- 5 Mart 2017
- 851
- 687
- 18
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #8.741
Ah o planlar hiç bitmez. Biz 7 yıllık evliyoz. Hala daha bu yaz bi plan yapamadık diye üzülüyoruz. Ama dedigin gibi sağlıklı sıhhatli doğsunlar da şimdiye kadar gezdiklerimize sayarız.Bu durum da ailelerin yetistirmesindeki suctan kaynaklanıyor. Benim su hayatta acimayacagim tek sey egitime verilen para. Hic çocuklarıma ev birakayim araba birakayim derdim olmaz. Calissinlar kendileri alsinlar. Ben okutayim sonra kocamla dunyayi gezicem :)) Bu velet gelmese bu yaz da planim vardı da iptal oldu iyi ki de oldu saglikla gelsin kuzum.
Velhasil benim derdim cocuga balik tutmayı ogretmek gerisi onun secimi. Uzulmesin diye de sartlar dahilinde elimden geleni yaparım.
Onlar da heves ediyor ama tabi insan istiyor ki bi cinsiyet belli olsun.Bugün a101den almış.. artk değişmez.. bende sabah ki kdr uzgun deilim geçti brzheves edip alıyor engel olamıyorum o yuzden artk birsey de demiyorum
Vala tatlim, ben ogretmenim, esim ozel sektorde sinema/ reklam tasarimci. Ayrica esimle ortak yaptigimiz bir is var butik tasasim uzerine. Siparis usulu calisiyoruz. Tabiri caizze gece gunduz calisiyoruz bazen sabahlayip uyumadan ise gidiyoruz. Ama buna ragmen anca donuyor degirmen. Bir oturdugumuz ev var iste kredisi odeniyor, arabamiz felan yok kenarda birikmis 1 liram bile yok! Ama rabbim yardim ediyor toparlaniyoruz.Oh maşallah. Bebekler büyüdü de okula mı başladı :) Biz daha cinsiyet öğrenemedik. Hahaha :) Ama haklısın canım özel okula göndermekle bitmiyor. Oradaki aynı ortamı sağlamak gerekiyor. Bunun için de bizim öğretmen maaşı yetmez 2 çocuğa. Eşin ticaretle uğraşıyorsa o zaman olur. Maalesef benim de eşim maaşlı çalışan. Ama Allah izin verirse en iyi şartlarda okutmaya çalışacağız. İlle özel okul olması şart değil.
Herkesin yaşam standardı farklı. Bizde de nerdeyse 2 öğretmen maaşı ile dönüyor ev. Biz bir çocuğu en iyi şekilde okutmak isteriz (özel olması şart değil, çok iyi devlet okulları da var, hatta özel olmasa daha iyi ). Ama bazı insanlar da var 4-5 çocuk yapıp hicbir sosyal hayat yaşamayan. Bizim öyle öğretmen arkadaşlarımız da var. Tek maaşla 4 çocuk yapan. Ama ben onun yerinde olsam 2 çocuk bile düşünmezdim. Kalabalık aile güzel olabilir ama hep hayattan kısacaksak bence gerek yok.Vala tatlim, ben ogretmenim, esim ozel sektorde sinema/ reklam tasarimci. Ayrica esimle ortak yaptigimiz bir is var butik tasasim uzerine. Siparis usulu calisiyoruz. Tabiri caizze gece gunduz calisiyoruz bazen sabahlayip uyumadan ise gidiyoruz. Ama buna ragmen anca donuyor degirmen. Bir oturdugumuz ev var iste kredisi odeniyor, arabamiz felan yok kenarda birikmis 1 liram bile yok! Ama rabbim yardim ediyor toparlaniyoruz.
Ben yine de evimize nerdeyse 3 maas giriyor olmasina ragmen bir cocugu ozel okula gonderme ihtimalini dusunmem bile. Her acidan dedigim gibi...
Ah kıyamam. Belki örüp hediye edecek teyzeleriniz, komşularınız olur.Keske annem ya da bende orgu orebilsek..... keske benimde olsaaaaa
Bu topige suan atıyorum:)
Tunus işi ise farkli canim eline koluna sağlik cok guzel olmus bende herseyi biliyorum tunus isini bilmiyorum :)Tunus işi diye biliyorum :) popcorn su poncik gbi küçük syleremi diyorsun çok bilgm yok ilk göz agrim bu battaniye işte :)
Örgü işi benim annemde. Zaten oldum olası sever örmeyi. Şimdi ilk torun olacak pek bi hevesli. Unisex kıyafetler örüyo şu anda. Ama galiba bebişin dolabı komple örgü olacak. Başka birşey giyemeyecek yavrum :)
Örtmek nasip olsn inslh canm çok sağol :)Ayyy çok güzel olmuş cidden
Benm çift millrde şuanda gözüm amma bunu yaptm brkere ilk göz agrm bunu kullansin bakalm çift millede başka brsey yaparm cinsiyet kesinleşsnde yapacağım daha yelekler ceketler faln . :) Sen biraz biliyorsun bu konuları smdi bizim bebisler seneye kışın 2 3 aylk olacaklar bu kadr küçükkn örgü giydirilir mi sorun olurmu yani :)Tunus işi ise farkli canim eline koluna sağlik cok guzel olmus bende herseyi biliyorum tunus isini bilmiyorum :)
Benm çift millrde şuanda gözüm amma bunu yaptm brkere ilk göz agrm bunu kullansin bakalm çift millede başka brsey yaparm cinsiyet kesinleşsnde yapacağım daha yelekler ceketler faln . :) Sen biraz biliyorsun bu konuları smdi bizim bebisler seneye kışın 2 3 aylk olacaklar bu kadr küçükkn örgü giydirilir mi sorun olurmu yani :)
İyi bari yapaym brazOlmaz kuzum asil kisin lazim onlar evin icinde cok bogmamak lazim ama yinede giydirilir bahar havasi bile usutur bebekleri
Gerçekten mi.?Kizlar yazayim mi yazamadim mi bilemedim ama anlatacak kimsem yok dayanamadim...
Esimle yeni evliyiz bebegimiz ilk geceden oldu gibi birsey kestiremiyorum 6 yillik sevgililik dönemi ardindan evlendik o yalniz yasamaya alismis sanki... Bende hem yeni evlilik hem hamilelik baya psikolojik acidan degisimler yasiyorum...
Dun tartistik uzatmadim bugun isten geldim baktim uzatıyor surat asmalar vs bende patladim benmiyim hamile senmisin vs. Sus dedikce susmadim kustum butun kirginliklarimi bicakla uzerime yurudu bicaklicak sandim o kadar gozu dönmüştu ki dudagim ucuklamis o an vurmadi ama hirpaladi baya sonrada basti gitti aglamaktan helak oldum dilim tutuldu kendi kendime konusmaya calistim dolim tutulmuş konusamadim bebegime korkuyorum birsey olurmu diye kafayi yicem bir yandanda diyorum bebegim dogsa ne olur hale bak...
Babam sahip cikmadi bana dugun falan yapmadik git nikahla evlen dedi ceyiizmi falan vermediler ondan mi diyorum boyle yapıyor gidecek yerim yok diyemi yedim kendimi 1 saattir cok kotuyum
Gerçekten mi.?
Neden öyle yaptı ki ya hamilesin sen hormonların cosmus olabilir . Biraz alttan alabilirdi. Çok fazla abartmis gerçekten ne yapacaksın smdi ??
Brde ailen nden öyle yaptı ki en çok ona takildm keşke öyle olmasayms destek görürdn en azından. Ne diyecemi bilemedim üzüldüm adına bu durumda ne denilebilir ki
Rabbim kalbinize göre versin. Doktorunuzun tecrubeside önemli tabi,ben çok güvwniyorum 12. Haftada söylediğinde emin değilim desede inanmıştım.Çunkü 2. Kızımda da söylediği olmuştuNe güzel. Bakalım bana ne diyecek? Cumartesi randevum. 11 +5 olacağım o gün. Belki cinsiyet tahmininde bulunur.
Birşey olmamıştır inslh canmm snde üzme o konuda kendini biraz oda üzülmüştr hissediyorlar sonuçta onlar . Babanla meselende ilk aklıma gelen şeymiş canm hayırlısı Rabbim pişman etmesin inslh.Bilmiyorum ki geldi simdi ben odadayim o salonda ailemden kastim bir babam karsi cikti onun uzaktan akrabasi ile evlenmemi istedi direttim istemiyorum diye oradan takintili eşime hic istemedi eşimi bizde kopamadik en son yine bir akrabasi haber gonderdi biri varmis evi arabasi varmis vs. Diye babamda gelsinler dedi bende bu sefer çileden ciktim anneme soyledim oda babama soyledi babamda gitsin nikahinu kiysin... nikahini kiyana kadar da teyzesinde kalsin dedi... o inat ben inat olan oldu onceden en yakın arkadasimdi babam benim sirdasimdi ne zaman o istediği cocuga yok dedim bu hale geldik he belki iyiliğinden istedi ama benim gönlum baskasindaydi soyledim anlamadi....
Esimde sanirim baska birseye sinirliydi bana patladi ama nasil affederim bilmiyorum kimseye anlatamiyorum anneme kardesime arkadaslarima soyleyemem buraya yazayim icimi dokeyim dedim uzulme sen tek korkum bebegime bisi olmamıştır insallah o zaman dayanamam öldürürüm esimi
Birşey olmamıştır inslh canmm snde üzme o konuda kendini biraz oda üzülmüştr hissediyorlar sonuçta onlar . Babanla meselende ilk aklıma gelen şeymiş canm hayırlısı Rabbim pişman etmesin inslh.
Esinde umarm yanlışının farkına varır ya ne bilim nasıl gözü dönmüş öyle ya cokmu gittin acaba üzerine??
Kizlar yazayim mi yazamadim mi bilemedim ama anlatacak kimsem yok dayanamadim...
Esimle yeni evliyiz bebegimiz ilk geceden oldu gibi birsey kestiremiyorum 6 yillik sevgililik dönemi ardindan evlendik o yalniz yasamaya alismis sanki... Bende hem yeni evlilik hem hamilelik baya psikolojik acidan degisimler yasiyorum...
Dun tartistik uzatmadim bugun isten geldim baktim uzatıyor surat asmalar vs bende patladim benmiyim hamile senmisin vs. Sus dedikce susmadim kustum butun kirginliklarimi bicakla uzerime yurudu bicaklicak sandim o kadar gozu dönmüştu ki dudagim ucuklamis o an vurmadi ama hirpaladi baya sonrada basti gitti aglamaktan helak oldum dilim tutuldu kendi kendime konusmaya calistim dolim tutulmuş konusamadim bebegime korkuyorum birsey olurmu diye kafayi yicem bir yandanda diyorum bebegim dogsa ne olur hale bak...
Babam sahip cikmadi bana dugun falan yapmadik git nikahla evlen dedi ceyiizmi falan vermediler ondan mi diyorum boyle yapıyor gidecek yerim yok diyemi yedim kendimi 1 saattir cok kotuyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?