Günaydın Kızımda dr browns biberon aldım 1 kere bile kullanmadım kızım mama içmedi arkadaşa vermiştim çok memnun kalmıştı emzikte de nuk kauçuk damaklı kullandık 2 yaşına kadar . Devlette bilemiyorum ama özelde Doğum yapacaksanız her türlü hastane mamayı veriyo gerekiyorsa
ben de dr Browns almıştım. Aynı şekilde bir kere bile lazım olmadı. Dediğim gibi acil ihtiyaş değil bunlar lazım olursa eşinizi yollar iki dakikada edinirsiniz o ara çok acil mama vermeniz gerekse bile bi enjektör iş görür korkmayın. Bence almayın.
Kızlar Yavaştan kıyafet alışverişine başlayayım dedim. Kızıma internetten zıbın aldım 5li paket şeklinde. 0-3 ay aldım ilk aylar için. Ama zıbınların içinde 4,5 kg kadar ve 1 mounth yazıyo. Yanlış mı geldi acaba Yenidoğan mı gönderdiler. Fazla mı sizce Bu 5 tane 1 aylık için. Geri göndersem mi dursa mı ne yapsam bilemedim. Oğlum 3.5 kg doğmuştu 1 ay sonra 5kg olmuştu kardeşi de ona benzerse 1 ay bile giyemez ki bunları. Geri gönderiyodum Eşim de kızımın ilk kıyafeti hatıra olarak da olsa sakla lütfen dedi bıraktım bende. Vicdan yaptırdı bana. Ama çok az kullanacağı bişeyi de boşuna almış olmak istemem ne yapayım sizce?? dursun mu bunlar?
Sen oglunla kiyaslama canim kizlar daha minyon oluyorlar. Yazın dogum yapacagiz en sik kullanacagimiz sey o badiler ama sen bilirsin kızı olan arkadaslar bakalim ne diyecekler
Sen oglunla kiyaslama canim kizlar daha minyon oluyorlar. Yazın dogum yapacagiz en sik kullanacagimiz sey o badiler ama sen bilirsin kızı olan arkadaslar bakalim ne diyecekler
Canım selam bir şey soracağım. Ben de bir anne bebek kitapçığı okuyorum da aynı senin gibi sütünüz gelmezse direk mama vermeyin diyor. Diyelim ki süt gelmedi, mama da vermicez bebek açlıktan maf olur, dayanamaz ki. O dengeyi nasıl kurucaz. İnşallah hepimizin hemen sütü gelir ama gelmezse naparız diye alternatif düşünüyorum açıkçası.
Gelir sütünüz hanımlar, onlar istisnai durumlar. Tasalanmayın şimdiden. Ama gelmezse de bildiğim kadarıyla alternatif yok, zaten hemen vermez hastane ama bütün gün aç kalamayacağı için sarılık vs olmaması için çok az mama verebilirler. Zaten çay kaşığı kadar mideyle doğuyor boncuklar :) ama şöyle düşünün doğum yapmayan bir kadının bile emzire emzire sütü gelebiliyor. Evlat edinen bazı kadınların yazılarını okumuştum nasıl emzirdiklerine dair. Sabırla emzirirseniz gelir Allahın izniyle :)
Bu arada daha erken ama hazır konusu açılmışken humana still tea süt üretimini arttırıyor. Hastane çantanıza koyup doğar doğmaz başlamanızda fayda var. Tadı da güzel, o yüzden rahatlıkla içiliyor :)
Burdayız :) aslında pratikte çok fazla fark yok başlarda sanırım kızla erkek arasında. Ama gördüğüm kadarıyla kız bebekler biraz daha huysuz oluyor :))))
Gelir sütünüz hanımlar, onlar istisnai durumlar. Tasalanmayın şimdiden. Ama gelmezse de bildiğim kadarıyla alternatif yok, zaten hemen vermez hastane ama bütün gün aç kalamayacağı için sarılık vs olmaması için çok az mama verebilirler. Zaten çay kaşığı kadar mideyle doğuyor boncuklar :) ama şöyle düşünün doğum yapmayan bir kadının bile emzire emzire sütü gelebiliyor. Evlat edinen bazı kadınların yazılarını okumuştum nasıl emzirdiklerine dair. Sabırla emzirirseniz gelir Allahın izniyle :)
Malesef gruptaki doktorların ya fiyatları çok yüksek yada son anda bi bahane ile sezeryana alıyorlar hiçbiri güven vermedi bana. Benimde b planım Zeynep Kamil şimdilik
Burdayız :) aslında pratikte çok fazla fark yok başlarda sanırım kızla erkek arasında. Ama gördüğüm kadarıyla kız bebekler biraz daha huysuz oluyor :))))
Ben cok usluymuşum bir kenara koyularlarrmis uyuyormusum ama kardesim canavar gibiydi erkek... annem hep der ilk cocugum kardesin olsaydi hayatta 2. Yapmazdim diye...
Günaydın kızlar banada zeynep kamil uzak bir kac yakınım orda dogum yaptı davranışlardan falan hiç memnun degillerdi biberon konusu ben chicco biberonunu almıştım ama hiç kullanmadı benmkide biberon emmegenlerden süt konusu hiç endiselenmeyin ilk gun benim cok zor geldi meme uclarım yara oldu kanla karısık geldi cok uzulmustum enzirmeye devam edince geliyor sonradan sagmak zorunda kalıyordum okadar fazlaydı mama hastaneden veriyorlar acil durumlarda zaten ben pek vrme taraftarı degilim oglum hic mama kullanmadı tam 2 yaşını bitirene kadar emdi
Bu arada daha erken ama hazır konusu açılmışken humana still tea süt üretimini arttırıyor. Hastane çantanıza koyup doğar doğmaz başlamanızda fayda var. Tadı da güzel, o yüzden rahatlıkla içiliyor :)
Ben cok usluymuşum bir kenara koyularlarrmis uyuyormusum ama kardesim canavar gibiydi erkek... annem hep der ilk cocugum kardesin olsaydi hayatta 2. Yapmazdim diye...
:))) halbuki ikinci daha kolay olur derler :)))) gerçi şaka bir yana, ikincilerin daha kolay olması bence en çok da annenin tecrübeli olmasından kaynaklanıyor...
Canım bu yaptıkları yasal değil, seni bu sebeple kesinlikle işten çıkartamazlar. Daha doğuma süre var, isterlerse yerine birini alırlar veya birini eğitebilirler. Onlar kolay yolu seçmiş. Bence de bir avukata danışman uygun olabilir. 15 günlükken işe dönmen doğru değil bence.
LEMANEM
aynen öyle bir hakları yok kesinlikle çıkartamazlar,ayrıca yerine bakacak kimse yok diye bir bahane de olamaz... Kaldı ki yeni yürürlüğe giren bir yasa var onaylandı diye biliyorum,iskur geçiçi işci temin edebiliyor sirketlere 6 ve 8 ay olmak üzere... senin alanında daha önce calısmıs ya da egitimini almıs kişileri getirebiliyor.
bende iyice arastır...
LEMANEM
aynen öyle bir hakları yok kesinlikle çıkartamazlar,ayrıca yerine bakacak kimse yok diye bir bahane de olamaz... Kaldı ki yeni yürürlüğe giren bir yasa var onaylandı diye biliyorum,iskur geçiçi işci temin edebiliyor sirketlere 6 ve 8 ay olmak üzere... senin alanında daha önce calısmıs ya da egitimini almıs kişileri getirebiliyor.
bende iyice arastır...
CANIM YÖNETİCİ POZİSYONUNDAYIM 7 YILDIR AYNI ŞİRKETTEYİM DEDİKLERİNİZ HAKKINDA BİLGİM VAR FAKAT PATRONUMLA GÖRÜŞME YAPTIM MAĞDUR OLACAKLARI KESİN YILLARDIR SORUNSUZ ÇALIŞTIĞIM EKMEK YEDİĞİM YEREDE SIRTIMI DÖNMEK İSTEMİYORUM ONLARDA BENDE BAŞKASI GELSE DAHİ SIKINTI OLUŞACAĞININ FARKINDAYIZ ÇÜNKÜ ŞİRKETİN KURULUŞUNDAN BU YANA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ DEDİĞİN GİBİ EĞİTİM ALMIŞ OLAN KİŞİ DAHİ GELSE HER ŞİRKETİN İŞLEYİŞİ FARKLI VE ŞU BUNALIMLI DÖNEMDE İŞ VEREN AÇISINDAN DA BAKILDIĞINDA HATA KABUL EDİLCEK BİR DÖNEM DEĞİL Kİ BENİMDE İHTİYACIM VAR YANİ BENDE ONLARDA BANA MUHTAÇ AYRICA EVİME 10 DK UZAKLIKTA FABRİKA BEN SADECE AKŞAMLARI BEBEĞİME NASIL BAKABİLİRİM NELER YAPILMALI ONUN MERAKI İÇİNDEYİM ASLINDA YARDIMCI BİR KİTAPTAN FAYDALANMAM NE KADAR DOĞRU YADA ANNEMİN DEDİKLERİNİ Mİ DEVAM ETTİRMELİYİM ÖĞRENEBİLECEĞİM FARKLI ŞEYLER VAR MI GİBİ GİBİ...
Canm saç çıkarken yanar biraz hurafe kel doğan annesi mide ağrısından mahvolan çok tanıdık var. Kizim epey sacli doğdu ama maşallah o kadar midem yanmadi. Dr una danisirsan gaviskon veya reniee verecektir. Renie kullandım iyi geliyordu . Ama dr una mutlaka sormalısınız. Ciddi baş dönmesi oluyorsa bence gitmelisiniz. Allah korusun.düşüp bir yere başını carpabilirsin. Neden olur bilmem ama bence bir dr a danis canm
Yooo yooo benim oğlum kadar mızmız olamaz hiçbir kız çocuğu. Oğlumu tek geçerim bu konuda :) Hala öyledir sağolsun. Oyuncağı kaybolur bi başlar ağlamaya kolu kesilmiş gibi :) Nasıl bir yaş döküyo gereksiz yere tarifi imkansız :) Herkes kız olcakmış bu diyo mızmızlığını görünce :)
Benim öğrenmek istediğim 1 ay zıbınlar aldım ya onlar beni ne kadar idare eder ve 5 tane çok mu.
ben avent almıştım biberonlarımıda emzikleride.emzikleri çok sağlam hiç kopmadan sapasağlam duruyo 1 çocuk daha rahat çıkartıryeğenimde emziğe alıştırmaya çalıştı bir tek aventi emmişti biraz pahalı ama inanın her boydan sadece ikişer tane aldık birer tanesi yedek oldu hiç bozulmadı ve kopmadı