2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kan ilacina qaliba vucudum alisti ondan pek suphelenmiyorum.Decavitten eminim yani nerdeyse aynen canim bende oyuzden kullanmak istedim sonucta onun icindeki her vitamini almaya kalksak oooo hicbirini alamayiz eminim offf napacam kafam cok karisti ya

Canım belki az su içiyorsundur ondan kabız olmuşsundur. Kaç litre içiyorsun günde?

hamur islerini hic saymayalim bence
ilk 3 ay benim tiroid bezleri cok calismaya baslamisti. o donem simdikinden de deli gibi yiyordum. iyi ki cok calismis yoksa simdi 90 kg olmustum
karin ac degil zaten bebek iyice buyudu bagirsaklari oldugu kadar mideyi de sikistiriyordur. bu yemeye acikmak mumkun degil zaten dedigin gibi tamamen ac gozluluk

ben doktorun dediginden disari cikamam sanirim:)
kullansam iyi olur mu diye soraarim ama o ne derse sonucta onu yaparim:)

valla hazir yemek olunca ben de iyi yiyorum
normalde de yemek yapmayi sevmem ama bebis olunca mecbur yapacagiz.
Net bisey demiyo beyefendi yaaa :):)
Canım belki az su içiyorsundur ondan kabız olmuşsundur. Kaç litre içiyorsun günde?
Canim qunde 2 icmeye calisiyorum icsem.icerim ama unutiyorum en fazla 1 iciyorum ya

Bu arada kızlar Tomris'in Notlari'ni okuduğumdan beri baya aydınlandım. Küçük küçük özet çıkardım. Bitince sizle de paylaşırım. Emzirme çok önemli bir mevzu. Yalnizca anne sütü değil emzirme olayının kendisi diye üzerine iyice basıyor zaten. Fiziksel gelişimi, zeka gelişiminden tutun duygusal gelişimine kadar. Ben önceden etraftan duyduklarima bakarak emzik almayı düşündüm. Memeyi oyuncak etmesin diye bebek ama notları okumaya başlayınca bu fikirden vazgeçtim. Yalancı emzik, biberon... bunlar bebeği emmekten uzaklastiriyormus. Nedenlerini de gayet güzel açıklamış ve herkes tarafından kabul görülen şeyler. İnsanlar bana emzik aldığı halde benim çocuğum emmeye devam etti filan dediler ama ben bu riske giremem. Bence o olay biraz şans işi. Daha sonra bu yüzden pişman olmak istemiyorum. Emzik muhabbetini görünce de iyi niyetli olarak uyarmak istedim. İsterseniz siz de okuyup kendiniz karar verin. Ayrıca facebookda emzirme sanati/emzirme sorunları ve çözümler diye bir grup var oraya katılıp insanların deneyimlerini okuyabilirsiniz. Yaklaşık bir aydır grubu takip ediyorum ve bir kaç gündür notları okumaya başladım. Çok faydalandim.
Evet, bir kaç saat daha fazla uyursa bebek belki kafam rahat edecek ama anne sütünü yeterince alamazsa vicdanım rahat etmeyecek. Ayrıca ilk üç ay bebekle annenin yapışık yaşaması çok doğalmış. Anne rahminde tüm uyaranlardan uzak olan bebek birden dünyaya gelince afalliyormus ve sürekli annesini ve memesini arıyormuş. Yani ilk üç ay yapışık yaşamaya hazır olmak gerekiyormus:))

Aynı durum bende de mevcut ve ben çoook çok üzüyorum kendimi hele birkaç gündür bu konuda oldukça alıngan ve mutsuzum ya çok canım sıkılıyor bu duruma. Eşimin ailesi hiç heveslenmiyolar ya çok gücüme gidiyor. Bir torunları daha var eltim hamileyken ben nişanlıydım mesela benim alışverişime gittiğimiz zaman ona da doğum hediyeleri alıyorduk. Geçenlerde bi yere gittik kayınvalidemle toruna birkaç bişey aldık mesela bi parça da benimkine al dimi yok anam hediye getiren olurmuş banane hediyeden ben senden istiyorum manevi değeri olsun dimi bunu da babannesi almış oğluma diye seviniyim dimi hele şu aralar görümceme sinir oluyorum ya hiiç anmıyo bile aldıklarıma da iğrenç gibi yorumlar yapıyo sinirden gizli gizli ağlıyorum resmen. Bilinçli mi yapıyo kıskanıyo da yoksa bilinçsiz mi yapıyo bilmiyorum ama çok üzülüyorm diğer torundan için anne bunları mı aldın o senin tek torunun dedi geçenlerde mesela çok üzüldüm eltim hamileyken nasıl özeniyordu anlatamam ben biliyorum benimde sağolsun annem, babannem, teyzem vs. kıyafettir, küçük eşyalarıdır hepsini almışlar düşünün annem uyku arkadaşına varasıya düşünmüş. Büyük eşyalarını da kendimiz alcaz zaten sakın yanlış anlaşılmasın kimseden beklentim yok ama insanlar böyle davranınca hayal kırıklığı oluyor resmen. Bir atlet, bir çorap ya alt tarafı onlar bile yeter. Benim kayınvalidenin sağolsun böyle bir huyu vardır evlenirken de aynısını yapmıştı. Baktı gördü benim kendi tarafım yapıyor ne gerek var dedi yapmadı ya da yaptığı az bişeyi de gizli saklı yaptı. Şimdi de bence aynı taktiği uyguluyor. Yaptıkları hiçbirşey yok daha laf başı geldiğinde de çocuk bizim derler. Sinir oluyorum resmen

ya takmak değil de,agırlasıyor insan ister istemez... Dedigin gibi dogumdan sonra kızımın pesinde kosturmaktan tııığğğ gibi olurum insallah...
Tabii hepimiz :)

Canım hiç kafana takip kendini üzme bence. Belki de dogunca altın filan takacaklardir. Takmasalar da çok üzülme. Kendi takdirleri. Bu tarz davranışlar inceliktir. Demek ki ince insanlar değiller. İnsan bir şeyi beğenmese bile nezaketen gulumser çünkü karşıdaki insan onu sevip beğenip almıştır. Heves kırmaya gerek yok iki parça şey içn. Benim kayinvalidem de hiç bir şey almadı. Annem sağ olsun her şeyi almış. Hiç takmadim. Zaten takacak da bir şey yok çünkü almak zorunda değiller bence. Geçen annemin aldıklarını gösterdim "senin annen gezip tozmayi seviyor, yapmış alisverisini" dedi. Ben bazen kaba buluyorum bu tarz yorumları ama artık bu yaştan sonra da insanları yontacak halimiz yok ya.

Yalnız şöyle de bir adet varmış. Kız tarafı yaparmış bebeğin her şeyini. Kayinvalidem diyor ki "Kız anası yatağını, odasını yapacak tabi"
Eee beklentiler ve adetler kız tarafında olunca bir şey yapmamaları doğal. Ha bana kalsa benim annem de yapmak zorunda değil:)

üzme kendini canım, bak huyunu biliyorsun, almıştır illaki bişeyler ama göstermemiştir,almasa da boşwerr,ayrımcılık yapan insanları hiç anlamıyorum gerçekten ama yapıyorlar işte en iyisi bazı şeyleri görmezden ve duymazdan gelmek, ne kadar zor olsada

Canım yok benimki işine gelince öyle bir ince olur ki nedense bana denk gelmiyor. Dediğim gibi alıp almamaları çok da mühim değil Allaha şükür herşeyini yapacak gücüm var çocuk açıkta da kalacak değil zaten öyle büyük maddi şeyler beklemiyorum ki ufakta olsa almış düşünmüş olsun o benim için dünyalara bedel ya da ne bileyim birşey yapsın senin babannen bebek örgülerini güzel yapıyo şimdi ben örsem benimkini beğenmez dedi geçenlerde. Ya sen ör de babannemden sana ne o mu giydirecek çocuğa kötü bile olsa ben seve seve giydiririm babannesi örmüş diye mesela. Üzüldüğüm önemsememeleri, benim onlara verdiğim değere karşı bu tavırları çok üzüyo beni. Ay o kadar doluyum ki uzun uzun yazıyorum kusura bakmayın

benimkilerde laf sokma falan yoktur. kırmazlar,hicbir seyimize karismazlar ama incelikleri yoktur.
G gunesli gunler nin dedigi gibi tabiki kimse kimseye almak zorunda degil. ben de onlara bir sey almak zorunda degilim ama hediyelesmek,boyle ozel zamanlarda dusunuldugu bilmek her insanin mutlaka ama mutlaka hosuna gider. bunu kafaya takip hayati kendimize zehir etmemeliyiz ama ister istemez insan ennnn yakinlarindan ozen,ilgi,alaka bekleyebiliyor.
biz de anne olacagiz. bir de bu acidan bakalim. kendi yavrumuza neler yapiyoruz,nasil hevesleniyoruz. hele ki torun daha tatli derler,cocuk cevizse torun cevizin icidir derler. ona nasil almayiz. kendimizi anane,babaanne olarak dusunelim ve burda torununa bir seyler yapmaya heves etmeyecek kimse yok bence. boyle gonul almalar iliskileri daha da guzellestirir. maddi boyutu cok buyuk seylerden bahsetmiyorum. herkes gucune gore yapar. kimisi 10a alir,kimisi 100e alir. onemli olan dusunebilmek.
bu isler biraz da şans işi. bazi gelin her seyi yapar karsi taraf anlamaz. bazisinda da kayinvalide yapar,gelin anlamaz.genelleme yapamiyoruz malesef boyle durumlar icin.

belki dogum yaptiktan sonra topluca getirir. getirmezse de almazsa da illaki uzuleceksin ama onlari boyle kabul edersin bundan sonra.

Görmezden geliyosun ama bir yere kadar eltim çalışmıyor, eşi bizden çok maaş almasına rağmen yetiştiremiyorlarmış sürekli onlar mağdur siz iyi durumdasınız modundalar. Çıldırıyorum resmen ya o da çalışsın üniversite mezunu evde oturması daha rahatına geliyor tabi. İnan kıyaslama ya da kıskanma değil ben kendim de eltimin çocuğuna seve seve alırım, kaynananın aldıklarını da kıskanmam yani ama böyle yapılınca da insan art niyet arıyor

Çok az canım bence yanına sürahi filan al aklına geldikçe içmeye çalış.
Evininhatunu

Eve suları 1,5 litrelik şişelerde de alabilirsiniz, biz zaman zaman öyle yapıyoruz ve o günlerde daha çok su içiyorum. Yanıma iki tane şişeyi koyuyorum, gün içinde hem 3 lt su içmiş oluyorum hem de ne kadar içtiğimi gözlemlemiş oluyorum. Bazı zamanlarda da 1 litrelik tupper'la geziyorum ama onu bittiği zaman doldurmaya üşendiğimden o zamanlarda su miktarım azalıyor.

Bir de içtiğin her ilaç başına 1 bardak su içmeye çalış, benim günde içtiğim 3 ilaç var standart bardakla içtiğimde 600 ml su tüketmiş oluyorum. Veya bardaklarını büyük tutabilirsin, o da tüketimi arttırıyor. 200'lük yerine 400'lük bardakla içtiğimde yine aynı sayıda bardak içmiş oluyorum ama 2 katı su tüketmiş oluyorum. Bir de ölçmeye çalışırsan gün içinde o da moral oluyor. Mesela gün içinde az içtiysem akşam yemeğinden sonra da su içmeye devam ediyorum, normalde gece tuvalete çok kalkıyorum diye yemekten sonra fazla içmemeye çalışsam da 2 litreden az içtiysem 2 lt'ye tamamlamaya çalışıyorum. 1 litre çok az ama, hem içilen ilaçları seyreltmeye yetmez hem de yenilen yemekleri sindirmeye yetmez. O da kabızlık yapıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…