- 25 Ocak 2016
- 1.473
- 2.233
- 53
- 35
Öyle düşünme canm bence. Kızına fazla sus pus eşyası alacaksın ne olsa ordan açığı kapatirsin tabi zahmetli gelmezse yine.inşallah canım yaparsan ne kadar güzel olur, bende almıştım pamuk,ilk hafta o şekilde yaptım ama bana çok zahmetli geldi açıkçasıo yüzden uni baby diğerlerine göre daha saf olduğu için tercih etmiştim, bende sorun yaşamadım fakat fiyatı yüksek olduğu için uni baby e en yakın marka linkte gönderdiğim di yorumlardan anladığım kadarıyla,bu seferde kızıma haksızlık yapıcakmışım gibi geliyor uni baby kullanmazsam sankii,oğlumu yazın inşallah alıştırabilirim de bez ve mendilden kara geçebiliriz
buarada memeden kesme olayını naptın canm, 4 aylık olduk neredeyse, ben henüz bir adım atamadım
tamam canm :)Bende oglumda uni baby kullanydm cnm bunda arkadsin dedigi denerim hosuma giderse devam ederm yoksa uni baby kullnmaya devam
zor ve yoğun bir yaz dönemi bizi bekliyor canım Allah yardımcımız olsun,bazen diyorum çocuk için erken mi karar verdik biraz daha büyüsemiydi acaba oğlum diye, altından kalkamayacakmışım gibi hissediyorum iki çocuklu hayatı,ayy hormonlar sanırım ele geçiriyor beni kafamda deli sorularr. Sorunsuz atlatırız inşallah bu dönemlerimiziÖyle düşünme canm bence. Kızına fazla sus pus eşyası alacaksın ne olsa ordan açığı kapatirsin tabi zahmetli gelmezse yine.
İnsallah yazin alistiririz valla. Yoksa zor olacak.
Canm misafirim cumartesi gidecek. Bende bir iki hafta içinde iyice azaltıp biraktirmayi planlıyorum insallah. Uyku ya nasıl geçeceği konusu benim kafamı karıştırıyor. Direkt yatağında dalsin istiyorum. Karnımız büyüdükçe diğer şeyler zorlaşacak çünkü. Ama onda da kızımın düzeni bozulacak diye korkular yasiyorum. Bakalım nasıl olacak. Havalar ısınıyor ya. Sabah aksam parka çıkarıp yormaya özen göstereceğim. Uykuya çabuk geçer. E sonrada unutur emmeyi zaten .yatağa geçti mi yatılacağını bilir. Aslinda tuvalet konusunda işaretler vermeye başladı kizim.büyük abdest geldiğinde popo diyor.kizim bezine yapabilirsin şimdilik birszck daha buyumelisin diyorum.
Canm benim ki hiç biberon almıyor artık.süt zaten hiç içmiyor. Sıvı şeyler çok içmiyor hatta. Su haric ama sen yinede deneyebilirsin. Paket sutu. Pipetle bardaktada verebilirsiniz benceZ zeynebim111 buarada canm benim oğlum normal sütleri içmiyor,öğürüyor,biberonla süt vererek uykuya geçirebilirsin belki denedin mi hiç kızın içiyor mu süt, 1 yaş devam sütü aldım ama içiremedim acaba günlük normla sütlerden mi denesem bilemedim
Canm çok gelgitler yasayacagz eminim ama artık nerdeyse yolun yarısına geliyoruz. O yüzden geri dönüş yok. Yaşayıp göreceğiz. Benzer durumda olan çok anne vardır. Bizde basarabilirz. Ben bu yaz evde durup cocugumla bu aşamaları güzelce atlatmayı bekliyorum o yüzden. Bayramda dahi gitmeyeceğim. Uyku konusu iyice oturmlai. Şu an düzenli uyku saati var. Böyle giderse hem ben oğluma zaman ayiririm hemde kızımla daha iyi vakit gecirecegime eminim.zor ve yoğun bir yaz dönemi bizi bekliyor canım Allah yardımcımız olsun,bazen diyorum çocuk için erken mi karar verdik biraz daha büyüsemiydi acaba oğlum diye, altından kalkamayacakmışım gibi hissediyorum iki çocuklu hayatı,ayy hormonlar sanırım ele geçiriyor beni kafamda deli sorularr. Sorunsuz atlatırız inşallah bu dönemlerimizi
Bebeğe rezeneyi Nasıl veriyoruz Can'ım çayı kaşıkla mı içiriyoruz yada enjektörlerezene de gaz için iyi. hem azcık bebişe hem kendinize kullanabilirsiniz. humana ebebekte migosta vs vardı... kutu içinde, kaşıkla alıp sıcak suya döküyorsnuz hazır kahve gibi.
tamam canm bizimki suyunu hala biberondan içiyor,ama ıhlamur çayı meyvesuyu felan bardaktan içiyor suyu ayarlayamadı bir türlü bardaktan boğulcak gibi oluyor,deniyecez artık bakalım :)Canm benim ki hiç biberon almıyor artık.süt zaten hiç içmiyor. Sıvı şeyler çok içmiyor hatta. Su haric ama sen yinede deneyebilirsin. Paket sutu. Pipetle bardaktada verebilirsiniz bence
inşallah canım herşey gönlümüzce olurCanm çok gelgitler yasayacagz eminim ama artık nerdeyse yolun yarısına geliyoruz. O yüzden geri dönüş yok. Yaşayıp göreceğiz. Benzer durumda olan çok anne vardır. Bizde basarabilirz. Ben bu yaz evde durup cocugumla bu aşamaları güzelce atlatmayı bekliyorum o yüzden. Bayramda dahi gitmeyeceğim. Uyku konusu iyice oturmlai. Şu an düzenli uyku saati var. Böyle giderse hem ben oğluma zaman ayiririm hemde kızımla daha iyi vakit gecirecegime eminim.
canım çamaşır deterjanı ben dalin sıvı deterjan kullanmıştım,şimdi bingomatik parfümsüz olanı kullanıyorum,şampuan olarak nivea vardı hediye olarak gelmişti, var diye onu kullanmıştım, doğumdan itibaren birkaç ay ve sorun yaşamadım ama araştırmalarıma göre sebamed en iyilerden birisiydi ve sebamede geçiş yaptık banyo köpüğü ve şampuan olarak,bebek yağını ilk bir ay zaten kullanılmasını tavsiye etmiyorlar direk vücuda uygulamak yerine durulama suyuna birkaç damla damlatabilirsin ben zeytin yağı damlatıyordum durulama suyuna.pudrayı zaten çoğu kişi biliyordur artık,bebeklerin ciğerlerine yapıştığı için hiç önerilmiyor. pişik kremini deneyerek bulabilirsin her marka her bebeğe iyi gelmiyor bence. bez olarak ben premium care kullanıyorum hala memnunum,bazı kişilerde pişik yaptığını söylüyor bu markanın sanırım bu da bebeğe bağlı bir durum,ya da neye alıştırırsan öyle gider diyenler de vardı canım.Kızlar ıslak mendil konusu açılmışken ordan da diğer temizlik malzemelerine geçelim şimdiden genel kültürümüz olsun bebe yağı şampuan çamaşır deterjanı vs başka neleri ne öarka almalıyız
Çok teşekkür ederim Can'ım öok güzrl anlatmışsınayrıca bebeğin kıyafetlerini yıkarken ayrı yıkıyoruz büyüklerin kıyafetleri ile beraber değil biliyorsunuzdur mutlaka ama yazayım yinede,ve çamaşır fileleri oluyor ya hani küçük parçaları file içinde yıkamak kolaylık sağlıyor aklınızda bulunsun, hem makinanıza kaçmasını da engellemiş olursunuz. toz deterjan tercih edenlerde var tabi, fakat mesela dalan markaydı sanırım ismi iyi diyorlardı ama toz olduğu için kıyafetler üzerinde kalabiliyor tam arınmıyor, bu durumda da iki kez durulama yapmak gerekiyor,ama sıvılarda böyle bir sıkıntı ile karşılaşmıyorsunuz tercih yine size kalıyor güzel anneler :)
canim keşke popo dediginde tuvalete oturtsan...benim kiz kakasini artik wc ye yapıyor...çiş ini daha alistiramadim...memeden kesince yatakta beraber uzandik ven gozlerimi kapattim ve fazla konusmadan dokunarak birbirimize uyumaya basladi...ilk zamanlar uzun suruyor..ama simdi 10 dk uyuyor...uyuyuncada besigine koyuyorum...bazen beraber uyuyoruz...Öyle düşünme canm bence. Kızına fazla sus pus eşyası alacaksın ne olsa ordan açığı kapatirsin tabi zahmetli gelmezse yine.
İnsallah yazin alistiririz valla. Yoksa zor olacak.
Canm misafirim cumartesi gidecek. Bende bir iki hafta içinde iyice azaltıp biraktirmayi planlıyorum insallah. Uyku ya nasıl geçeceği konusu benim kafamı karıştırıyor. Direkt yatağında dalsin istiyorum. Karnımız büyüdükçe diğer şeyler zorlaşacak çünkü. Ama onda da kızımın düzeni bozulacak diye korkular yasiyorum. Bakalım nasıl olacak. Havalar ısınıyor ya. Sabah aksam parka çıkarıp yormaya özen göstereceğim. Uykuya çabuk geçer. E sonrada unutur emmeyi zaten .yatağa geçti mi yatılacağını bilir. Aslinda tuvalet konusunda işaretler vermeye başladı kizim.büyük abdest geldiğinde popo diyor.kizim bezine yapabilirsin şimdilik birszck daha buyumelisin diyorum.
bende bekarken girdigim bu is yerinde 8 yil oldu...evlendim...bir kizim var...2. kizima hamileyim ve kv bakamayacagini soyledi...ben şahsen durumumuzda cok iyi olmamasina rağmen kendim bakicam insallah... yabanci birine cocugumu emanet edemem...emanet etmek zorunda kalan anne ler var tabiki...herkes icin zor...arkadaşlar merhaba..benim size danışacağım bir konu var. ne olur yaşadıklarınızdan bildiklerinizden bana akıl verin.ben nerdeyse 7. yıla girdim aynı işyerinde çalışıyorum. bekarken girdim buraya evlendim oğlum oldu 3,5 aylıkken bile onu babaanneye bırakıp işime devam ettim. şimdi ikinci bebeğim geliyor. kayınvalidem bunada bakamayacağını söyledi. burası devlet dairesi ve ben sözleşmeli çalışıyorum. sizce işimi bırakmalımıyım. yoksa bakıcı bulup devammı etmelıyım. kafam acayıp karısık.ıkı cocukla ısten ayrılıp evde kalmak bana zor gelırmı. yoksa cocuklarım buyuduğunde calısmak daha mı doğru fikirlerinizi bekliyorum.
eğer çevrende güvenebileceğin birini bulabilirsen bakıcı olarak ben çalışmanı tavsiye ederim canım,ben de seninle aynı durumda sayılırım 10 yıldır aynı yerde çalışıyorum ilk çocuğumu 3,5 aylıkken bırakıp işe geldim k.validem baktı oğluma,şimdi yine devam edicem çalışmaya k.validem bakıcak kızıma da,eğer bakmasaydı; güvenilir birini bulamazsam işi bırakırım kesinlikle diye konuşmuştuk hatta eşimle, çünkü dewir çok kötü ne olaylar okuyoruz duyuyoruz,yıllarca çalışan ve çalışmaya alışık olanlar için evde olmak çok zor geliyor, ben tatile çıktığımda bile ilk bir haftadan sonra sıkılmaya başlıyorum ewde,çalışmak bana iyi geliyor belli bir düzenin oluyor, tabiki ewdekilerin de düzeni oluyor sakın yanlış anlaşılmasın söylediklerim hatta evdeyken insan daha çok yoruluyor bence ew işi hiç bitmiyor ve en güzeli tabiki annenin çocuklarına bakması o ayrıarkadaşlar merhaba..benim size danışacağım bir konu var. ne olur yaşadıklarınızdan bildiklerinizden bana akıl verin.ben nerdeyse 7. yıla girdim aynı işyerinde çalışıyorum. bekarken girdim buraya evlendim oğlum oldu 3,5 aylıkken bile onu babaanneye bırakıp işime devam ettim. şimdi ikinci bebeğim geliyor. kayınvalidem bunada bakamayacağını söyledi. burası devlet dairesi ve ben sözleşmeli çalışıyorum. sizce işimi bırakmalımıyım. yoksa bakıcı bulup devammı etmelıyım. kafam acayıp karısık.ıkı cocukla ısten ayrılıp evde kalmak bana zor gelırmı. yoksa cocuklarım buyuduğunde calısmak daha mı doğru fikirlerinizi bekliyorum.
ayrıca bebeğin kıyafetlerini yıkarken ayrı yıkıyoruz büyüklerin kıyafetleri ile beraber değil biliyorsunuzdur mutlaka ama yazayım yinede,ve çamaşır fileleri oluyor ya hani küçük parçaları file içinde yıkamak kolaylık sağlıyor aklınızda bulunsun, hem makinanıza kaçmasını da engellemiş olursunuz. toz deterjan tercih edenlerde var tabi, fakat mesela dalan markaydı sanırım ismi iyi diyorlardı ama toz olduğu için kıyafetler üzerinde kalabiliyor tam arınmıyor, bu durumda da iki kez durulama yapmak gerekiyor,ama sıvılarda böyle bir sıkıntı ile karşılaşmıyorsunuz tercih yine size kalıyor güzel anneler :)
arkadaşlar merhaba..benim size danışacağım bir konu var. ne olur yaşadıklarınızdan bildiklerinizden bana akıl verin.ben nerdeyse 7. yıla girdim aynı işyerinde çalışıyorum. bekarken girdim buraya evlendim oğlum oldu 3,5 aylıkken bile onu babaanneye bırakıp işime devam ettim. şimdi ikinci bebeğim geliyor. kayınvalidem bunada bakamayacağını söyledi. burası devlet dairesi ve ben sözleşmeli çalışıyorum. sizce işimi bırakmalımıyım. yoksa bakıcı bulup devammı etmelıyım. kafam acayıp karısık.ıkı cocukla ısten ayrılıp evde kalmak bana zor gelırmı. yoksa cocuklarım buyuduğunde calısmak daha mı doğru fikirlerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?