Ilk bebegim olacagi icin,nasipse,bebek bakimi soyle olur boyle olur diyemem ama sanki cocugu nasil alistirirsan oyle gider gibime geliyor. O cocugun,daha 1 yasina gelmeden,onune cipsleri koyarsak o cocuk ona alisir ama biz getirip vermezsek o cocuk cipsin varligini bilemez. Tabiki bir gun onlari da taniyacak ama ne kadar gec olursa o kadar iyi olur diye dusunuyorum ama dedigim gibi deneyimlemedigim icin sadece mantik cercevesinde fikir yurutebiliyorum.
Mesela benim kuzenim ve esi yemek saatine yakin bir zamanda cocuga abur cubur verirlerdi. E cocuk onu yeyince de doyup yemek yemiyordu. Onlar sofradan kalktiktan birkac saat sonra bu sefer cocuk acikiyordu.
Ve bu dedigin cocugun pesinden kosturup ayakta yemek yedirme olayini cevremdeki cocuklarin cogunda gordum. Oyle olmamak icin cabalayacagim:)
Uzmanlar cocugun yeme aliskanligi kazanmasindaki onemli unsurlardan birinin de hep beraber sofraya oturmak oldugunu soyluyor. Yani anne baba yemek yerken cocuk yemeyecegim diye tuttursa bile sofrada oturmasi gerektigini soyluyorlar.
Ne guzel kizina aliskanlik kazandirmissin. Belki o zaman zorlandiniz ama suan rahatsiniz. Biraz daha buyusun temizlikleri sana birakmaz:)Ben de boyle bilincli annelerden olurum insallah:)