- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
benim de öyle. utanmasam gece kalkıp bişeyler yicem. ben bölmeye özen gösteriyorum. Atıyorum bir açlık hissinde cevizimi yiyorum bir daha gelirse 1 muz bazen elma. çekemecemde hepsi mevcut :):) Hatta işverenin biri 3 kere üst üste beni elma yerken yakaladı öyle utandım ki üçüncüde :) Biz de hep meyve saatine denk geliyoruz diye güldü bana :)Ya ben size bir şey soracağım, sürekli bir şeyler yeme isteğim oluyor benim. Sağlıksız olanları da azalttım almamaya çalışıyorum mümkün olduğunca ama sağlıksızlar listeden çıkınca yiyecek bir şey de kalmıyor gibi.
Kuru yemiş yerdim normalde ama hamileliğimin ilk üç ayında faydalı diye yedim yedim, sonra bir tiksinti geldi, kokusuna bile tahammül edemiyorum.
Neredeyse her gün cacık yiyorum, kahvaltıdan kalkmadan canım çekmeye başlıyor daha. Meyve yiyorum, bebe bisküvili yoğurt ya da süt yiyorum. Bir de mısır patlatıyorum zırt pırt. dünyanın en üşengeç insanı ne hallere geldiÇay kahve zaten sevmezdim şimdi hiç içmiyorum.
Eve hem sağlıklı hem de beni oyalayabilecek ne depolayabilirim? Bir de sizin de iştahınız sürekli açık mı böyle?
Kızlar merhaba bende gyno ferro içiyorum 2,5 aylıkken vermişti doktorum demirim ve kanım çok düşük olduğu için tabi o dönemde sabahları mide bulantısı yaşadığımdan doktorum gece yatarken iç demişti. bu haftaya kadar öyle içiyordum ve gayet rahattım ama bu hafta dedim artık sabah aç karnına içeyim etkisi daha iyi olur diye ama midemi mahvediyor maalesef o yüzden bende gece yatarken içmeye devam edeceğim doktorum bir sorun olmaz aç karnına ol, içtikten sonra süt peynir vb. şeyler yeme hatta portakal yada mandilana ye daha çok etkisi olur dedi bence mide problemi yaşamıyorsanız sabah için ama benim gibi mide bulantısı yapıyorsa sizde de gece içmenizde bi sakıncası yok diye düşünüyoruö yani bana doktorum öyle söyledi.Banada gece iç dedi ama ben gece uykuya yenik düşüyorum. Çoğu zaman
kurucam canım alarm en mantiklisi ah eşim bana der hatırlamak istediği şeyleri hatırlat diye sabah akşam çalışan bir insan değil uzun yol şoförü bu akşam Maraş a gidiyor mesela en az 4, gün yok kafası hep meşgul yollarda imkansız bana hatirlatmasi
merhaba canım bende maalesef aynı problemleri yaşıyorum özellikle burun tıkanıklığı birde ben burun spreylerine inanılmaz alıştım bağımlılık yaptı bende. geçen yılda olmuştu denize gittikten sonra geçmişti ama buaralar tekrar başladı ve banada doktorum alerji ilacı içme kesinlikle dedi çok zorlandığım dönemde illiadin sprey kullan ama günde bir fıs dedi oda ne kadar rahatlatacak bilmiyorum tabi çok zor allah yardımcımız olsunKızlar aranızda mevsim alerjisi yaşayan saman nezlesi allerjik rinit gibi sorunları olupta hamilelikte ilaç veya sprey kullanan var mı ? bende kaşıntı burun akıntısı tıkanıklık ve göz sulanması var. Normal zamanda günde bi tane antihistaminik (aerius) içiyordum. Bi önceki hamileliğimde doktor içme demişti, bu doktorum içebilirsin diyor kafam karıştı
benim de öyle. utanmasam gece kalkıp bişeyler yicem. ben bölmeye özen gösteriyorum. Atıyorum bir açlık hissinde cevizimi yiyorum bir daha gelirse 1 muz bazen elma. çekemecemde hepsi mevcut :):) Hatta işverenin biri 3 kere üst üste beni elma yerken yakaladı öyle utandım ki üçüncüde :) Biz de hep meyve saatine denk geliyoruz diye güldü bana :)
Gecmis olsun cnm guzel haberlerini bekliyrz ins dualrmz seninleSelam kizlar, haftabasindan beri biyopsi icin sira bekliyorum, bugun aradilar sonunda, yarin yatisim yapilicak, kismetse pzt gunude biyopsim yapilicak. Hepiniz saglicakla kalin, insallah hastaneden cikip toparlaninca yine yazicam sonucu. Gorusmek uzere...
merhaba canım bende maalesef aynı problemleri yaşıyorum özellikle burun tıkanıklığı birde ben burun spreylerine inanılmaz alıştım bağımlılık yaptı bende. geçen yılda olmuştu denize gittikten sonra geçmişti ama buaralar tekrar başladı ve banada doktorum alerji ilacı içme kesinlikle dedi çok zorlandığım dönemde illiadin sprey kullan ama günde bir fıs dedi oda ne kadar rahatlatacak bilmiyorum tabi çok zor allah yardımcımız olsun
Tamam canım sağol inşaallah dikkat etmeye çalışıyorum sagliklicca bebislerimizi kucağınıza alırız inşallahSelam
bana da plasenta asagıda dedi.asırı ve kostur kostur yürüyüsü ( ben genelde cok hızlı yürürüm de ),ani hareketleri,uzun süre ayakta dutmayı ve ilişkiyi yasakladı.Ctesi kontrolum var,isnsallah yukarı cıkmıs olur.Cunku 22 ya da 24üncü haftaya kadar yukarı cıkarmıs,toplarmıs.
Sende dikkat et bu ara kendine.
hangi program yüklü Can'ım telefonuna hangi programı tavsiye edersinizKızlar cidden az kaldı. Telefonumda bir hamilelik programı yüklü bu sabah diyor ki "Tebrikler hamileliğin yarısına geldiniz." :) 4,5 ay kaldı artık.
Dün akşam da eşimle konuşuyoruz, işte şu eksik, şunu alalım. Eşim de diyor ki "Rahat ol, daha 6 ay var alırız hepsini." Ben dedim "Ne 6 ayı, ben 11 ay mi hamilelik yaşıcam? 4,5 ay kaldı." Dedi "Niye söylemiyorsun.:)" O da şaşırdı. Zaman çabuk geçiyor. Az kaldı kızlar.
BEn de bugün rahatsız olmaya başladım. Çocukluğumdan beri var hep az ilaçla idare etmeye çalışıyorum ama hamilelikte naparım bilmem. Hele ilerleyen aylarda nefesim aşırı daralır hem de bebiş ittirecek Allah yardımcımız olsunsağol canım sanada geçmiş olsun. ayyy çok fenayım ben ya gözlerimden boncuk boncuk yaş süzülüyor yaşam kalitem düştü valahi ne yapsam bilemedim biraz daha direnmeye çalışayım bakalım. kimse yaşamasın zor iş yani
Ben alle hamile kullanıyorum bence hoşHangi program yüklü telefo
hangi program yüklü Can'ım telefonuna hangi programı tavsiye edersiniz
ben balıkyağını sordum, haftada bir yiyorum balık, takviye alayım mı dedim gerek yok dedi. magnezyuma da iyi hissediyrsan gerek yok dedi. bir de Ayşe'de bakmışız şekerine gayet iyiymiş bunda bakmasak da olur dedi. sadece gyno ferroyla devam hala yani.. bakalım ekleyecek mi sonradan birşey...
bu arada zaman çok yavaş geçmeye başladı sanki artık.. başlarda daha çabuk geçiyor gibiydi...sizde de var mı o his :)))
Ya ben size bir şey soracağım, sürekli bir şeyler yeme isteğim oluyor benim. Sağlıksız olanları da azalttım almamaya çalışıyorum mümkün olduğunca ama sağlıksızlar listeden çıkınca yiyecek bir şey de kalmıyor gibi.
Kuru yemiş yerdim normalde ama hamileliğimin ilk üç ayında faydalı diye yedim yedim, sonra bir tiksinti geldi, kokusuna bile tahammül edemiyorum.
Neredeyse her gün cacık yiyorum, kahvaltıdan kalkmadan canım çekmeye başlıyor daha. Meyve yiyorum, bebe bisküvili yoğurt ya da süt yiyorum. Bir de mısır patlatıyorum zırt pırt. dünyanın en üşengeç insanı ne hallere geldiÇay kahve zaten sevmezdim şimdi hiç içmiyorum.
Eve hem sağlıklı hem de beni oyalayabilecek ne depolayabilirim? Bir de sizin de iştahınız sürekli açık mı böyle?
Gecen gun ben de o kitabi incelemek istedim kitapcida. Icerisi cok sicak ve kalabalikti,bir anda sıkıntı basti ciktim. Guzel mi canim kitap,tavsiye eder misin?
Valla ben bilmiyodum ac karna içiyodum üstüne de bi guzel kahvaltı yapiodum peynirimi sutumu de içiyodumKızlar merhaba bende gyno ferro içiyorum 2,5 aylıkken vermişti doktorum demirim ve kanım çok düşük olduğu için tabi o dönemde sabahları mide bulantısı yaşadığımdan doktorum gece yatarken iç demişti. bu haftaya kadar öyle içiyordum ve gayet rahattım ama bu hafta dedim artık sabah aç karnına içeyim etkisi daha iyi olur diye ama midemi mahvediyor maalesef o yüzden bende gece yatarken içmeye devam edeceğim doktorum bir sorun olmaz aç karnına ol, içtikten sonra süt peynir vb. şeyler yeme hatta portakal yada mandilana ye daha çok etkisi olur dedi bence mide problemi yaşamıyorsanız sabah için ama benim gibi mide bulantısı yapıyorsa sizde de gece içmenizde bi sakıncası yok diye düşünüyoruö yani bana doktorum öyle söyledi.
20.haftanın sonuna randevu aldım canım Nisan 15 te 400 tl dediler fiyatına bildiğimiz renkli ultrason canım sadece detaylı organlara bakılıyor,30 dakika süreceğini söylediler randevu alırken bebeğimizi net olarak görebilicez inşallah çok heyecanlıSlm hanımlar renkli doplere giren var mı aranızda biz 1 hafta onden gidiyormusuz 2 hafta sonra renkli dopler günümüz 300 tl fiyatı varmış sizde yaptıran varmı nasıl bişey kızımda yaptırmamıştım yani doktorum söylememişti bunda daha tecrübeleniyoruz sanırım
Mrb kacinci haftadasiniz bn 13teyim bana da amniyotik bant var dediler bu mesajdan sonra aradan 1 ay gibi bi süre geçmiş sanırım farkli bi doktorla görüştünüz mu bu konu hakkinda ve ya doktor bi yorum ve ya öneri de bulundumu bn 3 hafta sonrasina perinatolojiye yonlendirildm gercekten bu endişe insanı mahvedergünaydın arkadaşlar, bugün ikili testim vardı sabah ultrasona girip kan verdim. bebeğimde herhangi anomallik yok dedi ancak , amniyotik bant oluşmuşdoktor internete bakma çok kötü şeyler görürsün ama için ferah tut bunlar uzak ihtimaller dedi. tabi ben dururmuyum baktım çok kötü şeyler var gerçekten. inşallah sorunsuz bebeğimi kucağıma alırım . dua edin bana
Aynen ben de gece yatmadan önce kullanıyordum hem vitamini hem kan hapınıbana gece yatmadan iç dedi amaneden acaba... gerçi ben gyno ferro içiyorum sadece...
Bende de şekerli şeyleri çekmiyor ama tuzluları çekiyor canım. Açlığımı, mide kazınmamı bastıracak her şeye varım tabi yine de. Mısır patlatmayı yemesi de yapması da uzun sürüyor, oyalanıyorum diye seviyorum. Çünkü bitirince yine bir şeyler istiyorum. Dondurma iyi fikirmiş. Şekeri kısmaya çalışıyorum gerçi ama yine de beğendim, yerim onu ben :)ben de boyleyim. bazen cok siskinlik yasiyorum bazen de sofradan kalktiktan 15 dk sonra karnim acikiyor. cok fazla dondurma yemeye basladim, nerdeyse hergun yiyorumbastiramadigim bi seker istegi var. bogazim hic durmuyor masallah. o yuzden de 4 kg aldim
4 kg normal cnm zaten bunun 1 kg si suan bebek - bebegin suyu-plesantaaynen zaman ilerledikce daha yavas geciyor :)
ben de boyleyim. bazen cok siskinlik yasiyorum bazen de sofradan kalktiktan 15 dk sonra karnim acikiyor. cok fazla dondurma yemeye basladim, nerdeyse hergun yiyorumbastiramadigim bi seker istegi var. bogazim hic durmuyor masallah. o yuzden de 4 kg aldim
ben begendim canim hafta hafta bebegin gelisimi ve senin vucudundaki degisiklikler yaziyor. ayni zamanda oneriler egzersizler falan da var icinde. ben haftamla es zamanli okuyorum kitabi. dogum ve sonrasiyla ilgili bilgiler de var icinde. guzel yani.
Benim de negatif çıktı canım, çok dikkat etmek gerek, ben de korkuyorum. Arkadaşların evine gitmiyorum ev kedisi bile olsa risk gibi geliyor bana. Salata dışarda yememek lazım evde de sirkeli susa bekletmeden yemiyorum. Çiğ ete kesinlikle dokunmamak gerek hatta ona dokunduğun bıçak kesme tahtası musluğun ucuna dokunduysa biri o bile tehlikeli.Toksoplazma bağışıklığınız nasıl çıktı? Bende bağışıklık yokmuş, doktorum dışarıda ya da iyice temizlendiğine emin olmadığın yerde yeşil salata yeme kendin de sirkeli suda bekletmeden yapma, çiğ ete dokunma, az pişmiş et yeme, kedi dışkısına temas etme dedi. Eğer varsa imkanınız salatayı evde yapıp tupperware gibi bir şeyle yanınızda götürün. Dolaba da koyabilirseniz bozulmaz diye düşünüyorum. Tupperware'lerde yıkanmış ve suları iyice süzülmüş salata 1 hafta bozulmadan duruyor. Tabi ben buzdolabında denedim ama sanırım öğlene kadar bozulmaz serin bir yerde durursa.
Ben tam da anlattığın gibiyim canım dipsiz kuyu gibi yiyorum yatana kadar ama karışık yiyince de midem ağzıma geliyor sanki. Ama o süreç kısa sürüyor yemeye devam ediyorumYa ben size bir şey soracağım, sürekli bir şeyler yeme isteğim oluyor benim. Sağlıksız olanları da azalttım almamaya çalışıyorum mümkün olduğunca ama sağlıksızlar listeden çıkınca yiyecek bir şey de kalmıyor gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?