2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

bilmiyorum ki, yani çok ezbere gelmişti bana. çok idealize edilmiş... halbuki kucağınıza aldıktan sonra tamamen içgüdüsel davranmaya başlıyorsunuz. yani mesela bebek neden ağlar sorusunun cevabı teoride hep aynı : karnı açtır, gazı vardır, altı pistir, uykusu vardır. tamam hoş, ama karnını doyurup (ki doyup doymadığına hiçbir zaman emin olamadığınız için sistem baştan çöküyor zaten), gazını çıkardıktan sonra da ağlayabiliyor :))) anlatamıyorum tam aslında ama demek istediğim temel olarak kitapların anlattığı bu, hmmm bebeğiniz ağlıyor, öyleyse karnını doyuralım gazını çıkaralım uyutalımmm,,, e ama uyumuyor? :))))) veya mesela şöyle yazar çoğu, işte 3 saatte bir emzirelim sonra aktivite sonra uyku... ama çocuk emmek istiyor? banyo yöntemleri vs de o şekilde, çocuğun atıyorum banyo yaparken oyuncak bebek gibi durduğunu varsayıyor. öyle olsa zaten anlattığı gibi yıkarız, kitaba gerek yok yani.. ama kimi bebek kendini yırtıyor ağlarken, hadi öyle düzenli sıralı yıka bakalım oluyor mu :)))) mesela bi bebekten bahsediyor, işte 15 aylık, katı gıda yemiyor, bizim yazar hanım da memeden kesmeyi öneriyor. yani mucizevi bir çözüm değil bu :) hatta çözüm bile sayılmaz. çünkü çocuk memeden kesilmeye hazır olmayabilir, katı gıda yememesinin memeyle alakası olmayabilir, anne hazır olmayabilir vs vs... yoksa biz bunu zaten düşünebiliriz, kitaba yine pek gerek yok... ayrıca o dönemde anne sütü zaten neredeyse suya dönüşmüş halde, çocuğun karnını doyurmada pek de bi işlevi yok... bağışıklığı biraz daha güçlensin diye 2 yaşına kadar emziriyoruz, karnı doysun diye değil ki... memede uyumasın diyor çocuk mesela, üstünü çıkartın, dürtün naparsnız yapın uyandırın demeye getiriyor. ama uyuyor çocuk, ve siz anne olunca onu uyandıramayacaksınız memede uyuduğunda. istediğiniz kadar okuyun, o çocuk o memede uyuyacak, siz de bırakın uyandırmayı, kolunuz felç olana kadar öyle bekleyeceksiniz uykusuz bir gecenin sonunda memede uyumuş kalmışsa.. hamileliğinde bu kitapların resmini paylaşan arkadaşlarımın hepsi şimdi göğsünde uyuyan bebekle çektiği selfiesini paylaşıyor instagramda :))))) bebek ağlıyorsa, kucağınıza alın, sırtına pıt pıt vurun, "şşş" deyin, ağlamayı keserler demiş mesela. mucizevi çözüm olarak :)))) şşşşş demekten damağımız kuruyor zaten,,, kitaptan okumaya lüzum yok, içgüdülerimiz ve hatta bütün genlerimiz ezbere biliyor bunu, amma velakin o çocuk öyle susmuyor :))) demek istediğim hamileyken okurken harika, waaavv ne kolay işmiş dediğiniz şeyler pratikte öyle değil. bebeğiniz ılımlı bir bebekse şşş demekle susabilir, memede uyuduğunda uyandırıp gazını çıkardığınızda tekrar uyuyabilir belki, o zaman da bu çözümler mucizevi gelebilir tabi... ama ben ne kendimde ne etrafımda öyle bir çocuk görmedim. herşey bir kenara, "çocuğun karnı toksa, gazı da yoksa (hiçbir zaman emin olamayacağınız bir durum daha), altı da temizse bırakın kenara, fazla ellemeyin, takılsın öyle" önermesiyle yazılan bir kitabı dikkate alıp da çocuğu ağlata ağlata terbiye eden bir anne de görmedim etrafımda :) şayet okuduklarımı günde bir saat dahi uygulamaya çalışmış olsam eminim benim kızım (her çocuk farklıdır tabi) sinir hastası olmuştu şimdi... yine de okumaktan zarar gelmez tabi,,, belki sizde işe yarar e.a.s.y yöntemi vs...

Canım nuna pipa'yı aklıma soktun bak şimdi :) Yorumlara videolara falan baktım beğendim, bir de yanına Nuna pepp bebek arabası güzel olur sanki. En kısa sürede yakından incelemem lazım.

nuna pipa çok güzel, ben de bakmıştım. düşünebilirsiniz gerçekten.

katılıyorum uyku düzeni konusunda.. Benim hamileliğimin son aylarındaki gece kuşu düzenim oğlumda da aynen vardı :)

İlk evlendiğimde hap kullanmıştım ben öok şükür yan etkisi olmadı ama her gün kullanmak çok stresli iş bir unutsan koruyuculuk gidiyor o yüzden doğumdan sonra başka yöntem istiyorum

wala bu sefer benim de bulmam lazım öyle bi yöntem :))))))

bende aynı beşiklere bakıyorum en mantıklısı banada onlar geliyor...

BeyazBulut sana özel mj atayim dedim olmadi profilin özel mj a kapalı...sen bana bir mj at da bu tutumluanneyle ilgili detayli bilgi vereyim

Bazen de kader durduk yere de olabiliyor Allah guzel yazilar yazsin hepimize...

Ablam söylemişti. Hastanelerinde 400gr doğan bi bebek hayata sıkı sıkı tutunmuş ve yaşamıştı. Bize imkansız gelen şeyler Rabbim e çok kolay. O ol derse olur. İçicek suyu varsa yaşıcak biz ne dersek diyelim.. Rabbim şifa versin ailesine güç versin..

15 gün çok erken değil mi,, kendi tercihiniz mi?

Olabilir böyle şeyler gayet normal hamilelikte. Bebeğine sadece sıkıntı verir bu durum başka zararı olmaz merak etme.

Canım ben iki aydan sonra kullandım çünkü benim kanguru doğumdan itibaren değildi eğer doğumdan itibaren bir kanguru alırsan daha rahat olur ayrıca bence bebekler anneye yakın olduğu için daha huzurlu oluyorlar :)

Ay
Canm ınan hiç kimse bebeğini sürekli sallamak istemez veya birsey lere batırıp emzik vermek ne amaçla yapıldığını bilmiyorum. Ama bende kizim emdiği alsin diye pekmeze batirmislisigim var. Inan yapmam etmem dediigini yapiyorken buluyorsun kendini. Bazı şeyleri çocuğa biz yerleatiriyoruz ama huzursuz bir çocuk oldugundada ne yaparsam sakinlesiri araştırıp duruyorsun bulduğum yönteme de sarılıp duruyorsun çaresizce. Dışardan bakmak gibi olmuyor bebeği yetiştirmek hatta çoğu şey kitaplarda masal gibi geliyor.ama yok çevreme bakiyorum coluklu çocuklu insanlardan dinliyorum da ne yaparsam yapayım uyuşmayan bir çocuk huzursuz bir bebek her yolu deniyorsun.gunduz Bir saat kesintisiz yatsın diye ben su an kırk takla atıyorum ama yok. Bir dönem eve beşik kurdum sakladım. Bir dönem kucakta uyuttum bir dönem yanımda yattı. Hepsinden geçtik.

Al benden de o kadar arkadaşım. Kendimi çok kötü hissediyorum artık bugün bogulacaktim. Aldım kızımı çıktım dışarıya oh kafam dağıldı.daha cumartesiye kadar burdalar. Günler geçsin diye dua ediyorum. Ve belki ayıp olacak ama is bulmasinlar burda diye dua edecek raddeye geldim. Zaten cok ta kaygılı olmadıklarını hissettik. Eşimle sabah erkenden çıkar is ararız diye planlamislar. Bu saat oldu bak tık yok

Kızlar Günaydın bende adem güneş i okuyorum annelik sanatını okudum çok beğendim şimdi güvenli bağlanma yi okuyacağım öneri isteyenler için tavsiye edeyim dedim :)
Adem güneşi bende okudum bazı yerler mantıklı da bazı yerler öyle gelmedi. Ve her çocukta aynı şey tutmuyor.kızımın odasını ayırdığım bir dönemde okudum. Resmen vicdan azabina itti beni. Ama her çocuk bir değil yani odasını ayırdım diye cok mu güvensiz bir bağımız oldu yani.aksine daha kaliteli uyumaya başladı. Bende daha güzel ilgilenir oldum

Ay canm inşallah düzenimi ve evimde rahaca gezmeyi ozledim

Oto koltuğuna uyumlular hemde anakucağı olarak kullanılabilir dimi

Oto koltuğuna uyumlular hemde anakucağı olarak kullanılabilir dimi

Onlarda uzun süre oturması iyi değil ama bi de titreşim sallanma vs özelliği de yok tabi. Yine de alternatif olarak kullanılabilir. Ama ben kendi adıma sokakta kullandığım şeyi evde kullanamam zaten hijyen açısından.

sirke mi :) ilginc geldi ilk defa duydum valla... suyla aram iyi bol içiyorum,insallah bi daha olmayız... Sıkıntı ya...

Ya elin insanlarının günahını almak istemem ama onlar tatile gelmiş canım. Dikkat et de nazarları değmesin. Öyle çok mutlu çok düzenli falan görünmeyin siz de.. ben o tarz insanlardan çok negatif etkilenirim hep... arada ofla pofla midem bulanıyo belim tutmuyo falan de :)))) wala eskiden söylerlerdi inanmazdım ama artık inanıyorum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…