• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
ama daha 1 günlük yaa çook miniik :) eve geçince, 1 haftaya memede uyumaması için daha rahat oturtursun düzenini bence :)

Çok minik gerçekten cnm. Dün altını değiştirmeye bile cesaret edemedim hiç; bugün kendim değiştirdim ama aşırı ter döktüm stresten. Memede uyuduğunda da çeneye meneye dokunup uyandırıyorum bi şekilde, yoksa emziğe çevirme eğilimi var memeyi küçük cadının:)))

:KK70::KK70::KK70: Yani inşallah sıkmamıştır bir temizlensin şuralar diye. Tamam biraz gez, mesai saati bitmeden ara bir öğren bakalım neymiş ne değilmiş :)

Hadi gözünüz aydın :)

Saol cnm, anne deyimiyle insanın evi gibi yok wala :))

Sen istemeden sana suni sancı vermeye hakkı yok doktorun, eğer doğum başlamamışsa sadece 1-2 cm açıklık varsa o açıklığın 10'u bulması 1 haftayı bulan da var sonuç olarak 1 hafta hastanede yatacak değilsin. Doktorla konuşursun, ben açılmamı ya da sancılarımın sıklaşmasını evde beklemek istiyorum falan dersin, bir problem yoksa hastanede yatmak istemediğini söylersin. İstemediğin bir şekilde doğuma zorlayamaz seni. Ama belki de dediği doğumun başlamasıdır, o zaman sorun olmaz. Ama açık açık söyle ne düşündüğünü, alternatif gidebileceğin başka bir doktorun var mı doktorla fikirleriniz uyuşmazsa?

Herkese günaydın
Mutella Mutella keşke akintin için arayıp detaylı bilgi almış olsaydın canm. Hem seni rahatsız eden duzenli ağrıların varsa gece yarısı bile olsa dr ü arayabilirsin sen ve bebeğinin sağlığı daha önemli. Bugun Güzel haberler vereceğine inanıyorum. Hadi hayirljsi

@deeploneliness cnn benim düzenli adet ağrısı ile başladı. Doğum agrisi daha şiddetli oluyor illa ki ama hazırlıklı ol ve takip et canm

durusel24 durusel24 maşallah bebeğin boyu kg i sahane cnn. Bol bol sutun olsun insallah. Allah anali babalı büyütsün

Canm benim biraz tecrübeli olmak gerçekten rhtlatiyor değil mi. Minnoslarini opersin yerimize. Yarın mi taburcusunuz cnn. Ayşe nasıl karşılıyor. Agrin sizin var mi cnm

Çok şükür evimizde geçirdik bu geceyi cnm. Haklısın.,, İkinci olması gerçekten daha rahatmış, hem emzirme açısından,, hem de ağladığında daha az panikliyosun :)) ağrım sızım fazla yok,, oturup kalkarken biraz zorluyor tabi ama ona da bi haftada geçer dediler. Doktorum muhakkak üç kez ağrı kesici alıyosun günde dedi. Ağrın olmasa da al ki başlamasın dedi. Ayşe de bu geceye kadar iyiydi ama gece uyuyamadı ve strese girdi, o yüzden biraz sıkıntımız oldu o uyuyana kadar :( ama çabuk toparlıcaz inşallah cnm, hissediyorum :)
Ooo harika yaa :)

Hem de nasıl,,, ev ayrı valla :KK200:

Günaydınlar @deeploneliness Mutella Mutella ne durumdasınız ağrı sancı kanama güzel haberler verin bize inşallah

@deeploneliness cnn benim düzenli adet ağrısı ile başladı. Doğum agrisi daha şiddetli oluyor illa ki ama hazırlıklı ol ve takip et canm

durusel24 durusel24 maşallah bebeğin boyu kg i sahane cnn. Bol bol sutun olsun insallah. Allah anali babalı büyütsün
Günaydın hanımlar,
Ağrım var ama düzensiz daha dogurmam gibi. Ama mutelladan umitliyim :)

Ay canm
Çok şükür evimizde geçirdik bu geceyi cnm. Haklısın.,, İkinci olması gerçekten daha rahatmış, hem emzirme açısından,, hem de ağladığında daha az panikliyosun :)) ağrım sızım fazla yok,, oturup kalkarken biraz zorluyor tabi ama ona da bi haftada geçer dediler. Doktorum muhakkak üç kez ağrı kesici alıyosun günde dedi. Ağrın olmasa da al ki başlamasın dedi. Ayşe de bu geceye kadar iyiydi ama gece uyuyamadı ve strese girdi, o yüzden biraz sıkıntımız oldu o uyuyana kadar :KK43: ama çabuk toparlıcaz inşallah cnm, hissediyorum :)

Hem de nasıl,,, ev ayrı valla :KK200:
ay canm tabi yeni düzene alışması biraz zaman alır. Ama çabuk alisacaklarjna inanıyorum. Bende kizim zaten gece sese çabuk kalkiyor diye korkuyorum. Odalar yan yana illa ağlayacak gece oglusum. Umarım hepimiz çabuk adapte oluruz bu sürece. Çok sevindim ağrılar olmamasına ve emzirme konusuna canm. Ağrısız yarasiz atlatalım bari emzirme olayını. Op minnoslari

Kızlar bu arada fırsat bulmuşken aklımdakileri yazayım size. Biz sabah söylendiği gibi altı buçukta hastaneye gittik. Sekiz gibi eşim doktorumu aradı,, sonra bana "uyumak istemediğini ısrarla belirtecekmişsin" dedi. Israrla uyumak istemiyodum zaten :)) Hemen sonra anestezi için kadın doktor geldi; yalnız bana uzun uzun lokal anestezinin olası yan etkilerini saymaya başladı. Genel anestezi tercih eder gibiydi ama ısrarla bütün etkileri bildiğimi ve ilki rahat geçtiği için yine öyle tercih edeceğimi söyledim. Biraz sonra kendi doktorum geldi, ne zaman gireceğimi sordum, bilerek oyalanıyorum, bu doktor genel anestezi tercih ediyor, Ayşe'de de giren doktoru bekliyorum dedi. Sekiz buçukta ameliyathaneye aldılar. Bu arada odadan oraya inerken S SUU ve diğer hepiniz için dua ettim :) kendi kendime de bunu hatırladığım için şaşırdım epey çünkü bu sefer aklım bi yandan da feci halde kızdaydı. Hatta evden çıkmadan önce öptüm uykusunda,, dayanamayıp ağladım biraz :KK43: neyse,, sezeryan olacaklar için : lütfen doktorunuzu dinleyin ve gece 12'den sonra hiçbir şey yiyip içmeyin. Ben dayanamadığım için bu sefer biraz su içtim. Büyük ihtimal onun etkisiyle ve tansiyonum da düşünce uyuştuktan sonra midem bulandı, çok az çıkardım ama sadece suydu,, temizlediler hemen ve hemen stabil hale getiriyoruz deyip ilaç yaptılar. bir iki dakika içinde de gayet harika hissettim. Anestezi uzmanı gerçekten çok iyiydi, sürekli konuştu, ben iyi hissedince eşimi çağırdı... sanırım en fazla on dakika geçti ki zaten bebişin ağladığını duyduk... ikinci söylemek istediğim "odada hemşirenin açtığı damar yolundan rahatsız olursanız bunu ameliyathanede mutlaka belirtin değiştirsinler",, benimkini kat hemşiresi çok soldan açmıştı ve hiç rahat değildim,, söyledim ameliyathanede doktor değiştirdi ve elimin ortasından açtı. Çok rahatladım :) bebiş çıktıktan sonra da isterseniz uyutabiliyorlar, ben istemediğim için "hafif sedatif bişey yapayım,, birazcık çakır keyif olursun" dedi doktor,,, peki dedim :)) zaten fotoğrafçı ve eşimi çıkarmışlardı,, 5-10 sonra da beni çıkardılar. Bebek geldi, emzirdim vs... O sırada kızım da uyanmış, çok şükür hiç ağlamamış,, süslenmiş püslenmiş geldiler :) hemen emdiği için ve Ayşe'nin de keyfi yerinde olduğu için krizsiz bi başlangıç yaptık diyebilirim.. ilk gece hastanede pek uyumadı. Ama bu gece güzel uyudu çok şükür. Bu arada diğer hatırlatmak istediklerim :)) : humana still tea unutmayın, sütü çok hızlı şekilde arttırıyor.. içtikten hemen sonra farkediceksiniz... hastaneye bütün kıyafetlerini tam takım götürün çünkü hemşireler duruma göre giydiriyor. Gecelik gerçekten daha önce de konuştuğumuz gibi pijamadan nispeten daha rahat, sabahlık götürmeyi unutmayın çünkü özellikle gece üşüme gelebiliyor. Korseniz mevcutsa götürmeyi unutmayın, ben unutmuşum eşim getirdi tekrar. Hastanede verdikleri pedler hiçbi şekilde rahat değildi, hatta ped hiç rahat değil zaten ve çamaşıra haliyle de geceliğe sızdırabiliyor (geceliği feda edicektim eşim farketmese :),, depend çamaşır formu kesinlikle en güzeli. Hepimiz popo için pamuk aldık ama hastanede zor oluyor ve hemşireler unibaby yenidoğanı tercih ediyor,, hatta bi tanesi "aaa unibaby getirmişsiniz süper" dedi :) bebeği yıkamak istediler, çocuk doktorumuzu aradık iyice emin olmak için ve "hayır ne orada ne de evde yıkamıyosunuz, önce göbeği düşsün" dedi, yıkatmadık :) daha ilk günden farkı görüyorum, bence siz de öyle tercih edin. Bir de en doğru hatırladığım şey : Sezeryan olmak zorunda kalan arkadaşlar için : hemen bol bol su ve günde iki kahveyi unutmayın ,, ve gerçekten korkmayın, sabah kahvemi içtim, akşamdan kalan bulaşıkları yerleştirdim,, başım ağrımıyo, sersem gibi falan değilim ve her ne kadar annemin müthiş desteği de olsa manen ve bedenen iki çocukla ilgileniyorum. Allah insana müthiş ve tahayyül etmesi imkansız bi güç veriyor :)) bu da en yanlış düşündüğüm şey , özellikle ervahafsa ervahafsa ,,, evladın birincisi ikincisi diye birşey yokmuş,, hepsinin kendine ait ayrı bi yeri olduğunu daha ilk sesini duyduğun an anlıyormuşsun... benim Ayle kadar seveceğime inanmıyorum diye dokuz ayı korkuyla geçiren eşim bile öpebilmek koklayabilmek için fırsat kolluyor doğduğundan beni,, daha ilk anda "babişkom, kızım, yer elmam vs" oldu bebiş :) bizde durumlar böyle,,, bu arada yine resmen koca bi mektup yazmışım,,, kusura bakmayın :)))))

Son düzenleme:
A AysheDuru evinizde ilk geceniz nasıldı cnn. Minnak duru ve ablası nasillar
12'ye kadar zordu cnm. Ayşe çok uykusuzdu ve aşırı strese girdi. Doğduğundan beri öpüp kokluyodu,, benim minik kardeşim,, benim canım kardeşim falan diyodu... gece çıldırdı,,, beyaz beşik için o benim yatağım diye ağladı :( halbuki kendisinden kalana yatınca bile problem etmemişti... çok üzüldüm,, diğerinin biraz ağlamasına göz yumup önce onu kendim uyuttum ki ikisi de rahat bi gece geçirsin. Çok şükür ben tamamen onunla ilgilenince 10-15 dk da uyudu. Azcık da ben ağladım tabi onu öyle gördüğüm için :( ama bugün bu anlamda daha tecrübeliyim,,, bu gece babasına vs vermicem,, muhakkak eskisi gibi yanına yatıp sevip okşayıp kendim uyutucam. O benim herşeyim yaaa ,,, ilk göz ağrım,,, gerçekten sevgi vs tamam ama onun yeri bambaşka :)))))

12'ye kadar zordu cnm. Ayşe çok uykusuzdu ve aşırı strese girdi. Doğduğundan beri öpüp kokluyodu,, benim minik kardeşim,, benim canım kardeşim falan diyodu... gece çıldırdı,,, beyaz beşik için o benim yatağım diye ağladı :KK43: halbuki kendisinden kalana yatınca bile problem etmemişti... çok üzüldüm,, diğerinin biraz ağlamasına göz yumup önce onu kendim uyuttum ki ikisi de rahat bi gece geçirsin. Çok şükür ben tamamen onunla ilgilenince 10-15 dk da uyudu. Azcık da ben ağladım tabi onu öyle gördüğüm için :KK43: ama bugün bu anlamda daha tecrübeliyim,,, bu gece babasına vs vermicem,, muhakkak eskisi gibi yanına yatıp sevip okşayıp kendim uyutucam. O benim herşeyim yaaa ,,, ilk göz ağrım,,, gerçekten sevgi vs tamam ama onun yeri bambaşka :)))))
Ay kiyamamm resmen o anları yaşadım. Ve kesinlikle bende senin yaptığının aynısını yaparım. Mnklerle başkası ilgilenir azıcık ne olacak diye dusunuuorunm. Ah anne yüreği iste hangisine yetişeceğini şaşırıyor. Çok zor canm. Allah yardımcımız olsun

Ay artık her sabah acaba ne gelişme oldu diye girer oldum. Sanki aileden biri doğum yapmış gibi de seviniyorum.
En son dogurcm gibi hislerimde var zaten.
Valla ben de bugün bile kahveyi içer içmez bi bakayım dedim hemen :) insanın aklı kalıyor :)

Ay kiyamamm resmen o anları yaşadım. Ve kesinlikle bende senin yaptığının aynısını yaparım. Mnklerle başkası ilgilenir azıcık ne olacak diye dusunuuorunm. Ah anne yüreği iste hangisine yetişeceğini şaşırıyor. Çok zor canm. Allah yardımcımız olsun
Amin cnm, bi de ben odaya geldiğinden itibaren dokunmasına sevmesine izin verdim. Zaten kendi de çok naif yumuşacık dokundu hep. Sonra psikolog geldi ve aynısını söyledi "dokunmasına mutlaka izin verin, hiçbi şekilde elleme demeyin" dedi. Bir de rutinlerini bozmayın dedi ki bu gece son zamanlarda zaten babasıyla daha çok uyuyordu diye düşünüp bozdum uyku rutinini ve gördüğün gibi hata yapmışım. Bi daha asla yapmam. Senin de aklında olsun :) 10-15 dk ağlamak bebeğe hiçbi zarar vermez,, doktor dahi ciğerleri için faydalı dedi. Diğer türlü büyğk daha çok ağlayacaktı, ben ikisinin arasında delirip muhtemelen katılarak ağlamaya başlıcaktım,, haliyle bebekle de ilgilenemediğim için o da zaten çok daha fazla ağlayacaktı :( geç oldu ama çözdük mevzuyu... bu gece daha rahat edeceğimize inanıyorum :)

Kızlar bu arada fırsat bulmuşken aklımdakileri yazayım size. Biz sabah söylendiği gibi altı buçukta hastaneye gittik. Sekiz gibi eşim doktorumu aradı,, sonra bana "uyumak istemediğini ısrarla belirtecekmişsin" dedi. Israrla uyumak istemiyodum zaten :)) Hemen sonra anestezi için kadın doktor geldi; yalnız bana uzun uzun lokal anestezinin olası yan etkilerini saymaya başladı. Genel anestezi tercih eder gibiydi ama ısrarla bütün etkileri bildiğimi ve ilki rahat geçtiği için yine öyle tercih edeceğimi söyledim. Biraz sonra kendi doktorum geldi, ne zaman gireceğimi sordum, bilerek oyalanıyorum, bu doktor genel anestezi tercih ediyor, Ayşe'de de giren doktoru bekliyorum dedi. Sekiz buçukta ameliyathaneye aldılar. Bu arada odadan oraya inerken S SUU ve diğer hepiniz için dua ettim :) kendi kendime de bunu hatırladığım için şaşırdım epey çünkü bu sefer aklım bi yandan da feci halde kızdaydı. Hatta evden çıkmadan önce öptüm uykusunda,, dayanamayıp ağladım biraz :KK43: neyse,, sezeryan olacaklar için : lütfen doktorunuzu dinleyin ve gece 12'den sonra hiçbir şey yiyip içmeyin. Ben dayanamadığım için bu sefer biraz su içtim. Büyük ihtimal onun etkisiyle ve tansiyonum da düşünce uyuştuktan sonra midem bulandı, çok az çıkardım ama sadece suydu,, temizlediler hemen ve hemen stabil hale getiriyoruz deyip ilaç yaptılar. bir iki dakika içinde de gayet harika hissettim. Anestezi uzmanı gerçekten çok iyiydi, sürekli konuştu, ben iyi hissedince eşimi çağırdı... sanırım en fazla on dakika geçti ki zaten bebişin ağladığını duyduk... ikinci söylemek istediğim "odada hemşirenin açtığı damar yolundan rahatsız olursanız bunu ameliyathanede mutlaka belirtin değiştirsinler",, benimkini kat hemşiresi çok soldan açmıştı ve hiç rahat değildim,, söyledim ameliyathanede doktor değiştirdi ve elimin ortasından açtı. Çok rahatladım :) bebiş çıktıktan sonra da isterseniz uyutabiliyorlar, ben istemediğim için "hafif sedatif bişey yapayım,, birazcık çakır keyif olursun" dedi doktor,,, peki dedim :)) zaten fotoğrafçı ve eşimi çıkarmışlardı,, 5-10 sonra da beni çıkardılar. Bebek geldi, emzirdim vs... O sırada kızım da uyanmış, çok şükür hiç ağlamamış,, süslenmiş püslenmiş geldiler :) hemen emdiği için ve Ayşe'nin de keyfi yerinde olduğu için krizsiz bi başlangıç yaptık diyebilirim.. ilk gece hastanede pek uyumadı. Ama bu gece güzel uyudu çok şükür. Bu arada diğer hatırlatmak istediklerim :)) : humana still tea unutmayın, sütü çok hızlı şekilde arttırıyor.. içtikten hemen sonra farkediceksiniz... hastaneye bütün kıyafetlerini tam takım götürün çünkü hemşireler duruma göre giydiriyor. Gecelik gerçekten daha önce de konuştuğumuz gibi pijamadan nispeten daha rahat, sabahlık götürmeyi unutmayın çünkü özellikle gece üşüme gelebiliyor. Korseniz mevcutsa götürmeyi unutmayın, ben unutmuşum eşim getirdi tekrar. Hastanede verdikleri pedler hiçbi şekilde rahat değildi, hatta ped hiç rahat değil zaten ve çamaşıra haliyle de geceliğe sızdırabiliyor (geceliği feda edicektim eşim farketmese :),, depend çamaşır formu kesinlikle en güzeli. Hepimiz popo için pamuk aldık ama hastanede zor oluyor ve hemşireler unibaby yenidoğanı tercih ediyor,, hatta bi tanesi "aaa unibaby getirmişsiniz süper" dedi :) bebeği yıkamak istediler, çocuk doktorumuzu aradık iyice emin olmak için ve "hayır ne orada ne de evde yıkamıyosunuz, önce göbeği düşsün" dedi, yıkatmadık :) daha ilk günden farkı görüyorum, bence siz de öyle tercih edin. Bir de en doğru hatırladığım şey : Sezeryan olmak zorunda kalan arkadaşlar için : hemen bol bol su ve günde iki kahveyi unutmayın ,, ve gerçekten korkmayın, sabah kahvemi içtim, akşamdan kalan bulaşıkları yerleştirdim,, başım ağrımıyo, sersem gibi falan değilim ve her ne kadar annemin müthiş desteği de olsa manen ve bedenen iki çocukla ilgileniyorum. Allah insana müthiş ve tahayyül etmesi imkansız bi güç veriyor :)) bu da en yanlış düşündüğüm şey , özellikle ervahafsa ervahafsa ,,, evladın birincisi ikincisi diye birşey yokmuş,, hepsinin kendine ait ayrı bi yeri olduğunu daha ilk sesini duyduğun an anlıyormuşsun... benim Ayle kadar seveceğime inanmıyorum diye dokuz ayı korkuyla geçiren eşim bile öpebilmek koklayabilmek için fırsat kolluyor doğduğundan beni,, daha ilk anda "babişkom, kızım, yer elmam vs" oldu bebiş :) bizde durumlar böyle,,, bu arada yine resmen koca bi mektup yazmışım,,, kusura bakmayın :)))))
Ne kadar da güzel yazmışsın canım :KK200:Allah analı babalı büyütsün inşallah böyle okudukça hemen doğurasim geliyo sabırsızlanıyorum resmen :dua:kızların eşinle bir ömür boyu huzur içinde yaşayın inşallah :dua::dua::dua:

Ay canm
ay canm tabi yeni düzene alışması biraz zaman alır. Ama çabuk alisacaklarjna inanıyorum. Bende kizim zaten gece sese çabuk kalkiyor diye korkuyorum. Odalar yan yana illa ağlayacak gece oglusum. Umarım hepimiz çabuk adapte oluruz bu sürece. Çok sevindim ağrılar olmamasına ve emzirme konusuna canm. Ağrısız yarasiz atlatalım bari emzirme olayını. Op minnoslari
Bol bol öptüm ikisini de bu gece :) bu arada uyanmayabilir cnm. Biz üçümüz de aynı odada yattık bu gece. Ben de kesin uyanır benimki diyodum ama uyanmadı. Senin başka oda olması daha da rahat bu durumda :)

Back
X