- 8 Aralık 2016
- 8.309
- 5.625
- 198
- 37
gebelikte cok ac kalmamak lazim canim.ister seker olsin istet olmadin.bisey olsaydi tahlillerde cikardi zaten.sen yinede diyetne uy dikkat et zaten ne kaldi ki doguma hayirlsylaYa herkes şekerden bahsediyor benim şeker yüklemesi yapılmadı ben istemiştim ama doktorum ben gerek görmüyorum demişti. Tüp bebek olduğu için transferden 10 gün kadar önce 50lik yükleme yapılmıştı bir şey çıkmadı. Sonra gebeliğin 10-11. Haftalarında açlık bakıldı (rutin tahliller yapılırken ) 67 çıkmıştı. 28. Haftada yine kandan sadece açlık bakıldı 70 ya da 75 çıktı. Kilolardan dolayı diyetisyene gittim sizdeki listelerin aynısını verdi sanırım standart bu listeler. Ama banim sorunum şu sabah kahvaltı 3 dilim ekmek ama 2 dilim yersem ya da diğer öğünlerde iştahım olmaz az yersem (ara öğün yememe rağmen ) elim ayağım titremeye başlıyor ter basıyor sanki bulutların üzerinde gibi bir his oluyor yanı sanırım şeker düşüyor. Tatlı bir şeyler yiyorum hatta bir iki kesme şeker falan yiyince kendimi geliyorum özellikle ilk haftalarda çok oluyohdu ki meyve ve kuruyemiş yedeğim halde oluyor
Ya herkes şekerden bahsediyor benim şeker yüklemesi yapılmadı ben istemiştim ama doktorum ben gerek görmüyorum demişti. Tüp bebek olduğu için transferden 10 gün kadar önce 50lik yükleme yapılmıştı bir şey çıkmadı. Sonra gebeliğin 10-11. Haftalarında açlık bakıldı (rutin tahliller yapılırken ) 67 çıkmıştı. 28. Haftada yine kandan sadece açlık bakıldı 70 ya da 75 çıktı. Kilolardan dolayı diyetisyene gittim sizdeki listelerin aynısını verdi sanırım standart bu listeler. Ama banim sorunum şu sabah kahvaltı 3 dilim ekmek ama 2 dilim yersem ya da diğer öğünlerde iştahım olmaz az yersem (ara öğün yememe rağmen ) elim ayağım titremeye başlıyor ter basıyor sanki bulutların üzerinde gibi bir his oluyor yanı sanırım şeker düşüyor. Tatlı bir şeyler yiyorum hatta bir iki kesme şeker falan yiyince kendimi geliyorum özellikle ilk haftalarda çok oluyohdu ki meyve ve kuruyemiş yedeğim halde oluyor
Beninde sekerime bakilmadi iki hamileligindede problem cikmadigi icin gerek duymadi doktor sadece aclik tokluk bakti onlarda normaldi ama iyi kilo almaya basladim yuruyus yap dedi doktorum 32.haftami bekliyorum sonra yuruyecegim insallah :))
Nıye 32. Hafta :) ıyıce sısersen yuruyemezsın belkı ama
Canim bilmediğin için yüce rabbim korumustur minigini en azından ona göre emin olursun örneğin benim açlık tokluk sekerim yüksek çıktı idrarda seker cikti yükleme yapildi yine yüksek çıktı bana insülin dayadilar ama bennkullanmayacam dedim iyibki demisim 3 aylık ortalamam da normal çıktı kötü düşünme canim3 aylık değere baktırmaya korkuyorum. Ya hep yüksekdiyse miniğim cok etkilenmiştir
Sagol canımm inş. öyledir.Canim bilmediğin için yüce rabbim korumustur minigini en azından ona göre emin olursun örneğin benim açlık tokluk sekerim yüksek çıktı idrarda seker cikti yükleme yapildi yine yüksek çıktı bana insülin dayadilar ama bennkullanmayacam dedim iyibki demisim 3 aylık ortalamam da normal çıktı kötü düşünme canim
Öyledir canim içini ferah tür yüce rabbim onları koruyor biz elimizden geleni yapacaz geri tevekkul edecezSagol canımm inş. öyledir.
Üçüncüyü söyliyim pudra pek önerilmiyor bana öyle denmişti toz olduğu için pek önerilmiyor onun yerine pişik kremi sudocream çok faydalı kullandım yine alıcamtecrubeli annisler.biz simdi bu meme uclari yara olmasin diye krem kullancaz ya dogumdn once kacinci haftada baslanmali.bide soru iki :)) bu sut arttirici caylardan dogumdan bir iki hafta once icmeye baslasak nasil olur bi yarari olur mu bidee bebilerin poposlarina pudra kullanilmali mi ben almadm ama almali miyi.bunlarin ucunu istiyrm:))
Keşke baksaydı en azından dikkat etmem gerekiyorsa ona göre davranırdım. Tedbirli olurduk. B12 ve Demir bile söyleye söyleye zorla baktırdık Allah'tan iyi çıktı sonuçlar. Her kontrolde kan değerlerine bakılıyor ama neye baktıklarını bilmiyorum hep kan değerlerin iyi diyor. Hangi değerler, neyi kapsıyor bunlar bilemedim.Keske toklugada bakılsaydı ne zararı olrdukı suphede kalmazdın
Tansiyon baktın mı? Sadece bir fikir benimki. Geçen haftalarda baş dönmesi oldu bende de tansiyon biraz yüksek çıktı. bu hafta de mide bulantım başladıKızlar baş dönmesi var mı sizde. Benim bu akşam da bu baş dönmesi çıktı. Mide bulantılarım bir haftadır hortlamıştı zaten şimdi bi de bas dönmesi eklendi.
Keşke baksaydı en azından dikkat etmem gerekiyorsa ona göre davranırdım. Tedbirli olurduk. B12 ve Demir bile söyleye söyleye zorla baktırdık Allah'tan iyi çıktı sonuçlar. Her kontrolde kan değerlerine bakılıyor ama neye baktıklarını bilmiyorum hep kan değerlerin iyi diyor. Hangi değerler, neyi kapsıyor bunlar bilemedim.
Haklısın canım. Allahım korusun miniklerimiziÖyledir canim içini ferah tür yüce rabbim onları koruyor biz elimizden geleni yapacaz geri tevekkul edecez
sudocrem aldim bana da herkes onu onerdi ama pudrayi almadm merak ettm laizm olur mu diyeÜçüncüyü söyliyim pudra pek önerilmiyor bana öyle denmişti toz olduğu için pek önerilmiyor onun yerine pişik kremi sudocream çok faydalı kullandım yine alıcam
A senin de mi tüp bebek banim de öyle. İkinci deneme ilkini 29 haftalık kaybettim malesef. doktorum biliyor yaşadıklarımı, kayıplarımı, bu gebelikte de başından beri kanama düşük tehlikesi erken Doğum riski derken daha fazla endişelendirmemek için, strese sokmamak için böyle davranıyor diye düşünüyorum. Ya de öyle umuyorum.Malesef zor bı donem bızım ıcın bıde bu endıseler cıkıyor bıde stres yapmayın dıyolar araatrsak kagamz agrıyo arastrmasak ııcımz rahat etmıyo.. allah vıcdanlı kısılerle karsılastrsın dktr ck onwmlı.. bn devkete gıdıyorm ama dktrm sagolsun sordgm aorulara cvp verr bnde hep ona alrm randevuyu bıde tup benegım o yuzden degerlı bebek der hep sorularıma cvp verr rahatlatr sagolsun
Cnm ben krem kullanmadım göğüs uçları için..yara bebek 1yaşındaykrn falan oldu fitokrem ve madecassol birlikte kullandım geçti..süt yapan çaylardan içmeye doğum yaptığim gün başladım fayda etti..pudra önermiyorlar ben kullanmadımtecrubeli annisler.biz simdi bu meme uclari yara olmasin diye krem kullancaz ya dogumdn once kacinci haftada baslanmali.bide soru iki :)) bu sut arttirici caylardan dogumdan bir iki hafta once icmeye baslasak nasil olur bi yarari olur mu bidee bebilerin poposlarina pudra kullanilmali mi ben almadm ama almali miyi.bunlarin ucunu istiyrm:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?