2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Çok sağol canım benim şimdi 8 hafta adet tarihine göre ama ultrasonda 7 hafta çıkıyor nasip bakalim doktorda öyle söyledi bazen 9 da bile duyabiliyoruz dedi Rabbim bağışlasın evlatlarımızı hepimize çok sevindim senin adına a

Canım cok faydalı bir paylaşım olmus. Hem yiyecekleri birbine karistirmadan tat alma becerisini geliştirmissin hem de dağıttığında sabırlı davranarak yemek yeme alışkanlığını eğlenceye çevirmişsin. Kötü deneyimlemedigi icin de alışkanlığı güzel devam ediyor maşallah

Aynen :) koyun tabakları önüne :) bir de mama sandalyesinde yediğinde altına da küçük bi örtü sererseniz fazla kirlenmiyor ortalık. Mama sandalyesini de koyun duşun altına şakır şakır yıkayın. Ben acemiyken bi de kaç dakika silmekle uğraşıyodum, sonradan aklım başıma geldi ben bunu neden yıkamıyorum diye )) Hem yemeği öğrenen çocuk da uzun vadede daha temiz oluyor. Öbür türlü peşinden koşturtan ve dediğiniz gibi çiğnemeyi yutmayı bilmedikleri için tükürüp kusan çocuklar emin olun daha fazla kirletiyor ortalığı. Yalnız benim bundaki tek sorunum doğumundan itibaren giyinme(me) takıntısı olduğu için önlüğe de alıştıramamam oldu. Haliyle üstüne dökmeden yemeği öğrenene kadar bir süre her öğünde kıyafet değiştirdik. Ama siz başarabilirseniz ikeanınki gibi giyilen kocaman önlüklerden alın istediği kadar döksün :) bu sefer ben de kararlıyım :) bana annem bile bu iş çok fena, pislik oluyor vs diyordu hep ama hiç takmadım; şimdi kızım suyunu dahi hiçbi şekilde oturmadan içmez, bisküvisini vs bile tabağına koyar eğilip dökmemeye çalışarak yer. Oysa çok titizlenen sürekli eliyle besleyen annelerin çocuklarına dikkat edin, yedikleri kadar da yerlere yedirirler :)

Teşekkürler :) bazı konularda beceriksiz çıktım ama bu katı gıdaya geçiş, beslenme alışkanlığı mevzularını güzel atlattık şükür :) diğerleri de ikinciye artık kısmetse :))))))

Çok güzel vallahi ekran görüntüsü aldım hepsini. Ben de böyle beslemek istiyorum çocuğu. En sagliklisi bu şekilde bence de. Tesekkur ederim paylaştığınız için:) Notlarımı aldım.

Ay evet hepsi mi aynı olur yaaa :) arkadaş 35 kilo ile bitirdim hamileliğimi ama ilk 4 ay kilo almamıştım dedi
Kızlar ben ilk hamilelğimde 20. Haftaya kadar 2 kg almıştım 37+4 te doğurdum tam 16 kilo ile ilk bir ay sonra 74 ile doğurdum doğumdan bir ay sonra 68 kg dım ve ilk bir yıl 1 gr bile veremedim sonra sıkı bir diyetle 54 de düştüm yaklaşık 14 kg verdim ve çok zorlandım dedimki o zaman eğer bir daha hamile kalırsam kesinlikle çok kg almayacağım dilkat edeceğim 2. Hamileliğime 57.6 kg ile başladım -1.600 gr ile devam ediyorum şu anda 56 .0 kg yum ve her zamanki gibi besleniyorum ama dikkatli pirinç makarna ekmek. Paketli gıda tüketmiyorum şeker de tüketmiuorum arada bir 1 dilim kek tüketiyorum meyveyide yoğurtla veya sütle tüketiyorum akşam 8 den sonra hiçbirşey yemiyorum . İnanki efsane değil istenirse yapılabilir zaten 20. Haftadan sonra hızlı kg alımı başlıyor şimdi ne kadar dikkat edersek o kadar iyi

Ilk bebegim olacagi icin,nasipse,bebek bakimi soyle olur boyle olur diyemem ama sanki cocugu nasil alistirirsan oyle gider gibime geliyor. O cocugun,daha 1 yasina gelmeden,onune cipsleri koyarsak o cocuk ona alisir ama biz getirip vermezsek o cocuk cipsin varligini bilemez. Tabiki bir gun onlari da taniyacak ama ne kadar gec olursa o kadar iyi olur diye dusunuyorum ama dedigim gibi deneyimlemedigim icin sadece mantik cercevesinde fikir yurutebiliyorum.
Mesela benim kuzenim ve esi yemek saatine yakin bir zamanda cocuga abur cubur verirlerdi. E cocuk onu yeyince de doyup yemek yemiyordu. Onlar sofradan kalktiktan birkac saat sonra bu sefer cocuk acikiyordu.

Ve bu dedigin cocugun pesinden kosturup ayakta yemek yedirme olayini cevremdeki cocuklarin cogunda gordum. Oyle olmamak icin cabalayacagim:)

Uzmanlar cocugun yeme aliskanligi kazanmasindaki onemli unsurlardan birinin de hep beraber sofraya oturmak oldugunu soyluyor. Yani anne baba yemek yerken cocuk yemeyecegim diye tuttursa bile sofrada oturmasi gerektigini soyluyorlar.

Ne guzel kizina aliskanlik kazandirmissin. Belki o zaman zorlandiniz ama suan rahatsiniz. Biraz daha buyusun temizlikleri sana birakmaz:)Ben de boyle bilincli annelerden olurum insallah:)

Selam canım bende aynı senin yaptığın herşeyi uyguladım ve gerçekten ne kadar doğru yaptığımı zamanla anladım şuan 2.5 yaşında ve 12 atlıktan itibaren çatal kaşık tutarak kendi yemeğini yiyebiliyor bizde onu doyurmayla uğraşmadan kendi yemeğimi yiyoruz ailecek her zaman aynı anda sofrada oluyoruz ve nereye gidersek gidelim yada hangi restoranta hiç sıkıntı yaşamıyoruz çevremde yaşıtları çocuklaran hala kendisi beslenemeyçp çatal kaşık tutamayan gezerek yemek yiyen ve hala püre yiyen çokcuklar var malesef bende doktorumun tavsiyesi ile giç blendır kulmanmadım çatalla ezerek alıştırdım umarım ikincidede aynı şeyleri başarabilirim

Çok güzel vallahi ekran görüntüsü aldım hepsini. Ben de böyle beslemek istiyorum çocuğu. En sagliklisi bu şekilde bence de. Tesekkur ederim paylaştığınız için:) Notlarımı aldım.

Rica ederim, ne demek :) ben hiç araştırmamıştım, aklıma gelmemişti bu konu doğumdan önce, ama çocuk doktorumuz güzel yönlendirdi sağolsun,, üstüne içgüdüleri de ekleyince herşey kolay oluyor. Yaparsınız siz de en güzelini, böyle şeylere hevesli olan insan çok seve seve uğraşıyor çünkü çocuğun gelişimiyle :)

Saat 16.30 da gircez 18 gibi yazarim

Hadi bakalım hayırlısı :) bekliyoruz

Yaparız inşallah bunlarda da, umutluyum ben. Çünkü bir kez daha bu kadar sabırlı olabilir miyim diyodum ama zaman geçip büyüdükçe insan hem bu anlamda dinlenmiş hissediyor hem de dediğin gibi "ne doğru yapmışım" demek ayrı bi güzel... restoran mevzusu da gerçekten mühim. Bizimle düzgünce oturması çok önemliydi benim için, başlarda biraz döktük yerlere tabi ama hep aynı mekanlara gidince sorun olmadı, hep güleryüzle karşılandı. Herzaman da onun yemeğini ayrı söyledik. Şimdi otururuz bir yere uslu uslu söyler ne yicek ne içicekse, edebiyle de oturur :)))

Olursun tabi neden olmayasın :) zaten buradaki anneler bilinçli oluyor hep, yoksa neden bu kadar herşeyi konuşup paylaşalım ki... neticede bebeği çok önemseyen, doğru hareket etmek isteyen anneler daha hamileyken de aynı derecede bilinçli davranıyor... Resmen mesai harcıyoruz şurada fikir edinmek ve paylaşmak için bile... o yüzden eminim doğumdan sonra da böyle olursun :) bir de tecrübe insana sükunet ve pratiklik kazandırıyor sadece, onun dışında ilk bebeğin olmasının hiçbi farkı yok inan; bir kadın kendi nasılsa anneliği de öyle oluyor ve anne nasılsa bebek de öyle yetişiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…