Ödem atarsın işte bu da seni iyi hissettirir hop moral olur hopp süt olurDaha yarım saat önce esimle aynı şeyi konuştuk. Ihlamur yapmak istedi, ben de az yapalım dedim. Eğer bir bardaktan fazla içersem hiç sütüm olmuyor. Bitki çayları vücuttan su attiriyor.
Geçmiş olsun canım.Biz yetiskinler icin Johnsons bebe şampuanıni seyreltip kirpik diplerini temizletip ardindan terramicyn krem kullandırıyor doktorlar.Ancak bebeklerde damla etkili olur sanırım.benim kizim uc aylik iken enfeksiyon kapmisti beş gun tobrased diye bir damla kullandik duzelmisti.Aile hekiminiz bile gorse hemen prstik bir çözüm sunar diye tahmin ediyorum.Kızımın gözünde arpacık çıktı birden acaba niye oldu ki? İçinde birşey yok ama göz kapağında sivilce gibi kızarıp şişmiş bir bölge var. Birşey yapmam gerekir mi?
vuhuuuuMüjdeeee
bizimkide aynıBiraz daha kısa süreli durumlar için almak istiyorum canım hava çok soğuduğunda da kar yağdığında dışarı çıkartmak amacıyla. Kaka durumu olursa mecburen eve ya da dışarıdaysak en yakın bebek odası olan bir yere filan girmek gerekir. Ankara ciddi soğuk oluyor ve dışarı çıkarken kat kat giydirmek zor olduğundan pratik olabilir diye düşündüm.
Bir de benim kızım artık kaka yaparken masa altına, koltukların veya kapıların arkalarına saklanmaya başladı. Birden yok olup saklanıyor anlıyorum kaka yapacağını çok komik yaa utanıyor mu nedir anlayamadım
şekerli miNerden bu kdr sevdgini de anlamadım günde yrm bardak fln içiyo bardaktan:)
bende bu yaz öğrense diyorum ya bidahaki yaza kalsa 2.5 yaş olcaklar kışın alıştırması zorAa aynı şeyi yaşamışız kakasını zor yapıyor diye kucağımda yaptırıyodum ayaklarını karnına doğru çekip hadi bakalım ıhh ıhh yapalım filan diyodum. Ondan sonra hep oturarak yapmaya başladı. Annem de artık lazımlık al ufak ufak alıştır filan diyor ama erken değil mi daha?
adaçayo östrojeni arttırıomuş ondan sütğ etkiliodurAaaa demli mi içiyorsun acaba ben çayı çok severim ve içerim ve aksine içince sütüm daha iyi oluyor adaçayı negatif etkiliyor beni
Hayırlı olsun canım Rabbim sağlıklı Bi şekilde kucağına versin inşallahMüjdeeee
bnm fıstığı kucağına alırsın yazasım gelmişti niese kız mı olcek aacabaaAyyyyy aynen canım ya sarı papatya abla olacak boyle duyunca duygulandım sımdı:)
Benimki de Bi haftadır kaka yaparken aynı şeyi yapıyor masanın altına girip yapıyo çok tatlışlar ya.. Benim küçük kız kardeşim yapardı aynısını ondan aşinayım ben de. Normal bişi yani :) )Biraz daha kısa süreli durumlar için almak istiyorum canım hava çok soğuduğunda da kar yağdığında dışarı çıkartmak amacıyla. Kaka durumu olursa mecburen eve ya da dışarıdaysak en yakın bebek odası olan bir yere filan girmek gerekir. Ankara ciddi soğuk oluyor ve dışarı çıkarken kat kat giydirmek zor olduğundan pratik olabilir diye düşündüm.
Bir de benim kızım artık kaka yaparken masa altına, koltukların veya kapıların arkalarına saklanmaya başladı. Birden yok olup saklanıyor anlıyorum kaka yapacağını çok komik yaa utanıyor mu nedir anlayamadım
Facebook'ta Tİ denilen tuvalet iletişimi grubu var yenidoğan surecinden itibaren ustune düşen annelerin ne kadar meşakkatli bir sekilde özellikle disarda iken ne çetrefilli seylerle ugrastiklarini okudukca lohusa kafasi ile iskence gibi gelmişti hem bana hem bebege.Dunyada buyuyup yetiskin olupta altina zevk icin yapıp gezen insanlar yoksa eger bu konularda günümüz jenerasyonu neden aceleci ben anlayamadım.Surec yalniz çocuk buyutup herseyim de kusursuz olsun diye cabalayan benim mantigimdaki anneler icin oldukça yıpratıcı iken bu tür egitimlere girebilecek azim ve istegi kendimde hic bulamadim.Mantigimda reddetti.Eskilerin kirkinin icinde beze tutardik diye tabir ettiği durumları dusundum.Kirkinin icinde alistirirdik gece yatar sabah kuru kalkardiniz diyor anne neslimiz.O donemde elde bez yikanir,cesmelerden su akmaz,deterjani yumusaticisi vs yok.Gunun yokluk sartlari mi bu konuda zorbaliga itti acaba diyorum.Gunumuz pedagojik yaklasim 2,5 yas icin kaslarin hazir olduğunu söylüyor.Benim kizim kizim da dokuz ayliktsn itibaren masa altina,koltuk arkasina saklanma seklinde belli ediyor.Sandalyalerin altindan hizla emekleyip salonda tur atıyor.Bazen de ayakta ise titriyor, yüzü değişiyor veya hoşnutsuz sesler çıkarıyor.Kaka yapmanın kötü birsey olmadigina vurgu yapmak için aferin hadi şimdi temizlenelim vs diye hic oof pof berbat cokkotu gibi yorumlar yapmamaya ozen gosteriyorum sadece ileride kötü birsey yaptim hissi ile kaka tutmaya varmasin diye.Aslında tuvalet iletişimi denen şey kurulabilir canım yani lazımlığa oturması için teşvik edebilirsin daha sonra ona oturarak büyük tuvaletini yaptırabilirsin sonra da zamanla küçük tuvaletini. Böylece lazımlık kültürüne alışmış olur ve bezi tamamen bırakırken zorlanmadan o süreç yaşanmış olur. Ama tabi bunlar hep emek :)
bnm ki de pekmezi içmio bi türlü siyah üzüm aödım yok keçiboynuzu aldım yok neye karıştırdıysam beğenmedi paşa. mandalinayı kabuğuyla ağzına sokuoSebzeleri taneli yediremedim pırasayı bile incecik böreklik dilimleyip pisiriyorum veya kabagi da ama oyle hic yemiyor.Taneli diyebileceğim seyler pilav, makarna,sehriyeli yesil mercimekli pirincli bugdayli corbalar bunlarin icindeki puturleri yiyor ama kahvaltida peyniri yumurtayı onceden tek tek yerdi uzun zamandır yemiyor diye bende karışım yapiyorum.Cok bilinmeyenli karmaşık bir denklem teorisi gibiyiz velhasıl.Senin oglan gibi eline mandalina alsin yesin daha göremedik.Anca koltuga haliya surtsun elinde hurma kemiriyor muz bile yemiyor.
Biliyorum ve helal olsun diyorum iki cocuklu akademik hayat bir harika olsa gerek:))Hamileyken aktif olmuştum bende seni çok anlıyorum ben herkesi tanıyordum kimse beni tanımıyordu :)) çok teşekkür ederim, biliyorsun mesleğim araştırma görevlisi, yansıtabildiysem ne mutlu :)))
Saglikla kavusun İnşallah bir omur hakkiyla ana baba olmak nasip olsun arkadasim.Amin canım cok tesekkurler
Senin oğlana koca bir maşallah annesi.Saniyorum dogmak istememesi hariç her konuda çok hızlı çıktı gelisimsel olarak.Lambalar , kapılar kac aylıktan beri kapatılıp açılıyor:)) Benimki tahin ile birlikte keçiboynuzu ozunun karisimjna bayılıyor Nutella yer gibi istekli kasik kaşık yiyecekbnm ki de pekmezi içmio bi türlü siyah üzüm aödım yok keçiboynuzu aldım yok neye karıştırdıysam beğenmedi paşa. mandalinayı kabuğuyla ağzına sokuomuz tek reddetmediği şey ama bende eline vermeye güvenemiyorum çok büyük ısırıo die. ama sonra da kendime kızıyorum bu çocuk hiç kendi yemek yiyemicek die
Siyah çay içmiyorum zaten diğer bitki caylari da sürekli tuvalete götürüyor, vücutta su kalmıyorAaaa demli mi içiyorsun acaba ben çayı çok severim ve içerim ve aksine içince sütüm daha iyi oluyor adaçayı negatif etkiliyor beni
Canım benim büyük kız 28 aylık oldu ve hala bezliyorum, yaza öğretmeyi düşünüyorum yani üç yaşında kendisi daha erken isterse başımın üstüne :)) söylediklerine çok büyük oranda katılıyorum beni tereddüte düşüren şey bez malum kimyasal ne kadar erken o kadar iyi, bir de kızım boylu poslu olunca parkta "aaa tuvaletini öğrenmesi mi daha?!" diyenler çocuğun egosunu negatif etkiler mi?(bir kendini bilmeze o kadar sinir oldum ki çok paramız var sıçsın içine dedim). İnşaallah doğru olanı yapıyoruzdur. Söylediğin sebeplerden ötürü çocuğa zorla öğretmek bana da uzak geliyor.Facebook'ta Tİ denilen tuvalet iletişimi grubu var yenidoğan surecinden itibaren ustune düşen annelerin ne kadar meşakkatli bir sekilde özellikle disarda iken ne çetrefilli seylerle ugrastiklarini okudukca lohusa kafasi ile iskence gibi gelmişti hem bana hem bebege.Dunyada buyuyup yetiskin olupta altina zevk icin yapıp gezen insanlar yoksa eger bu konularda günümüz jenerasyonu neden aceleci ben anlayamadım.Surec yalniz çocuk buyutup herseyim de kusursuz olsun diye cabalayan benim mantigimdaki anneler icin oldukça yıpratıcı iken bu tür egitimlere girebilecek azim ve istegi kendimde hic bulamadim.Mantigimda reddetti.Eskilerin kirkinin icinde beze tutardik diye tabir ettiği durumları dusundum.Kirkinin icinde alistirirdik gece yatar sabah kuru kalkardiniz diyor anne neslimiz.O donemde elde bez yikanir,cesmelerden su akmaz,deterjani yumusaticisi vs yok.Gunun yokluk sartlari mi bu konuda zorbaliga itti acaba diyorum.Gunumuz pedagojik yaklasim 2,5 yas icin kaslarin hazir olduğunu söylüyor.Benim kizim kizim da dokuz ayliktsn itibaren masa altina,koltuk arkasina saklanma seklinde belli ediyor.Sandalyalerin altindan hizla emekleyip salonda tur atıyor.Bazen de ayakta ise titriyor, yüzü değişiyor veya hoşnutsuz sesler çıkarıyor.Kaka yapmanın kötü birsey olmadigina vurgu yapmak için aferin hadi şimdi temizlenelim vs diye hic oof pof berbat cokkotu gibi yorumlar yapmamaya ozen gosteriyorum sadece ileride kötü birsey yaptim hissi ile kaka tutmaya varmasin diye.
Sorma, akademik hayat şu anda yalan :))) inşaallah o da olacak bir gün deyip avutuyorum kendimi.Biliyorum ve helal olsun diyorum iki cocuklu akademik hayat bir harika olsa gerek:))
Ben siyah çaycıyım diğerlerini sık tüketmem ama tuvalet olayı bende zaten çay içsem de içmesem de forever :) çok su içerim kendimi bildim bileli günde en az 2,5-3 litre gider.Siyah çay içmiyorum zaten diğer bitki caylari da sürekli tuvalete götürüyor, vücutta su kalmıyor
Yok,bizd kimse şeker atmaz..şekerli mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?