Ben de okuyayım dedim ama baskısı tukenmis her yerde. O yüzden bekliyorum pdf olan vardır elinde diye düşündüm. Şimdilik Tomris'in notlarını okuyorum. İnşallah faydası olur :) Emzirmeyı çok istiyorum, her şeyi de göze aldım. Uykusuz geceler filan umrumda değil. Gak meme guk meme yapacağım inşallah gücüm yettiğince:) Deneyimlerin neler peki, tavsiyen var mı? Faydalanmak isterim eğer paylaşmak istersen.
Tomris notlarını ben de okudum notların da çok faydası oldu istemek en önemlisi hep dedim ki kendime evlatlık edinen bir kadın çok çok ister emzirirse sütü gelirmiş veya süt nineler olur ya hep onları düşündüm onlar emzirebiliyorsa ben biyolojik anneyim ve çok istiyorum emzirmeyi neden emziremeyim ki dedim kendine öyle gaz verdim 3.5 aylık olduğunda uykuda emmeye başladı 9 ata kadar öyle gittik sonra uyanacakken veya uyumak üzereyken emdi 26 ata kadar emdi zor bıraktık azaltarak kademeli bıraktık ona da bana da kolay oldu böylece
Tomris notlarını ben de okudum notların da çok faydası oldu istemek en önemlisi hep dedim ki kendime evlatlık edinen bir kadın çok çok ister emzirirse sütü gelirmiş veya süt nineler olur ya hep onları düşündüm onlar emzirebiliyorsa ben biyolojik anneyim ve çok istiyorum emzirmeyi neden emziremeyim ki dedim kendine öyle gaz verdim 3.5 aylık olduğunda uykuda emmeye başladı 9 ata kadar öyle gittik sonra uyanacakken veya uyumak üzereyken emdi 26 ata kadar emdi zor bıraktık azaltarak kademeli bıraktık ona da bana da kolay oldu böylece
Şeker değerim sınırda çıkmış. Doktor iki hafta sonra tekrar randevu verdi kontrol için. Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Nasıl bir beslenme düzeni izlemem lazım acaba kızlar fikri olan var mı?
Canım kaç çıktı değerin benimde 50 gr yüklendi 137 çıktı sınır 140 mış benim annemde şeker hastası olduğu için tekrar yükleme yapmayalım ama dikkat etmemi söyledi şeker ve karbonhidrattan uzak beslenmem gerekiyormuş ve yürüyüş önerdi
Canım kaç çıktı değerin benimde 50 gr yüklendi 137 çıktı sınır 140 mış benim annemde şeker hastası olduğu için tekrar yükleme yapmayalım ama dikkat etmemi söyledi şeker ve karbonhidrattan uzak beslenmem gerekiyormuş ve yürüyüş önerdi
Benim tam 140 çıktı. Bebeği yormamak için iki hafta sonraya tekrar randevu verdi yeniden ölçüm yapılacak. Şeker ve karbonhidratin hepsinden mi uzak durmak gerekiyor? Ben de gidene kadar bu şekilde besleneyim.
Benim tam 140 çıktı. Bebeği yormamak için iki hafta sonraya tekrar randevu verdi yeniden ölçüm yapılacak. Şeker ve karbonhidratin hepsinden mi uzak durmak gerekiyor? Ben de gidene kadar bu şekilde besleneyim.
Canım evet karbonhidrat ve şekerden uzak glisemiks indeksi düşük gıdalarla beslenmek gerekiyor ve sınırlı meyve tüketmek lazım ondada fruktoz var atıyorum muz gi 100 çok yüksek glisemiks indeksi elma kiraz portakal kivi erik bunların gi si düşük onları daha çok tercih etmek lazım az az sık sık beslenmek 3 ana 3 wra öğün gibi öğinler arasında en az 2-2.5 saat olmalı ... benim doktor tekrar yüklemeyi gerek görmedi diyetisyen de önermedi... benim şlk gebelikte 161 çıkmıötı sonra 100 gr yüklemede normal çıkmıştı... ben dayanamıyorum zaten şeker yüklemesine bayılacak gibi oluyorum .. önersede yaptırmazdım sanırım... olmadı diyestşsyene felan gideri. Belki
Tabi ki dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Her çocuk başka bir hikaye. Benim emzik vermenin kolaylık olacağını biliyorum ama diyorum ya o riski almak istemiyorum. Her çocuk farklı olduğu gibi annelik de farklı bir macera ve insan yaşayarak öğrenecek sonuçta. Belki bu kararımdan pişman olacağım ama en azından kendi kararımdi derim diye düşünüyorum:) Yoksa tabiki bana verilen her tavsiyeyı kulak arkası edip kafamın dikine gitmek değil niyetim. En azından bebek emmeyi öğrenene kadar emzik vermek istemiyorum. Bu süre de 40 güne tekabul ediyormuş.
Tabiki canm kendi kararin. Pişman olmazsin eminim. Ama herşeye hazır olmak lazım diye dedim. Yoksa ınan ben su an pişman değilim sadece ilk başlar için pişmanım. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bende kasigimda hissediyorum canm çok afedersiniz bazen rahime vuruyo gibi hissediyorum yani. Bugün muayene vardı ayaklar orda çok normal hiç endişe etme. Kanama ağrı olmadığı sürece Allahın izniyle çok normal bunlar.
Canım evet karbonhidrat ve şekerden uzak glisemiks indeksi düşük gıdalarla beslenmek gerekiyor ve sınırlı meyve tüketmek lazım ondada fruktoz var atıyorum muz gi 100 çok yüksek glisemiks indeksi elma kiraz portakal kivi erik bunların gi si düşük onları daha çok tercih etmek lazım az az sık sık beslenmek 3 ana 3 wra öğün gibi öğinler arasında en az 2-2.5 saat olmalı ... benim doktor tekrar yüklemeyi gerek görmedi diyetisyen de önermedi... benim şlk gebelikte 161 çıkmıötı sonra 100 gr yüklemede normal çıkmıştı... ben dayanamıyorum zaten şeker yüklemesine bayılacak gibi oluyorum .. önersede yaptırmazdım sanırım... olmadı diyestşsyene felan gideri. Belki
Tabiki canm kendi kararin. Pişman olmazsin eminim. Ama herşeye hazır olmak lazım diye dedim. Yoksa ınan ben su an pişman değilim sadece ilk başlar için pişmanım. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Kızlar iyi aksamlar bisey sorcam bugun baya yogun bir gun gecrdim aksama kadar ayaktaydım ve akıntım cok gelmis beyaz baya normlade böyle degildi yoruldugumdanmı acaba bebegide cok hissetmedim esime birsey demedim simdilik telaslanmasn diye doktora gitsemmi acaba
Çok zor günde iki fincan içiyordum biri sabah biri akşam :)) hamilelik biticek emzirirken de pek tuketmeyin bebekte uykusuzluk yapıyor diyorlar bilemiyorum yani :)))
Yaaa ben bildiğim halde icmeye devam ediyorum. Kendimi herseyden uzak tutmadim. Sadece asitli içeceklere azcikta abur cubura dikkat ediyorum ama kahve kokusuuuuu dayanilmaz...bence bir fincandan birsey olmaz dimi :)