2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Daha yarım saat önce esimle aynı şeyi konuştuk. Ihlamur yapmak istedi, ben de az yapalım dedim. Eğer bir bardaktan fazla içersem hiç sütüm olmuyor. Bitki çayları vücuttan su attiriyor.
Ödem atarsın işte bu da seni iyi hissettirir hop moral olur hopp süt olur
Ay ben çayın kendisinden çok,çaylı tekliflere hastayım çayı koyuyorum hadi gel gbi:))

Kızımın gözünde arpacık çıktı birden acaba niye oldu ki? İçinde birşey yok ama göz kapağında sivilce gibi kızarıp şişmiş bir bölge var. Birşey yapmam gerekir mi?
Geçmiş olsun canım.Biz yetiskinler icin Johnsons bebe şampuanıni seyreltip kirpik diplerini temizletip ardindan terramicyn krem kullandırıyor doktorlar.Ancak bebeklerde damla etkili olur sanırım.benim kizim uc aylik iken enfeksiyon kapmisti beş gun tobrased diye bir damla kullandik duzelmisti.Aile hekiminiz bile gorse hemen prstik bir çözüm sunar diye tahmin ediyorum.

bizimkide aynı

bende bu yaz öğrense diyorum ya bidahaki yaza kalsa 2.5 yaş olcaklar kışın alıştırması zor

Benimki de Bi haftadır kaka yaparken aynı şeyi yapıyor masanın altına girip yapıyo çok tatlışlar ya.. Benim küçük kız kardeşim yapardı aynısını ondan aşinayım ben de. Normal bişi yani :) )

Facebook'ta Tİ denilen tuvalet iletişimi grubu var yenidoğan surecinden itibaren ustune düşen annelerin ne kadar meşakkatli bir sekilde özellikle disarda iken ne çetrefilli seylerle ugrastiklarini okudukca lohusa kafasi ile iskence gibi gelmişti hem bana hem bebege.Dunyada buyuyup yetiskin olupta altina zevk icin yapıp gezen insanlar yoksa eger bu konularda günümüz jenerasyonu neden aceleci ben anlayamadım.Surec yalniz çocuk buyutup herseyim de kusursuz olsun diye cabalayan benim mantigimdaki anneler icin oldukça yıpratıcı iken bu tür egitimlere girebilecek azim ve istegi kendimde hic bulamadim.Mantigimda reddetti.Eskilerin kirkinin icinde beze tutardik diye tabir ettiği durumları dusundum.Kirkinin icinde alistirirdik gece yatar sabah kuru kalkardiniz diyor anne neslimiz.O donemde elde bez yikanir,cesmelerden su akmaz,deterjani yumusaticisi vs yok.Gunun yokluk sartlari mi bu konuda zorbaliga itti acaba diyorum.Gunumuz pedagojik yaklasim 2,5 yas icin kaslarin hazir olduğunu söylüyor.Benim kizim kizim da dokuz ayliktsn itibaren masa altina,koltuk arkasina saklanma seklinde belli ediyor.Sandalyalerin altindan hizla emekleyip salonda tur atıyor.Bazen de ayakta ise titriyor, yüzü değişiyor veya hoşnutsuz sesler çıkarıyor.Kaka yapmanın kötü birsey olmadigina vurgu yapmak için aferin hadi şimdi temizlenelim vs diye hic oof pof berbat cokkotu gibi yorumlar yapmamaya ozen gosteriyorum sadece ileride kötü birsey yaptim hissi ile kaka tutmaya varmasin diye.

bnm ki de pekmezi içmio bi türlü siyah üzüm aödım yok keçiboynuzu aldım yok neye karıştırdıysam beğenmedi paşa. mandalinayı kabuğuyla ağzına sokuo muz tek reddetmediği şey ama bende eline vermeye güvenemiyorum çok büyük ısırıo die. ama sonra da kendime kızıyorum bu çocuk hiç kendi yemek yiyemicek die

Senin oğlana koca bir maşallah annesi.Saniyorum dogmak istememesi hariç her konuda çok hızlı çıktı gelisimsel olarak.Lambalar , kapılar kac aylıktan beri kapatılıp açılıyor:)) Benimki tahin ile birlikte keçiboynuzu ozunun karisimjna bayılıyor Nutella yer gibi istekli kasik kaşık yiyecek

Aaaa demli mi içiyorsun acaba ben çayı çok severim ve içerim ve aksine içince sütüm daha iyi oluyor adaçayı negatif etkiliyor beni
Siyah çay içmiyorum zaten diğer bitki caylari da sürekli tuvalete götürüyor, vücutta su kalmıyor

Canım benim büyük kız 28 aylık oldu ve hala bezliyorum, yaza öğretmeyi düşünüyorum yani üç yaşında kendisi daha erken isterse başımın üstüne :)) söylediklerine çok büyük oranda katılıyorum beni tereddüte düşüren şey bez malum kimyasal ne kadar erken o kadar iyi, bir de kızım boylu poslu olunca parkta "aaa tuvaletini öğrenmesi mi daha?!" diyenler çocuğun egosunu negatif etkiler mi?(bir kendini bilmeze o kadar sinir oldum ki çok paramız var sıçsın içine dedim). İnşaallah doğru olanı yapıyoruzdur. Söylediğin sebeplerden ötürü çocuğa zorla öğretmek bana da uzak geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…