- 15 Ağustos 2017
- 804
- 428
- 53
Kizlar bi fikriniz var mi ya acile de gitmek iatemiyorjm
Ben konuştum canim. Büyük olasılıkla sezeryan görünüyor benim çünkü plesanta aşağıda yerleşmiş yukarı çıkmasıni bekledik ama bu haftaya kadar çıkmadı daha da cikar mi bilmiyorum. O yüzden normal doğum benim için riskliymis. Ama genel anestezi almak istemiyorum epidural olmak istiyorum doktorum da epidural yapma taraftarı zaten. Keşke normal doğurabilsem ama o imkansız olunca en azından epidural olsun istedimgünaydın arkadaşlar. bu haftalarda araç kullanmayla ilgili ne düşünüyorsunuz. bir de doğumu doktorlarınızla konuştunuz mu normal mi sezeryan mı diye. ilk doğumum olacak korkuyorum biraz normal doğum esnasında bir komplikasyon olmasından. eşim sezeryan yanlısı. doktorum da nasıl istersen öyle yaparız diyor
Ben konuştum canim. Büyük olasılıkla sezeryan görünüyor benim çünkü plesanta aşağıda yerleşmiş yukarı çıkmasıni bekledik ama bu haftaya kadar çıkmadı daha da cikar mi bilmiyorum. O yüzden normal doğum benim için riskliymis. Ama genel anestezi almak istemiyorum epidural olmak istiyorum doktorum da epidural yapma taraftarı zaten. Keşke normal doğurabilsem ama o imkansız olunca en azından epidural olsun istedim
günaydın arkadaşlar. bu haftalarda araç kullanmayla ilgili ne düşünüyorsunuz. bir de doğumu doktorlarınızla konuştunuz mu normal mi sezeryan mı diye. ilk doğumum olacak korkuyorum biraz normal doğum esnasında bir komplikasyon olmasından. eşim sezeryan yanlısı. doktorum da nasıl istersen öyle yaparız diyor
Canım neden sezeryan düşündün kistler için. Doğumda aldırmayı mi dusunuyorsun. Doktorun daha iyi bilir tabi ama yumurtalık ameliyatı sezeryan gibi basit bi ameliyat degil. Çok iyi bir cerrahın yapması lazım en ufak bir hata bile yumurtalık rezervlerine ciddi zarar verebilir. Bir de bu kistler tekrarlayan kistlerden yani aldırsan da iki ay sonra tekrarlamayacaginin garantisi yok. Ki yüzde 60 tekrarlıyor. Bunun için rezervleri ve hormonları riske atmaya değer mi. Tabi başka çocuk düşünmüyorsan o zaman durum farklı. Ama bence çok iyi dusun. Çocuğu olmayan insanlar bile ameliyat olmamak için uğraşıyor ilk etapta başka tedaviler deniyor hamile kalıp kistleri eritmek icin. Bir de senin kistlerin görünüyor mu. Benimkiler ya eridi ya da çok küçüldüğü için rahmin arkasında kaldığı için gorunmuyor. Muhtemelen senin de eriyordur rahat ol :)Günaydın kızlar. Bizde henüz konuşmadık doktorumuzla. Benimde çikolata kistim nedeniyle sezeryan olma ihtimalim var ama doktor belli bi haftadan sonra muayene edip birlikte karar veririz dedi. İnşallah hayırlısı neyse o olsun. Sağlıkla kucağımıza alalım da sezeryan normal farketmez.
Canım neden sezeryan düşündün kistler için. Doğumda aldırmayı mi dusunuyorsun. Doktorun daha iyi bilir tabi ama yumurtalık ameliyatı sezeryan gibi basit bi ameliyat degil. Çok iyi bir cerrahın yapması lazım en ufak bir hata bile yumurtalık rezervlerine ciddi zarar verebilir. Bir de bu kistler tekrarlayan kistlerden yani aldırsan da iki ay sonra tekrarlamayacaginin garantisi yok. Ki yüzde 60 tekrarlıyor. Bunun için rezervleri ve hormonları riske atmaya değer mi. Tabi başka çocuk düşünmüyorsan o zaman durum farklı. Ama bence çok iyi dusun. Çocuğu olmayan insanlar bile ameliyat olmamak için uğraşıyor ilk etapta başka tedaviler deniyor hamile kalıp kistleri eritmek icin. Bir de senin kistlerin görünüyor mu. Benimkiler ya eridi ya da çok küçüldüğü için rahmin arkasında kaldığı için gorunmuyor. Muhtemelen senin de eriyordur rahat ol :)Günaydın kızlar. Bizde henüz konuşmadık doktorumuzla. Benimde çikolata kistim nedeniyle sezeryan olma ihtimalim var ama doktor belli bi haftadan sonra muayene edip birlikte karar veririz dedi. İnşallah hayırlısı neyse o olsun. Sağlıkla kucağımıza alalım da sezeryan normal farketmez.
Canım neden sezeryan düşündün kistler için. Doğumda aldırmayı mi dusunuyorsun. Doktorun daha iyi bilir tabi ama yumurtalık ameliyatı sezeryan gibi basit bi ameliyat degil. Çok iyi bir cerrahın yapması lazım en ufak bir hata bile yumurtalık rezervlerine ciddi zarar verebilir. Bir de bu kistler tekrarlayan kistlerden yani aldırsan da iki ay sonra tekrarlamayacaginin garantisi yok. Ki yüzde 60 tekrarlıyor. Bunun için rezervleri ve hormonları riske atmaya değer mi. Tabi başka çocuk düşünmüyorsan o zaman durum farklı. Ama bence çok iyi dusun. Çocuğu olmayan insanlar bile ameliyat olmamak için uğraşıyor ilk etapta başka tedaviler deniyor hamile kalıp kistleri eritmek icin. Bir de senin kistlerin görünüyor mu. Benimkiler ya eridi ya da çok küçüldüğü için rahmin arkasında kaldığı için gorunmuyor. Muhtemelen senin de eriyordur rahat ol :)
En iyisini doktorun bilir canım geçmiş olsun :)Doktorumuz bana da hamilelikle kistin küçülür demişti ve doğum sırasında sezeryan olursa kalan kısmı alırım temizlerim diye bilgi verdi. Benim kistim 8,5 cm oldukça büyük yani. Şuanda 6 cm kadar küçüldü büyük ihtimalle. Bana kalsa bende işlem yaptırmak istemiyorum kistle ilgili ama doktorumuzun son muayenesine göre şekillendiricez inşallah.
Kuzum bebekte mi sende mi büyüme varmış bana da benim için böbrek su toplamış ddiler ama ben güvenmiyorum doktorlara artikbende dr dan geldim simdi moralim bozuk.iki bobrektede buyume cikti.bu haftalarda ayrintili yapilmazmis ama yaptilar.ensede olculmezms ama gitti olctu normal dr ense sinirin altında cikti.ikisi birden olunca down sendromu tanisini dusunebilirz yuzde 15 lik bir bilinmeyen var dedi.ikili uclu temiz cikmis kesin ta i usg ile konulmaz dedi ama istersen amniyosentez yaptrablrsnz dedi.sonrada oturup amniyosentzn tehlikesini anlatti.
o iki bulguyu gordugu icin soylemis kesin bisey yokmus.onlaro gordugu icin soylemek zorundayms falan filan.tabi benm moral yerlerde.bende gittim proforden randevu aldim.oda bastan kabul etmedi diğerleri takip ediyo diye.ben aglamaya baslaynca kabul etti. usg ye soktu iki bobrekte buyume dedi sadece sunnet olacak doğunca dedi dogdugu gibi olablrms.baskada bisey yok bu bebegn dedi.biraz icimi rahatlattı.
nette baktm bu haftalarda ense olcumu yapmak zaten yanlismis ama bana yaptilar.bu fakulte beni kahrediyo deli olcam.devlete gitsem kabul etmiyo.ozeller bi halttan anlamiyo.fakulte didik didik didikliyo delircem artk
sadece prof takip etsin diyorm oda olmuyo.ne yapicam bilmiyrm
bende dr dan geldim simdi moralim bozuk.iki bobrektede buyume cikti.bu haftalarda ayrintili yapilmazmis ama yaptilar.ensede olculmezms ama gitti olctu normal dr ense sinirin altında cikti.ikisi birden olunca down sendromu tanisini dusunebilirz yuzde 15 lik bir bilinmeyen var dedi.ikili uclu temiz cikmis kesin ta i usg ile konulmaz dedi ama istersen amniyosentez yaptrablrsnz dedi.sonrada oturup amniyosentzn tehlikesini anlatti.
o iki bulguyu gordugu icin soylemis kesin bisey yokmus.onlaro gordugu icin soylemek zorundayms falan filan.tabi benm moral yerlerde.bende gittim proforden randevu aldim.oda bastan kabul etmedi diğerleri takip ediyo diye.ben aglamaya baslaynca kabul etti. usg ye soktu iki bobrekte buyume dedi sadece sunnet olacak doğunca dedi dogdugu gibi olablrms.baskada bisey yok bu bebegn dedi.biraz icimi rahatlattı.
nette baktm bu haftalarda ense olcumu yapmak zaten yanlismis ama bana yaptilar.bu fakulte beni kahrediyo deli olcam.devlete gitsem kabul etmiyo.ozeller bi halttan anlamiyo.fakulte didik didik didikliyo delircem artk
bebekte varmis iki bobregindedeKuzum bebekte mi sende mi büyüme varmış bana da benim için böbrek su toplamış ddiler ama ben güvenmiyorum doktorlara artik
insallah canim sagol.sorma direk down sendrmu dedi.kendiside dedi olmayablr ama tut ki oldu sonra neden soylemednz denilmemesi icin soyluyolarms.profun yanina zor attim kendimi herkesin icinde aglamamak icin.kadinla konusrken baslaidm aglamaya.ama prof hic demedi ensesi kalinda down olablrde diye.sadece takip edileck ve sunnet olacak doğumdan sonra dedi baska biseyi yok bebegn dedi ki insallah oyledrUltrasyonla kesin tani konulmuyor hemen nasilda down sendromu tanisi koymaya kalkarlar anlamadim banada sinirda olabilir dediler testlerim normal cikmasina ragmen ben hic inanmadim simdide hersey yolunda diyorlar sikma tatli canini yeni dogan sunneti yaptirirsin pasaya hersey duzelir insallah annesi...
gozun aydin canim.aclik dusuk cikmis iyi yani.digerindede sorun yoktr insallah.bana gramni bile soylmedlr.aklima bile gelmedi ya sormakmerhaba guzel anneler bu gun seker yuklemesi yapacak.diye doktora gittim diger gebeliklerinde birsey ciktimi.dedi yok diyince aclik ve tokluk sekerine bakalim.o zaman hic yukleme yapmayalim dedi aclik 71.cikti ama toklugu ogrenemedim daha eve geldim haber vereceklerini soylediler kuzum 720 gram olmus sadece kizamikcikla ilgili bir kan.testi istedi benden ozellikle bir onceki tahlilimde bir artis varmis ona bakacakmis tekrardan haftaya cagirdi bizden boyle sonucu haber verirlerse yazarim...
Inşallah doktorlar yaniliyprdur kuzum söyledikleri çoğu şey doğru çıkmıyor şekerin nasilmisbebekte varmis iki bobregindede
onunla ilgili hic bisey yapmadılar diyete devam dediler.28 inda gidicem onun icin endokrin dr naInşallah doktorlar yaniliyprdur kuzum söyledikleri çoğu şey doğru çıkmıyor şekerin nasilmis
bende dr dan geldim simdi moralim bozuk.iki bobrektede buyume cikti.bu haftalarda ayrintili yapilmazmis ama yaptilar.ensede olculmezms ama gitti olctu normal dr ense sinirin altında cikti.ikisi birden olunca down sendromu tanisini dusunebilirz yuzde 15 lik bir bilinmeyen var dedi.ikili uclu temiz cikmis kesin ta i usg ile konulmaz dedi ama istersen amniyosentez yaptrablrsnz dedi.sonrada oturup amniyosentzn tehlikesini anlatti.
insallah canim sagolasn.bu kadr didiklerse illa moral bozmak icin bisey cikar biliydm boyle olacgni.hadi dedim vardr bildikleri.moral bozmaktan baska bisey gecmedi elime.insallah normale doner bobreklermzcanım içini ferah tut sen. bu haftalarda ne ayrıntılı usg ne de ense kalınlığı ölçümü yapılması normal değil ki. prof bakmış işte bi terslik görmemiş. bu belirsizlikler insanı mahvediyor çok haklısın. hiç merak etme inşallah sağ salim sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın bebeğini. sen prof.un dediklerini dikkate al o da sorun yok demiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?