2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Ben de aynen senin gibi yapmıştım. Sadece dediğin gibi bizim odamıza da ahşap yatak almıştım ayrıca. Odasını evet fiilen hemen kullanmadı ama eşyaları hep düzenli kaldı tabi bu sayede. İmkan varsa yapmalı bence de... sonradan zor olur bebekle...

Senin kilon gayet iyi basindan beri soyluyorum sana senin diyetisyen ve dr tuhaf davraniyor kilon konusunda.
Ahh cnm bende esimde hatta çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor âmâ yesem gidince laf çekeceğim yemesem canım çekiyor herşeyden mahdum kalıyorum iki arada bir derede kalmış vaziyetteyim

Geçmiş olsun,,, hamilelik sürecince sıkıntı yaratıcak bi durum yok ama değil mi? Kronik bi sorun değil yani anladığım kadarıyla?
Yok cnm bu onumuzdeki surecte igne olacagim ki sikinti olmasin tamamen benim bedenimin verdigi bir reaksiyon. Son derece hareketli yasam tarzimdan sonra boyle olunca olmus.

Ama aliexpress direk Çin bence kullanmayın.. bilinen bi markanın çinde üretilmiş ürünü olsa tmm ama aliexpressteki firmalar genelde ya ihracat fazlası ya da orada üretim yapan büyük markaların kötü benzerlerini satıyorlar. İşin ticari boyutunu üretim şartlarını vs iyi bilen biri olarak kesinlikle tavsiye etmem. Çevre duyarlılığı ve sağlık konusunda da içiniz rahat etsin, bebek bezleri (bildiğimiz kaliteli markalar) aslında bilimsel olarak (içerik miktarı gözönünde bulundurulduğunda) sağlığa zararlı olarak kabul edilen madde içermemektedir. Dioksin diyeceksiniz ama emzirilen bir bebeğin anne sütü dolayısıyla aldığı dioksin miktarı dahi hazır bez kullanarak maruz kaldığı dioksin miktarından onbinlerce hatta yüzbinlerce kat fazla. Ayrıca kumaş/yıkanılabilir bezleri arıtmada kullanılan deterjan miktarı, kirlenmiş su ve harcanan enerji miktarı düşünüldüğünde çevre açısından da bilimsel veriler yine tahmin ettiğiniz gibi değil. (Örn ; bezin üretiminde kullanılan klor aynı zamanda su arıtmada da sıkça ve bolca kullanılan bir maddedir.) Hem çevre mühendisliği mezunu olduğum hem de aynı şekilde bu konularda hassas olduğum için doğrudan bilimsel makalelerin tercüme edilmemiş haline dayanarak yazıyorum, içiniz rahat etsin :) bizde bu ara aşırı bir blogger anne trendi olduğu ve malesef sıkça farklı bişeyler yazma ihtiyacı duydukları için arada böyle hiçbir dayanağı olmayan yeni moda fobiler oluşabiliyor ama ben çok karşıyım bu kadar da herşeyin önünde durulmasına. Açıkçası çoğunun da bez yıkamakla uğraştıklarını hiç sanmıyorum :) ben de kanıtlanmış hiçbir zararı olmadığı halde hayatımın en güzel zamanlarını (bu dönemde 5000-6000 kez alt değiştini düşünürsek) o kadar bezi yıkamakla kurutmakla vs uğraşarak geçirmek istemem hiç :)))

Yok cnm bu onumuzdeki surecte igne olacagim ki sikinti olmasin tamamen benim bedenimin verdigi bir reaksiyon. Son derece hareketli yasam tarzimdan sonra boyle olunca olmus.

Yakında yine son derece hareketli bir yaşam tarzın olacağı için tamamen geçici diyebiliriz yani :)))

Ahh cnm bende esimde hatta çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor âmâ yesem gidince laf çekeceğim yemesem canım çekiyor herşeyden mahdum kalıyorum iki arada bir derede kalmış vaziyetteyim

Hiç kalma, resmen zayıfsın, şekerin de yok, canın isterse yiceksin tabi.. bence de tuhaflıkvar senin doktorda.. diyetisyeni para kazansın istiyor, çok net :)

İlk paylaştığınız resimdekini kullandık biz de, sadece onu alacaksanız ve doğduktan itibaren onu kullanacaksa tamam ama yoksa boşuna almayın, direk çilekten çocuk odası alın. Ben iki buçuk yaşında değiltirdim bütün odayı. Çünkü bu takımın dolabı oyuncak gibi, şifonyer de öyle. Yani gerçekten çok güzel ama gerçekten de sadece "bebek odası" bu. Biraz büyüyünce hem sığılmıyor hem de zangır zangır sallandıkları için hareketli çocukla tehlikeli. Şifonyeri üstüne düşürmek üzereydi kızım bir kere :)

Canım az olsa canınin cektiginden tadabilirsin. Doyumluk degil tadimlik yeter ki gönlün geçsin magdem kiloyu dert ediyor drun...

bence doktoruna sor canm aynı dertten bende müzdaribim ki senin kuaförün düşünceli davranmış almamış benmkisi mırın kırın yaptı sırf para kazanmak için salı günü kontrolm var bende sorucam doktruma ama çok gerildi için zararı olursa yaptrmam doğum dan sonra inşallah

Günaydın kızlar... dün akşam ayrıntılı ultrasonumuz vardı. çok güzel geçti Allah a şükür. Bir sıkıntıya rastlamadı dr. Kızımı öyle canlı canlı görünce inanılmaz duyguladım. Sanki kucağıma verdiler o kadar heyecanlandım ki. keşke şu ayrıntılıyı 2 seans yapsalar :):) ama çok rahatsız oldu yavrum. extra bir ses çıkartıyo o canlı yayın moduna geçince. o zamanlar çok ağır tekmeler attı:) rahatsız oluyo galiba çocuk dedim evet olur dedi dr.

su gibi bir akıntım vardı. onu sordum. su sızıntısı olabilir mi diye. su sızsa suyun az olurdu. gayet makul seviyede enfeksiyon kaynaklı olabilir dedi. doktora söyleyemedim tabi ama bence ben çok fazla su içtiğim için kaçırıyorum :) başka bir açıklama bulamadım. enfeksiyon olsa illa bi belirti verirdi. akıntı bende hep vardı çünkü. bi değişiklik de olmadı akıntıda. yine de eczanede satılan bir ped varmış. amnion sıvısı olup olmadığını anlamak için. kendi doktoruma danışıp ondan alıcam.

Aynen canim bende oyle dusundum sormadan cesaret edemem cunku nornalde bile cok aci cekiyorum sorarsan benide bilqilendir olurmu benim randevuma daha cok var qidersem bende sorarim

hergün hissediyorum,ama sakinken uzandıgımda fln daha fazla hissediyorum.
Hareket halindeyken daha az hissediyorum
MAŞALLAH :)niyeyse ben yatınca hiç denk gelmedi ya yürüken ya da oturuken hissediyourm sanırım hıçkırık tutuyor arada pıt pıt kesilmiyor bi süre çnkü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…