2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Öğle yemeğine salata söylicem :) Benim de yeşilliklerin tadı pek hoşuma gitmiyor ama artık mecbur yicem.

Hayırlısı olsun diyelim o zaman. Tabiki evde çocuğu kendi büyütmesi insanın çok daha iyi bakıcıdansa. Eşinizi çok iyi anlıyorum. Belki çocuk varken farklı olur. Sonuçta 7/24 zamanınızı verebileceğiniz bir varlık olmuş olacak:)

Ya canim kan sulandirici igneyi gobektenmi vuruyosun? Bende kullaniyorum ama artik gobek gerildikce igneyi batirmak zorlasiyo ne yapcami bilemedim

ilk bebekte ben de öyle yaptım, hamileliğin son ayında işe veda ettim ve aşırı üzüldüm... hatta hamileliğimin son ayı boyunca durmadan bunu düşündüm. napıcam, eve nasıl alışıcam vs ... tamamen de alışamadım hiçbi zaman,,, yani bi taraftan gün saydım geri dönmek için.. ailem de net şekilde bırakmamı istedi,, annem ben bakamam, ihtiyacın yok otur evinde dedi kısacası.. başkasına da güvenemedim iki buçuk yaşına kadar... ama sen aynı şekilde dert etme kendine diye şunu mutlaka yazmak istedim, ilerde ''iyiki kendim bakmışım çocuğuma'' diyeceksin. emin ol... ben üniversitede de mümkün olduğunda çalıştım, hatta yüksek lisans yaparken kendi küçük mağazamı açmıştım... bir ayım dahi okumadan yahut işsiz geçmemişti hayatta. asla alışamam, deliricem diyodum ama öyle olmadı. zaten hayattaki en zor iş bir bebeği büyütmek. yani aslında hakkıyla annelik yapan bir kadın için en kilit görevden, en üst düzey yöneticinin dahi yürüttüğü bir projeden çok daha zor ve önemli. ve işin bir noktasında durup etrafa baktığında annesiyle büyüyen çocuğun farkını görüp sevineceksin. bizim çocuk doktorumuz çok ileri görüşlü, yenilikçi bi adamdır mesela.. geleneksel değildir pek yani. ama bu konuda bana net şekilde imkanı olan anne 3 yaşına kadar çocuğuna kendi bakmalı, ihtiyacın yoksa kreşe vs bile verme, tamamen kendin bak dedi. evet 3 sene iş hayatı için önemli bir boşluk, hatta gerileme belki ama bebeklerimiz için müthiş önemli bir aşama. şimdi bile bazen geç gidiyorum işten,, bi saat görüyorum sonra uyuyo ya çok üzülüyorum. ertesi gün mutlaka ya sabah geç çıkıyorum ya akşam erken dönüyorum :))))

Ben de normalde LCW'ye gitmiyorum ama hamile kıyafetleri iyi diyorlar. Bir de zaten çok kısa bir süre giyineceğim bir şeye çok para vermek istemiyorum aynen :))

Günaydın benim gibi vitamin haplarını unutan varmı sürekli demi hapını ayarlicam diye hep unutuyorum
alarm kurmalısın. Ben ilk başta öyle yaptım alıştım şimdi. Bir de eşim sağolsun hep hatırlatır. Eşine söyle uyarsın seni. Gerçi ben unutmadığım halde sürekli hatırlatıyo diye rahatsız oluyorum bazen ama neyse :):) yine de iyi oluyo arada kaçma ihtimali sıfır :) oğlum bile ilaçlarını içtin mi anne deyip duruyo :)

Kızlar cidden az kaldı. Telefonumda bir hamilelik programı yüklü bu sabah diyor ki "Tebrikler hamileliğin yarısına geldiniz." :) 4,5 ay kaldı artık.

Dün akşam da eşimle konuşuyoruz, işte şu eksik, şunu alalım. Eşim de diyor ki "Rahat ol, daha 6 ay var alırız hepsini." Ben dedim "Ne 6 ayı, ben 11 ay mi hamilelik yaşıcam? 4,5 ay kaldı." Dedi "Niye söylemiyorsun.:)" O da şaşırdı. Zaman çabuk geçiyor. Az kaldı kızlar.

Ya canim kan sulandirici igneyi gobektenmi vuruyosun? Bende kullaniyorum ama artik gobek gerildikce igneyi batirmak zorlasiyo ne yapcami bilemedim
Evet göbekten vuruyorum daha gerilmedi pek benim çok zorlanırsa
Evet göbekten vuruyorum daha çok gergin değil benim çok zor olmuyor ama ilerde kola geçicem sanırım. Birde iğneyi vurmadan badem yağını sürmüştüm öyle daha kolay battı iğne :) birde beze var 1 aydır sağ taraftan vuruyorum çok zor geçiyor bu bezeler. Bir şekilde geçircez bu günleri yeter ki sağlıkla gelsinler

Selam arkadaşlar doktor bebeğin pozisyonundan dolayı ense kalınlığını olcemedi birde plasenta aşağıda dedi.. bende tedirginim şuan hiç böyle bişey yaşayan varmi

Selam

bana da plasenta asagıda dedi.asırı ve kostur kostur yürüyüsü ( ben genelde cok hızlı yürürüm de ),ani hareketleri,uzun süre ayakta dutmayı ve ilişkiyi yasakladı.Ctesi kontrolum var,isnsallah yukarı cıkmıs olur.Cunku 22 ya da 24üncü haftaya kadar yukarı cıkarmıs,toplarmıs.
Sende dikkat et bu ara kendine.

bana gece yatmadan iç dedi ama neden acaba... gerçi ben gyno ferro içiyorum sadece...
bana da öyle söyledi. Çünkü 2 saat çay içmemek süt ürünleri yememek gerekiyormuş en sağlamı akşam yatarken içmek dedi
ben gece yatarken kan ilacımla balık yağımı alıyorum sabah kahvaltıdan sonra decavit sonra kafama eserse magnezyum :):)

Öğle yemeğine salata söylicem :) Benim de yeşilliklerin tadı pek hoşuma gitmiyor ama artık mecbur yicem.

Toksoplazma bağışıklığınız nasıl çıktı? Bende bağışıklık yokmuş, doktorum dışarıda ya da iyice temizlendiğine emin olmadığın yerde yeşil salata yeme kendin de sirkeli suda bekletmeden yapma, çiğ ete dokunma, az pişmiş et yeme, kedi dışkısına temas etme dedi. Eğer varsa imkanınız salatayı evde yapıp tupperware gibi bir şeyle yanınızda götürün. Dolaba da koyabilirseniz bozulmaz diye düşünüyorum. Tupperware'lerde yıkanmış ve suları iyice süzülmüş salata 1 hafta bozulmadan duruyor. Tabi ben buzdolabında denedim ama sanırım öğlene kadar bozulmaz serin bir yerde durursa.

canı sıkılma muhabbeti olmuyo bi kere işten çıkınca. Sadece kısır döngü insanı mahvediyo. ama kısır döngüye sarmadan değişlik aktiviteler falan yapılırsa tabiki her annenin hayalidir çocuğunu 2 yaşına kadar kendi büyütmek. Zaten önce ağlıya ağlıya gidiyosunuz işe ayrılırken. Sonra bi oh be kafamı dinledim modu sonra vicdan azabı devam :)oğlum 4 yaşında 1 yaşından beri çalışıyorum. Hala ben giderken annecim kahvaltımı seninle etmek isterdim diyo bazen ağlıyo bugün gitme ya da ben de geleyim diye hemen alt dudağım düşüyo çok az kaldı 1 sene sonra birlikte çıkıcaz ben seni okula bırakıcam diye avutuyorum sürekli çocuğu.

ben herşeyimi kendim yapıp getiriyorum işyerime. dışarda yemeği sevmiyorum. ama tupperda biraz sönüyo salata cam kasede hiçbir şey olmuyo öğlene kadar. Yemeğimi bile evdn getiriryorum bazen soğuk yiyorum ama en azından içim rahat ediyo. Müdürüm sürekli acıyorum ben sana yaa niye yemekhaneye gelmiyosun diyo. AMA sürekli gıcık :) içimden asıl ben sana acıyorum ne yediğin belli değil diyorum. dışımdan sadece tebessüm etmek zorundayım malesef :)

Canım ben o testi yaptırmadım, doktor da istemedi açıkçası. Dediklerin doğru canım, dışarıdan salata yemek baya tehlikeli. Ben güvendiğim bir yerden söyledim ama bir dahakine yıkayıp evden getirmek mantıklı. Zaten buranın dolabını iyice doldurdum, ayranıdır,sodasıdır, peyniridir. :) Bir de salata koyayım bundan sonrası için tam olsun:)

Ay ben de ben de sabah 6 gibi uyandım dönerken yatakta, pıt pıt attı minik kuşum :) o kadar yakındım herkese bugün cevap verdi bana sağolsun:))
napicaz böyle kahvaltı ediyorum iki saat geçsin içerim diyorum ve kalıyor gün boyu
doğru diyosun.. ilaçlarıımı içtim mi bütün sorumluluğumu yerine getirmiş gbi hissediyorum. mesela kan sulandırıcı iğne yapıyorum hergün telfna alrm kurdum yoksa unutuyorumm

Bana ac karna dedi bende sabah iciyodum ama bende gece içiyim artık bari

Ben de normalde LCW'ye gitmiyorum ama hamile kıyafetleri iyi diyorlar. Bir de zaten çok kısa bir süre giyineceğim bir şeye çok para vermek istemiyorum aynen :))

zaten elbise daha rahat, hazır mevsim de uygunken. ben beymende indirim vardı 180 liraya elbise aldım bol bi tane mesela,, doğumdan sonra da çok rahat giyerim uzun süre... kilo verirken dahi giyilir modelden dolayı... o yüzden normal giyime de bakmak lazım. ebru, gebe vs gibi hamile gyim satan yerlerde normalden bile pahalı kıyafetler. hem de kalıplar hiç güzel değil, göbek indikten sonra hiçbi şekilde güzel durmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…