demir ilacını ilk hamileliğimden önce eksiklik için kullanmıştım ve acayip bir şekilde bulantı kusma ishal başladı. acile gittik. hemen hastaneye yatırdılar ve ince bağırsak veya onikiparmak bağırsağında kanama olabilir dediler. bir sürü tetkik yapıldı. meğerse hiçbirşey yokmuş ve ilaç yan etki yapmış. o zaman doktorum demir ilacı kullanma bir daha demişti. ilk gebeliğimde elevit verildi vitamin olarak ondada civciv sarısı acı su çıkartıyordum meğer onunda kaplama malzemesi dokunmuş decavite döndüm içerikleri aynı diye. son aylarımdada balık yağı kullandım. kızım doğduktan sonra alerji çıktı ve direk bağırsakla ilgili olduğu için hamilelikte kullanılan vitaminlerin çocuğun bağırsağına da etki edebileceği söylendi

bu hamileliğmdede ilk 3 ay folik asit kullandım. sonra multivitamin verdi. onu ara sıra yuttum. son kontrolde onu düzenli yut ve bide demir başlayalım dedi. bende kızımda alerji konusunda çok sıkıntılar yaşadığımız için tedirginim. doğal yolla alayım desem o da mümkün değil. iş ev çocuk hamilelik derken ne doğru düzgün bişey yiyebiliyorum ne de yapacak zamanım var

o yüzden ne yapsam hiç bilmiyorum. 12 haftalık kontrolümden sonra 17. haftada gittim ve o aradaki 5 haftada anca 3 gün içimişimdir vitamini. gelişimi gayet iyi çıktı. içilmelimi içilmemelimi hala aradayım