konusunda tekrar degisirse diye. Aynrn canim saglikla gelsinler de hic onemli degil cinsiyetleri..Aaa değişebiliyor mu öyle yaa, genelde kız için erkek derler sonradan diye biliyorum. Ben dr bugün gideceğim, erkek demişti önceden doktor, bakalım Ne diyecek bugün :)) sağlıklı olsun da önemli değil aslında.
hayir canim kullanmiyorum. dusuk cikinca euthyrox u kesti direk doktorum. gerekirse ilac veririm yukseltmek icin ama simdilik takip edelim dedi. yani bu tekrarladigim 3. tahlil oldu. 2. tahlilde 0.03 cikmisti ona ragmen hala ilac vermedi yukselsin diye. yarin son tahlilin sonucunu alicam bakalim ne cikacak. kadin dogumcum da gerek yok ilaca bebege bir zarari yok dedi. 3 farkli doktor da ayni seyi soyledigi icin de rahatim takmiyorum kafaya :) ki senin degerlerin bana gore cok iyi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?