Ben de boşalttım o çekmeceyi. Aslında karıştırmasına izin vermek gelişimi için önemli.Kilitle olacak gibi değildi canım çünkü açamayınca önünde ağlıyordu bu nedenle kesici, delici, kimyasal şeyler (deterjan, çamaşır suyu vs) ne varsa hepsini yukarılara kaldırdım. Aşağılarda ve çekmecelerde zararsız şeyler var istediği gibi karıştırabiliyor.
Kizimda biz de gece gece yollara dusup haftasonuydu yine kan tahlili yaptirmistik ama simdi kizim var ve sabaha kadar sabretmek zorundayimVar gbi :) ben dayanamaz bi test daha yapardım ya da kan verirdim bi tıp merkznde:) oğlumda akşam öğrenmştim kandan:)
Aslında ben almadım yeğenimden kalan bir oyuncak renksiz olanından. Geçen gün biraz oynasın karalasın diye verdim ama o kalemin ucu metal gibi biraz da sivri baktım ki o tarafıyla dişini kaşımaya çalışıyor o nedenle şimdilik kaldırdım dişler çıksın öyle vereyim diyeBurdan paylaşalım bari aldıklarımızı deneyimlerimizi iyi olur
Kayınvalidem de beş yıldır üç ameliyat, altı kemoterapi gördü. Yani beş kez tekrarladı. İnşallah baban böyle bir şey görmez. Allah sağlıkla yaşamaya nasip etsinAllah yardımcınız olsun canım. bnm babamda akciğer kanseri 3 ameliyst 1 kemo gördğ her kontrol zamanı yüreğimiz ağzımozds
Kabuk düşüpte yara derin görününce üzüldüm , bu arada kantaron yağı lr krem sürdüm kendi sütümden de sürdüm inşallah geçer , oyuncağı keşke ayak altından alsaymışım diye vicdan azabı yaşıyorumÇok geçmiş olsun canım bence zamanla geçer iz kalacağını sanmıyorum. Kızımda da benzer bir yara olmuştu çarpma sonucunda ama iz kalmadı. Kuzucukların cildi çabucak yeniliyor kendini bence sütünden filan sürebilirsin.
Canım çok geçmiş olsun ucuz kurtulmuş cidden sadaka ver hemen. Allah korusun kesikten ve yanıktan çok korkarım. Ben bıçakları resimdeki gibi yukarı kaldırdım çünkü kilidi de açıyorlar bir zaman sonra :) ağır olan ve devrilmeye müsait olan parçaları da duvara monte ettirdim. Senin de evi cimcimenin yaramazlıjlarına göre elden geçirme vakti gelmiş :)Kızlar bugün olmadık şeyler geldi kızımın başına, allah korudu.
Yatak odasında komodinin çekmecelerini karıştırıyordu, bir baktım komodin öne doğru devrilmiş çekmecelerin üzerinde duruyor. Kızımın üzerine düşseydi ya bacağı kirilirdi yada eti ezilirdi. Ve bu benim dibimde oldu!
Diğeri de mutfakta küçük tüpün olduğu dolabı açmış, gücü nasıl yettiyse kendine doğru çekip devirdi. yine ucuz kurtuldu.
Bı diğeri de:)) sen kalk mutfak çekmecesini (alttan 3. üstten 2. ) Nasıl yetistiyse aç, kocaman ekmek bıçağını eline al ! İyi ki gözümün önünde oldu.. ya görmeseydim..
Çekmece kilidi almak şart oldu. Alan var mı nerden aldınız?
Ablam yeğenimde lr kullandı canım iki kaşının arasında iz kaldı malesef, bazen de kalacağı varsa kalıyor :/Doğumgünü mü kutladı dalga mı geçti anlamadım ama neyse diyorumKantoron sürmeye başladım tekrar, duymuşsundur belki aleoveraın box set diye birşeyi var ilk yardım çantası gibi bişey içinde hücre yenileyici konsantre krem var onu sürüyordum daha önce
Ben de böyle yapayım bıçakları. Monte fikri de iyiymiş. Zaten öncesinde sadaka vermiştim o korudu galiba :)Canım çok geçmiş olsun ucuz kurtulmuş cidden sadaka ver hemen. Allah korusun kesikten ve yanıktan çok korkarım. Ben bıçakları resimdeki gibi yukarı kaldırdım çünkü kilidi de açıyorlar bir zaman sonra :) ağır olan ve devrilmeye müsait olan parçaları da duvara monte ettirdim. Senin de evi cimcimenin yaramazlıjlarına göre elden geçirme vakti gelmiş :)
Canım zararlı olan bütün yönlerini boşverelim. Çocuk aşırı hareketli ve renkli bir dünyanın içine giriyor ekranla tanışınca. Okula başladığında önünde beyaz bir sayfa ve bir kalem olacak. Sence ilgisini çeker mi. Dikkat eksikliği yaptığını buradan çıkarabiliriz. Bence de tamamen korumak mümkün değil. Dil gelişimi için de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Kodlama ve robotiğin en revaçta olduğu çağda çocuğu teknolojik cihazlardan tamamen soyutlama taraftarı da değilim. Umarım dengeyi tutturabilirizBenim kızım TV reklam falan ızlemez yanında hıc tv acmadım ben izlemedıgım için. Ama telefondan çizgi film izliyor. İzlerken tum hayvanların seslerını cıkarıyor. Ornegın nıloyanın bır bolumunde mete zıplıyor o da zıplıyor. Yabancı bir cızgı fılm var peekaboo adı oradan ogrenmıs gozlerını elleriyle kapatıp bız peekaboo diyince acıp almıs yapıyor.Ben yeni nesıl cızgı fılmlerın zararlı oldugunu dusunuyorum aksıne faydalı. Bence zararlı oldugunu soyleyen arastırmalar eski zamanlı. O zamanın cızgı fılmleri kedi kac fare kovala şirinlerle cesıtli ideolojik dusunceleri yerlestır vs. Cogu da sublımınal mesajlar var. Egıtıcı yonu 0.Ben sevimli dostlar niloya minianima yemek yedirirken bu 3 ünü acıyorum. Gunde 1 saati bulmuyordur. Bazen de abc kids TV acıyorum telefondan. Zararlı oldugunu dusunmuyorum. Ha gun boyu izler o zaman zarar ama gunde 1 saat o da yemek yemesı için ki zaten ona ragmen ıstahsız ve cok hareketli bir cocuk. Basta cok kastım izlemesin diye ama baktım izlediğinde bir şeyler ogrenıyor. Acıkcası bu bır ımkan ve bu ımkanı almak istemiyorum elinden.
Canım azap duyma. Okuduysan benim kızın başına gelenler hep gözümün önünde oldu.. bide annemden papara yiyorum öküz müsün diye:))Kabuk düşüpte yara derin görününce üzüldüm , bu arada kantaron yağı lr krem sürdüm kendi sütümden de sürdüm inşallah geçer , oyuncağı keşke ayak altından alsaymışım diye vicdan azabı yaşıyorum
Canım verilmiş sadakanız varmış , Allah’a şükür bişey olmamış bende daha almadım çekmece kilidi acilen almam lazımKızlar bugün olmadık şeyler geldi kızımın başına, allah korudu.
Yatak odasında komodinin çekmecelerini karıştırıyordu, bir baktım komodin öne doğru devrilmiş çekmecelerin üzerinde duruyor. Kızımın üzerine düşseydi ya bacağı kirilirdi yada eti ezilirdi. Ve bu benim dibimde oldu!
Diğeri de mutfakta küçük tüpün olduğu dolabı açmış, gücü nasıl yettiyse kendine doğru çekip devirdi. yine ucuz kurtuldu.
Bı diğeri de:)) sen kalk mutfak çekmecesini (alttan 3. üstten 2. ) Nasıl yetistiyse aç, kocaman ekmek bıçağını eline al ! İyi ki gözümün önünde oldu.. ya görmeseydim..
Canım Allah şifa versin yardımcısı olsun çok zor bir durum.. İnsan ne diyeceğini bilemiyor.. Çokta gençmiş :/ bu hastalığın en kötü tarafı bu gözünün önünde eriyip gidiyor ama elin kolun bağlı bekliyorsun..Kayınvalidem de beş yıldır üç ameliyat, altı kemoterapi gördü. Yani beş kez tekrarladı. İnşallah baban böyle bir şey görmez. Allah sağlıkla yaşamaya nasip etsin
Aynı fıkırdeyız aslında zaten gunun cogunlugunda kızımla kitap okuyoruz oyun oynuyoruz. Eger denge olursa soyledıgın gibi ozellıkle dıl gelısımı acısında cok ıyı. Insallah dengeyı tuttururuz:)Canım zararlı olan bütün yönlerini boşverelim. Çocuk aşırı hareketli ve renkli bir dünyanın içine giriyor ekranla tanışınca. Okula başladığında önünde beyaz bir sayfa ve bir kalem olacak. Sence ilgisini çeker mi. Dikkat eksikliği yaptığını buradan çıkarabiliriz. Bence de tamamen korumak mümkün değil. Dil gelişimi için de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Kodlama ve robotiğin en revaçta olduğu çağda çocuğu teknolojik cihazlardan tamamen soyutlama taraftarı da değilim. Umarım dengeyi tutturabiliriz
Az sadaka çok belayı def ediyor işte canım kesinlikle korumuştur bir günde üç büyük olay atlatmışsınız. Benim iki dolabım kilitli onun harici heryer açık çocuklara göre dizayn ettim dolapları sil baştan karıştırıp kendilerine geliyorlar :)) Allahtan evinde zırnık süs püs olan biri değildim de adaptasyon zor olmadı.Ben de böyle yapayım bıçakları. Monte fikri de iyiymiş. Zaten öncesinde sadaka vermiştim o korudu galiba :)
Çok iyi yapmissin. Benim de evimde fazlalık hiç yoktur. Elden gecireyim ben evi dediğin gibi. Çocuklara dolap karıştırmak terapi gibi:))Az sadaka çok belayı def ediyor işte canım kesinlikle korumuştur bir günde üç büyük olay atlatmışsınız. Benim iki dolabım kilitli onun harici heryer açık çocuklara göre dizayn ettim dolapları sil baştan karıştırıp kendilerine geliyorlar :)) Allahtan evinde zırnık süs püs olan biri değildim de adaptasyon zor olmadı.
Canım bunların çoğu kendi kafalarına göre şeyler anlatmıyorlar. Okudukları kitaplardan, aldıkları eğitimlerden bilgileri özetliyorlar. Mesela memedne uyumayı bıraktırmak için dünyaca kabul görmüş yöntemler var. Onları yazıyorlar sayfalarında. Ben baldan annenin sayfasından okuyarak bebeğim bir hastalıkken başladım. Çok şükür bağımsız uyuyor. Şimdi gece beslenmesini bırakmaya çalışıyorum. Okuyup uygulamanı tavsiye ederim.Arkadaşlar uyku eğitimi konusunda fikirlerinizi merak ediyorum. İnternette bir sürü danışman var ağlatmadan güven tekniği ile bebeklere uyumayı öğrettiklerini söylüyorlar. Baldan anne, dandini, pınar sibirsky ve birkaç isim daha var benim şimdiye kadar internette araştırdığım. Denemeye değer mi sizce? Acaba bir eğitim alsak mı diye düşünüyorum da...
Evet işte benim korkum da o :/ Acaba dermataloga mı götürsem diye düşünüyorumAblam yeğenimde lr kullandı canım iki kaşının arasında iz kaldı malesef, bazen de kalacağı varsa kalıyor :/
Valla sagda solda bazen babanne ananeleri goruyorum yavrum kuzum peslerinde oluyorlar torun icin.bizimkiler bakisiveriyor !esime soyledim hatta devlet torununa bakan babannelere maas baglicak diye bisi cikmisti.ustunu ben tamamlarim dedim.kabul etmedi esim cok sinirlendi ve alindi bu duruma..Çok zor ya ben bile sinir oldum. Biz de tayinciyiz annem gelecek güya ilk taşındığımızda bakıcı bulana kadar. Ya vazgeçerse diye korkuyorum:/
Yalnız acaba para mı istiyor diye düşündüm. Çünkü şimdiye kadar para almamış kardeşinden tam bebeğe bakacakken bu olay çıkıyor.
İstersen anne ben sana orada ne kadar para verecekler bilmiyorum ama faturalarınızı ödeyeyim ya da Pazar masraflarınızı vereyim gibi bir teklifte bulun. Bakalım ne diyecek?
Cok zorda kalip bakici ayarlayamazsam maas teklif edicem mecbur canimAy yok artık ya :/ söz veriyor ona göre dükkan açıyorsun yani öyle böyle değil ... sen de para teklif etmelisin galiba bu durumda. çok ayıp ya ..
Aynn canim cok sinirlendi uzuldu bu durumane denir ki bilemedim. demek ki senden de maaş beklemiş. eşine üzüldüm, mahçup olmuştur o da...
Aynn canim cookk hemde..ne kadar rahat bi insan cozemedim !liliyaa Nice mutlu senelere canım benim Eowynn_arwn Çok ayıp etmiş cidden, baştan bakarım demeseymiş oyuncak mı bu, ya da amaç paraysa parasıyla bakarım deseymiş @Polyanna82 hareketli kitaplar ve aç tırtıl var bizde Ali çok sevdi
Aynn canim !
Aynn bende oyle dedim canim.gerekirse teklif edicez artik napalim..Ahh canım ya çok haklısın sinirlenmekte ama sanırım kv senden maaş bekliyor :-/ yoksa dükkanda duracaksa senin dükkanda dursun neden kv ye götüresin ki anlamadım.
Canım Allah korumus kuzuyu.bi gunde bu kadar seyKızlar bugün olmadık şeyler geldi kızımın başına, allah korudu.
Büyük kızım bir yaşına gelene kadar ekran yüzü görmedi sonra dışarılara gezmeye gidiyoruz farkettim ki çocuk ekran görünce kitleniyor bu sebeple evde TV açmaya karar verdim yoksa gidişat.negatif olacaktı. Şimdi evde TV açık olsa da ikisi de bakmıyor ama yine de gün içinde evde full tvyi açmak yerine radyo filan dinliyoruz beyin yorulmasın arka planda da olsa görüntüden diye. Bu konuda aşırı yargılıydım ama içinde bulunduğumuz çağ bu yargıyı kaldıracak cinsten değil gidip dağbaşında yaşamak lazım onun için o sebeple dengeyi tutturmaya çalışıyorum bende. Mesela büyük kızım bazen video izlemek istiyor youtube dan açıyoruz kısa süre sonra annecim kapatalım mı gözlerimiz bozulur çok izlersek diyorum çok izlemek zararlı deyip kendisi kapatıp telefonu uzatıyor. Önemli olan çocuğu ekran başına hapsetmemek, birileriyle iki kelime sohbet etmek için telefonu eline verip susturmamak diye düşünüyorum. Bu duyarlılığımızı inşallah hiç kaybetmeyiz.Aynı fıkırdeyız aslında zaten gunun cogunlugunda kızımla kitap okuyoruz oyun oynuyoruz. Eger denge olursa soyledıgın gibi ozellıkle dıl gelısımı acısında cok ıyı. Insallah dengeyı tuttururuz:)
Aynen o zevki de ellerinden almamak lazım :)))Çok iyi yapmissin. Benim de evimde fazlalık hiç yoktur. Elden gecireyim ben evi dediğin gibi. Çocuklara dolap karıştırmak terapi gibi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?