Sagol canımGünaydın kızlar. İyi haftalar.
Canım dualarım arkadaşımızlaarch2401 , inşallah güzel haberler alacağız.
Mahallenin en Mutlu bebeği için çok tekrar almayın diyorlardı Can'ım almadan araştır istersenKızlar
"Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" ve
"Yeni annelere mucize çözümler "
kıtaplari arasında fark var mı? Hangisini alsam acaba ya da ikisini mi alsam? Kendimce bir liste yaptım ama :/ Yavaştan başlayayım şu kitaplara diyorum. :)
Himmm ben de çalışacağım ama bilemiyorum ya benim annem de çalışan anneydi. Gayet de mutlu bir bebeklik geçirdim. Çocukluğum da mutlu g3cti. Annem hep bana kendi kendime yetmeyi öğretti. Ben de ilkokuldan itibaren evde tek kalmaya başladım. Mutsuz da değildim. Kendi kendime oynar eğlenirdim. Sonra kardeşim oldu. En yakınım oldu. Annem çalıştığı için hiç bir şeyden eksik kalmadık. Yemeğimizi de yapardı, biziml3 oyun da oynardı, gezdirirdi. Bilinçli olduktan sonra bence çok da önemli değil. Belki çoğu eve hanimindan bile iyi bir anneydi.Adem güneşin kitapları bence anneye kendini kötü hissettirmek için var özellikle calisicak olan anneler hiç okumasın vijdan azabı cekiyorsunuz okuyunca ve hep sorun odaklı çözümler sunan kitap değil kitaplari
Herkesin görüşü farklı kitaplar hakkında. Belki de okuyup görmek lazım. :)Daha ilk kitabiydi okuduğum çok kitabı var olabilir bilmiyorum güvenli baglanmayi da okuyup söylerim :)
Ben alacaktım Can'ım diğer kitabı da Bugün elime ulaşacak inşallah içindekileri gönderirim sanaben de park yatak bakiyorum. yere en saglam oturan simdiye kadar gorduklerim kraft ve prego. ama henuz alma asamasina gelmedik. siz ne aldiniz acaba? kurma sansiniz oldu mu goruslerini paylasir misin canim :)
tiroid hormonu cok calistigi zaman carpintiya sebep oluyor. ayni sıkınti bende de var. gebelik oncesi tsh yuksek diye ilac kullanirken gebeligin baslarinda son tahlilimden 1 ay sonra tsh 0.01'in altinda cikti. ancak hem perinatologun, hem kadin dogumcumun hem de tiroidimi takip eden genel cerrahin soyledigi bebege bir sakincasi olmadigi. yine de 3 haftada bir tsh t3 t4 tahlillerini tekrarliyorum. takip ediyor doktorum. ilac da vermedi. tiroid hormonu yetersiz oldugunda (yani tsh yuksekse) bebek icin tehlike arz ediyor. tsh'iniz dusukse endiselenmeyin. gebelik yuzunden oluyor ve genelde 18. haftadan sonra normale donmeye basliyormus. hatta cuma gunu tahlil yaptirdim yarin sonucumu alacagim bakalim yukselmis mi biraz :)
ben 'yeni annelere mucize cozumler' i okuyorum suan. kitabi pek sevdim. bir arkadas da digerini alicakti yanlis hatirlamiyorsamBeyazBulut , yanlis hatirliyorsam kimse ciksin ortaya :))) kitabi gelince karsilastiracagiz icerigi. ama kitapcida bakma sansiniz varsa ikisini yan yana getirip bakmak da bi secenek tabi :) benim aklima gelmiyor disari ciktigimda bakayim.
'mahallenin en mutlu bebegini' de okudum. sahsi fikrim fazlaca sisirilmis toplasan 50 sayfa tutmayacak bir kitap. sayfalarca tekrar tekrar ayni sey yazilmis. ben sevmedim. pek bilgi yok icinde. tum kitap boyunca tek bahsettigi sey kolik bebegi sakinlestirmek icin kullanacaginiz 5 yontem.
Günaydın hanımlar.. Biz bu park yatağı aldık. 60*120 cm. Oyuncağı ve titreşimli müzik kutusu mevcut. Fiyatı da uygun geldi. Kurma şansımız da oldu. Beğendik genel anlamda ama netten aldık cibinlik demirinde sorun yaşadık bir tek onu da ilerde ayrı olarak alacağız
Eki Görüntüle 1962840
günaydın kızlar, ctesi günü kontolmz vardı çok şükür hamdolsn paşamız iyimiş pipiyi resmen direk gösterdi.. ben 1 kg daha vermişim ama oğluş iyi şükür... dün ucundan 2 cam sildim beli ağrımaya başladı akşiam daha da şiddetlendi artık parol vardı içtim sıcak su torbası koydum hafifledi ama işe geldm sırtım belim yine huzursuz rahat değilim
Park yatak olarak biz Kraft kullandık 4 sene kitap alicak ben değilim :))) mahallenin en mutlu bebeğini almayı çok istedim ama sizin yorumunuzu okuyunca vazgeçtim birde ben gaz nasıl çıkarılır nasıl emzirilir tarzı bilgiler içeren kitapları okurken sıkılıyorum oyuzden kitap almayı düşünmedim hiç on yargılıyim sanırım bu bebek kitaplarına hiç bakmadım bile içeriklerine :)
Huysuz bebeklerde aileler Ene yapacağını şaşırıp yeterli sussun mantığıyla hareket ediyorlar sallamaya alistirmamak lazım en baştan bazı bebek ağlayarak büyüyor yanlız benim komsumda 4 ay önce doğum yaptı çocuk sürekli ağlıyor gerçi onun nedenide bence doğmuyor diye sürekli beslenmesi gibi geliyor bana ama aile kabul etmiyor aç aç diyerek sürekli meme yada mama içiyor çocuk miyde sürekli sis bu onu rahatsız ediyordur diye düşünüyorum ben emziği bala recele batırmak zaten başlı başına bir yanlış aslında tek yapılacak şey bebek ve çocuk büyütürken sabırlı olmak :) ve panik yapmamak sabırsız gergin ve panik anne baba olmayin
Kitapçıda bakma şansım yok maalesef:/ Burada her kitabı bulamıyorum. Alan olursa karşılaştıralım. MahaLenin mutlu bebeğini de çok merak ediyorum herkes çok övmüş. Hep aynı şeyi tekrar ediyor demek.
Cumartesi günü gorumcemin eltisine davetliydik. 6 aylık bebekleri vardı. Onu görünce öyle gözüm korktu ki anlatamam. Cocuk bir saniye durmuyor. Beşik tarzı küçük bir şeyi var. Yani akşama kadar onda salladılar ki sakın dursun. Sallamayı bırakınca çocuk ağlıyordu. Çok garibime gitti. Hani sallarsın biraz uyur. Bir saat sonra uyanır. Bir daha sallarsın. Ama bu bebek sürekli sallandı ki sakin kalsın. Acaba çocuğu aile mi bu hale getiriyor? Yoksa çocuğun kendi hali mi bu diye düşündüm durdum. O kadar huzursuz bir çocuk ki... Erkek kardeşi var. 5 yaşında. O da huzursuz ediyor bebeği arada ama çok değil. Çözemedim valla. Bir de emzigini tatlının balına batırıp durdular. Bana çok yanlış geldi.
İşte bu bebeği görünce dedim acaba huzurlu bebek büyütmenin bir yolu yok mu? Çocuğun kendi huyu bile olsa bir sat bile çocuğu huzurla uyutamaz miyiz? Kitap okuma zamanımın geldiğini hissettim bu bebeği görünce. :)) Çünkü bazen doğru olduğunu düşündüğümüz yanlışlar yapiyoruzdur eminim. Her şeyin en doğrusunu öğrenip uygulamak varken böyle kabus gibi uğraşmak benim gözümü korkuttuÇünkü diger gorumcemin de bebeği var. O bebek o kadar huzurlu bir bebek ki... görmeniz lazım. Maşallah. Bebeği anakucagina ya da yere koyuyor. Kendi kendine sessiz sessiz duruyor bebecik. İnsan görünce korkmuyor. Evleri hep sessiz huzurlu zaten. Annesi kucağa sallamaya alıştırmamiş. Bir bu bebek var bir bu bebek var. Yani bebegimizi ikinci bebege biraz çabayla, doğru yöntemlerle dönüştürmenin bir yolu varsa bunu öğrenmeyi çok isterim. Sürekli ağlayan bebeğe de yazık yani. Sürekli huzursuz yavrum
Günaydın hanımlar.. Biz bu park yatağı aldık. 60*120 cm. Oyuncağı ve titreşimli müzik kutusu mevcut. Fiyatı da uygun geldi. Kurma şansımız da oldu. Beğendik genel anlamda ama netten aldık cibinlik demirinde sorun yaşadık bir tek onu da ilerde ayrı olarak alacağız
Eki Görüntüle 1962840
Ben alacaktım Can'ım diğer kitabı da Bugün elime ulaşacak inşallah içindekileri gönderirim sana
İki gündür burnum kanıyor benim de ,internette okudum gebelikte normal diyprdu. Bir de dışarda yemek yiyemiyorum yağından Mıdır nedir midemi bulandırıyor içim almıyor iştahım baya azaldı o yüzden sizde de böyle olan var mı kızlar
Aynen insan tecrübesiz olunca her şeyi öğrenmek istiyor. Aslında icerikle ilgili yazdığınız şeyler çok iyi oldu. Çünkü tam aradığım şeyler aslında. Tecrübe olmadığı için insan bazı şeyleri anlamak istiyor. Bebek neden ağlar, nasıl sakinleşir bunu ogreneyim, sakinlesmiyorsa bile en azından bu normal bir durummuş diyebilmeliyim. En azından bilgi sahibi olup, sorun yaşadığımız zaman çevreden gelen yüz ayrı soyleme kulak asmayıp doğru seçenegi görebilsek yeter. Çünkü insanlar tecrübesiz olduğunuzu düşünüp sürekli tavsiye veriyor. Siz de dogru yanlış ayırt edemeyince deli gibi her seyi uygulamaya başlıyorsunuz. O zaman işte işler biraz karışıyor:))kanin rahimden cekilip vucudu sogutmaya calismaya baslamasi yuzunden sicak pek onerilmiyor hamilelikte. sicak dus, hamam tarzi seyler bu yuzden yasak. sicak su torbasini da doktorunuza bir danisin isterseniz.
memnun kaldiniz sanirim 4 sene kullandiginiza gore saglam? :)))
eger kitap okumayi seviyorsaniz onyargili olmayip okumanizi tavsiye ederim. tamam her bebek profili ayni degil sonucta ama bebekle ilgili de cok bilgi var icinde. sadece emzirmekten bahsetmiyor. bebegin aglama cesitleri var mesela, nasil aglar aglarken hangi hareketlere sahip falan. gerci sizin ilk cocugunuz degil tecrubelisiniz zaten o yuzden de belki caniniz bu tarz kitaplar okumak istemiyor :)) tumden bilgisiz olunca insanin gozu korkuyor ne yapicam diye. degil mi G gunesli gunler :)))
kitabi cok merak ediyorsan harvey karp 5s kurali diye arat internette. kitap genel olarak bunun uzerine. kolik bebekleri anlatiyor. evet ordan da birseyler ogrendim tamamen bos bi kitap degil ama diyorum ya gereksiz uzun. yine de al oku ama istersen benim gibi atlaya atlaya okursun hayatimda hic boyle kitap okumamistim :)) ben alirken 9,90di kitabin fiyati. pahali degil zaten, eger hala oyleyse. ya da internette bulursun belki pdf falan. buna bakicam senin icin dur :)))
bebek gelisimini 12 ayda tamamlarmis, bebek dogdugunda el kol koordinasyonu, gozlerin gormesi vs tam tamamlanmamis oluyormus. o yuzden de kolik bebeklerin aglamasi 3 ay sonra kesilir diyor kitapta. kolik bebek kendini sakinlestirmeyi beceremedigi icin agliyormus. bebeginizi boyle kabul edin suc sizde degil falan yaziyor. (hatta sallamaktan da bahsediyorBeyazBulut bebek alisir mi falan. bebeginiz 9 ay boyunca 7/24 karninizin icinde sallanti halinde, zaten bunu aradigi icin agliyor nasil alisabilir ki falan diyor :)) )
mesela yeni annelere mucize cozumler kitabinda daha kapsamli anlatiyor bebegin neden ne zaman agladigini. acliktan mi gazdan mi vs. cok emzirince de aglamaya devam ediyor falan. gibi gibi seyler. uygulariz uygulamayiz ayri ama okumak lazim bence :))
gule gule iyi gunlerde kullanin. bebebeginiz huzurla misil misil uyusun icinde insallah :)
Gezerek bakmak en iyisi. Ben de forum İstanbula gittim geçen hafta. Ebebekte gördüğüm bir anakucagini inceledim. İçi çok sertti. Hayal kırıklığına uğradım resmenKızlar haftasonu biz de Marmara forum'daki bebek mağazalarını gezdik. E-bebek, carter's, mothercare'e baktık, çoğu ürünler internettekinin aynısı. Netten bakınca bunu kesin satın alırım dediğim bir kaç ürünü gerçekte görünce vazgeçtim, bazen fotolar yanıltıcı olabiliyor.Ben alışverişi genelde gezerek yapıcam, o anlaşıldı.
Kızlar yalnız aklımıza bir şey takıldı. Bu bebek arabalarına nereden bakmak lazım? Koskoca Marmara forum'da sadece 2 dükkanda bebek arabası vardı. Onda da çok kısıtlı modeller vardı. İST'de özellikle bebek arabasına bakabileceğimiz yerler neresi acaba? Bu bebek arabalarının satıldığı bizim bilmediğimiz yerler mi var acaba?
Gezerek bakmak en iyisi. Ben de forum İstanbula gittim geçen hafta. Ebebekte gördüğüm bir anakucagini inceledim. İçi çok sertti. Hayal kırıklığına uğradım resmenİyiki görmeden almamışım. Nuna pipa çok iyiydi mesela. Pedleri filan daha yumuşacıkti. Fotoğrafını da çektim:))
Bende aynı dusuncedeyim zaten ben pek faydalanamadim adem güneşin kitaplarından bilemiyorumHimmm ben de çalışacağım ama bilemiyorum ya benim annem de çalışan anneydi. Gayet de mutlu bir bebeklik geçirdim. Çocukluğum da mutlu g3cti. Annem hep bana kendi kendime yetmeyi öğretti. Ben de ilkokuldan itibaren evde tek kalmaya başladım. Mutsuz da değildim. Kendi kendime oynar eğlenirdim. Sonra kardeşim oldu. En yakınım oldu. Annem çalıştığı için hiç bir şeyden eksik kalmadık. Yemeğimizi de yapardı, biziml3 oyun da oynardı, gezdirirdi. Bilinçli olduktan sonra bence çok da önemli değil. Belki çoğu eve hanimindan bile iyi bir anneydi.
Herkesin görüşü farklı kitaplar hakkında. Belki de okuyup görmek lazım. :)
Eminönü havuzlu hana gidebilirseniz gidin ben kızıma ordan alışveriş yapmıştım çeşit çöktü gerçi şimdi nasıldır bilmiyorum ama diğer bebek mağazalarına bakabilirsiniz e bebek de çeşit çok oluyorKızlar haftasonu biz de Marmara forum'daki bebek mağazalarını gezdik. E-bebek, carter's, mothercare'e baktık, çoğu ürünler internettekinin aynısı. Netten bakınca bunu kesin satın alırım dediğim bir kaç ürünü gerçekte görünce vazgeçtim, bazen fotolar yanıltıcı olabiliyor.Ben alışverişi genelde gezerek yapıcam, o anlaşıldı.
Kızlar yalnız aklımıza bir şey takıldı. Bu bebek arabalarına nereden bakmak lazım? Koskoca Marmara forum'da sadece 2 dükkanda bebek arabası vardı. Onda da çok kısıtlı modeller vardı. İST'de özellikle bebek arabasına bakabileceğimiz yerler neresi acaba? Bu bebek arabalarının satıldığı bizim bilmediğimiz yerler mi var acaba?
Canım Istanbul'u pek bilmiyorum. Kardeşim gezdirdi orayı da ama Marmara forum dediğiniz yerdeki mağazalarla çok fark yok sanırım. Belki bir kaç tane daha fazla mağaza vardır. Carter's Chicco Ebebek Gebe İdil Baby Joker Panço Sobee filan gibi magazalar vardı:)Canım forum istanbul'da çok seçenek var mı? Nerelere baktın. Görmeden almak çok riskli cidden canım.
Bir de aklıma takılan başka bir şey var. Kızlar sizce bebek arabasını travel sistem olarak mı almalı, yoksa normal araba alıp ana kucağını ayrıca mı almalı? Mesela bu fotodaki ana kucağı arabaya sadece emniyet kemeriyle takılabiliyor, güvenli midir acaba? Hem anakucağı hem oto koltuğu almak da ne kadar mantıklı? Mesela yeni doğar doğmaz bebeği atıyorum chicco liteway'e yatırıp doktora götürebilir miyiz? Ya da illa bir ana kucağı mı lazım? Uff ben hiçbir şey bilmiyorum. Aklımda daha binlerce soru var
İlk zamanlar içinCanım forum istanbul'da çok seçenek var mı? Nerelere baktın. Görmeden almak çok riskli cidden canım.
Bir de aklıma takılan başka bir şey var. Kızlar sizce bebek arabasını travel sistem olarak mı almalı, yoksa normal araba alıp ana kucağını ayrıca mı almalı? Mesela bu fotodaki ana kucağı arabaya sadece emniyet kemeriyle takılabiliyor, güvenli midir acaba? Hem anakucağı hem oto koltuğu almak da ne kadar mantıklı? Mesela yeni doğar doğmaz bebeği atıyorum chicco liteway'e yatırıp doktora götürebilir miyiz? Ya da illa bir ana kucağı mı lazım? Uff ben hiçbir şey bilmiyorum. Aklımda daha binlerce soru var
Eminönü havuzlu hana gidebilirseniz gidin ben kızıma ordan alışveriş yapmıştım çeşit çöktü gerçi şimdi nasıldır bilmiyorum ama diğer bebek mağazalarına bakabilirsiniz e bebek de çeşit çok oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?