- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Kundak iyi bir şey sanırım okuduklarıma ve sorduğum kişilerin söylediklerine göre:)Kızlar ya kundak hakkında ne düşünüyorsunuz? Bazıları iyi diyor, bazıları kötü diyor. Kundak bezleri falan da görüyorum nette. Ben açıkçası kundak yapmayı pek düşünüyorum. Üstünü giydirip battaniyesiyle yatırırım diyorum. Doğru mu acaba, yoksa yapmak gerekiyor mu? Temmuz, Ağustos'da doğacakları düşünülünce çok sıcak olmaz mı bebek için?
Kundak iyi bir şey sanırım okuduklarıma ve sorduğum kişilerin söylediklerine göre:)
Bebek minikken uyurken elini kolunu oynatıp kendini uyandırıp huzursuz ediyormuş. O yüzden ilk 40 gün filan kundaklamak bebeğin uykusu için faydalıymış. Sonrasında ise mesela bebek çok huzursuz olduğunda filan ara ara kundaklamak sakinlesmesini sagliyormus. Yalnız bacakları kundaklamamak gerekiyor. Çünkü bacaklarına etkisi olumsuz oluyormuş. Kalça, bacak problemleri vs. olabiliyormuş. Youtube'da doğru kundak yöntemleri var izleyebilirsin. Ben faydalı buldum. Kundak yapmayı düşünüyorum bebeği. Deneyip göreceğim:)
Evet çok sıkmamak lazim. Videolarda çok güzel anlatıyor zaten. Kendi başına da yapabilirsin kendine güven yani:)) Bebeğini kendi büyüten o kadar çok kadın var ki...Saol bilgi için canım. Sanırım ben de deneyip göreceğim. Çok sıkı kundak yapmamaya dikkat etmek lazım tabi :) Ben sanırım ilk 3 ay annemi yanımdan ayırmıcam, yoksa bu kadar detayın altından nasıl kalkarım bilmiyorum. Bir de doğumdan sonra gelecek olan annelik içgüdülerine de güveniyorum tabi. Yoksa şuanda zor :)
canım eklediğim resimdekinin markası mothercare, ama birçok firma da bulabiliriz sanırım, lcw de var daha uygun fiyata,ya da bebek için satış yapılan yerlere de sormak lazım, mesela istanbul da havuzlu han da belki daha uyguna bulunabilir.
Saol bilgi için canım. Sanırım ben de deneyip göreceğim. Çok sıkı kundak yapmamaya dikkat etmek lazım tabi :) Ben sanırım ilk 3 ay annemi yanımdan ayırmıcam, yoksa bu kadar detayın altından nasıl kalkarım bilmiyorum. Bir de doğumdan sonra gelecek olan annelik içgüdülerine de güveniyorum tabi. Yoksa şuanda zor :)
ben birkaç yerde okudum Can'ım uyuturken kolları sarmak iyi oluyormus bebeğin daha uzun süre uykuda kalmasına ve dalmasına yardımcı oluyormus ama tecrübeli değilim tabi bakalım diğer arkadaşlar ne diyecekKızlar ya kundak hakkında ne düşünüyorsunuz? Bazıları iyi diyor, bazıları kötü diyor. Kundak bezleri falan da görüyorum nette. Ben açıkçası kundak yapmayı pek düşünüyorum. Üstünü giydirip battaniyesiyle yatırırım diyorum. Doğru mu acaba, yoksa yapmak gerekiyor mu? Temmuz, Ağustos'da doğacakları düşünülünce çok sıcak olmaz mı bebek için?
Yarım kundak bende yaptım çünkü bir ara uykusunda ellerinden korkuyordu. Çözüm olarak onu buldum çok iyi geldi. Uzun süreli olmazsa faydalı her zaman. Bacakları sıkmadan sadece eller.Kundak iyi bir şey sanırım okuduklarıma ve sorduğum kişilerin söylediklerine göre:)
Bebek minikken uyurken elini kolunu oynatıp kendini uyandırıp huzursuz ediyormuş. O yüzden ilk 40 gün filan kundaklamak bebeğin uykusu için faydalıymış. Sonrasında ise mesela bebek çok huzursuz olduğunda filan ara ara kundaklamak sakinlesmesini sagliyormus. Yalnız bacakları kundaklamamak gerekiyor. Çünkü bacaklarına etkisi olumsuz oluyormuş. Kalça, bacak problemleri vs. olabiliyormuş. Youtube'da doğru kundak yöntemleri var izleyebilirsin. Ben faydalı buldum. Kundak yapmayı düşünüyorum bebeği. Deneyip göreceğim:)
Canm annen ne kadar kalırsa sen o kadar cesaretsiz olacaksın. On gün kayinvalide kaldı ama ilk günden itibaren ben baktım desem yeri. İlk banyo dahil hepsini yaptım. İş başa düşünce öyle güzel yapıyorsun ki kendin bile sasiriyorsunSaol bilgi için canım. Sanırım ben de deneyip göreceğim. Çok sıkı kundak yapmamaya dikkat etmek lazım tabi :) Ben sanırım ilk 3 ay annemi yanımdan ayırmıcam, yoksa bu kadar detayın altından nasıl kalkarım bilmiyorum. Bir de doğumdan sonra gelecek olan annelik içgüdülerine de güveniyorum tabi. Yoksa şuanda zor :)
Canm annen ne kadar kalırsa sen o kadar cesaretsiz olacaksın. On gün kayinvalide kaldı ama ilk günden itibaren ben baktım desem yeri. İlk banyo dahil hepsini yaptım. İş başa düşünce öyle güzel yapıyorsun ki kendin bile sasiriyorsun
inanın bazen yalnız kalmak daha iyi bile gelebiliyor. tabi ki anne desteği önemli ama çok da şartlandırmayın kendinizi,,, insan çok çabuk alışıyor anneliğe ve her kafadan bir ses çıkacağına kendi güdülerinizi dinlemeyi tercih ediyorsunuz bazen :)
Evet çok sıkmamak lazim. Videolarda çok güzel anlatıyor zaten. Kendi başına da yapabilirsin kendine güven yani:)) Bebeğini kendi büyüten o kadar çok kadın var ki...
Yaza denk geldiği için terletir diyorsan şu tülbentler var ya onlarla yapılabilir diye düşündüm ama bi denemek lazım.
Bebek küvetinin üstüne file öneriyorlar Can'ım onunla tek yıkanır yazıyor, ben de yazanların yaşancısıyım ben de korkuyorumCanım inşallah dediğin gibi olur.En çok çekindiğim konuların başında da banyo var. Tek başıma nasıl yaptırırım düşünemiyorum bile. Ama doğumla beraber hepsi gelir gibi umuyorum :)
Bebek küvetinin üstüne file öneriyorlar Can'ım onunla tek yıkanır yazıyor, ben de yazanların yaşancısıyım ben de korkuyorum
toz deterjan daha sağlıklı diye duymuştum. Sabun tozu ya zaten. Ama şimdi de onun kalıntısı kalıyo sıvı daha iyi falan diyolar. Aslında bi doktorumuza danışalım bu konuyu. Kulaktan dolma hareket etmeyelim.Toz veya sıvı deterjan olmasının farkı var mı canım
Doğru belki de öyle olur. :) Fazla kalabalık da insanı sıkar bir süre sonra. Doğumdan sonra zorlanmıyım diye şimdiden her şeyi okuyup öğrenmeye çalışıyorum, sağolun sizlerden de çok yardım alıyorum. Doğumdan sonra da bir şekilde sora sora yaşantılarla öğrenicem inşallah her şeyi.
Ahhh biz anneler.. Kendi canımızı düşünmemiz gereken o anda bile evdeki evlatlarımızı düşünüyoruz. Benim de çok kafama takılıyor bu konu. Her zaman yaptığım gibi beterin beterini düşünerek kendimi rahatlatıyorum. Diyorum ki Allah göstermesin birgün beni kaybedebilir bensiz yaşamaya alışması gerek. Hatta deneme yapmak için bigün ananesinde kalmasına izin verdim ama gece 12 de "şey baban da işte bu gece de ben de tek sıkıldım diye geldim" diye kapılarına dayandım yapamadım. Rabbim bizi ayırmasın evlatlarımızdan.Gerçekten çok zor bir durum canım daha çook küçükler, biraz daha büyük olsalar mesela 5-6 yaş daha rahat bırakılabilir sanki, banada kesin hastanede olmaz perişan olur o çocuk orda diye söyleyecekler biliyorum, ama hala kararsız kaldım birara hastanede doğum katına çıkıp sormak lazım çocuk ile kalan oldu mu izin veriliyor mu kalmalarına gibi?
Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin tez zamanda. Eşiniz kızınız nasıl atlattlar değil mi kötü dönemleri.Gunaydin keske mide bulantisindan keske bebegimin kipirtisindan uyuyamasaydim kaburgan ezik dedilee kazadab sonra tomografi cekinemedigim için.10 gun kivrandim dayanamadim dün tekrar gittim catlak yada kırık olabilir dediler.Allah kimseye vermesin yarin göğüs cerrahina gidecegim agridan yatamıyorum kalkamiyorum bu kirikla bebek buyuyunce ne yapacagim karnim büyüdükçe gerilecekAllahim yardim et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?