2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Mahallenin en Mutlu bebeği için çok tekrar almayın diyorlardı Can'ım almadan araştır istersen

Himmm ben de çalışacağım ama bilemiyorum ya benim annem de çalışan anneydi. Gayet de mutlu bir bebeklik geçirdim. Çocukluğum da mutlu g3cti. Annem hep bana kendi kendime yetmeyi öğretti. Ben de ilkokuldan itibaren evde tek kalmaya başladım. Mutsuz da değildim. Kendi kendime oynar eğlenirdim. Sonra kardeşim oldu. En yakınım oldu. Annem çalıştığı için hiç bir şeyden eksik kalmadık. Yemeğimizi de yapardı, biziml3 oyun da oynardı, gezdirirdi. Bilinçli olduktan sonra bence çok da önemli değil. Belki çoğu eve hanimindan bile iyi bir anneydi.
Daha ilk kitabiydi okuduğum çok kitabı var olabilir bilmiyorum güvenli baglanmayi da okuyup söylerim :)
Herkesin görüşü farklı kitaplar hakkında. Belki de okuyup görmek lazım. :)

Ben alacaktım Can'ım diğer kitabı da Bugün elime ulaşacak inşallah içindekileri gönderirim sana

İyi günlerde kullanın canım. Bizim de alışveriş bir dahaki ay inşallah

İki gündür burnum kanıyor benim de ,internette okudum gebelikte normal diyprdu. Bir de dışarda yemek yiyemiyorum yağından Mıdır nedir midemi bulandırıyor içim almıyor iştahım baya azaldı o yüzden sizde de böyle olan var mı kızlar

kanin rahimden cekilip vucudu sogutmaya calismaya baslamasi yuzunden sicak pek onerilmiyor hamilelikte. sicak dus, hamam tarzi seyler bu yuzden yasak. sicak su torbasini da doktorunuza bir danisin isterseniz.

memnun kaldiniz sanirim 4 sene kullandiginiza gore saglam? :)))
eger kitap okumayi seviyorsaniz onyargili olmayip okumanizi tavsiye ederim. tamam her bebek profili ayni degil sonucta ama bebekle ilgili de cok bilgi var icinde. sadece emzirmekten bahsetmiyor. bebegin aglama cesitleri var mesela, nasil aglar aglarken hangi hareketlere sahip falan. gerci sizin ilk cocugunuz degil tecrubelisiniz zaten o yuzden de belki caniniz bu tarz kitaplar okumak istemiyor :)) tumden bilgisiz olunca insanin gozu korkuyor ne yapicam diye. degil mi G gunesli gunler :)))

kitabi cok merak ediyorsan harvey karp 5s kurali diye arat internette. kitap genel olarak bunun uzerine. kolik bebekleri anlatiyor. evet ordan da birseyler ogrendim tamamen bos bi kitap degil ama diyorum ya gereksiz uzun. yine de al oku ama istersen benim gibi atlaya atlaya okursun hayatimda hic boyle kitap okumamistim :)) ben alirken 9,90di kitabin fiyati. pahali degil zaten, eger hala oyleyse. ya da internette bulursun belki pdf falan. buna bakicam senin icin dur :)))

bebek gelisimini 12 ayda tamamlarmis, bebek dogdugunda el kol koordinasyonu, gozlerin gormesi vs tam tamamlanmamis oluyormus. o yuzden de kolik bebeklerin aglamasi 3 ay sonra kesilir diyor kitapta. kolik bebek kendini sakinlestirmeyi beceremedigi icin agliyormus. bebeginizi boyle kabul edin suc sizde degil falan yaziyor. (hatta sallamaktan da bahsediyor @BeyazBulut bebek alisir mi falan. bebeginiz 9 ay boyunca 7/24 karninizin icinde sallanti halinde, zaten bunu aradigi icin agliyor nasil alisabilir ki falan diyor :)) )
mesela yeni annelere mucize cozumler kitabinda daha kapsamli anlatiyor bebegin neden ne zaman agladigini. acliktan mi gazdan mi vs. cok emzirince de aglamaya devam ediyor falan. gibi gibi seyler. uygulariz uygulamayiz ayri ama okumak lazim bence :))

gule gule iyi gunlerde kullanin. bebebeginiz huzurla misil misil uyusun icinde insallah :)

Kızlar haftasonu biz de Marmara forum'daki bebek mağazalarını gezdik. E-bebek, carter's, mothercare'e baktık, çoğu ürünler internettekinin aynısı. Netten bakınca bunu kesin satın alırım dediğim bir kaç ürünü gerçekte görünce vazgeçtim, bazen fotolar yanıltıcı olabiliyor. Ben alışverişi genelde gezerek yapıcam, o anlaşıldı.

Kızlar yalnız aklımıza bir şey takıldı. Bu bebek arabalarına nereden bakmak lazım? Koskoca Marmara forum'da sadece 2 dükkanda bebek arabası vardı. Onda da çok kısıtlı modeller vardı. İST'de özellikle bebek arabasına bakabileceğimiz yerler neresi acaba? Bu bebek arabalarının satıldığı bizim bilmediğimiz yerler mi var acaba?

Ben alacaktım Can'ım diğer kitabı da Bugün elime ulaşacak inşallah içindekileri gönderirim sana

beyazlari karistirmisim :))) gun icinde ben de gonderirim sana.
evet normalmis. benim de yaklasik 2 haftadir kaniyor. akma seklinde bi kanama degil de daha cok burun yarasi gibi. ozellikle sabahlari uyandigimda kanayip kurumus oluyor.

Kızlar Ankara'da Bebek için beşik araba kıyafet vs bakmak için nereleri tavsiye edersiniz ben pek bilmiyorum da

Aynen insan tecrübesiz olunca her şeyi öğrenmek istiyor. Aslında icerikle ilgili yazdığınız şeyler çok iyi oldu. Çünkü tam aradığım şeyler aslında. Tecrübe olmadığı için insan bazı şeyleri anlamak istiyor. Bebek neden ağlar, nasıl sakinleşir bunu ogreneyim, sakinlesmiyorsa bile en azından bu normal bir durummuş diyebilmeliyim. En azından bilgi sahibi olup, sorun yaşadığımız zaman çevreden gelen yüz ayrı soyleme kulak asmayıp doğru seçenegi görebilsek yeter. Çünkü insanlar tecrübesiz olduğunuzu düşünüp sürekli tavsiye veriyor. Siz de dogru yanlış ayırt edemeyince deli gibi her seyi uygulamaya başlıyorsunuz. O zaman işte işler biraz karışıyor:))

Kitabın fiyatı 8 ya da 9 lira sanırım kitapyurdunda da. Uygun hani, alınıp kütüphaneye konulabilir. Ama pdf bulsak burada hepimiz faydalanıriz aslında. İyi olabilir. :)

Gezerek bakmak en iyisi. Ben de forum İstanbula gittim geçen hafta. Ebebekte gördüğüm bir anakucagini inceledim. İçi çok sertti. Hayal kırıklığına uğradım resmen İyiki görmeden almamışım. Nuna pipa çok iyiydi mesela. Pedleri filan daha yumuşacıkti. Fotoğrafını da çektim:))

Eklentiler

• IMG-20170225-WA0046.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 48

Canım forum istanbul'da çok seçenek var mı? Nerelere baktın. Görmeden almak çok riskli cidden canım.

Bir de aklıma takılan başka bir şey var. Kızlar sizce bebek arabasını travel sistem olarak mı almalı, yoksa normal araba alıp ana kucağını ayrıca mı almalı? Mesela bu fotodaki ana kucağı arabaya sadece emniyet kemeriyle takılabiliyor, güvenli midir acaba? Hem anakucağı hem oto koltuğu almak da ne kadar mantıklı? Mesela yeni doğar doğmaz bebeği atıyorum chicco liteway'e yatırıp doktora götürebilir miyiz? Ya da illa bir ana kucağı mı lazım? Uff ben hiçbir şey bilmiyorum. Aklımda daha binlerce soru var

Bende aynı dusuncedeyim zaten ben pek faydalanamadim adem güneşin kitaplarından bilemiyorum

Eminönü havuzlu hana gidebilirseniz gidin ben kızıma ordan alışveriş yapmıştım çeşit çöktü gerçi şimdi nasıldır bilmiyorum ama diğer bebek mağazalarına bakabilirsiniz e bebek de çeşit çok oluyor

Canım Istanbul'u pek bilmiyorum. Kardeşim gezdirdi orayı da ama Marmara forum dediğiniz yerdeki mağazalarla çok fark yok sanırım. Belki bir kaç tane daha fazla mağaza vardır. Carter's Chicco Ebebek Gebe İdil Baby Joker Panço Sobee filan gibi magazalar vardı:)

İlk zamanlar için boyle bişey daha uygun olur şimdi travel sistemlere direk bu koltuklar takılabiliyor tabi markayla uyumlu olanlar arabaya emniyet kemeriylede gayet sağlam bağlanıyor aslında

Saol canım, fotolarına baktım da baya bir seçenek var gibi duruyor. Bir haftasonu Eminönü'ne gitmek lazım sanırım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…