Amin canim bende 35 oldugum icin simdiden strese girdim hic yaptirmasamiydim acebaÇok sağol canım..Maalesef hepimizin özellikle 35 üstü anne adaylarının kabusu oldu bu test..Ya kesin sonuç veren tahliller yapsınlar artık..YADA HİÇ YAPMASINLAR..Bize bu kabusu yaşatmaya tıp camiasının hakkı yok..Çok saydırasım varda şuan dua etsinler sakin anıma denk geldi:) Allahım sonuç bekleyen herkese yüreğini ferahlatacak haberler almayı nasip etsin..Sırada ayrıntılı ultrason eziyeti var ama şimdiden bunu düşünmek istemiyorum..Herşey hepimizin için çok güzel olacak Allahın izniyle..
bir de nifty varmış o da aynı fiyat...
ben nifty yaptırdım. trızomı 13,18,21 yanı sıra 9,16,22 ,X ,Y ve 8 tane delasyon sendromuna bakılıyor.
ama 2000 tl odedım biraz pazarlıkla.
Ben başladım , çok keyif aldım...Bırakmam Doğuma kadar. Dün de fitness salonunda spora başladım.kızlar bu arada hamile yogasına giden oldu mu hiç?
birisi gidecekti sanki yoksa ben kaçırdım mı??
sana cinsiyeti söylemişler miydi? ben xy analizi istemedim, cinsiyet söylemiyorlar nasılsa diye. ülkemizde yasakmış söylenmesi sanırım.
Evet yasak, ben xy yaptırdığım halde raporda yazmıyordu . Ama bir arkadaşımın doktoru şöyle bir tüyo vermiş. Ne derece doğru bilmiyırum ama bizde tuttu. Raporun en altında kodlar oluyor. İmzaların da altında, orası raporda kesik ise kız geliyor, tam ise erkek demiş. Benim kesikti ve kız çıktı cinsiyeti de ultrason muayenesinde. Ne kadar doğru bilmiyorum. , kendi doktoruma sorduğumda yorum yapmadı, ultrasonda görürüz 15 gün sonra dedi. Ama arkadaşımın doktoru böyle demiş.sana cinsiyeti söylemişler miydi? ben xy analizi istemedim, cinsiyet söylemiyorlar nasılsa diye. ülkemizde yasakmış söylenmesi sanırım.
son gittigim dr (son zamanlarda evimizde pek durmadigimiz icin 4 ayri dr a gittim ) bile aldirmayacaksan 2li yaptirma dedi halbuki 6+2 sene okuyup alaninda uzmanlasmis bir insandan kesinlikle yapilmali eger varsa bir sorun tedbir alinir seklinde bi aciklama beklerdim şaşirdim dogrusu aciklama yapmadan yaptiracagim dedimBen yaptırmaktan yanayım. Bebek problemli olduğunda aldırmak istemesen bile doğumda bebeğin problemine yönelik bir ekip hazırlanıyor Ve Bebek gerektiğinde hemen ameliyata alınabiliyor. Nitekim downlu çocukların sistemsel başka sıkıntıları da olabiliyor Ve en azından onlara yönelik hazırlık yapılıyor doğumda.
Canım seninle ayni durumdayız benim de ilk bebeğim tedaviyeyle bu ise tam bir mucize sana tavsiyem aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma ben yaptırdım simdi icim içimi yiyor risk çıktı yaşım 35 bu arada dr bana aldırmayı düşünmüyorsan yaptırma dedi ama ben dusunmedigim halde yaptırdım niyeyse simdi ise pişman oldum olur ki bir rahatsızlık çıkar aldırırım diyorsan yaptır yoksa aklını bulandırma derim dun bir yazı okudum bayanın bütün testleri temiz çıkmış ikili üçlü dörtlü ve ayrıntılı usg side temiz çıkmış ve doğduğunda öğrenmiş down sendromlu olduğunu bunu okuyunca kaderin önüne geçilmez diye yinede sen bilirsin
Merhaba canım bende 38 yaşındayım buradaki bazı ileri yaş gebeliği olan anneler harmony diye bir kan testi yaptırdılar %99 sonuç veren test bunu yaptırınca ikili ve üçlüye gerek olmuyor, biraz pahalı 2000 tl civarında.
bende Arife günü ikili test yaptıracağım doktoruma bu testi sordum ense ve burun ölçümünden sonra bence karar verelim çok güvenilir bir test kesinlikle öneririm dedi.
Oncelikle bebeğin hayırlı olsun Rabbim size bağislasin insallah. Ben yaptırırken doktoruma sordum ne için diye sadece down sendromu var mı diye bakılıyor dedi benim bildiğim onun dışında bi şey yok ben yaptırdıktan sonra düşündüm sanki öyle çıksa kiyacakmiydim bebeğme Hayır ama bıseylerı bilerek beklemek hiç değilse ona hazır olmak adına rahatlattı beni ama tabi yine siz daha iyi bilirsiniz
Ben yaptırmaktan yanayım. Bebek problemli olduğunda aldırmak istemesen bile doğumda bebeğin problemine yönelik bir ekip hazırlanıyor Ve Bebek gerektiğinde hemen ameliyata alınabiliyor. Nitekim downlu çocukların sistemsel başka sıkıntıları da olabiliyor Ve en azından onlara yönelik hazırlık yapılıyor doğumda.
Çok teşekkürler canım..Çok şükür..Allah bundan sonra bir sıkıntı yaşatmasın hiçbirimize:))Yaaa dün girememistiim süperr süper süper. Çok şükür mucizem çok ama çok sevindim Rabbim dualarımızı kabul etti. Gözünüz aydın canım benim
Evet yasak, ben xy yaptırdığım halde raporda yazmıyordu . Ama bir arkadaşımın doktoru şöyle bir tüyo vermiş. Ne derece doğru bilmiyırum ama bizde tuttu. Raporun en altında kodlar oluyor. İmzaların da altında, orası raporda kesik ise kız geliyor, tam ise erkek demiş. Benim kesikti ve kız çıktı cinsiyeti de ultrason muayenesinde. Ne kadar doğru bilmiyorum. , kendi doktoruma sorduğumda yorum yapmadı, ultrasonda görürüz 15 gün sonra dedi. Ama arkadaşımın doktoru böyle demiş.
Hangi hastane ?Bende Sabahtan beri yok yere stres oldum halada stresliyim
Sabah gözümü açar açmaz hastanenin e-sonuc bölümünden 2li test sonucumu çıkmışmı diye baktım ve çıkmıştı ama ekranda tam ayrıntılı birşey çıkmadı
Hemen hastaneyi aradım mailime sonucun atılması için hemde doktorumla görüşmek için, doktorum daha gelmemişti o sizi arar gelince vede maili atıcaklarını söylediler
Bekle bekle birşey yok
Biraz önce aradım mailin gelmediğini ve doktorla görüşmek istediğimi belirttim
Yine maili atıcaklarını ve doktorun hastası olduğunu belirttiler
Yine bekliyorum mail yok
Doktor dönüş yapmadı
Hayır mail mail demem bu kadar takmam biraz inat yaptım, önceki testlerimede istedim atmadılar unuttum gitti, hem bu hastaneye yoğunluğu olmadığından gittim hem bir 2li teste o kadar kazıkladılar sorsan süper ilgililer ama sadece hastanede
Diğer türlü ne telefonda ulaşma geri dönüş bilgi birşey yok
Sinir olmaya başladım, ne anladım yani bu özelden konseptten
Hırsımı şikayet etmeylemi alsam
Altı kesik mi ? Benimkini yükleyip göstermeye çalışayım, birazdan toplantıya gireceğim, yapmaya çalışayımyüklerken hata veriyor. ama bana gelen maılde kod yok
yani şimdiden başlayabiliyoruz değil mi? ben de hemen yakın bir yer araştırayım, haftada 1 gün bile gitsem kar...Ben başladım , çok keyif aldım...Bırakmam Doğuma kadar. Dün de fitness salonunda spora başladım.
Yoga eğitmeni bana 12. Haftadan sonra başlayabilirsin demişti. Ben 14. te ancak başladım. Ben de haftada 1 gidiyorum. Haftada 1 de reformer pilatese gidecektim , dr ona izin vermedi zorlar diyerek.yani şimdiden başlayabiliyoruz değil mi? ben de hemen yakın bir yer araştırayım, haftada 1 gün bile gitsem kar...
Hangi hastane ?
Flamingooo sakin ol muhakkak ararlar hayırlı haberler gelir inşallah. içini ferah tut aklına kötü bir şey getirme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?