Çok geçmiş olsun allah şifa versin canım inşallah sağlıkla al bebeğini kucağınaBi de alıntı yapmayı becerebilseydim
Gözün aydın canım herşeyin yolunda olmadına sevindimMerhabaaaa. Biz geldik. Ayrıntılıdan çıktım şimdi. Herşey yolundaymış çok şükür. Ama 3günde 1kilo almışım:) tabii annem üç günde iyi besledi beni sağolsun:)
Selam bugün ayrıntili usg vardı sabahtan. Uğraşıyoruz birkaç incelemeyi yaptı doktor bitiremedi cunki secde pozisyonunda yatıyor 15: 30da tekrar gidicem umarım dönmüş olur çoj uğraştı ama yok dönmüyor inatçı keci
Saqol canim sanada Allah sabir versin Rabbim tekrar nasip etmis cok sukurki insaAllah isteyen herkese nasip etsin saqlikli bi sekilde alalim kucaqimiza13 haftalikti onun bebeqi canim doktor saqliksiz qebelikti demis bide tansiyoj problemi wardi ondanda olabilir...cok kotu bu kaybetme korkusu insaAllah bisey olmadan kucaqimiza aliriz bebeklerimizi
Rahim agziniza bakildi mi? Ölctu mu drunuz?Arkadaşlar ben çıktım hastaneden çok şükür kanamanın devamı gelmedi.Doktor plesantayla ilgili bir problem olmadığını söyledi olabiliyor ilişki sonrası muhtemelen rahim ağzıyla ilgili dedi korkulacak bir durum yok dedi sadece istirahat etmen gerek dedi progestan verdi ve gönderdi. bebeğim gayet iyi durumda tekmelerinden de hissedebiliyorum bunu.ama ultrasonda 4 gün küçük çıktı yine önemli olmadığını söyledi doktor milimetrik ölçümler yapamıyoruz dedi.benim ikinci gebeligim ilki sezaryenle doğduğu için çok korkmuştum plasenta previa diyecekler diye neyseki değilmiş şimdi önemli olan istirahat etmek bakalım umarım daha iyi olacak hepinize tesekkur ederim
Ben de her ultrasondan önce çikolata yiyorum. Ama senin kuvvetli hareketleri hissetmen için daha çok erken. O kadar hissettiğine şükret bence :) karnın yapısına eşin yerine göre vs birsürü etkene göre değişiyor erken geç hissetmek. az kaldı uykudan uyandıran tekmelere birazcık sabret annesi :)
Yeni doğanlarda genelde kusma görüldüğü için sırt üstü yatarken kusarsa boğulma riski çok fazlaKızlar geçen sanırım bebeğin yatağında nefes alması ile ilgili bir konu geçmişti. Yan yatırıriz filan denmis ama en doğru yatırma biçimi sırt üstü yatırmak. Destek de koysanız arkasına bebek yüz üstü devrilebilir.
Şunu da bırakıyorum okursunuz :)
Yüzüstü yatmak bebek ölümü riskini en az 2 en fazla 13 kat arttırır (1)
(bebekten bebeğe değişebilir oranlar). Bunun üç temel sebebi vardır:
Bunların yanı sıra, nefes alamama durumunda bebeğin kolay uyanması ölümü engelleyicidir. Oysa karın üstü yatan bebekler:
- Bebek verdiği karbondioksitli nefesi bu şekilde geri çekebilir ve ihtiyacından az oksijen alır.
- Üst solunum yolları bu yatış pozisyonunda tıkanabilir.
- Vücuttaki ısının gerektiği şekilde dağılmasını engelleyerek, aşırı hararete yol açabilir. Bu nedenlerle de ölüm riskini ciddi olarak arttırır. (2)
1. sese daha az tepki verirler
2. tansiyonlarından ve kalp atışlarında ani düşmeler görülebilir
3. daha uzun uyurlar, daha zor uyanırlar(evet, daha derin uyurlar ve bu anne için iyi olsa da, bebek için kötü birşey. Bebeklerin uykusunun hafif olması daha iyidir). (3, 4)
Bebeklerin sırt üstü yatırın kampanyasının başladığı her ülkede beşik ölümlerinde ciddi bir düşüş yaşanmıştır. Ayrıca yapılan araştırmalar göstermektedir ki, sırt üstü yatırmak aspirasyon ve kusma riskini arttırmaz. (5) En doğru yatış biçimi sırt üstüdür.
Evet canım bizde sali gidicez birtek kalp kaldı oda görünmüyor maalesef doktor karnımı tittretti salladı tekmeliyor sıpa ama dönmüyor rahat bırak der gibi :)))biz de ilk gidisimizde aynen dedigin sekilde duruyordu. hatta tam cuma saatiydi espri yapmistim cocugum cumaya gitmis diye :))) biz de ne kadar ugrastiysak kipirdamadi 2. kez tekrar gitmistik :)
Gözünüz aydın olsun inşallahEvet canım bizde sali gidicez birtek kalp kaldı oda görünmüyor maalesef doktor karnımı tittretti salladı tekmeliyor sıpa ama dönmüyor rahat bırak der gibi :)))
Rahim ağzı yetmezliğinde 4. Yada 5. Aydamı bebek kaybı oluyo. Mesela 6 aylik olunca yada 7 rahim agzi yetmezliği riski gecmismi oluyor. Bi bilgin varmi. Yoksa dogana kadar bu risk varmiRahim agziniza bakildi mi? Ölctu mu drunuz?
Cnm rahimagzi yetmezligi erken dogumlarin yuzde 90 inin sebebidir. 14. Haftadan 35. Haftaya kadar risk devam eder.yalnizca 32. Haftadan sonra olan erken dogumda bebegin erken dogumdan kaynaklanan hastalik riski azalmaya baslar beyin kanamasi vb...Rahim ağzı yetmezliğinde 4. Yada 5. Aydamı bebek kaybı oluyo. Mesela 6 aylik olunca yada 7 rahim agzi yetmezliği riski gecmismi oluyor. Bi bilgin varmi. Yoksa dogana kadar bu risk varmi
Katılıyorum, yüzüstü düşmeyecek şekilde hafif eğimli yatırmak lazım. (Biz de uyuyorken..) birden tıkanıyor tükürüğünü bile yutsa... benimki sadece bir kere kusmuştu, o da kafayı tam çevirebildiği zamana denk geldiği için direk dönüp kustu kuzum ama bi arkadaşımın oğlu neredeyse her mamadan sonra kusuyordu mesela... sırt üstü yattığında direk boğulucak gibi oluyordu... yan yatırılmasa dahi yukarıdan aşağıya hafif eğimli yatırılması hem bunun için hem de reflü olmaması için çok önemli diye biliyorum...Yeni doğanlarda genelde kusma görüldüğü için sırt üstü yatarken kusarsa boğulma riski çok fazla
Tüm makalelerde filan sırt üstü yatırılması gerektiği yazıyor ama. Zaten sırt üstü yatarken kafasını yana çeviriyoruz o zaman sorun olmaz kusmasi. Bi de yemek yedikten sonra kusmuyor mu ona göre yemek yedikten sonra kontrollü yatırılabilir diye düşünüyorum.Yeni doğanlarda genelde kusma görüldüğü için sırt üstü yatarken kusarsa boğulma riski çok fazla
Daha buyuk haftalarda olan hamileler bebegin bir yerde toplanmasi hissinin kasilma oldugunu soyluyor bana hic olmadi. magnezyum takviyesi alabilirsin. Kasigini tekmelemesi normal benimki aksam saatlerinde muhakkak yapiyor ayaklari asagida olunca asagi dogru tekmeliyor. Vajinama dogruSlm kızlar yine bir sorunla geldim:)
Benim az önce kasıklarımda toplanıp tekmeledi acayip orası sertlesti sizdede böyle oluyomı?? Kötü bir durummu
Slm kızlar yine bir sorunla geldim:)
Benim az önce kasıklarımda toplanıp tekmeledi acayip orası sertlesti sizdede böyle oluyomı?? Kötü bir durummu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?