• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Canım ben bayadir ishalim:bicak:hiç geçmedi nerdeyse arada bi serum yiyip geliyorum bu konu yüzünden üzerine mide bulantım da var ne yesem hep 10 dk icinde disarda evet zamanım da var ama hala doguramadim:kızgın:artık doğurmak istiyorum hemen
bazi kisilerde oluyormus gercekten erkenden bu belirtiler baslayan. ama dur daha ya erken degil mi ne bu sabirsizlik :))

bazi kisilerde oluyormus gercekten erkenden bu belirtiler baslayan. ama dur daha ya erken degil mi ne bu sabirsizlik :))
Artık ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum iyice bozuldu pskolojim herseye ağlar oldum eşime çok fena sardım ben kilo aldım diye sen beni sevmiyorsun diye kafam da deli sorular o_Oheryerim sis e haliyle bütün bunlar olunca artık dogsun diyorum :KK70:ay ne kadar dert yanmışim öyle :bicak:

Artık ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum iyice bozuldu pskolojim herseye ağlar oldum eşime çok fena sardım ben kilo aldım diye sen beni sevmiyorsun diye kafam da deli sorular o_Oheryerim sis e haliyle bütün bunlar olunca artık dogsun diyorum :KK70:ay ne kadar dert yanmışim öyle :bicak:
ahaha ne bu adamlarin hamislerden cektigi :KK48:

canim olsun biraz daha sabret az kalmis bebis ne zaman isterse o zaman gelicek zaten bunu kabullenince daha kolay geciyor. valla bak. dusundukce kendi kendini strese sokarsin :KK19:

ahaha ne bu adamlarin hamislerden cektigi :KK48:

canim olsun biraz daha sabret az kalmis bebis ne zaman isterse o zaman gelicek zaten bunu kabullenince daha kolay geciyor. valla bak. dusundukce kendi kendini strese sokarsin :KK19:
Galiba haklisin canım teşekkür ederim :eğlence:bü kadar bekledik az daha bekleyelim bakalım :anne:

Arkadaşlar iki gündür kabus yaşadım resmen. Nst de sancı çıkıyor ama ben bir şey hissetmiyorum ve hiç açılmam da yoktu. Yine de beni yatırmak istediler. Önce yatmayı kabul ettim takip amaçlı ama sonra bir baktım damar yolu açtılar, serum taktılar güya su takviyesiymiş. Ben de bebekte iyiyiz, suyum gelmemiş, açılmam yok. Sadece sancım çıktı diye oluyor bunlar. Doğum başladı mı diyorum belli olmaz diyorlar. Off dün kabus gibiydi dayanamadım kağıdı imzaladım ve çıktım hastaneden. Doktorum da hastanede değildi ve ulaşamadım çok soğudum hem hastaneden hem doktorumdan. Üstelik eve geldikten sonra farkettim ki kan geliyor her wc gidişimde. Çünkü vajinal tuşeyi çok sert yaptı nöbetçi doktor. Bu arada Medipol Mega'ya gidiyordum. Artık gitmeyeceğim. Maalesef 38. haftama girerken doktor ve hastane değiştiriyorum. Neyse ki güvenebileceğim bir doktor buldum tavsiye üzerine. Yarın ilk randevumuz, umarım her şey güzel olur. Bir de dün beni doğumhaneye aldılar ve eşimi içeri sokmadılar, maalesef orada strese girdim ve ürktüm. Kısacası hastaneden kaçtım. :rolleyes:
Kaçmakla çok iyi etmişsin zaten o doktorun niyeti belliydi sezaryene doğru gidiyordu süreç. Son dakikada da olsa değiştirmen içine sinmeyen bir doktorla doğum yapmandan iyi.
Bu arada benim ilk doktorum da o hastaneye geçmişti hamileliğimin başında acaba doktorun Meryem Uçarer miydi? Ben bir an için doktorun peşinden gitmeyi düşünüp sonra uzak diye vazgeçmiştim.

anamm yakin mi dersin :)) allahim dun geceden beri fena gurul gurul. evde 3 kisi ayni seyleri yedik kimsede bisey yok. yediklerimden mi dedim ama. sonra aklima 1 haftam kaldigi geldi :KK70: birak mideme de vuruyor midem de sanki sinava giricem de heyecan yapmisim gibi bi garip. karnim da bana inmemis gibi geliyor ama evdekiler indi sen farkinda degilsin diyor nasil is anlamadim once benim rahatlamam gerekmiyor muydu :KK70:

simdi dikkatimi cekti. takvimi de bu kadar gunu gunune benim gibi yasayan yoktur heralde aranizda :KK70:
"İshal, bulantı ve hazımsızlık doğum işaretleri olabilir." :KK70:

yapcak bisey yok birakican cokkk cokkk emecek bebisin isi o :)))) emsin de bol sutun olsun insallah.
esas konu bebisi nasil giydirdiler? :))
Senin de mi vakit geldi yoksa, belirtileri takip etmeye devam o zaman :)
Dur bugün de bekle de dolu dolu ağustos annesi diyebil kendine :p
Bu arada bol su içmeyi ihmal etme, susuz kalmasın vücudun.

Kaçmakla çok iyi etmişsin zaten o doktorun niyeti belliydi sezaryene doğru gidiyordu süreç. Son dakikada da olsa değiştirmen içine sinmeyen bir doktorla doğum yapmandan iyi.
Bu arada benim ilk doktorum da o hastaneye geçmişti hamileliğimin başında acaba doktorun Meryem Uçarer miydi? Ben bir an için doktorun peşinden gitmeyi düşünüp sonra uzak diye vazgeçmiştim.

Senin de mi vakit geldi yoksa, belirtileri takip etmeye devam o zaman :)
Dur bugün de bekle de dolu dolu ağustos annesi diyebil kendine :p
Bu arada bol su içmeyi ihmal etme, susuz kalmasın vücudun.
ay bilmiyorum ki her an takipteyim zaten :)) esimle annem de 1-2 gune gelir bu hafta ici deyip duruyorlar. yarin doguracakmisim gibi geliyor onlar yuzunden. sanki biliyorlarmis gibi inanmak istiyor insan :KK70: neyse bugun de klinikte egitim gibi bisey var oraya gidecegim. bisey olursa tam yerinde olucam :KK70:

Doguncada ayri sarıyoruz dun oglumu kuveze koydular kan grubu uyusmazligimizdan sariligimiz oldu malesef. Tam 1 saat sebepsiz aglayip esime sardim.sinir bosalmasi yasadim. Bide agrilarim cok oldu bebek kuvezde ben igne serum takindim yattim ama gece biraz dinlenmisim herseyde bi hayir vardir diyorum. Anne olmak sorunlulugu bitmeyen bi yolculukmus.kizim evde annanne ile bi hastanede gececek diyorum bu gunlerde rabbim dermansiz dert vermesin

Doguncada ayri sarıyoruz dun oglumu kuveze koydular kan grubu uyusmazligimizdan sariligimiz oldu malesef. Tam 1 saat sebepsiz aglayip esime sardim.sinir bosalmasi yasadim. Bide agrilarim cok oldu bebek kuvezde ben igne serum takindim yattim ama gece biraz dinlenmisim herseyde bi hayir vardir diyorum. Anne olmak sorunlulugu bitmeyen bi yolculukmus.kizim evde annanne ile bi hastanede gececek diyorum bu gunlerde rabbim dermansiz dert vermesin
Amin canım sizi de tez zaman da kavuştursun inşaallah Rabbim sen de Stress yapmamaya çalış bebisine tez zaman da yanına gelecek Kızın için belki biraz zor olcak ama emin ol anlar o uzaktan sabreder:dua:

Kızlar hepinize günaydın :))

Süt içiyorum kızlar ama fayda etmiyor sanki ya artık iyice şiddetlendi. Gece kalkıyorum süt içiyorum 1-2 saat uyutuyor sonra tekrar başa dönüyoruz:))

Bende yok doğum stresi ya bi şekilde çıkacak diye düşündüğüm için heralde. Kendi canımdan çok bebeğin sağlıklı doğması beni daha çok düşündürüyor. Yalnız canım sana tavsiyem pozitif doğum hikayeleri okuman. Bende çok işe yaradılar. Okudukça kendine güvenin artacak. Ayrıca doğum kurşuna gitmek de güvenimi artırmıştı benim.
Bir de stres sebebin Ne?

Canım stresimin sebebi doğumun tamamen bilmediğim bir durum olması, çok yakın olması ve acaba sonrası nasıl olucak stresi. Normal doğumu çok istiyorum ama bir yandan da ya sancı başlamazsa zorunlu sezaryen olursa stresi var. Ben sezeryandan normal doğumdan daha çok korkuyorum :KK43: Dediğin hikayeleri okucam bugün yarın canım. Bir de Mutella Mutella sancı anında nefes egzersizleri yaptığını yazmış. Bize hastanede göstermişlerdi ama ben unuttuğumu fark ettim, onlara da bakmam lazım.

Arkadaşlar iki gündür kabus yaşadım resmen. Nst de sancı çıkıyor ama ben bir şey hissetmiyorum ve hiç açılmam da yoktu. Yine de beni yatırmak istediler. Önce yatmayı kabul ettim takip amaçlı ama sonra bir baktım damar yolu açtılar, serum taktılar güya su takviyesiymiş. Ben de bebekte iyiyiz, suyum gelmemiş, açılmam yok. Sadece sancım çıktı diye oluyor bunlar. Doğum başladı mı diyorum belli olmaz diyorlar. Off dün kabus gibiydi dayanamadım kağıdı imzaladım ve çıktım hastaneden. Doktorum da hastanede değildi ve ulaşamadım çok soğudum hem hastaneden hem doktorumdan. Üstelik eve geldikten sonra farkettim ki kan geliyor her wc gidişimde. Çünkü vajinal tuşeyi çok sert yaptı nöbetçi doktor. Bu arada Medipol Mega'ya gidiyordum. Artık gitmeyeceğim. Maalesef 38. haftama girerken doktor ve hastane değiştiriyorum. Neyse ki güvenebileceğim bir doktor buldum tavsiye üzerine. Yarın ilk randevumuz, umarım her şey güzel olur. Bir de dün beni doğumhaneye aldılar ve eşimi içeri sokmadılar, maalesef orada strese girdim ve ürktüm. Kısacası hastaneden kaçtım. :rolleyes:

Canım bence güzel bir cesaret örneği göstermişsin. İnşallah yeni doktorum gönlüne göre olur ve istediğin gibi sağlıklı bir doğum yaşarsın.

Kızlar merhaba çoğu kişinin Doğum korkuları başlamış o yüzden Doğum hikayemi yazmaya karar verdim size tecrübe olsun :KK66: biraz uzun oldu.6.7.2017 perşembe günü sabah vajinal bölgede ıslak lık hissiyle uyandım aaa ne oluyor diye şaşırdım lavobaya gittim üzerimi değiştim çamaşırlarımı kokladım bu idrar değil! Hemen annemi aradım böyle böyle oldu sanırım bu suyum dedım ama az gelen sıvıda diyip kendimi tenkit Te ediyorum , annem doktorunu ara bakalım ne dicek diyince aradım . Doktorum hemen gelmemi Söyleyince eşimi aradım Can'ım böyle oldu araç kullanmak istemiyorum seni beklıyorum dedim o sırada biraz daha sızıntı oldu hemen önlemimi alıp hastaneye gittik, doktorum vajinal muayene yapınca evet bu gelen su dedı ultrosonla baktı su azalmaya başlamış dedi bebek iyi gözüyor ee ne olacak dıyınce hemen yatış yapmamız lazım böyle durumlarda Doğum kesin gercekleşmelı diyince ben şok ben dumur oldum , ama çok erken dedıgımı hatırlıyorum . Yatışı yaptık doktorum geldi ben hala bünün başka bir yolu yokmu dıye kadının kafasının Eti'ni yemeye devam ettım , su geldiği için başka çaremiz Yok ama beklıyecegim bebek izin verdiği sürece dedi , ben normal Doğum istiyorum diye ısrarla söyledım, serum takıldı ve takibe başlanıldı , belli aralıklarla nts bağlandı, ayaklarım şişordu benım suyum sızmaya başlayınca ayaklarımdakı şişliğin indiğini fark ettım, ciğer geliştiri iğne yapıldı,bır gece bu rutin ler altında yattım , hiç Doğuma gelmiş gibi degıldım çantamız hazır degıl ev temizliği olmamıştı hiç birini kafaya takmayın hastanede olduğum sürece herşey halledılmişti,sabahleyin doktorum geldi hiç sancın çıkmamış açılmada Yok 12 ye kadar beklıyecegım sonra suni sancı verip denicez dedi tamam dedim ve bu arada gece 00.00 den sonra aç kalmam gerektıgınıde soylemıstı, (sezaryen olabılır) saat 12 oldu yok sancıda açılmada doktorum her saat bası gelıyor kontrol edıyor , sezaryen a alabılırım dedı nasıl olacağını konuştuk spinel e karar verdım hatta artık herseye evet der moduna gırdım bebek iyi olsunda, saat 15.00 oldu sancım başladı ama nts gözükmüyor Ebe şaşırıyor olabılıyormus öle vajınal muayene 3 cm açılma olmuş ve incelmiş doktorum eğer 5 cm olursa sen bu çocugu normal doğurursun dıyınce ben çok sevındım, kalkıp gezındım başka bişey tapma dedı allahım sancım 5dk bir geliyor , sayıyorum sonra 1 dk gelmeye başladı ebe bıdaha vajınal baktı 5 cm dedı hemen doktorumu çağırın Doğum gerçekleşir demıstı ebe az acılma dedı ama yınede doktorumu aramışlar hemen Doğumhaneye ındırdıler. Masanın başında sancın gelınce çömelme hareketi yapmam gerektıgı söylendi doktorum geldi masaya aldı , hem sancım var hem muhabbet ediyoruz ayy ne güZel konuşan bir hasta dedı:) çoğu kişi karalar bağlıyor dedı. Bugun çok yoğunuz herkez sezaryen istiyor 07.07.2017 diye ben aaa dedim ne kadar şanslısın bak sen hem normal doğuruyorsun hemde tarıhı güzel oldu ooo doktor hanım ben şoktayım tarıhı bile bilmiyorum diye gülüyoruZ bi yandan ,Doktorumun telkınıyle Doğum 2 dk gerçekleşti oğlum ağlayarak dünyaya geldi kucağıma verdiler tlf istedim resim çekindik,solunumunda sıkıntı var dıye kuveze alındı . Buraya kadar herşey yokunda gitmişti.Ben odaya alındım çok az dikişim vardı oturdum hemen sütümü sağdım ve yenidoğan yoğunbakımına gittik eşimle hiç Doğum yapmış gibi degıldım mevlam güç verdi sanırım ordaki hemşireler siz annesi olduğunuza eminmisiniz bile dediler oğlumu orda görünce çok üzüldüm ,Sonra zor bir süreç yaşadık ama rabbım yardım Etti ve atlattık.:KK66: rabbim hepinize sağlıklı ve kolay doğum Nasıp etsın .

Canım doğum hikayen çok güzel. Sen de çok güçlü bir annesin. Yazdıkların bana da bir güç oldu :)
Bebeğinin sağlığı iyidir inşallah canım, şuan her şey nasıl gidiyor?

anamm yakin mi dersin :)) allahim dun geceden beri fena gurul gurul. evde 3 kisi ayni seyleri yedik kimsede bisey yok. yediklerimden mi dedim ama. sonra aklima 1 haftam kaldigi geldi :KK70: birak mideme de vuruyor midem de sanki sinava giricem de heyecan yapmisim gibi bi garip. karnim da bana inmemis gibi geliyor ama evdekiler indi sen farkinda degilsin diyor nasil is anlamadim once benim rahatlamam gerekmiyor muydu :KK70:

simdi dikkatimi cekti. takvimi de bu kadar gunu gunune benim gibi yasayan yoktur heralde aranizda :KK70:
"İshal, bulantı ve hazımsızlık doğum işaretleri olabilir." :KK70:

yapcak bisey yok birakican cokkk cokkk emecek bebisin isi o :)))) emsin de bol sutun olsun insallah.
esas konu bebisi nasil giydirdiler? :))

O sınava giricem de heyecan yapmışım hissi bende de var kaç gündür. Aynen ishal de var.

evet Can'ım Benımde normal Doğum 34+1 dünyaya geldi oğlum 18 günü küvezde kaldı , 7 gündür evdeyiz ilk gün Başka doktor muayenesi için dışardaydık,5. Gün ilk muayenemiz için çıktık ,onun Haricinde insanın gözü kesmiyor dışarı çıkartmayı emme zamanı bellı olsada, altını her an pisletebiliyor değiştirmek zor olur. 2 çocuk olma faktöründe büyük :KK66:

ölçümlere çok takılıp kendinizi üzmeyin, annem hep der kötüyü düşünüp çağırma iyi düşün iyi olsun galiba haklı . Hep erken gelıcek Bebek'i diyordum erken geldi:KK66:
Bende öyle erken olur diye düşündüm gece çok az kahverengi akıntı geldi ah dedim nişan herhalde nasıl panikledim devamı gelmeyince biraz sakinleştim ama bugün dr gideceğim

Kızlar hepinize günaydın :))

Canım stresimin sebebi doğumun tamamen bilmediğim bir durum olması, çok yakın olması ve acaba sonrası nasıl olucak stresi. Normal doğumu çok istiyorum ama bir yandan da ya sancı başlamazsa zorunlu sezaryen olursa stresi var. Ben sezeryandan normal doğumdan daha çok korkuyorum :KK43: Dediğin hikayeleri okucam bugün yarın canım. Bir de Mutella Mutella sancı anında nefes egzersizleri yaptığını yazmış. Bize hastanede göstermişlerdi ama ben unuttuğumu fark ettim, onlara da bakmam lazım.
Anladım canım bende bilinmezligi sevmiyorum aslında. Sezaryen de o kadar anlatıldığı gibi kötü bir şey değil aslında. Sen sonuca bebeğin doğduğu ana odaklan, süreç bi şekilde geçip gidecek hayatından. :) Sonrası için de merak etme iyi bir anne olacaksın. Forumda konuştuğumuz tüm anneler gayet bilinçli insanlar ve hepsi iyi bir anne olacaklar eminim

Çok geçmiş olsun. Malum havalar çok sıcak diye her yeri açıyoruz. Cereyan da baş ağrısı yapabilir.

Çok geçmiş olsun canım ya belki çok yoruldun ya da hava akımında filan kaldın. Biraz dinlen insalah geçer

Kansızlık mı var acaba canım ilk aklıma o geliyor benim?

hamile kalmadan once her ay yasardim nerdeyse o agriyi,son bir iki senedir. cok iyi biliyorum o agriyi. karanlik ve uyku iyi geliyor. tabi uyutursa.
Gece biraz daha iyiydim ama yine uykusuzluk tavan yaptı bende. Şimdide var ama dünkü gibi şiddetli değil. Umarım geçer ve bir daha olmaz. Nekadar zormuş bu ağrıyla başedememek. Migreni olanlara Allah yardım etsin. Kendime baş ağrısız bir gün diliyorum:KK43:

Normal doğum yapan annelere karşı garip bir hayranlık besliyorum ve tüm normal doğum yapan anneleri tüm içtenliğimle tebrik ediyorum. Ben birincisinde sezeryan yaptım. Bir yıl öncesinde bel fıtığı ameliyatı olduğum için. Şimdi de sezeryan olacağım. Evet, sezeryan bir ameliyat ve kendine göre bazı sıkıntıları var. Ancak öyle çok da korkulacak bir durum değil. Ben birincisinde birkaç gün içinde ufak tefek işlerimi yapıyordum bile.
Bunu neden yazma ihtiyacı duydum; çünkü son zamanlarda okuduğum tüm yazılarda bazı arkadaşlar normal doğumu olmazsa olmaz doğum şekli gibi görmeye başladı. Ama her zaman bu mümkün olmayabilir. O zaman sezeryan olduklarında yaşadıkları mutsuzluğu burdan hissedebiliyorum. Bu şartlar altında sezeryanın yaşattığı sıkıntılar onlara daha ağır gelmeye başlıyor sanki.
Önemli olan sağlıklı bir şekilde bebeklerimizle buluşmamız. Buna odaklanmak bence en güzeli :)

Son düzenleme:
Back
X