2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

2 sene onceki halim,yani bu dolu olma hali.
tabiki de cok sukur bin sukur hepimizin kendince alacak gucu var. en yakinlardan ozen beklemek,maddi olarak her seyi alsinlar demek ya da onlara muhtac oldugumuz anlamina gelmiyor ki.
kac yillik evlisin bilmiyorum ama zaman gectikce alisacaksin,kabulleneceksin. ben kabullendim,artik hiccc bir sey beklemiyorum. yaparlarsa da sagolsunlar yapmazlarsa da. sonucta yaptiklari bana degil sadece. kendi cocuklari,kendi torunlari.
sinirlerini cok bozuyorlarsa az ve öz gorus. esin ve cocuklarinla mutluysan onlara da yapman gerekenleri yaparsin,gerisini de bosverirsin.

Canım biraz alıştım sayılır ama konu bebek olunca tekrar depreşti. Biraz da hamilelikten dolayı duygusallık da var uzak olamıyorum ki karşı apartmanda oturuyor. Benim burda kimsem yok mecburen onlarla vakit geçiriyorum zaten bunların çoğu da çok muhabbetten kaynaklanıyor. hakkını yiyemem şimdi diğer konularda iyidir ama böyle almaya satmaya gelince yok ya da bize yok öyle diyim.

Canım biraz alıştım sayılır ama konu bebek olunca tekrar depreşti. Biraz da hamilelikten dolayı duygusallık da var uzak olamıyorum ki karşı apartmanda oturuyor. Benim burda kimsem yok mecburen onlarla vakit geçiriyorum zaten bunların çoğu da çok muhabbetten kaynaklanıyor. hakkını yiyemem şimdi diğer konularda iyidir ama böyle almaya satmaya gelince yok ya da bize yok öyle diyim.

Olsun canım paylaş bence rahatlarsın. Değişecek bir şey yok ama en azından konuşunca insan içinden atıyor:) Bu tarz şeyler herkes ile de paylaşılmadigi için burası en iyi ortamı. Sen yaz içini dök.

ben cozumu az duymakla,az bilmekle,az sormakla buldum. valla sinirlerimi bozuyorlarsa evde kendime mesgale bulurum,yine de gitmem. bazi insan daha rahattir,hicbir seyi takmaz. o yapida olsaydin istediklerini yapsinlar umrunda olmazdi.

ben cozumu az duymakla,az bilmekle,az sormakla buldum. valla sinirlerimi bozuyorlarsa evde kendime mesgale bulurum,yine de gitmem. bazi insan daha rahattir,hicbir seyi takmaz. o yapida olsaydin istediklerini yapsinlar umrunda olmazdi.
Aynen öyle ben de aksine çok takıyorum ilk defa size anlatıyorum o kadar dolmuşum ki örnek vere vere anlattım. elimde değil

haklısın canım ne diyeyim, bazıları böyle işte olsada durumları yokmuş gibi göstermeyi sewiyorlar,şükretmek lazım aslında ama işte onu yapamayanlar war (eltinler gibi) sen yinede düşünmemeye çalış diyeceğim canım kendini üzüyorsun çünkü onlara bişey olmuyor...

Aynen öyle ben de aksine çok takıyorum ilk defa size anlatıyorum o kadar dolmuşum ki örnek vere vere anlattım. elimde değil

anlat canim rahatlayacaksan.
diyorum ya ben de cok taktim ama kimse degismedi,olan bana oldu,ben uzuldum. e sonra baktim herkes yine bildigini okuyor,bi degisme yok,ben de karar aldim,kendimi korumaya aldim. beni uzecek hicbir ortama girmedim. gorusmeye devam ediyorum tabiki ama ilk yillardaki heveslerim kalmadi. suan yaptigim seyleri eskisi gibi kendi istegimle hevesli sekilde degil de esimin annesi babasi,esim uzulmesin diye yapiyorum.
illaki bizim de onlarin hosuna gitmeyen ozelliklerimiz vardir.sonuc olarak baglarimizi koparacagimiz insanlari bi sekilde idare ediyoruz iste ama once bizim sagligimiz.
sen de anlat rahatla ama kendini uzme. stres sadece bizden götürür. bebisin dogduktan sonra zaten gitmeye gorusmeye bile zamanin olmayacak belki de.

Aynen öyle canım işte sen üzüldüğünle kalıyosun en güzeli takmamak. takmıyordum artık ama hamile olunca duygusallık da arttığı için yine takmaya başladım böyle durumlarda en güzeli Allaha sığınmak yoksa sen kendi kendini yiyip bitiriyosun kimseye birşey olmuyor

Aynen öyle canım işte sen üzüldüğünle kalıyosun en güzeli takmamak. takmıyordum artık ama hamile olunca duygusallık da arttığı için yine takmaya başladım böyle durumlarda en güzeli Allaha sığınmak yoksa sen kendi kendini yiyip bitiriyosun kimseye birşey olmuyor

arkadaşlar merhaba umarım herkes iyidir size bir şey sorucam yeğenimin sünnet düğünü olcak cuma günü haftalardır elsibe arıyorum bulamadım internetten sipariş verdim gelenler çok büyük oldu vs vs . bende bugün işten izin alıp bir iki saat bakma fırsatım oldu zaranın normal esnek kumaşlı kalem elbise formunda bir elbise aldım. çok şık ama göbeğim olduğu gibi ortada görünüyor . sizce insanlar şuna bak gere gere geziyor gibi laflar kullanırlarmı çekinmem gerekiyormu . bilemedim yaa zaten elbise bulamadım

o yorumlari yapanlar olacaktir. onemli olan sen bunu takar misin,elbiseyi giydigin zaman rahat edeceksen sorun yok,rahat edemeyecegim diyorsan biraz daha bak.

İlla ki diyecek olanlar vardır, kimine göre hamileyken gezmek de ayıp, kimine göre babanın annenin karnını sevmesi de ayıp, herkesin ne düşüneceğini kontrol edemeyiz ki. Sen aynaya bak, eşine de danış, eğer çok dar değilse elbise hem seni rahatsız edecek kadar hem de görüntüsü nahoş duracak kadar, yani içine sinecekse giy. Ama aslında giyilir dersen de elalem ne der diye çekiniyorsan giy ama yahu bu olmadı sanki diye tereddüt varsa içinde giyme.

Ben kendim açısından söyleyeyim normal zamanda giydiğim gömlek ve elbiseleri artık giyemiyorum çünkü karnım sığmıyor düğme aralarından ya da oturup kalkınca kat olan yerlerden dolayı hoş bir görüntü olmuyor. Sizin bedeniniz, en iyi kararı da siz verirsiniz.

Canim yanlış anlamazsan biraz kendi tecrubemden yola çıkarak bir yorum yapmak istiyorum. Emzik konusu bebeğe göre değişen durum oluyor. Emzigi gerektiği vakit verdiğin zaman bir problem olacağını düşünmüyorum. Uykuya geçerken veya yeterince emip doyduguna kanaat getirince huzursuzluğu gitsin diye vermek gerçekten ise yarayabiliyor. Sutu yeterli olan anneler için geçerli bu. Sütun yeterli olmadiignda zaten sürekli emzirme halinde oluyorsun ama yine bir dr a bir yere giderken huzursuzlandiginda vermek bence gerçekten güzel nimet oluyor. Yoksa benim gibi eve bağımlı oluyorsun. Bende kızıma asla vermem dedim emzik almadım. sonra durmayinca vermek istedim asla kabul etmedi. Çünkü dr a gidiyorum agliyr panik dışarı çıkmak istiyorsun ya aglarsa diye panik. Yani bazen kurtarıcı oluyor. Benim kızım emzik almadı ama biberon aldı. Mama emme ikisi bir arada gittik 5 aylıkken kendiliğinden biberonu bıraktı. 2 yaşında ben biraktirdim sutu. O yüzden baştan büyük konuştum emzik almadıuykuya geçişlerde bazen çok zorlandım. Amaemzik alan arkadaşların çocukları hemn yatardi çok ozenirdim. Biraktirmasi da zor olmuyor eğer gerektiği vakitlerde verirsen. Ama çocuğun ağzında sürekli kalması aşırı problem. Oğluma verip vermeyecgim konusunda kararsızım,büyük ihtimal vermem başta yine. Ama bir tane alıp ne olur ne olmaz diye kenarda tutucam açıkçası.
Okuduklarimizla yasadiklarimiz bazen tutmuyor İnAnın. Ne yapmam dedimse yaptım. Sallamam dedim yeri geldi carsarta salladm, kucakta yaturmam dedim aman yatsinda bir dinleneyim diye yatirdim. Herşeyi deniyor insan. Aman sarilarak uyutuyorsun alisack dediler su an yanına uzaniyirum biraz hikaye pispis yatıyor. En azından mutlu... herşey oluyor geçiyor bazen herşeyi yapıyorsun. Bebek üç şeyden yatmaz ,açlık gaz bez kirliliği derler. Ucu de yerinde bu çocuk niye yatmıyor diye çareler ariyorken buluyorsun kendini. Annelik ve herkesin tecrübesi kendine göre oluyor.

BöylE bişe olduğunu hiç duymamıştım sağlık ocağından bişe demediler

Sağlık ocağından banada bişey denmedi.Ve 2 ayımı kaçırdım.Sizde aynı şeyi yaşamayın.Mesajımı dikkate alın :) He bişey olmaz almazsanız da ama niye ayda 10 kutu süt sizin olmasın ki ?

Canım ben süt kartini 10 yil evvel biliyirdum. Sadece belli sehrirlerde uygulaniyordu. Eltm baska sehirde faydalanirken ben kizimda faydalanamamistim. Eger varsa basvururum Teşekkürler

Tabi ki dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Her çocuk başka bir hikaye. Benim emzik vermenin kolaylık olacağını biliyorum ama diyorum ya o riski almak istemiyorum. Her çocuk farklı olduğu gibi annelik de farklı bir macera ve insan yaşayarak öğrenecek sonuçta. Belki bu kararımdan pişman olacağım ama en azından kendi kararımdi derim diye düşünüyorum:) Yoksa tabiki bana verilen her tavsiyeyı kulak arkası edip kafamın dikine gitmek değil niyetim. En azından bebek emmeyi öğrenene kadar emzik vermek istemiyorum. Bu süre de 40 güne tekabul ediyormuş.

Şeker değerim sınırda çıkmış. Doktor iki hafta sonra tekrar randevu verdi kontrol için. Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Nasıl bir beslenme düzeni izlemem lazım acaba kızlar fikri olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…