2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
günaydınlar herkese,
ya şu demiri yüksek çıkanlar ne yiyor ne içiyorsunuz ne yapsam hep düşük gebelikten önce de düşüktü gerçi ya
bir de demir ferritin meselesi var benim demirim iyi çıkıyor ferritin çok düşük hangisi önemli ki

muayeneye gidenler güzel sonuçlarla gelin inşlh,bizim de perşembe ayrıntılımız heyecanlıyım

Demir alırken bunlara dikkat ederseniz belki faydalı olabilir. Çocuklar için yazılmış ama bizim için de geçerli bu bilgiler.

Demir zengini gıdalar hangileri?

Demir zengini gıdalar ikiye ayrılır. Hayvanlardan alınan ve kolay emilen demir vardır. Bir de bitkilerden alınan ve daha zor emilen demir vardır. Bitkilerde demir oranı çok daha yüksek olmasına rağmen, bu nedenle et ürünlerini daha sık tavsiye eder doktorlar. Kırmızı ette ve sakatatta demir oranı yüksektir. Balıkların bazılarında demir oranı yüksekçedir, ama bazılarında azdır.

Şu bitkilerde ise demir oranı herşeyden daha yüksektir: susam (tahin), kabak çekirdeği, ay çekirdeği, kurufasülye, barbunya, mercimek (kırmızı ve yeşil), yeşil yapraklı bitkiler (ne akdar koyu yeşil olursa, o kadar demiri yüksek olur genellikle), pekmez ve kuru üzüm. Yani demir almak için pekmeze ihtiyacınız yok, kaynak dolu.

Demirin emilimini neler etkiler?

Demirli gıdaları C vitaminli gıdalar ile beraber tüketirseniz emilimi yaklaşık 3 kat artar! Yani mercimek çorbasına, sebzeye biraz limon ekleyin. Yediğiniz yemeğin hemen üstüne bir dilim portakal, mandalina, çilek yedirin. Ya da yanında bir yudum portakal suyu içirin. Demiri kalsiyumlu gıdalar ile tüketirseniz, emilimi azalır. Demirli gıdalar ile kalsiyumlu gıdaların arasına en az yarım saat koyun. Kalsiyum en çok süt ve süt ürünlerinde bulunur.

Demir eksikliği çeken çocuğa, yemekle yoğurt vermeyin. Yoğurdu ara öğün olarak verin. Ayrıca günde yarım litreden fazla süt ürünü tüketmesine izin vermeyin

Kac qundur cok uzqunum deli qibi bebek isteyen arkadasimin bebeqinin kalbi durdu ne yapacam nasil davranacam bilemedim okadar uzuldumki etrafimda bole olan cok insan oldu bu aralar ust uste Allah korusun bebeqime bisey almaya korkar oldum ya olursa diye bole bisey

Arkadaşlar ben çıktım hastaneden çok şükür kanamanın devamı gelmedi.Doktor plesantayla ilgili bir problem olmadığını söyledi olabiliyor ilişki sonrası muhtemelen rahim ağzıyla ilgili dedi korkulacak bir durum yok dedi sadece istirahat etmen gerek dedi progestan verdi ve gönderdi. bebeğim gayet iyi durumda tekmelerinden de hissedebiliyorum bunu.ama ultrasonda 4 gün küçük çıktı yine önemli olmadığını söyledi doktor milimetrik ölçümler yapamıyoruz dedi.benim ikinci gebeligim ilki sezaryenle doğduğu için çok korkmuştum plasenta previa diyecekler diye neyseki değilmiş şimdi önemli olan istirahat etmek bakalım umarım daha iyi olacak hepinize tesekkur ederim

Çok geçmiş olsun. İnşallah öyle bir şey olmaz. Doktor kontrolundesiniz zaten. Allah inşallah acil şifa verir. Bebeğe bir şey olsa doktor söylerdi zaten.

karşılaştığım

çok geçmiş olsun canım bilgilendir bizi

Canım bende de sırtına bakamamıştı bır turlu, ne yaptıysak dönmedi, sonra bazı önerilerde bulundu ve döndürdük. İlki tatlı bir şeyler yemek. Ben kahve ve pasta yiyip içtim ama şekerin kana hızlı karışması için üstüne de su içmen gerekli. Sonra 4-5 kat merdiven çıkıp tekrar indim. Biraz yürüdüm ve çömelip kalkma hareketleri yaptım 10-15 kez. Bu şekilde döndürebildik :)))

Tatlı çikolata yedim diğerlerini de yapıyorum hemen :)))

Çok zor gerçekten bende ilk bebegimi kaybettim. Bunda daha 1 tane bişey alamadım. Kaybetme korkusu çok kötü.
Ne kadarlıktı bebeği neden kalbi durmuş. Allah sabır versin

Çok zor gerçekten bende ilk bebegimi kaybettim. Bunda daha 1 tane bişey alamadım. Kaybetme korkusu çok kötü.
Ne kadarlıktı bebeği neden kalbi durmuş. Allah sabır versin
Saqol canim sanada Allah sabir versin Rabbim tekrar nasip etmis cok sukurki insaAllah isteyen herkese nasip etsin saqlikli bi sekilde alalim kucaqimiza 13 haftalikti onun bebeqi canim doktor saqliksiz qebelikti demis bide tansiyoj problemi wardi ondanda olabilir...cok kotu bu kaybetme korkusu insaAllah bisey olmadan kucaqimiza aliriz bebeklerimizi

Bizde gittik bugün alışveriş yaptık büyük ölçüde eksikler tamam. Bebek arabası casual cadillac air aldık viaport civilde indirime girmişti. 1500den 1050ye düşmüş. Yine az çok kıyafet falan da aldık. Çok yorucu geldi alışveriş Son zamana bırakmamakda fayda var bence. İndirim görünce durmayın alın :)

Amin canım burdaki hepimiz ve tüm hamileler sağlıkla bebeklerimizi kucagimiza alırız insaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…