- 28 Aralık 2016
- 1.445
- 1.736
- 53
konu ile alakasız olucak ama birşey sormak istiyorum, doğum yaptığımızda hastanede kalıyoruz ya 2 gece, kızınızı kime bırakmayı düşünüyorsunuz, benim en çok bu konu var aklımdatozları ben de pek sevemedim. uzun zamandır frosch bebek kullanıyorum, ondan çok memnunum.
ay evet ben de başka türlü uyuyamam ki.. alışacağız heraldeBen de tam tersi yüz üstü yatıyorum başka türlü uyuyamıyorum. Bir kaç ay içinde göbüşten dolayı yapamıcam, hem de hamilelikte sağlıksız bir uyuma tipi. Beni uykusuz geceler bekler. Çünkü başka türlü nasıl uyunur bilmiyorum. :)
Ozaman çok iyiymiş gerçekten. Değerlendirilebiliruni baby de aynı sayıdaydı yanılmıyorsam bir paketinde 40 adet var,uni baby 24 lük paketi 125 tl baby me 65 tl canım yarı yarıya fark var miktarlar aynı
canım bu konuda artık avrupada evde ıslak mendil yapıyor insanlar, hatta videolarını bulabilirsin. normal havlu kağıdı alıp, hindistan cevizi yağı, kaynar su, vazelin, bazen de bebe şampuanı karışımı ile ıslatıyorlar. Daha sağlıklı ve ekonomik bir yöntem, ben de denemeyi düşünüyorum.Ozaman çok iyiymiş gerçekten. Değerlendirilebilir
evet evet çıtçıtlı badi. hmm tamam o zaman içim rahatladı teşekkürler. :) 3-6 ve 6-u çokça almayı düşünüyorum çünkü büyüğün çaresi var da küçüğün yok. az para da değil ki almıyayyım bi 5 tane daha yıkar yıkar giydiririm ben bunları :)zıbın dediğiniz çıtçıtlı bodyler değil mi? ben onları hala karıştırıyorum :)))) çıtçıtlı body ise çok değil. hatta zorlamayacaksa 5 tane daha alabilirsiniz bence.
artık kolay kolay değişmez sanırım 18 haftalık olmuş miniğinkızlar ben de dün doktora gittim ve bir süpriz yok, hala erkek :)
ayrıca 5kg aldığımı duyunca hemen kan değerlerime baktı, bu troid değerleriyle az bile almışsın dedi, metabolizman neredeyse çalışmıyor dedi.ilaç dozunu arttırdık ama onun oturması 2 hafta olur dedi. bu arada kabonhidratı tamamen kesti, vitamin ilacını kesti ve bağırsaklarımın çalışması için magnezyumlu bir pastil verdi. yani kullandığım ilaçlar şuan 1)magnezyum pastili, 2)D-vitamini 3)omega-3
bakalım ben de çabalıyorum, yoksa bir sonraki gidişimde beni diyetisyene yollayabilir gibi bir izlenip yarattı.
bebiş de maşallah uyudu ha uyudu, azıcık bile kımıldanmadı. bakalım tekmelemeye başlarsa sevineceğim artık, beklemedeyim.
Net olarak hisseden var mı hareketleri?
konu ile alakasız olucak ama birşey sormak istiyorum, doğum yaptığımızda hastanede kalıyoruz ya 2 gece, kızınızı kime bırakmayı düşünüyorsunuz, benim en çok bu konu var aklımdaoğlum ile hiç ayrı kalmadık doğum olduğunda kısmetse 28 aylık olucak ama ewde bırakmaya gönlüm el vermiyor, hastaneye gelse orda da nasıl olur, rahat uyuyamaz, ewde daha iyi olur diyorum, ama ayrı da kalmak istemiyorum, psikolojik olarak etkilenmesin 'bebek geldi beni bırakıyorlar' diye düşünmesini istemiyorum, gündüzleri babanesi ile kalıyor biz işteyken ama akşam alıcağımızı biliyor,şimdi gece huysuzluk yapar uyumaz ağlar diye endişe ediyorum ewde bıraktığımızda nasıl olucak çokk kararsız kaldım, fikir verebilir misiniz?
Şu an öyle duygusalım ki kendimi yerinize koydum ve ağlayabilirim birazdan :) Allah yardımcınız olsun. Bekara eş boşamak kolay derler ya. Biz dışardan durumunuzu bilmeden kanuni hakkın al kullan vs. diyoruz ama ödemeleri olan bi insan işini kaybettikten sonra dava açsa 2 sene sonra kazanıp işine dönse ne fayda. umarım çoookk ani bi değişiklik olur belki o arkadaşınız insafa gelir de bari ilk 4 ayınızı bebeğinizin yanında geçirirsiniz. amin:) burda kaç hamileyiz duamız kabul olur inşaAllah. Bu kadar zor kavuşulan bi bebekten ayrı kalıcak olmanız çok büyük haksızlık.. Akşamları ne yapabilirm demiştiniz ya yeni doğmuş bi bebekle çok fazla yapılabilecek bi etkinlik vs yok zaten. sadece koynunuza alıp uyutursunuz bolca sarılırsınız o kadar. bi de uyku problemi meselesi var. Bebeklerin %90ı ilk 3 ay uyku problemi yaşıyor ve yaşatıyorlar. gece uyumayıp gündüz de çalışırsanız takviye bişeyler almanız gerekebilir. Bi doktorunuza danışın bunu ihmal etmeyin.Söyledikleriniz oldukça doğru tabiki sağlık konusunda herhangi bir sıkıntıda idare etmek zorundalar şu anda konuşmamız bu şekilde birde şunuda ekledi sürekli çalışmazsın en azından 3 aya kadar 1 hafta çalışıp 1 hafta izin kullanabilirsinde dedi bilmiyorum bende bebeğimin yanında olmayı çok istiyorum fakat maddi açıdan da sıkıntılı olduğumuz için onlara uymaya çalışıyorum şu aşamada işimide kaybetmek istemiyorum benim içinde çok zor olacak ama dediğim gibi maddi açıdan uymak zorunda da kalıyorum tüp bebek bebeğim birde çok zor kavuştuk çok zorlu yollardan geçtik hem bebeğime bakmak hemde hayatımızı idame etmek adına iki tarafta bu şekilde uzlaşma yaptık aslında şirkette aynı sorumluluğu alabilecek bir kişi daha var fakat idare edemem diyor edebilse en azından 1 ay devamlı izin benim işimede çok yarayacak ama yapamam diyor dediğim gibi çok zor olacak benim için rabbim yardımcımız olsun rabbim neylerse güzel eyler ...
teşekkür ederim canım. tembel çıktı bu senenin bebişleri, tekmeler gelmedi hala :)artık kolay kolay değişmez sanırım 18 haftalık olmuş miniğinbenim ikinci olmasına rağmen hala hissetmiyorum,ilk hamileliğimde 18 haftalıkken hissetmiştim bende beklemedeyim buarada geçmiş olsun inşallah tüm değerleriniz normale döner,en azından dr kontrolunde olmak bile insanı bir nebze rahatlatıyor.
evde oturup onları büyüteceğim sanırım.. saolun kızlar hamilelikte herşey daha zor geliyorbende bekarken girdigim bu is yerinde 8 yil oldu...evlendim...bir kizim var...2. kizima hamileyim ve kv bakamayacagini soyledi...ben şahsen durumumuzda cok iyi olmamasina rağmen kendim bakicam insallah... yabanci birine cocugumu emanet edemem...emanet etmek zorunda kalan anne ler var tabiki...herkes icin zor...
tabi bu benim planim ama birde yaradan in planı var o neler dusunmus benim hakkımda yasayip göreceğiz...
zaman insani hangi sartlara sokar neler yapmak zorunda kaliriz bilemiyorum ama her seyin hayırlısı olur insallah...
insan cocugun okulu icin bile kirk yillik evini şehrini bile degistiriyor..biz fedekarlık etmeye hazırız...anne olunca gelecek kaygisi agir basiyor...hakkimizda hayirlisi olsun...
bebe şampuanı için sebamedi öneririm en iyisi o şu an sonra bübchene geçmiştim ben 2 yaşında. Fiyatı yüksek çünkü. bebe yağı hiç kullanmadım. deterjan olarak toz sabun kullanmıştım markasını tam hatırlamıyorum ama dalin olması lazım. ama şimdi uni baby nin sıvı deterjanını kullanmayı düşünüyorum.Kızlar ıslak mendil konusu açılmışken ordan da diğer temizlik malzemelerine geçelim şimdiden genel kültürümüz olsun bebe yağı şampuan çamaşır deterjanı vs başka neleri ne öarka almalıyız
Burda öncelikle maddi durum devreye giriyor. 2 sene çalışmasam maddi olarak sıkıntıya girmeyeceksem, işyerimden çok da memnun değilsem ve çocuklarım büyüdüğünde rahatlıkla iş bulabileceksem şahsen ben direk ayrılırdım. ya da 2 yıl ücretsiz izne çıkardım. İşyerinde böyle bi hak vermiyorlar mı sana. Ama çalışmam gerekiyor diyosan o ayrı. Ama evde iki çocukla niye zorlanasın ki. Birini kreşe verirsin olmadı. Büyüğü kaç yaşındaydı.arkadaşlar merhaba..benim size danışacağım bir konu var. ne olur yaşadıklarınızdan bildiklerinizden bana akıl verin.ben nerdeyse 7. yıla girdim aynı işyerinde çalışıyorum. bekarken girdim buraya evlendim oğlum oldu 3,5 aylıkken bile onu babaanneye bırakıp işime devam ettim. şimdi ikinci bebeğim geliyor. kayınvalidem bunada bakamayacağını söyledi. burası devlet dairesi ve ben sözleşmeli çalışıyorum. sizce işimi bırakmalımıyım. yoksa bakıcı bulup devammı etmelıyım. kafam acayıp karısık.ıkı cocukla ısten ayrılıp evde kalmak bana zor gelırmı. yoksa cocuklarım buyuduğunde calısmak daha mı doğru fikirlerinizi bekliyorum.
bana gecen ay %80 kiz demisti bu ay %100 erkek dedi cnmselam arkadaslar nasilsiniz. bugun kontrolumuz vardi ve cinsiyetine %90 kiz dedi doktorumuz. prensesim geliyor yuppy dedim ama birde dusundum acaba degisme ihtimali olurmu die sizce degisirmi %90 dedigi halde doktorumuz. ?
Toz veya sıvı deterjan olmasının farkı var mı canımbebe şampuanı için sebamedi öneririm en iyisi o şu an sonra bübchene geçmiştim ben 2 yaşında. Fiyatı yüksek çünkü. bebe yağı hiç kullanmadım. deterjan olarak toz sabun kullanmıştım markasını tam hatırlamıyorum ama dalin olması lazım. ama şimdi uni baby nin sıvı deterjanını kullanmayı düşünüyorum.
Ahh canim bende ayni senin gibiyim hamile kaldigimdan beri bunu dusunuyorum oglum suan 3bucuk yasinda ama hic uzun sure ayri kalmadik heleki baska biyerde hic yatmadı bana kalsa hastanede yanimda birakirim ama cevremden cocuk hastanede olmaz derler kesin biliyorum onun icin simdiden babasiyla yatmaya alustirmaya calisiyorum babasiyla ya evde kalirlar yada babaannesinde die dusunuyorum aslinda druma bir gece kalsam diye rica etmeyi bile dusunuyorumkonu ile alakasız olucak ama birşey sormak istiyorum, doğum yaptığımızda hastanede kalıyoruz ya 2 gece, kızınızı kime bırakmayı düşünüyorsunuz, benim en çok bu konu var aklımdaoğlum ile hiç ayrı kalmadık doğum olduğunda kısmetse 28 aylık olucak ama ewde bırakmaya gönlüm el vermiyor, hastaneye gelse orda da nasıl olur, rahat uyuyamaz, ewde daha iyi olur diyorum, ama ayrı da kalmak istemiyorum, psikolojik olarak etkilenmesin 'bebek geldi beni bırakıyorlar' diye düşünmesini istemiyorum, gündüzleri babanesi ile kalıyor biz işteyken ama akşam alıcağımızı biliyor,şimdi gece huysuzluk yapar uyumaz ağlar diye endişe ediyorum ewde bıraktığımızda nasıl olucak çokk kararsız kaldım, fikir verebilir misiniz?
Tozlar camasirdan biraz daha zor ariniyor gibi geliyor bazen uzerinde tek tuk kalabiliyor ben genelde sıvı dalin kullanmistim cok az koyuyordum baya kopuruyordu ve tertemiz yapuyorfuToz veya sıvı deterjan olmasının farkı var mı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?