2017 EKİM Anne adayları

Şaka maka haklisin kuzum yasaksa yasaktir.
Dikkatli olarak yapin tabi izin verirse esinle senin arandaki o temas olsun ki senin icinde psikolojik acidan iyi olur.

İlk kontrolde sor kuzum bence serbest diyecek
Yeter bu kadar perhiz :)

Sorunu neymiş canm? Merk ettm bziim bi akrabanın kizida aglardi uyanır uyanmaz geri uyuyana kadar aglardi durmadan. Çok doktora götürdüler birşey cikmamisti

Şaka maka haklisin kuzum yasaksa yasaktir.
Dikkatli olarak yapin tabi izin verirse esinle senin arandaki o temas olsun ki senin icinde psikolojik acidan iyi olur.
İlk kontrolde sor kuzum bence serbest diyecek
Yeter bu kadar perhiz :)
Bizde artk yeter diyoruk :)) büyüdü yani yukarıda cikmistir artk :)

O değilde bu 40 kin çıkana kadrda ilişki yokmuş o niye ? Kimi günah ondan diyor kimide kanaman faln oluyo sağlık açısından iyi olmuyormuş diyo o konuda br bilginiz varmı??

Kizlar 2 sorum olacak size bir cevap verin hele :)

1. Ben haftada bazen 2 kez turk kahvesi iciyorum ama az atiyorum kahveyi sizce bir zarari varmi?

2. Oje suruyormusunuz? Yaz geldi tutamiyorum kendimi

Dogumdan sonra kanaman durunca doktor izin verince neden olmasin ki?

İlk 40 gün enfeksiyon riski yüksek oluyor o yüzden diye biliyorum

Kizlar 2 sorum olacak size bir cevap verin hele :)

1. Ben haftada bazen 2 kez turk kahvesi iciyorum ama az atiyorum kahveyi sizce bir zarari varmi?

2. Oje suruyormusunuz? Yaz geldi tutamiyorum kendimi
Ben günde 1 tane türk kahvesi içiyorum , oje de arada sırada sürüyorum

Yaaaa iyiii sordunmu hic doktora, oje markasi varmi suruyormusun öyle :)

Doktora çay ve kahveyi sordum. Kafein fazla alma çayı açık iç bişey olmaz dedi. Türk kahvesi de zaten küçük fincan ondan da bişey olmaz dedi. Ojeyi hiç sormadım ama aseton kullanmamak önemli olan. Zararlı olan aseton zaten. Ya çok kısa bi sürede çıkarıp yıkayacaksın hemen ellerini ya da asetonsuz oje çıkarıcı kullancaksın hepsi bu...

Sagol canim asetonsuz olandan alirim. Son bir soru herzaman suruyormusun ojeyi yazda geldi renk renk surmek istiyor insan ama hastanede ojeli cok hamile kadin gordum. Aradami suruyorsun devamlimi?

suflesutlac canım ne güzel yazmışsın ağzına sağlık :) çok arada kalıyorım bebek mi değil mi diye ama dün gece babamız kafasını karnıma dayadığında sanki kalk annemin karnından dercesine bi tekme yedik aynı anda hissettin mi diye sorduk birbirimize çok güzel bir duyguydu önümüzdeki pztesi kontrolm var inşallah herşey yolundadır da sevindim ikiye katlanır kontrole giden gidicek olan tüm annelerimiz inşallah herkesin bebeişi çok çok çokl iyi olsunnn

Sorunu neymiş canm? Merk ettm bziim bi akrabanın kizida aglardi uyanır uyanmaz geri uyuyana kadar aglardi durmadan. Çok doktora götürdüler birşey cikmamisti

bizde 40 günlükken alerji başlamış canım :/ kafada konak, geçmeyen pişik, sürekli ağlamalar, deride döküntü herşey vardı. 2 aylıkken memeyi reddetti. mukuslu kaka sürekli vardı.

konağa olur dediler.
pişiğe cildi hassas dediler.
ağlamasına kolik dediler.
cildindeki beneklere bebek döküntüsü dediler.
memeyi almamasına meme reddi dediler ki meme reddi 4. aydan sonra etrafı keşfettiği zamanlarda olurmuş.

2. ayı ile 3. ayı arasında doğru düzgün emmediği için ne kilo aldı ne boyu uzadı. 37 haftalık doğmasına rağmen 3040 gr ve 52 cm di. şimdi hep o doktorlar yüzünden kızım ufak tefek.

3. ayında doktor sütün yaramıyor mama başlayalım dedi. bende inat ettim yaramayan anne sütü olmaz bu bir, ikincisi sütüm çok çok fazlaydı. emdiği zamanlarda bile günde neredeyse 750 ml dolaba süt koyardım.

ben direndim mama vermedim. çok yıprandım o süreçte. ne uyku ne emme. biyere çıkamazdım sürekli ağlıyordu gece uyumuyordu. sabah 5 e kadar ağlayıp sonra yorgunluktan bayılırdı 6 da geri kalkardı.

bu şekilde 6 ayı doldurduk. 6. ayını doldurduğu gün gece bari uyusun umuduyla mama verdim onuda içmedi 25 ml anca içti. 1 saat sonra hepsini çıkarttı ve bir anda bütün vücudu göz pınarlarından başlayıp kızarıp şişmeye başladı. acile zor yetiştirdik. küçük dili şişmiş ve solunum durmak üzereymiş. hemen müdahale edildi. iki gün hastanede kaldık. sonra çocuk alerjiye sevk edildik. 6 aylık bebeğe deri testi yaptılar ki sonradan öğrendimki 7 yaşından önce kesinlikle doğru sonuç vermezmiş. sırf ticari baktıkları için sırtı açık iğneleri batırdılar biyere değmesin 1 saat dediler 6 aylık kıpırdamak istiyo canı yandı. ağla ağla canı çıktı. raporlu mama verdiler. sadece iki marka varmış ve ikiside iğrençti. ağzına bile sürmedi. ben çok sıkı bir diyete girdim. sadece ekmek ve zeytin yedim ve emzirdim. sadece emdi. ek gıda falan herşeyi redetti. sonra sağolsun burdaki kasım anneleri grubundan bir arkadaş sayesinde kadir tuğcuyu buldum. bütün süreci anlattım yazdım resimleri attım. bizim doktorlara kalsa kızım şu an astım olmuştu bile. ama kadir hoca sağolsun her soruma cevap verdi ve onunla atlattık alerjiyi bir daha da ona sormadan hiçbir ilaç dahi kullanmadım ki bir çok defa antibiyotik verilmesine rağmen tahlilleri ona gönderdiğimde sakın kullanma çocuğun hiçbirşeyi yok dedi. kızım şu an 3.5 yaşında ve bir defa dahi antibiyotik kullanmadık. bebekliğindeki 4 aylık dönemden kalma bir geriliği var o kadar biraz minyon ama çok sağlıklı ve bünyesi acayip kuvvetli. 33 ay emdi. kendi bırakmasaydı dahada emzirirdim. şimdi herşeyi yiyebiliyor çok şükür. 8 aydır kreşe gidiyor ki ilk kreşe başlayan çocuklar ilk kışı hep hasta geçirmelerine rağmen kızım bütün hastalıklarını ayakta atlattı kreşe hastalık yüzünden gitmediğide hiç olmadı.

burdan yeni anne adaylarına tavsiyem kadir hocanın yazılarını mutlaka mutlaka okuyun. ve sütün yetmiyo yaramıyo gibi şeylere aldırmadan emzirin bebişlerinizi. bıraktırmayıda düşünmeyin zamanı geldiğinde zaten bırakıyorlar. bununla ilgilide osho'nun çocuk kitabını okumanızı öneririm

suflesutlac

Son düzenleme:
gecmis olsun 4 kere ney oyle benim iliskiyle alakası olmayan kahve lekelenmelerim olmustu o gunden sonra esim tırstı az az hic abartmadan devam ondan bile korkuyor kız senin daha oncede iliski yuzundne kan gelmemismiydi baskasymıydı yoksa

Ay kizlar deli bu diceksiniz bana da az once tlc diye bi kanalda sisman hayatlar diye program izliyorum iste baya kilolu 200un ustundeki insanlarin hayatkarini mide ameliyatlarinj ve sonraki kilo verme surecini anlatiyor. Ay kadinin biri vardi guya yemedigini idda ediyor ama habire hamburger dondurma tatli vs yiyip duruyordu guya rejimde ama koca teosi yemek yiyordu neyse en sonunda olmasi gereken ortalama millet 1 yilda 100 150 kilo verirken bu 16 kilo anca verdi kabul de etmiyor rejime devam ettigini soyluyor en sonunda dr. eve yolladi kadini ama bakinca icim acidi hep mazeretlerin arkasina siginiyor yerinden kalkamiyordu falan falan ondan etkilendim malum bende evdeyim ya simdi dr dinlen dedi kendimi iyi hissediyorum cok sukur ama dikkkat de ediyorum dedim evi bok goturuyor mutfaktan basladim orayi temizledim sonra banyoya gectim orayi da dinlenen dinlene temizledim biraz olsun rahatladim gerci simdi biraz karnim agriyor ama gecer ins. Bi ise yaramamamk devamli tum gun yatmak basta iyi gibi gekiyor ama bi zaman sonra insan bunaliyor psikolojisi bozukuyor bi ise yaramıyorum diye dusunuyor psikolojisi bozuluyor insanın biseyler yapinca mutlu oldum yaa :)) ne sacma demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…