bende öyle olucam sanırım oyüzden mümkün olduğunca işten geç çıkmak istiyorum tabi dayanamam hem yol hem sıcak sanırım bende hziranın sonuyla artık bırakırım diye düşünüyorum ama aklım hep işte olucak bebek doğunca belki unuturum diye avutuyorum kendimi çok teşekkür ederim moral oldu bana bu yazın sen şimdi ne yapacaksın tamamenmi bırakacaksın yoksa devammı aslında ben çalışmaya devam etmek için eşimle baya bi uğraştım ama ikna edemedim yol problemim çok fazla olduğu için cumarteside çalışıyorum çocuğa hiç vaktim olmuycak böylesi daha hayırlı demekki diyorum maddi açıdan zorlanmazsam alışırım kolay diyorum bakalım:)?
Evet aşırı bir tüketim yok ama insan vicdan azabı hissediyor. Bazen avmlere gidince çocuğunu fastfood yedirmeye getirmiş aileleri görünce hep kızardım. Küçücük çocuğa fastfood yediroyorlar diye. Şimdi kendim aynı şeyi yapıyormuş gibi hissediyorum o yüzden üzülüyorum.
Ona koku gelmesi aşerme oluyor sanırım:) En azından yalnız olmadığımı hissettim abur cubur yeniyor demek ki. Zaten insan kendini durduramıyor sanki hamileyken
Yine uzun bir ara vereceğim :) aslında bu sefer daha erken bırakırım diyodum ama son muayenede parmaklarını emişini görünce dedim kiiii ben bu bebeğe de kendim bakıcam :))) o yüzden en az 2 senelik bir mola olucak gibi görünüyor. Aslında ben ilkinde maddi açıdan da biraz zorluk çektim başlarda, çünkü hem çok yeniydi evliliğimiz hem de kocadan para isteme olayı benim için çok alışılmadık ve hatta çok tersti. Sonradan hem onun hem de ailemin sayesinde aştım biraz bu gereksiz özgüveni :)))) hepsi çok destekledi sağolsunlar, bir de zaten bebek büyüyene kadar aşırı bi kişisel masrafı olmuyor insanın.. ben önceden bir mağazaya girdiğimde çalışanlar yarışa girerdi mesela, öyle ki manyakça severdim alışverişi.. ama bebek herşeyin önüne geçiyor ve uzun bir süre diğer tatmin unsurlarına gerek duymuyor insan sanırım.. zorlanmazsın yani inşallah.. hem de sadece pazarlar inan sana da yetmez,, çok özlersin bebişi... anneanne baksa bi nebze, en azından güvende hissederdin ama el kadar bebek bakıcıyla çok zorişe konsantre olmak da çok zor olur zaten, bi yandan özliceksin bi yandan aklın kalıcak, bi yandan vicdan azabı.. ben üç yaşında olduğu halde üzülüyorum bazen :) bu sabah sarılıp yattık biraz mesela.. sonra kahvaltı yapmak istedi, bakıcısı da daha gelmemişti, teyzeni arayalım dedim, teyzesini inanılmaz sever, gece bile tutturur bazen ama ona rağmen "anne arama bugün sadece senle ben kalalım" dedi içim parçalandı,,, çalışmayı çok seviyorum ama şu cümleyi üç gün üstüste kursa eminim hamile olmasaydım da bırakırdım işi tekrar :))))
Tekir ve barbun dip balığıdır canım yemesen daha iyigunaydın
bende hamsi,istavrit,tekir ve somon yiyiyorum
Ay evet hepsi mi aynı olur yaaa :) arkadaş 35 kilo ile bitirdim hamileliğimi ama ilk 4 ay kilo almamıştım dedio tecrübeli annelerin atasözü zaten. Ben ilk dört ay hiiiiiç kilo almamıştımevet biliyorum benim dışımda herkes öyle, sorun sizde değil bende diye geçiştiriyorum ben onları :)
Ay evet hepsi mi aynı olur yaaa :) arkadaş 35 kilo ile bitirdim hamileliğimi ama ilk 4 ay kilo almamıştım dedi
Ay ne güzel beslemissiniz bebeginizi valla tam da benim yapmak istediğim şey. Nasıl alıştırdiniz her şeyi yemeye? Hazır konusu açılmışken biraz tüyolar verseniz beslenme hakkında.bende bende içimi okudun resmen eşimden para istemek çok uzak bana hele çalışmadığım zaman psikolojik kendimi yerim heralde bizimde yeni evliliğimiz ve kredi ödüyoruz çok zorlanıcaz eminim ama elimden başa bişey gelmiyo annemi çok istedim yakınlarıma ama olmadı evimiz mütahitte olduğu için kiradalar okadar sevinmiştimki yanıma gelirler diye ama kardeşleirmin okulları ve işleri o tarafta olduğu için kaldı eğer annem gelseydi kesinlikel çalışıcaktım şimdide eşimle konuşuyoruz hazır işten çıkmışken 2.yide yapalım beraber büyüsün diyoruz sonradan çalışayım nekadar doğru bir düşünce artık:) çok fazla kendime masrafım yok ama istediğim herşeyi kolay aldım bugüne kadar işte bu beni düşündürüyo ama alışırım diye düşünüyorum çok kendime düşkün değilim ama çocuk için aynı şeyi söyleyemiycem sanırım ne görsem alırım heralde imaknım oldukça:)
"ayda 7 kilo almayı nasıl başardın, iyi yemişsin" deseydin sen de
Saglicakla kucagina alirsin ins cnm bebisleriniHosbuldum cnm çok sağol Rabbim hepimize meleklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş . İlk başlarda çok farkında değildim aslında ama ultrasonda üçününde ayrı ayrı hareketlerini görmek çok ayrı bir mutluluk gerçekten .zaten bu riskli yolda bana onları görmek umut oluyor :)
bende bende içimi okudun resmen eşimden para istemek çok uzak bana hele çalışmadığım zaman psikolojik kendimi yerim heralde bizimde yeni evliliğimiz ve kredi ödüyoruz çok zorlanıcaz eminim ama elimden başa bişey gelmiyo annemi çok istedim yakınlarıma ama olmadı evimiz mütahitte olduğu için kiradalar okadar sevinmiştimki yanıma gelirler diye ama kardeşleirmin okulları ve işleri o tarafta olduğu için kaldı eğer annem gelseydi kesinlikel çalışıcaktım şimdide eşimle konuşuyoruz hazır işten çıkmışken 2.yide yapalım beraber büyüsün diyoruz sonradan çalışayım nekadar doğru bir düşünce artık:) çok fazla kendime masrafım yok ama istediğim herşeyi kolay aldım bugüne kadar işte bu beni düşündürüyo ama alışırım diye düşünüyorum çok kendime düşkün değilim ama çocuk için aynı şeyi söyleyemiycem sanırım ne görsem alırım heralde imaknım oldukça:)
Metehan şimdilikErkek anaları ne isim düşündünüz kopya çekebilir miyim
Tekir ve barbun dip balığıdır canım yemesen daha iyi
:) şimdi eskisi kadar yemiyor her verdiğimi, seçmeye başladı tabi biraz ama hala eş dost ''peynir seven başka çocuk görmedim'' falan diyorlar mesela :) aklıma gelenleri yazayım :) ben en baştan beri blender, robot vs kullanmadım. sadece çatalla ezerek yedirdim yemeklerini. bir de hep bol ama uyumlu çeşit koydum yemeklerine, atıyorum biraz kabak, biraz patates, biraz havuç, kıyma,,, az da olsa bulgur pirinç irmik vs... biraz yeşillik... bağırıp çağırmadım ama pes etmeden oyun oynatarak yedirdim bir şekilde :) sabah kahvaltılarında da lapa ve karmakarışık şeyleri sevmediği için (yumurtayı haşlayıp üstüne zeytin reçel ne varsa karıştırıyorlar genelde), ve ben de sevmemesini haklı bulduğum için mesela sadece yumurta, labne ve biraz dereotunu karıştıra karıştıra omlet gibi pişiriyordum tavada; hem ılık ılık hem de yumuşak yumuşak yiyordu. hala da yumurta hastası :) yoğurdunu da bebekliğinden beri koydum önüne saç baş üst ayak ne varsa buladı ama ellemedim hiç, keyifli keyifli yedi :) zeytini dilimlenmiş fora fit tuzsuz aldık hep, çerez gibi yedi,,, hatta endişelenip doktora sordum bir kere çok yiyor sakıncası var mı diye, yok dedi; onlarca yiyor dedim, daha ne olsun devam dedi :) meyvesini de hep kendi yedi,, sebzelerden de bazılarını, özellikle domatesleri soydum soydum verdim etrafı batıra batıra yedi :)))) dişleri çıktıkça ceviz ve fıstığı taneli vermeye başladık, hem oyun oldu hem çerez... bezelye haşlardım mesela yağsız tuzsuz, onu da önüne koydum hep, aynı şekilde çerez yer gibi yerdi bol bol :)) yalnız hiçbir zaman tuz kullanmadım. bir de dediğim gibi iki yaşına kadar şeker vermedim. o da iştahını çok etkiliyor. şeker çikolata vs yemeye başladıktan sonra diğer gıdalara ilgileri de azalıyor. bir ara azcık kaçırmıştık ucunu ama şimdi onu da toparladık tekrar... balık zaten söylemiştim, heralde hamileyken çok yediğim için direk sevdi ve alıştı... yani mümkün olduğunca çeşitli gıdayla, mümkün olduğunca gerçek tatları alacağı şekilde ve elimden geldiğince BLW ile ve eğlendirerek besledik :)))) bu arada sadece organik (serbest/free vs) tavuk ve yumurta verdik. kız çocuklarında özellikle dikkat etmek gerekiyor buna. onlarda da sadece flotty marka tercih ettik. biraz uzun oldu ama neyse artık :)))))))
Erken tahminler pitir pitir cöküyor... biz de yarin ogrenecegiz kismetse... 14 te kiz 20 de erkek olabilir dedi... yarin kiz cikmasi umuduyla bekliyorum bakalimKızler merhaba. Dün doktor randevum vardı. Herşey çok güzel, bir sıkıntı yok çok şükür. 12. haftada erkek gibi demişti doktor, dün biz sana ne demiştik dedi ben de erkek demiştiniz diyince allah allah falan dedi. Bebeğimin arkası dönüktü bir türlü önünü dönmedi, ama bu kıza benziyo dedi bu seferde.Kesin mi doktor bey dediğimde sen bidahaki randevuya kadar bekle dedi. Ayy belirsizlik içinde kaldım. Bir ay daha bekliyorum yaniii...
Sizin bu hafta kaçıncı hafta , ben bir dahaki randevuma 25 Nisan da gideceğim , 21 hafta olacağız umarım o zaman kesin öğrenebilirim.Erken tahminler pitir pitir cöküyor... biz de yarin ogrenecegiz kismetse... 14 te kiz 20 de erkek olabilir dedi... yarin kiz cikmasi umuduyla bekliyorum bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?