En azından bir kaç parça bir şey kalsa bile yeter diye düşünüyorum:))
Mucize Çözümleri mi diyorsunuz? Herkes de çok faydalandigini yazmış aslında. Demek ki kişiden kişiye değişen bir durum. Benim etrafımda hiç bebek olmadı o yüzden aşırı tecrübesizsim belki sizin etrafınızda bebek olmuştur ondan bilgilisinizdir önceden. Bilemedim
Canım nuna pipa'yı aklıma soktun bak şimdi :) Yorumlara videolara falan baktım beğendim, bir de yanına Nuna pepp bebek arabası güzel olur sanki. En kısa sürede yakından incelemem lazım.
katılıyorum uyku düzeni konusunda.. Benim hamileliğimin son aylarındaki gece kuşu düzenim oğlumda da aynen vardı :)En kaliteli ve gerekli olanlar bunlar çünkü:) Allah bu bebeğinizi de sagliklica nasip etsin inşaallah. Ben ne zaman cesaret edeceğim acaba ikincisine:)
Bir de kızlar uykunuza dikkat edin e mi, annenin hamilelikteki uykusu bebeğin uyku düzenini etkiliyor.
İlk evlendiğimde hap kullanmıştım ben öok şükür yan etkisi olmadı ama her gün kullanmak çok stresli iş bir unutsan koruyuculuk gidiyor o yüzden doğumdan sonra başka yöntem istiyorum
bende aynı beşiklere bakıyorum en mantıklısı banada onlar geliyor...Kızlar merhaba beşiklere bakan oldumu hiç aranızda. ben park yatak almayı düşünüyordum ama yorumları okuduğum zaman vazgeçtim galiba pek kullanışlı değillermiş. geçen gün bir arkadaşıma gittim 3 yaşında oğlu var babytech beşik kullanıyorlar çok hoşuma gitti hem doğal ahşap olması hemde kullanışlı olması beni etkiledi açıkçası sizin babytech beşik hakkında görüşlerinizi merak ediyorum çok kararsızım çünkü
Bazen de kader durduk yere de olabiliyor Allah guzel yazilar yazsin hepimize...canım hiç kimseyle kıyaslama kendini. İster istemez kötü hissettirmiştir bunu çok iyi anlıyorum ama güzel düşün güzel olucak inşaAllah. Belki o senin kadar dikkat etmedi yatmadı bilmiyoruz ki.. Dualarımız seninle..
Ablam söylemişti. Hastanelerinde 400gr doğan bi bebek hayata sıkı sıkı tutunmuş ve yaşamıştı. Bize imkansız gelen şeyler Rabbim e çok kolay. O ol derse olur. İçicek suyu varsa yaşıcak biz ne dersek diyelim.. Rabbim şifa versin ailesine güç versin..RAbbim yar ve yardımcıları olsun şifalar versin anneside meleğide inşaallah sağlıkla kavuşurlar cnm ..bol bol dua ile geçen yıl bi arkadsm 24 haftalıkken doğum yaptı 910 gr bir melek geldi maşaallah şimdi evlerindeler büyüyor prenses zor zamanlar atlattılar ama hayata tutundu bebeği bol bol dua çokça dua
bu arada çalışıyorum ve doğumdan sonrada çalışacağım 15 günlükken bırakacağım bebeğimi neler yapılır neler yapmam lazım benle aynı durumda olan varmı çalışan anneler yardımcı olabilirler mi acaba...
Olabilir böyle şeyler gayet normal hamilelikte. Bebeğine sadece sıkıntı verir bu durum başka zararı olmaz merak etme.kızlar ya ben bi şey sorucam
dün ağlama krizine girdim
sesli sesli ağladm bi saate yakın
bebeğime bi şey olmamıştır dimi kızlar ya sonra çok pişman oldum ama napim tutamıyor insan kendini şu an çok üzgünüm ya bi şey olduysa diye
sık olan bi durumda değildi ama krize girdim istemeden
Canım ben iki aydan sonra kullandım çünkü benim kanguru doğumdan itibaren değildi eğer doğumdan itibaren bir kanguru alırsan daha rahat olur ayrıca bence bebekler anneye yakın olduğu için daha huzurlu oluyorlar :)Canım kanguruda bebek rahatsız olmuyor dimi :) İlk aylar hep yatış pozisyonunda tutun diyorlar da aklıma takıldı :) Ama ben de chicco'nun kangurusunu beğendim. Onu da alıcaz gibi duruyor.
Aa canım o bisikletçiler çarşısında da var mı? Tamam bir haftasonu oraya da bakalım. Güzel tavsiye teşekkürler :)
Canm ınan hiç kimse bebeğini sürekli sallamak istemez veya birsey lere batırıp emzik vermek ne amaçla yapıldığını bilmiyorum. Ama bende kizim emdiği alsin diye pekmeze batirmislisigim var. Inan yapmam etmem dediigini yapiyorken buluyorsun kendini. Bazı şeyleri çocuğa biz yerleatiriyoruz ama huzursuz bir çocuk oldugundada ne yaparsam sakinlesiri araştırıp duruyorsun bulduğum yönteme de sarılıp duruyorsun çaresizce. Dışardan bakmak gibi olmuyor bebeği yetiştirmek hatta çoğu şey kitaplarda masal gibi geliyor.ama yok çevreme bakiyorum coluklu çocuklu insanlardan dinliyorum da ne yaparsam yapayım uyuşmayan bir çocuk huzursuz bir bebek her yolu deniyorsun.gunduz Bir saat kesintisiz yatsın diye ben su an kırk takla atıyorum ama yok. Bir dönem eve beşik kurdum sakladım. Bir dönem kucakta uyuttum bir dönem yanımda yattı. Hepsinden geçtik.Kitapçıda bakma şansım yok maalesef:/ Burada her kitabı bulamıyorum. Alan olursa karşılaştıralım. MahaLenin mutlu bebeğini de çok merak ediyorum herkes çok övmüş. Hep aynı şeyi tekrar ediyor demek.
Cumartesi günü gorumcemin eltisine davetliydik. 6 aylık bebekleri vardı. Onu görünce öyle gözüm korktu ki anlatamam. Cocuk bir saniye durmuyor. Beşik tarzı küçük bir şeyi var. Yani akşama kadar onda salladılar ki sakın dursun. Sallamayı bırakınca çocuk ağlıyordu. Çok garibime gitti. Hani sallarsın biraz uyur. Bir saat sonra uyanır. Bir daha sallarsın. Ama bu bebek sürekli sallandı ki sakin kalsın. Acaba çocuğu aile mi bu hale getiriyor? Yoksa çocuğun kendi hali mi bu diye düşündüm durdum. O kadar huzursuz bir çocuk ki... Erkek kardeşi var. 5 yaşında. O da huzursuz ediyor bebeği arada ama çok değil. Çözemedim valla. Bir de emzigini tatlının balına batırıp durdular. Bana çok yanlış geldi.
İşte bu bebeği görünce dedim acaba huzurlu bebek büyütmenin bir yolu yok mu? Çocuğun kendi huyu bile olsa bir sat bile çocuğu huzurla uyutamaz miyiz? Kitap okuma zamanımın geldiğini hissettim bu bebeği görünce. :)) Çünkü bazen doğru olduğunu düşündüğümüz yanlışlar yapiyoruzdur eminim. Her şeyin en doğrusunu öğrenip uygulamak varken böyle kabus gibi uğraşmak benim gözümü korkuttuÇünkü diger gorumcemin de bebeği var. O bebek o kadar huzurlu bir bebek ki... görmeniz lazım. Maşallah. Bebeği anakucagina ya da yere koyuyor. Kendi kendine sessiz sessiz duruyor bebecik. İnsan görünce korkmuyor. Evleri hep sessiz huzurlu zaten. Annesi kucağa sallamaya alıştırmamiş. Bir bu bebek var bir bu bebek var. Yani bebegimizi ikinci bebege biraz çabayla, doğru yöntemlerle dönüştürmenin bir yolu varsa bunu öğrenmeyi çok isterim. Sürekli ağlayan bebeğe de yazık yani. Sürekli huzursuz yavrum
Al benden de o kadar arkadaşım. Kendimi çok kötü hissediyorum artık bugün bogulacaktim. Aldım kızımı çıktım dışarıya oh kafam dağıldı.daha cumartesiye kadar burdalar. Günler geçsin diye dua ediyorum. Ve belki ayıp olacak ama is bulmasinlar burda diye dua edecek raddeye geldim. Zaten cok ta kaygılı olmadıklarını hissettik. Eşimle sabah erkenden çıkar is ararız diye planlamislar. Bu saat oldu bak tık yokbizde öyle bi davet ettik ankarada jalacak yerleri yoktu...1 aya yakin kaldılar...bir gece hic haber vermeden gepimiz uyurken tasi taragi toplayip gitmisler...ranazandi birde...oruc oruc onlara yenek hazirliyordum birde onlar tutmuyordu...
2 . gun pisman olmustuk davet ettiginize ama gidin de denmezki olan oldu
Adem güneşi bende okudum bazı yerler mantıklı da bazı yerler öyle gelmedi. Ve her çocukta aynı şey tutmuyor.kızımın odasını ayırdığım bir dönemde okudum. Resmen vicdan azabina itti beni. Ama her çocuk bir değil yani odasını ayırdım diye cok mu güvensiz bir bağımız oldu yani.aksine daha kaliteli uyumaya başladı. Bende daha güzel ilgilenir oldumKızlar Günaydın bende adem güneş i okuyorum annelik sanatını okudum çok beğendim şimdi güvenli bağlanma yi okuyacağım öneri isteyenler için tavsiye edeyim dedim :)
Ay canm inşallah düzenimi ve evimde rahaca gezmeyi ozledimGünaydın kızlarr
arch2401 moralini hiç bozma canım sen güçlü bir kadınsın ve bebeğinde en az senin kadar güçlü inanıyorum ki sağlıklı bir şekilde doğumun gerçekleşicek, kötü hiçbirşey düşünme sen elinden geleni yapıyosun gerisi Allah ın takdiri,hepimiz dua ediyoruz senin için ve tüm hamileler için de, inşallah herkes sağ salim bebeğine kavuşur
Z zeynebim111 canım sana da Allah sabır versin, nasıl misafir onlar öyle pesshemen giderler inşallah,siz de eski düzeninize kavuşursunuz
bu arada ben bebecruz dan alışveriş yapmıştım birkaç kez, ürünlerin ulaşmasında hiçbir sıkıntı yaşamamıştım sadece iki kişi ürün konusunda yanılttı bizi yıpranmış giydirilmeyecek kıyafet göndermişti, iade kargo işleriyle uğraşmak istemedik ama ders oldu bize,satıcının önceki yaptığı satışların yorumlarını mutlaka okumanızı tavsiye ederim,bende yorum yapmıştım ürünler kötü geldi diye silemiyorlar çünkü yorumları ve herkes okuyor böylece alıcılara da fikir oluyor.
letgo da mantıklı yakın çevrendeki satıcıları işaretleyip ürünleri gidip görebiliyorsun içine sinerse alıyorsun. ayrıca bebecrz da da satıcı ile anlaşıp semt olarak yakınsa dışardan satış yapabiliyorsun, hem indirim şansın oluyor hemde ürünü görme şansın
bebeğini görmeye gidicek olan arkadaşlarımızında güzel haberlerini bekliyoruzz
Oto koltuğuna uyumlular hemde anakucağı olarak kullanılabilir dimidoğumdan hemen sonra yani :) yanlış anlamayın, ilk çocuğu olan annelere felaket senaryosu yazmak istemem, ama en uslu bebeğin bile yeni doğmuş hali çok zor. sürekli bir emme hali, gaz sancıları, 180 derece yatmaktan nefret etme hali vs :) o yüzden sallanan beşik dahi alsanız siz başında durup sallamadıktan sonra faydası yok. ama anakucaklarının çok uygun modellerinde bile basit titreşimler var, hem de çocuk etrafı görücek pozisyonda durduğu için en azından birincil ihtiyaçlarınızı (lavaboya gitmek, yemek yemek gibi) karşılamak için çok kullanışlı ana kucakları. mesela benim kayınvalidem hem yaşlı hem de uzak oturuyor, pek fazla gelemedi haliyle. annem de çabuk sıkılır uzun süre evde oturamaz, o yüzden genel olarak bebek ve ben yalnızdık gündüzleri. ve bazen çıldırtıcı hale geliyordu sürekli yapışık yaşamak. o yüzden doğumdan sonra neden almadım diye hatırlayıp hemen sipariş verdim, rahatladım biraz :) hem de anakucağı çocuğu mobilize hale getiriyor. istediğiniz odaya kolaylıkla taşıyabiliyorsunuz :)
Oto koltuğuna uyumlular hemde anakucağı olarak kullanılabilir dimi
sirke mi :) ilginc geldi ilk defa duydum valla... suyla aram iyi bol içiyorum,insallah bi daha olmayız... Sıkıntı ya...ben oldum canım fitil değilde antibiyotik ve toz ilaç kullandım ben geçti çok şükür ama ben çok kolay oluyorum korkuyorum hep sirkeli suyla temizlenebilirsin sana önerim ve herkezin dediği bol su ben su içemiyorum malesef.
Al benden de o kadar arkadaşım. Kendimi çok kötü hissediyorum artık bugün bogulacaktim. Aldım kızımı çıktım dışarıya oh kafam dağıldı.daha cumartesiye kadar burdalar. Günler geçsin diye dua ediyorum. Ve belki ayıp olacak ama is bulmasinlar burda diye dua edecek raddeye geldim. Zaten cok ta kaygılı olmadıklarını hissettik. Eşimle sabah erkenden çıkar is ararız diye planlamislar. Bu saat oldu bak tık yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?