2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kundak iyi bir şey sanırım okuduklarıma ve sorduğum kişilerin söylediklerine göre:)
Bebek minikken uyurken elini kolunu oynatıp kendini uyandırıp huzursuz ediyormuş. O yüzden ilk 40 gün filan kundaklamak bebeğin uykusu için faydalıymış. Sonrasında ise mesela bebek çok huzursuz olduğunda filan ara ara kundaklamak sakinlesmesini sagliyormus. Yalnız bacakları kundaklamamak gerekiyor. Çünkü bacaklarına etkisi olumsuz oluyormuş. Kalça, bacak problemleri vs. olabiliyormuş. Youtube'da doğru kundak yöntemleri var izleyebilirsin. Ben faydalı buldum. Kundak yapmayı düşünüyorum bebeği. Deneyip göreceğim:)

Herkese selamlar :) İki gündür yoktum misafirlik filan derken. Hastalara geçmiş olsun. Bebeğin cinsiyeti belli olanlara hayırlı olsun.

Bu arada herkesin Kadınlar Günü kutlu olsun. Birer anne adayı olarak kadınların da erkeklerin de eşit değer göreceği bir dünya yaratmak bizim elimizde. Umarım hepimiz huyu suyu güzel saygılı zeki çocuklar yetiştirip dünyanın daha güzel bir yer olmasına katkıda bulunuruz. :)

Saol bilgi için canım. Sanırım ben de deneyip göreceğim. Çok sıkı kundak yapmamaya dikkat etmek lazım tabi :) Ben sanırım ilk 3 ay annemi yanımdan ayırmıcam, yoksa bu kadar detayın altından nasıl kalkarım bilmiyorum. Bir de doğumdan sonra gelecek olan annelik içgüdülerine de güveniyorum tabi. Yoksa şuanda zor :)

Evet çok sıkmamak lazim. Videolarda çok güzel anlatıyor zaten. Kendi başına da yapabilirsin kendine güven yani:)) Bebeğini kendi büyüten o kadar çok kadın var ki...
Yaza denk geldiği için terletir diyorsan şu tülbentler var ya onlarla yapılabilir diye düşündüm ama bi denemek lazım.

havuzlu handa birçok şey daha uygun,, eşim de bazen uğruyor. gitmekte fayda var.

inanın bazen yalnız kalmak daha iyi bile gelebiliyor. tabi ki anne desteği önemli ama çok da şartlandırmayın kendinizi,,, insan çok çabuk alışıyor anneliğe ve her kafadan bir ses çıkacağına kendi güdülerinizi dinlemeyi tercih ediyorsunuz bazen :)

B
ben birkaç yerde okudum Can'ım uyuturken kolları sarmak iyi oluyormus bebeğin daha uzun süre uykuda kalmasına ve dalmasına yardımcı oluyormus ama tecrübeli değilim tabi bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek

Yarım kundak bende yaptım çünkü bir ara uykusunda ellerinden korkuyordu. Çözüm olarak onu buldum çok iyi geldi. Uzun süreli olmazsa faydalı her zaman. Bacakları sıkmadan sadece eller.

Canm annen ne kadar kalırsa sen o kadar cesaretsiz olacaksın. On gün kayinvalide kaldı ama ilk günden itibaren ben baktım desem yeri. İlk banyo dahil hepsini yaptım. İş başa düşünce öyle güzel yapıyorsun ki kendin bile sasiriyorsun

Canım inşallah dediğin gibi olur. En çok çekindiğim konuların başında da banyo var. Tek başıma nasıl yaptırırım düşünemiyorum bile. Ama doğumla beraber hepsi gelir gibi umuyorum :)

Doğru belki de öyle olur. :) Fazla kalabalık da insanı sıkar bir süre sonra. Doğumdan sonra zorlanmıyım diye şimdiden her şeyi okuyup öğrenmeye çalışıyorum, sağolun sizlerden de çok yardım alıyorum. Doğumdan sonra da bir şekilde sora sora yaşantılarla öğrenicem inşallah her şeyi.

O zaman kundak gibi değil de hafifçe bebeği çok sıkmadan sarıp sarma şeklinde bir şeyler yapabilirim. :)

Canım inşallah dediğin gibi olur. En çok çekindiğim konuların başında da banyo var. Tek başıma nasıl yaptırırım düşünemiyorum bile. Ama doğumla beraber hepsi gelir gibi umuyorum :)
Bebek küvetinin üstüne file öneriyorlar Can'ım onunla tek yıkanır yazıyor, ben de yazanların yaşancısıyım ben de korkuyorum

Ben şuradan bir şeyler okuyorum, faydalı bilgiler var.
https://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/?m=0
Aslında Tomris'in Emzirme Notlari diye bir şey okumamı önermişti arkadaşım. Bu blogda imiş. Onu ararken baktım gayet faydalı güzel paylaşımlar var blogun tamamında. Okumaya başladım. Tabi Uyku eğitimi olayı bana saçma geldi buradaki. Ağlatarak uyutma filan Aradan faydalı bilgileri seçip okuyabilirsiniz. Baya bilgilendirici şeyler var.

Bebek küvetinin üstüne file öneriyorlar Can'ım onunla tek yıkanır yazıyor, ben de yazanların yaşancısıyım ben de korkuyorum

evet arkadaşlar ben kızımda küvet üzerine file koyarak yıkadım çok rahatlık oldu başta bir iki kez annemle yıkadım bir iki kez de eşimle sonra file desteğiyle kendim yıkamaya devam ettim,tavsiye ederim

Toz veya sıvı deterjan olmasının farkı var mı canım
toz deterjan daha sağlıklı diye duymuştum. Sabun tozu ya zaten. Ama şimdi de onun kalıntısı kalıyo sıvı daha iyi falan diyolar. Aslında bi doktorumuza danışalım bu konuyu. Kulaktan dolma hareket etmeyelim.

aslına bakarsanız hamilelikte çok detaycı oluyor insan.. yaşarken çok da fazla detay yok.. birincil ihtiyaçlar zaten belli ve sınırlı çünkü... diğerleri daha çok annenin nasıl bir anne olmak ve nasıl bir çocuk yetiştirmek istediğine bağlı ...

Ahhh biz anneler.. Kendi canımızı düşünmemiz gereken o anda bile evdeki evlatlarımızı düşünüyoruz. Benim de çok kafama takılıyor bu konu. Her zaman yaptığım gibi beterin beterini düşünerek kendimi rahatlatıyorum. Diyorum ki Allah göstermesin birgün beni kaybedebilir bensiz yaşamaya alışması gerek. Hatta deneme yapmak için bigün ananesinde kalmasına izin verdim ama gece 12 de "şey baban da işte bu gece de ben de tek sıkıldım diye geldim" diye kapılarına dayandım yapamadım. Rabbim bizi ayırmasın evlatlarımızdan.
Bazen oğlum bana diyo ki anneee sen olmazsan ben ölürdümmm. Sevgi sözcüğü olarak kullanıyo güya ama ben hemen panik oluyorum. Asla öyle söyleme ben olmasam da pekala yaşayabilirsin evet üzülürsün ama annesi olmayan onlarca çocuk var onlar yaşıyorlar bak diyorum. bana bağımlı hissetme asla kendini diyorum. Seni yaşatan Allah ve ben olmasam da yaşatır diyorum. Zora alıştırmaya çalışıyorum onu. Napıcaz bilmiyorum. Hayırlısıyla o günleri görelim de tek derdiimiz bu olsun inşaAllah.

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin tez zamanda. Eşiniz kızınız nasıl atlattlar değil mi kötü dönemleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…