• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

demir ilacını ilk hamileliğimden önce eksiklik için kullanmıştım ve acayip bir şekilde bulantı kusma ishal başladı. acile gittik. hemen hastaneye yatırdılar ve ince bağırsak veya onikiparmak bağırsağında kanama olabilir dediler. bir sürü tetkik yapıldı. meğerse hiçbirşey yokmuş ve ilaç yan etki yapmış. o zaman doktorum demir ilacı kullanma bir daha demişti. ilk gebeliğimde elevit verildi vitamin olarak ondada civciv sarısı acı su çıkartıyordum meğer onunda kaplama malzemesi dokunmuş decavite döndüm içerikleri aynı diye. son aylarımdada balık yağı kullandım. kızım doğduktan sonra alerji çıktı ve direk bağırsakla ilgili olduğu için hamilelikte kullanılan vitaminlerin çocuğun bağırsağına da etki edebileceği söylendi :KK43: bu hamileliğmdede ilk 3 ay folik asit kullandım. sonra multivitamin verdi. onu ara sıra yuttum. son kontrolde onu düzenli yut ve bide demir başlayalım dedi. bende kızımda alerji konusunda çok sıkıntılar yaşadığımız için tedirginim. doğal yolla alayım desem o da mümkün değil. iş ev çocuk hamilelik derken ne doğru düzgün bişey yiyebiliyorum ne de yapacak zamanım var :KK43: o yüzden ne yapsam hiç bilmiyorum. 12 haftalık kontrolümden sonra 17. haftada gittim ve o aradaki 5 haftada anca 3 gün içimişimdir vitamini. gelişimi gayet iyi çıktı. içilmelimi içilmemelimi hala aradayım :KK43:
Geçmiş olsun inşallah yine aynı şeyleri yasamassin canım. Kan hapi yerine ,keçiboynuzu pekmezi icsen? Hergün aç karnına. Bol yeşillik, sebze, meyve yesen karsilamazmi acaba ?Kan hapi deilde benimki gibi surubunu kullansan tabi dr.un en iyisini bilir .Oyle dokunuyosa zor ya :KK43:

Kız bebeğin hareketlerini hissedecem diye akşamları böyle tatlıları yiyip kiloları almayasın bu sefer dikkat et :)))

yaa bu arada çay meselesini nasıl yapıyorsun canım. ben sabah kahvaltıda içiyorum. birde akşamları misafirliğe falan gidersek içiyorum. kendimi kısıtlamıyorum yani. ama biraz açık koyuyorum. onun dışında kahve falan içmiyorum dengelensin diye.

Valla tatlım açık içtiğin sürece bir sorun olmaz dedi doktor. Ben sabah kahvaltıda 1-2 bardak, akşam otururken de 1-2 bardak içiyorum valla. Çaysız kalırsam başım ağrıyo duramam ki ben. Her öğlen de ofiste mutlaka bir fincan kahve içiyorum. Kafeinin çok olmaması gerekiyormuş vücutta. En fazla kafein de nescafede var zaten çayınki düşük... :kahve:

Kizlar pazar gunu hafif peceteye kan geldi bugunde aynisi olunca acile gittik hep ultrasonla bakti hem alttan muayene hafif bir kanama bolgesi var dedi iliskiye bir sure ara verin takip edin dedi benim koca hafta sonu 4 kere isteyince 1 gunde sonumuz bu oldu ilk defa basima geldi boyle bisi cok korktum ama neyseki dikkat edin iliskiyi kesin dedi dusuk riski vs demedi...

@kirmizigitar kuzum benimde hep senin dedigin o tüy bitiminden bakıyorlar hatta bu sefer sordum o bolgede hassasiyet var bebegim cokmu asagida diye tip tip suratıma bakip plesantanin icinde dedi :) yok dedim yukarı cikmasi gerekiyordu ya hani bisi ölçüyorlardi ya hani uzunluk birimli unuttum suan ona baktı kisalma yok normal dedi :) sende korkuyordun bisi olmas sanirim:*
Canım günde 4 defa naptınız? Benim simdiye kadar herhangi bi kanama vs. Olmamasına ragmen doktor haftada en fazla 2 defaya izin verdi. Aman diyim dikkat edin.

demir ilacını ilk hamileliğimden önce eksiklik için kullanmıştım ve acayip bir şekilde bulantı kusma ishal başladı. acile gittik. hemen hastaneye yatırdılar ve ince bağırsak veya onikiparmak bağırsağında kanama olabilir dediler. bir sürü tetkik yapıldı. meğerse hiçbirşey yokmuş ve ilaç yan etki yapmış. o zaman doktorum demir ilacı kullanma bir daha demişti. ilk gebeliğimde elevit verildi vitamin olarak ondada civciv sarısı acı su çıkartıyordum meğer onunda kaplama malzemesi dokunmuş decavite döndüm içerikleri aynı diye. son aylarımdada balık yağı kullandım. kızım doğduktan sonra alerji çıktı ve direk bağırsakla ilgili olduğu için hamilelikte kullanılan vitaminlerin çocuğun bağırsağına da etki edebileceği söylendi :KK43: bu hamileliğmdede ilk 3 ay folik asit kullandım. sonra multivitamin verdi. onu ara sıra yuttum. son kontrolde onu düzenli yut ve bide demir başlayalım dedi. bende kızımda alerji konusunda çok sıkıntılar yaşadığımız için tedirginim. doğal yolla alayım desem o da mümkün değil. iş ev çocuk hamilelik derken ne doğru düzgün bişey yiyebiliyorum ne de yapacak zamanım var :KK43: o yüzden ne yapsam hiç bilmiyorum. 12 haftalık kontrolümden sonra 17. haftada gittim ve o aradaki 5 haftada anca 3 gün içimişimdir vitamini. gelişimi gayet iyi çıktı. içilmelimi içilmemelimi hala aradayım :KK43:

Canım eğer kan hapını içmek istemiyorsan -ki haklısın- mutlaka üzüm pekmezi ya da keçi boynuzu özü tüket. Özellikle keçi boynuzu özünde şeker olmadığı için daha sağlıklı ve demir deposu boşalan annemin bile 1 ayda normale döndü herşeyi. Eczaneden almanı tavsiye ederim :) asli_093 asli_093 de yazmış zaten.Bi de kuru üzüm tüket faydasını görürsün şekercim.

Sen demir ilacı dokundu deyince ben de korka korka ictim. Ama üstünde de yazan yan etkilerden hicbiri olmadı çok şükür. Özellikle kabızlık ve bulantıdan korktum. Yemekten 2 saat sonra içiyorum. Bi sıkıntı yok bakalım.

Üstune gitme suflesutlac suflesutlac kizin gözü kocami gördü unuttu tabi :KK70:
Geçen sene ağustostan beri adama yaklaşmıyorum korkudan:KK48: kurtajdan oldu hep bunlar . Dünkü kasık ağrısından sonra benm adam br daha dokunmam sana dedi tmm kanka doğumdan sonra gorusuruz dedim bende :p:p

kızlar biliyorsunuz bu pazar anneler günü. eşinizden hediye bekliyor musunuz. en azından bir çiçek :) ben şahsen eşimin böyle bir incelik yapacağını düşünmüyorum da:ıslık:
Bn agzimla istedim umarm alır :) hahahaaa . :) . ama bebegn alsın dedi uyuzzz dalgami geçti bilmiyorum :KK34:

Geçen sene ağustostan beri adama yaklaşmıyorum korkudan:KK48: kurtajdan oldu hep bunlar . Dünkü kasık ağrısından sonra benm adam br daha dokunmam sana dedi tmm kanka doğumdan sonra gorusuruz dedim bende :p:p
Sana iki kez yazdim cevap yok. O kasik agrisi bende de oldi. Uzun suredir birliktelik olmadigi icin oluyor o agri alisinca olmuyor.

Yazik adama aci :D

Sen demir ilacı dokundu deyince ben de korka korka ictim. Ama üstünde de yazan yan etkilerden hicbiri olmadı çok şükür. Özellikle kabızlık ve bulantıdan korktum. Yemekten 2 saat sonra içiyorum. Bi sıkıntı yok bakalım.

inşallah olmaz. benim bünyem çok hassas sanırım. doktorlar bile korkmuşlardı o halimden :) bugün deneme amaçlı bir tane içtim bakalım yan etkiler başlarsa hemen kesicem. karaciğerimde çok hassastır ve sanırım dışardan alınan takviyeler direk karaciğerimi yoruyor

Canım eğer kan hapını içmek istemiyorsan -ki haklısın- mutlaka üzüm pekmezi ya da keçi boynuzu özü tüket. Özellikle keçi boynuzu özünde şeker olmadığı için daha sağlıklı ve demir deposu boşalan annemin bile 1 ayda normale döndü herşeyi. Eczaneden almanı tavsiye ederim :) asli_093 asli_093 de yazmış zaten.Bi de kuru üzüm tüket faydasını görürsün şekercim.

teşekkür ederim :KK36: kuru üzümü özellikle çekirdekli olanından tüketmeye çalışıyorum. bebekte sıkıntı olmasında ben kendimdeki düşüklüğe alışığım :) benim demirim kendimi bildim bileli düşüktür. annedeki demir eksikliği bebekte nasıl bir etki yapar hiç sormak aklıma gelmedi. c.tesi sonuçlarımı göstermeye gittiğimde sorup öğrenicem inşallah :)

Geçmiş olsun inşallah yine aynı şeyleri yasamassin canım. Kan hapi yerine ,keçiboynuzu pekmezi icsen? Hergün aç karnına. Bol yeşillik, sebze, meyve yesen karsilamazmi acaba ?Kan hapi deilde benimki gibi surubunu kullansan tabi dr.un en iyisini bilir .Oyle dokunuyosa zor ya :KK43:

saol canım :KK36: daha önce tek kullanımlık sıvılarını da denemiştim ama onlarda da yan etki oldu. keçiboynuzu pekmezini deniyeceğim ;)

Back
X