2017 Aralık Anneleri

Canım 20.haftamda ayrıntılıda bana da doktor iki böbrekte de büyüme olduğunu söyleyip down risini 3 kat arttırır diye nifty gibi bir test önermişti
O gün kendimi kahrettim insan iyi şeyler duymak istiyor hep
Sonra kendi doktorumuza gittik o da ölçüm yaptı daha az bir ölçüm yaptı sözde ve takip edicez dedi
Testi de isterseniz yaptırabilirsiniz dedi
Sonrasında 26.haftamda kendi doktorum hasta olduğu için başka bir doktordan randevu aldım
Sözde daha az ölçülen kanallar aynı genişlikte çıktı
Burda önemli olan genişlemenin devam etmemesi galiba
Şu an sürekli gittiğim doktoruma da biraz güvenim sarsıldı değiştiredebilirim
O ayrıntılının ilk günü çok üzüldüm sadece
Sonra okudum kız bebeklerde %1 erkek bebeklerde %2 gibi bir büyük oranı var bu genişlemenin ve büyük çoğunluğu da doğumdan sonra geçiyor
Biz üzülerek strese sokarak bebişimizin beslenmesine kadar etkileyebiliyoruz
O yüzden içini ferah tut aylık kontrollerine git
Ne kaldı şunun şurasında kavuşmaya :)

insallah.bende cogu yerde duzelir diye okudum.arkadasmn da basina geldi ama kendi basima gelince cok farkliyms.bi türlü moralim duzelmiyo aklim hep orda.iyi diyene kadr tekrar yüzüm gulmuycek.
Kuzum kusura bakma hemen yazamıyorum kızlarla koşturmadan, canım öyle deme Rabbim onu korur sen üzülme bak herşeyi duyuyorlar özellikle annenin her dediğini üzüldüpünde bile mutsuz olur yapma Allahın izniyle bişey olmayacak inşAllahhhh bak gör canım dua edeceğim sana :*

Normal yani canim öyle mi sancim yok allaha şükür sol kasigmda igne batar gibi bir agri var bende sürekli sola yatıyorum acaba bebek mi baskı yapıyor yada karnim küçük bebek buyuyor diye mi diyordum
Canım o batma rahim büyürken hep olacak endişelenme bazen nefesim kesiliyor o batma kasığa girdiği zaman ama belli bi süreden sonra geçiyor bu ara benimde sıklaştı ama korkma gerilmeyle alakalı rahim kaslarının, düşünsene içerde büyüyen canlı var ve onun alana ihtiyacı var rahim haliyle gerilip kasılacak batacak iç yırtılmalar olacak sonra toparlanacak sistem muazzam acı çekmeden olmuyır kuzum baksana benim dördüncü gebelik ve halen yaşıyorum korkma yivrum korma

Kızlar göbek deliği kızarıp acıyan var mı acaba benim gibi????
Venim canım hatta bazen çok kötü kaşınıyor şimdiden göbek deliği kalmadı dümdüz oldu bence geriliyor ondan ama ben yinede bebantol merhem sürüyorum rahatlatıyor yoksa deleceğim orayı kaşımaktan

seninde devam ediyo mu buyume.benmde bastan ayrintilida tek bobrekte dedi sonra prof baktı iki bobrekte dedi.cok sukur onun caresi var cok az bi kismi ameliyatlik oluyms gerisi duzeliyms amasu hemen down sendrmnu atiyolar ya one allah korusun tek korkum o.rabbim saglikla kucagmza almayi nasip eder insallah hepimize

Yaa kızlar bu vajinadaki variz beni öldürecek azcık evde dolansam çok afedersiniz klozete oturunca içi dışına çıkıyor nerdeyse o kadar şiştiki zonklaması beni öldürecek çok ağrıyor damarlar 1 cm kalınlığından fazla iç tarafda ayrı var ili tarafında bide dışında kalın kalın oturamıyorum bile Allahım hayrlısıyla bi doğursaydık vakti zamanında inşAllah

sagol canim allah razi olsun.uzulmemeye calisiyrm ama aklimdan da cikmiyo.sonraki randevuya kadr boyle olcam sanrim.

elinle dokundgnda hissedeblymsn bakimca mi goruyosn.benmde sabaha karsi hep mi zonklama vardi hatta ruya miudi hercek miydi diye uyandim baya sizloydu ama sislik hic yok sanko bende

Senin gibi deneyimli annelerden bilgi almak bizim gibi ilk gebeliğini yaşayan anneler için çok önemli canım. Çünkü neyin normal neyin olağan dışı olduğunun ayrımına varamıyoruz daha önce yaşamadığımız için. Tabi haliyle panik korku endişe yaşıyoruz. Birbirimize destek olup rahatlatmamız bence çok önemli ve sen bunu çok iyi yapıyorsun çok sağol.

sagol canim allah razi olsun.uzulmemeye calisiyrm ama aklimdan da cikmiyo.sonraki randevuya kadr boyle olcam sanrim.
Geçecek hepsi seni burda makara yaparken görmek istiyorum, bak bu fakülte öğrencileri varya onları bazen bi kaşık suda boğmak istiyorum benim 3. Gebeliğim de beni 5.ayımda doğurtuyorlardı 112 yi arayıp başlarından atmak için özel hastaneleri aradılar deli gibi bişey bildikleri yok! Aralarında konuşuyorlar ben duyuyorum bebesi ölür başına kalır gönderelim burdan diye ne bi hocaya danışalım ne bi şey yapalım yok serumu takltılar bana 1 saat bağırıyorum altıma yapacağım artık ağlıyorum yaa lütfen bi gelin nst cihazını çıkarın tuvalete gitmem gerek bide susadım anlatamam nasıl ağlıyorum eşimi çağırın diye bide eşimde dışarda onada bilgi vermiyorlar en sonunda bağırdım yeter siz kimsiniz diye çözdüm herşeyi kalktım düşün tuvalete gidene kadar koridorda altıma yaptım ve umurlarında değil ve hastaneye gitme sebebim sürekli kanamamın olmasıydı ama hiçbirşeyim yokmuş ne benim ne bebeğimin bunu bi çözememişlerdi bende fakültenin özel hocası batuhan hoca ile tanıştım ona başladım bana herşey yolunda hiç korkma dedi ve sağlıcakla aldım kucağıma çok şükür, o beni başından atmak iateyen bana köpek muamelesi yapan o asistanlar hocanın hastası olunca bana nasılsınız iyimisiniz demeye başladılar, neden baştan gitmedin derseniz özele 2.kızımıda orda doğum yapmıştım ve muazzam bir asistan ekip vardı şakalaşıyorlardı çok bilgililerdi ve çokk anlayışlılardı öyle zannettim onlar gibidirler diye düşündüm ama malesef velhasıl kelam kızlar şimdi yine aynı yerdeyim bu ekipde çok matah değil ama ben bişey derlerse ağızlarının payını veriyorum artık bişey olursa direk baş hekime giderim söylüyorum da onlarada tersliyorumda eli mahkum gibiymişiz gibi davranmayın kimseye saçmalarlarsa ağızlarının payını verin kimseden çekinmeyin can taşıyoruz patates soğan değil, kendilerinde tanıdıklarında olsa pervane olurlar takmayın üzülmeyin

Rica ederim canım benim tabiki herkesin farklı sorunları varmış gibi ama genellikle aynı sadece nasıl anlatacağımızı bilmiyoruz kelimelerle ağrıların ne olduğunu ifade edemiyoruz yoksa düzen aynı, bide şuan birbirimizden başka kimse anlamaz bizi iyi geliyor sizinle konuşmak paylaşmak dinlemek anlatamak :)

elinle dokundgnda hissedeblymsn bakimca mi goruyosn.benmde sabaha karsi hep mi zonklama vardi hatta ruya miudi hercek miydi diye uyandim baya sizloydu ama sislik hic yok sanko bende
Kuzum ele geliyor kocaman baş parmak kalınlığında biliyorım doğumdan sonra gidiyor ama o kadar şişti ki damarlar penguen gibi yürüyorum bacaklarıma değince bile acıyor sabredeceğim artık bunun çaresi yok doğumdan sonra anında kendiliğinden gidiyor mesele son aylarda daha beter olması

Bide kızlar neden bu hastane derseniz ankaranın en iyi yeni doğan ünitesi cebeci tıp fakültesinde hem evimede yakın evden çıkıyorum pat hastanedeyim iki adımlık yer, özeller bile küvez için buraya yolluyorlar, o yüzden belli bir aya kadar asistanlarla devam edeceğim aonra doğuma özel hoca girecek inşAllah sonra kim takar asistanları :))

ne dusuncegimi neye uzulecegmi bilmiyrm artk.bebegimide uzuyrm biliyrm.o prof biraz icimi rahatlatti ama yinede icim burkuluyo.baska dr mi gitsem diyrm ozele onlar ne dicek diye gitsem mi
cokta karmakarisik oldu bu iş ne yapsam sasirdim artk.her kafadan bi ses cikti.dogru duzgun biri soylesin istiyrm ama kime gideym nereye gideym bilmiyrm

Canım prof ne diyorsa doğrudur çünkü bişey olaa onlar görür endişelenme haklısın kuzum ama bakna sen o asistanlara bişey bildikleri yok

Cnm benim asistanların dediğini takma sen bizim burada ilçede Dr var ama bence yok.güven önemli kime güvenin varsa ona git sağlık bu başka şeye benzemez için rahat etsin sağlıkla alıcaksın kuzunu kucağına endişelenme.

Canım prof ne diyorsa doğrudur çünkü bişey olaa onlar görür endişelenme haklısın kuzum ama bakna sen o asistanlara bişey bildikleri yok
prof usg de bakarken ense kalinligina bakmadi hic.yani onunla ilgili bisey demedi.sadece bobreklere bakti ikisinde de buyume var sunnet olacak baska da biseyi yok dedi.
benm bu 19.haftada ayrintili yapan profa mi gitsem diyrm.tekrar ayrintili istesem mi.

Kızlar bende şeker ölçüme başladım.dün değerler güzeldi.yatmadan önce bir meyve yedim yattım sabah açlık 95 çıktı 1.saat 154 çıktı 2.saat 107 çıktı.kahvaltıdan sonra hareket etmeden saatin gelmesini bekledim hemen yüksek çıktı 2.saati beklerken biraz hareket ettim hemen düştü.çok dengesiz bişey ya allah yardımcımız olsun

benm ayrintiliyi yapan dr a mi gitsem diyrm o da bu donemde ayrintili olmaz dicek buyuk ihtimalle yapmaz ama muayne olmak icin mi gitsem bilmiyrm kafam karisti

bana dun proforsr yuruyemiysn ellerini kollarni oynat oturdgn yerde o bile yeter dedi.hareket etmek onemliyms o sekerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…