2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Ben de boşalttım o çekmeceyi. Aslında karıştırmasına izin vermek gelişimi için önemli.

Burdan paylaşalım bari aldıklarımızı deneyimlerimizi iyi olur
Aslında ben almadım yeğenimden kalan bir oyuncak renksiz olanından. Geçen gün biraz oynasın karalasın diye verdim ama o kalemin ucu metal gibi biraz da sivri baktım ki o tarafıyla dişini kaşımaya çalışıyor o nedenle şimdilik kaldırdım dişler çıksın öyle vereyim diye

Allah yardımcınız olsun canım. bnm babamda akciğer kanseri 3 ameliyst 1 kemo gördğ her kontrol zamanı yüreğimiz ağzımozds
Kayınvalidem de beş yıldır üç ameliyat, altı kemoterapi gördü. Yani beş kez tekrarladı. İnşallah baban böyle bir şey görmez. Allah sağlıkla yaşamaya nasip etsin

Kabuk düşüpte yara derin görününce üzüldüm , bu arada kantaron yağı lr krem sürdüm kendi sütümden de sürdüm inşallah geçer , oyuncağı keşke ayak altından alsaymışım diye vicdan azabı yaşıyorum

Canım çok geçmiş olsun ucuz kurtulmuş cidden sadaka ver hemen. Allah korusun kesikten ve yanıktan çok korkarım. Ben bıçakları resimdeki gibi yukarı kaldırdım çünkü kilidi de açıyorlar bir zaman sonra :) ağır olan ve devrilmeye müsait olan parçaları da duvara monte ettirdim. Senin de evi cimcimenin yaramazlıjlarına göre elden geçirme vakti gelmiş :)

Eklentiler

• Screenshot_2018-11-16-22-06-32-878_lockscreen.webp
    47,5 KB · Görüntüleme: 52
Ablam yeğenimde lr kullandı canım iki kaşının arasında iz kaldı malesef, bazen de kalacağı varsa kalıyor :/

Ben de böyle yapayım bıçakları. Monte fikri de iyiymiş. Zaten öncesinde sadaka vermiştim o korudu galiba :)

Canım zararlı olan bütün yönlerini boşverelim. Çocuk aşırı hareketli ve renkli bir dünyanın içine giriyor ekranla tanışınca. Okula başladığında önünde beyaz bir sayfa ve bir kalem olacak. Sence ilgisini çeker mi. Dikkat eksikliği yaptığını buradan çıkarabiliriz. Bence de tamamen korumak mümkün değil. Dil gelişimi için de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Kodlama ve robotiğin en revaçta olduğu çağda çocuğu teknolojik cihazlardan tamamen soyutlama taraftarı da değilim. Umarım dengeyi tutturabiliriz

Canım azap duyma. Okuduysan benim kızın başına gelenler hep gözümün önünde oldu.. bide annemden papara yiyorum öküz müsün diye:))

Canım verilmiş sadakanız varmış , Allah’a şükür bişey olmamış bende daha almadım çekmece kilidi acilen almam lazım

Kayınvalidem de beş yıldır üç ameliyat, altı kemoterapi gördü. Yani beş kez tekrarladı. İnşallah baban böyle bir şey görmez. Allah sağlıkla yaşamaya nasip etsin
Canım Allah şifa versin yardımcısı olsun çok zor bir durum.. İnsan ne diyeceğini bilemiyor.. Çokta gençmiş :/ bu hastalığın en kötü tarafı bu gözünün önünde eriyip gidiyor ama elin kolun bağlı bekliyorsun..

Aynı fıkırdeyız aslında zaten gunun cogunlugunda kızımla kitap okuyoruz oyun oynuyoruz. Eger denge olursa soyledıgın gibi ozellıkle dıl gelısımı acısında cok ıyı. Insallah dengeyı tuttururuz:)

Ben de böyle yapayım bıçakları. Monte fikri de iyiymiş. Zaten öncesinde sadaka vermiştim o korudu galiba :)
Az sadaka çok belayı def ediyor işte canım kesinlikle korumuştur bir günde üç büyük olay atlatmışsınız. Benim iki dolabım kilitli onun harici heryer açık çocuklara göre dizayn ettim dolapları sil baştan karıştırıp kendilerine geliyorlar :)) Allahtan evinde zırnık süs püs olan biri değildim de adaptasyon zor olmadı.

Çok iyi yapmissin. Benim de evimde fazlalık hiç yoktur. Elden gecireyim ben evi dediğin gibi. Çocuklara dolap karıştırmak terapi gibi:))

Canım bunların çoğu kendi kafalarına göre şeyler anlatmıyorlar. Okudukları kitaplardan, aldıkları eğitimlerden bilgileri özetliyorlar. Mesela memedne uyumayı bıraktırmak için dünyaca kabul görmüş yöntemler var. Onları yazıyorlar sayfalarında. Ben baldan annenin sayfasından okuyarak bebeğim bir hastalıkken başladım. Çok şükür bağımsız uyuyor. Şimdi gece beslenmesini bırakmaya çalışıyorum. Okuyup uygulamanı tavsiye ederim.

Valla sagda solda bazen babanne ananeleri goruyorum yavrum kuzum peslerinde oluyorlar torun icin.bizimkiler bakisiveriyor !esime soyledim hatta devlet torununa bakan babannelere maas baglicak diye bisi cikmisti.ustunu ben tamamlarim dedim.kabul etmedi esim cok sinirlendi ve alindi bu duruma..

Ay yok artık ya :/ söz veriyor ona göre dükkan açıyorsun yani öyle böyle değil ... sen de para teklif etmelisin galiba bu durumda. çok ayıp ya ..
Cok zorda kalip bakici ayarlayamazsam maas teklif edicem mecbur canim parayla torun bakma harika !
ne denir ki bilemedim. demek ki senden de maaş beklemiş. eşine üzüldüm, mahçup olmuştur o da...
Aynn canim cok sinirlendi uzuldu bu duruma
Aynn canim cookk hemde..ne kadar rahat bi insan cozemedim !

Aynn canim !

Ahh canım ya çok haklısın sinirlenmekte ama sanırım kv senden maaş bekliyor :-/ yoksa dükkanda duracaksa senin dükkanda dursun neden kv ye götüresin ki anlamadım.
Aynn bende oyle dedim canim.gerekirse teklif edicez artik napalim..

Canım Allah korumus kuzuyu.bi gunde bu kadar sey kuzu iyice hareketlenmis anlasilan onlem almak lazim !

Aynı fıkırdeyız aslında zaten gunun cogunlugunda kızımla kitap okuyoruz oyun oynuyoruz. Eger denge olursa soyledıgın gibi ozellıkle dıl gelısımı acısında cok ıyı. Insallah dengeyı tuttururuz:)
Büyük kızım bir yaşına gelene kadar ekran yüzü görmedi sonra dışarılara gezmeye gidiyoruz farkettim ki çocuk ekran görünce kitleniyor bu sebeple evde TV açmaya karar verdim yoksa gidişat.negatif olacaktı. Şimdi evde TV açık olsa da ikisi de bakmıyor ama yine de gün içinde evde full tvyi açmak yerine radyo filan dinliyoruz beyin yorulmasın arka planda da olsa görüntüden diye. Bu konuda aşırı yargılıydım ama içinde bulunduğumuz çağ bu yargıyı kaldıracak cinsten değil gidip dağbaşında yaşamak lazım onun için o sebeple dengeyi tutturmaya çalışıyorum bende. Mesela büyük kızım bazen video izlemek istiyor youtube dan açıyoruz kısa süre sonra annecim kapatalım mı gözlerimiz bozulur çok izlersek diyorum çok izlemek zararlı deyip kendisi kapatıp telefonu uzatıyor. Önemli olan çocuğu ekran başına hapsetmemek, birileriyle iki kelime sohbet etmek için telefonu eline verip susturmamak diye düşünüyorum. Bu duyarlılığımızı inşallah hiç kaybetmeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…